VG +, stolt så in i norden

2011-03-31 / 20:02:57
Ni vet ju om att jag valde att göra omprov då jag fick G på mitt samhällskunskaps prov. Kände mig inte nöjd och att jag kunde mer än vad jag fick fram. Så jag körde på idag och gick ett VG +, snacka om nöjd jag blev.. Happy face hela lektionen.. Trots att jag gjorde allt för att hålla mig vaken. Sov endast 6 timmar inatt och det är alldeles för lite för mig. Så efter provet åkte jag hem och sov en timme och där efter hämtade jag Halie hos dagmamman. Sambon kom hem vid fem så vi har käkat och vart över hos mamma. Köpte en byrå av henne för en billig summa så nu har bebisen något att ha sina kläder i.. Blev som en liten lättnad =)

Halie sover och jag har gjort klart all tvätt så nu blir det tv och big brother resten va kvällen. Har ju missat cirka 4 avsnitt så ska bli spännande att se..

Har en ny fråga till er, vänligen klicka =)


webvoter-omröstning
Är du kille eller tjej?

Kille
Tjej

Se resultat

En mysig dag

2011-03-30 / 21:40:44
Det har varit en rätt så härlig dag.. Då jag hämtade Halie så fick hon gå och rätt som det var dök ju min mamma upp med bilden precis då vi skulle gå över vägen så vi åkte med henne då hon fixade bilen. Sedan åkte vi hem till henne och åt tacos och sedan snabbt iväg igen för att hon skulle besikta sin bil. Där efter åkte vi hem då klockan var mot sju. Lekte och myste med Halie en stund som var så go och glad och sedan la jag henne och har inte behövt gå in sen dess. Älskar då det är så. Då njuter man över att vara mamma.

Älsklingen har nyss slutat sitt jobb pass, men eftersom att det inte går buss efter kvart över nio så får han gå. Synd men sant. Blir bättre då vi skaffat oss en bil så han tar sig dit och hem snabbt.

Kom ihåg att svara på frågan nedanför.
Vill jätte gärna veta vilka ni alla är, kommer en till fråga imorgon så håll utkik!

Är du en mamma/pappa?

2011-03-30 / 21:06:20
webvoter-omröstning
Är du en mamma/pappa?
Är intresserad av vilka ni är som läser min blogg.
Gravid
Ja
Nej
Planerar barn

Se resultat

Hem till vardagen

2011-03-30 / 13:48:05
Skolan börjar närma sig sitt slut alltså dagens arbete :) Har precis lämnat in en uppgift så har endast en kvar sen är det klart med excel. Tänkte ta och gå om fem minuter då det tar evigheter för mig att gå till stan nu då man är så tjock. Ska hämta Halie hos dagmamman idag, men det vet ni ju redan.

Tänkte först besöka min mamma men så blir det inte. Utan jag och Halie får leka och mysa hemma istället.

Ni får alla ha en fortsatt trevlig dag och eftermiddag.

Dagen startade bra

2011-03-30 / 10:50:47
Började bra med att Halie var frisk då hon vaknade, så hon kunde vara hos dagmamman idag.. Så jag och älsklingen var vid sjukhuset vid tio så jag kunde ta min spruta där efter skjutsade han mig till skolan och jag har nu datorkunskap. Har bara en grej kvar och sedan är excel klar.

Har yrsel idag med, men har ju det varje dag mer eller mindre. Men på fredag får jag ändå veta lite mer om den så!

Då jag slutar vid två ska jag hämta Halie eftersom att sambon jobbar från 13.00 till 21.30 idag så det blir mamma och dotter dag, vet inte alls vad som sker och vad vi ska göra. Får se hur yrseln är, kanske hälsar på mamma. Rätt skönt att vara där då man inte mår hundra i kroppen. Men det beror väl på om hon är hemma förstås. Men nu hade jag tänkt att börja arbeta, vi hörs sen alla glada.. För ni är väl glada nu då solen lyser så fint ute? :)

Halie sjukling igen?

2011-03-29 / 21:48:06


Snuttan i somras, visst fan var hon super/mega söt här? (midsommar och allt)


Gumman har feber igen, känns som att det aldrig bryter ut för henne utan kommer och går i korta svängar. Hon hade 38,2 i feber för en timme sedan men sover nu, jag hoppas och ber på en frisk flicka imorgon då jag ska till skolan + ta min spruta. Självklart har sambon fått jobb pass just imorgon.. Vet inte varför men alltid då Halie blir sjuk jobbar han. Vill verkligen inte missa mer skola nu. Blir bara så mycket att ta igen och att plugga hemma går aldrig för mig. Får aldrig ro till det oavsett hur mycket jag försöker. Men nu håller vi tummarna, eller hur?

Förutom det har vi försökt få upp en hylla i sju timmar men det går fan inte är så less på hyllan att jag snart slänger ut den igenom balkongen så jag aldrig får se den igen. Hoppas på en bättre tur och lycka imorgon!

