Alla gör vi olika som förälder

2010-11-20 / 22:28:56


Varför ska många mammor kritisrea vad barn äter, dricker, gör, sover och ja allt som tillhör ett barns vardag. Varför får inte alla göra på sina egna vis. Har sett här och där då folk avreagerar sig genom att förklara att vissa saker är så sjukt dåligt och hur man kan göra si och så. Alla är vi olika, tur det säger jag bara. Hur roligt skulle världen annars vara.

Vissa
- ..ger mat till bebisen 1 månad innan den får äta det.
- ..ger barnet mer socker än andra.
- ..har hjälm på sina barn då dom slår sig hårt hela tiden.
- ..tar in sina barn på dagis tidigare än ett år.
- ..ger barnmat och inte hemmakost
OSV OSV.

Bara några exempel på vad man kan bli kritiserad för. Jag tycker att alla mammor och pappor som ger sina barn en trygg uppväxt och kärlek är bra föräldrar. Alla som jag har kontakt med tycker jag är starka och bra. Och jag gillar dem alla på olika vis och dom är helt olika vilket gör det ännu bättre. Skulle ju vara så tråkigt att läsa om folks barn och dem alla var lika.
Åsikter!
Postat av: Amanda

Jag tycker att man ska följa ungefär vad bvc och liknande säger.. men sen kan jag tycka att ge lite glass i förtid eller liknade inte spelar nån roll.. salt ska man vara försiktig med eftersom att ett barn inte kan ta hand om de i kroppen fören de är ca: 1 år.

Jag har inte vare noga med va jag har stoppa i mina barn och jag tycker att dom ska smaka allt innan dom tycker de är äckligt.. dom är lika glad för frukt som godis samt grönsaker.. tr att man ska köra på de man tror själv sen bara att man är försiktig med salt :)

Kommenterat - 2010-11-20 / 23:28:07
Postat av: Pottifarr

Nja det var ju bara småpotätren... Men det där med socker ska man ju ta det lugnt med.

Kommenterat - 2010-11-21 / 01:15:25
Postat av: En Liten Emma

Jag tycker att man ska göra som man själv tycker. :)



Och går det ens att ta in barnen på dagis innan dom är ett år? Då är det ju onödigt att det finns en sån regel...

Kommenterat - 2010-11-21 / 07:35:32  | URL - http://enlitenemmas.blogg.se/
Postat av: Angelica

Håller mig dig fullständigt!! Dessutom är barn väldig, väldigt olika också, där av gör man olika då alla barn har olika behov. För exempel skulle många nog klaga på att jag gav vår son mat förmycket och för ofta. Från ca 3veckor-5/6 månader åt han varannan timme. Vi testade det mesta för att inte han skulle äta varannan timme(vilket var rätt jobbigt för oss också) men å andra sidan sov han hela nätter från tre veckor och vi tror att det var därför han åt så ofta på dagen för att få alla sina "6" mål om dagen... Det är också samma sak, jag klagar inte på de mammor/pappor som ger deras barn burkmat, bara för att vi aldrig har gjort det med vår son. Även fast jag kan tycka att brukmat är lite snutta äkligt och väldigt dyrt. SÅ klagar jag inte på någon som gör det och tycket absolut inte att den mamma/pappan är en dålig förälder bara för att den ger sitt barn burkmat och inte jag... Och på tal om denna stora "press" som alla mammor gör, oj kan inte ditt barn de, mitt barn kunde sitta själv när den var 4månader osv osv... Oj vart lite långt :D DU är en BRA mamma för Halie iallafall!!

Kommenterat - 2010-11-21 / 11:17:46  | URL - http://angelicapmlindgren.devote.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