Beställt dregglisar

2011-03-29 / 21:19:08

De här har snälla/rara Mia gjort alldeles själv. Beställde fyra styckna som hon skickar iväg hit imorgon. Så förmodligen kommer det innan helgen. Är verkligen nöjd över resultatet. Så jag rekomenderar henne starkt om ni vill ha dregglisar eller mössor så syr hon! TRYCK HÄR så kommer ni in på hennes blogg.

 

Jobbig dag

2011-03-29 / 18:26:13
Mår verkligen AP DÅLIGT idag. Känt mig yr, trött och slö hela dagen. Trots att jag sovit två timmar. Känns bara jobbigare att vara vaken nu. Får hoppas att man har en plugg hjärna imorgon. Börjar ju se mörkt ut med om provet så länge jag mår såhär..

Förutom det så följde jag med min mamma till Gideås loppis, as kul tycker jag. Fann två sängbord som vi har på varsin sida av sängen, påsk saker, barn dammsugare åt Halie, en ram åt henne där det stod "princess", en ny rosa handduk och en nyckelknippare. Är nöjd blev ju endast 130 kr för allt. Synd jag inte kan fota det, jädrans minneskort. Har ett till som ligger i Umeå måste be den personen skicka den till mig så att jag kan börja fota igen. Efter det kom hungern så jag åt en halv macka på subway medans mamma var inne på en affär och där köpte jag ett rosa set man kan tandborste i och tvål. Sen åkte vi hem och då sov jag två timmar och där efter har vi försökt få upp Ikea hyllan men det är jävla skit väggar här så det går inte och vi har ingen borr. Så nu måste vi söka en som har en. Dom är ju svin dyra att köpa. Men funderar på om vi ska köpa in en då sambon får in en riktigt bra lön, det verkar ju behövas en hel del som sagt.


Mitt allt, mitt liv !

Yrsel och trötthet

2011-03-29 / 09:03:31
Usch så jobbig morgon. Började bra med frukost. Men då jag satt i bussen kom yrseln och den käntes värre än vanligt, andades djupt och försökte göra allt för att inte ramla ihop. Då jag väl kom in till skolan så la jag mig på en bänk i cirka 30 minuter och ringde BM. Dom ringde upp mig och frågade om jag druckit bra med vatten. Och det tycker jag att jag har. Men jag skulle försöka dricka mer.. Sedan så fick jag en tid på BM på fredag för att se hur det ser ut då. Har jag tur så har järntabletterna verkat mer tills dess (om det nu beror på det). Hoppas det hjälper pallar inte av att ha sån stor yrsel varje morgon, dessutom kan den komma där innan lunch.. Men vi får hoppas på det bästa så jag orkar med pluggandet.

Har svenska nu men så fort jag läser håller jag på att somna så jag valde att sitta här en stund så får jag se om jag kan fortsätta efter rasten, jag gör mitt bästa i alla fall!

Ungspannkaka

2011-03-28 / 18:15:32
Åt god middag idag, blev ungspannkaka med grädde och sylt. Och nu är Halie ny duschad vi ska snart få henne att sova då vi ska åka halv åtta. Då vi kommer hem ifrån bion så måste jag även träna lite inför omprovet så jag kan få mitt VG. Vi får hoppas på det i alla fall.

Bio ikväll med den bästa!

2011-03-28 / 15:03:02
Då jag satt och läste min bok på svenska lektionen idag kom jag på att jag har en biobiljett liggandes hemma och kände mig pepp inför bio så jag har nu fixat barnvakt åt Halie. Har en snäll  bror som ska ställa upp och sitta här medans jag och min sambo ska på bio. Ska verkligen bli skönt att få komma ut bara jag och han. Sist vi var själva och gjorde något det var sist vi var på bio och jag minns inte när det var. Men blir inge godis och läsk för mig till bion. Utan bara popcorm och loka, det duger fint för mig =)


Den här ska vi se, verkar as kul :)

Kollen gjord, mycket som hände

2011-03-28 / 10:57:03
Inte så nöjd med kollen idag.. Blodtrycket lågt, pågrund av stress eller annat. Blodprovet visade att jag behövde järn redan nu och sedan ska jag kolla om jag har graviditetesdiabetes exakt det som min brors tjej kollade. Och vi får hoppas att det var högt pågrund av oboyen jag drack imorse. Men nu är det slut drucket och slut med så mycket choklad. Dessutom måste jag göra ännu en spruta angående mitt missfall. Som jag sa tidigare är jag rh-negativ och fick ta en spruta då jag fick missfall det syns fortfarande i mitt blod så därför måste jag göra ett tredje nu på onsdag. Där efter ska jag kolla graviditetesdiabetesen om någon vecka. Ska fasta från 24.00- 08.15 och fasta två timmar efter den tiden.. Efter det så blir det det vanliga kollen någon vecka efter det, så får man se hur allt gått. Gruvar mig inför varje svar nu. Det är mycket nu, det måste vara något av det där som tillkallar min yrsel. Hon hade inget riktigt svar på det heller men vi ska se efter järntabletterna om jag mår bättre. Vi får hoppas. Annars ska jag till läkaren och kolla upp det. Dessutom låg jag längst upp på kurvan har redan gått upp 8 kg.. Väldigt mycket om jag säger så. Gick upp endast 13 kg med Halie i slutet. Så kommer nog dubbla vikten denna gång. Blir mycket att gå ner sen med andra ord. Men vad gör man inte får dom små?

Men nu till det positiva, bebisen var livlig och sparkade på för fullt då hon kollade efter hjärtljuden dessutom låg hjärtljuden på 152-156

Tålamodet på noll

2011-03-27 / 21:58:01
Enda sedan två har Halie gnällt och åter gnällt. Har försökt gjort allt i min makt för att få henne nöjd. Men samtidigt så har jag behövt ligga ner fem minuter vilket Halie inte alls tillöt mig idag och har bökat på mig, så jag fick väldigt ont i magen, tur att det gick över. Senare kom mamma och bror hit så vi drog på affären tänkte att hon skulle bli mer trött och nöjd då eftersom att hon älskar att åka bil. Men då vi kom hem var hon glad och sedan blev hon trött så jag la henne som vanligt men gud så hon bråkade på, så jag allvarligt bröt ihop kände att jag inte hade ork kvar. Så då kom min snälla mamma över och nattade ner henne.

Har sånt problem att natta henne nu då jag är gravid kan knappt stå still länge innan yrseln kommer.. Och magen är ivägen då jag ska försöka stryka henne i håret. Sådanna här dagar gillar jag inte.. Men nu sover hon äntligen och jag ska bara ta det lugnt och försöka att inte städa, vilket jag jämt gör då hon sover tar ju slut på ens krafter mer. Så jag ska lata mig en timme nu och sedan sova för imorgon är det en bra dag, vi ska få höra bebisens hjärtljud för första gången ;)

Söndagens sysslor

2011-03-27 / 12:21:47
Har nyss diskat, städat undan det Halie stökat ner och satt igång en tvätt maskin. Nu ska jag bara invänta att Halie ska vakna så jag kan ge henne lunch och där efter så ska vi gå ut med Kiara och soporna så får även hon springa av sig lite. Senare var det tänkt att träffa en kompis. Blir nog mot eftermiddagen om det blir som planerat. Om inte så tar nog jag och Halie det bara lugnt efter gårdagens roligheter. Kan behövas det med :)

Söndag, och inga bussar :/

2011-03-27 / 09:22:42
Godmorgon på er alla.
Kände mig lite hängig imorse dessutom var det rätt drygt att klockan var en timme mer än vanligt. Men fick sova ut en timme extra för min snälla sambo skulle liks upp då Halie vaknade.. Så dom tog sig en dusch tillsammans och därefter så fikade vi tillsammans. Nyss drog han på 24 timmars pass. Så jag och Halie är själva idag, vad ska vi göra tro? Har ingen fantasi då det är söndagar det mesta är som stängt. Men funderar om man kanske ska på stan.. Fast just ja, det går ju inga bussar på söndagar, så då sket sig det med :/ Vad ska vi då göra? tänkte i alla fall ta upp Halies nya lampa i sovrummet.. Tror att hennes rum enstast består av typ rosa. Det osar ju bara rosa då man går in där inne. HAHA, märskt aldrig att jag älskar rosa.

Btw, minneskortet till kameran är paj så inga nya bilder blir det på ett tag nu :(

Vecka 24 (23+0)

2011-03-26 / 22:29:25
Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.





Går rätt så bra med det mesta. Ganska likt sig sen förra veckan. Men börjar bli riktigt stor överallt. Så det är inte bara magen som blivit fet utan hela jag..


Fotona "Ikea" :)

2011-03-26 / 22:23:04

Underbar dag

2011-03-26 / 22:07:08
Blev inte alls så mycket på Ikea som jag trodde, man märkte hur tiden gick fort då man hade Halie med sig. Men det blev i alla fall en hylla vi ska ha ovanför tvn, bebisens första kläder, byxor + tröja till Halie fick dessutom med två gratis nappar och våtservetter, tandborst hållare till Halie, rosa/blom lampa till Halie, En grej man har toarullar på, två smörknivar, örhängen till mig, tröja till älskling, en lite leksaksbil till Halie, knippor till köket och lite gotta.. Blev en riktigt bra dag med underbart sällskap, måste ses fler gånger. Vi har alltid så jädrans kul tillsammans. Och Liam var världens charmgosse och jag fick bära honom, lätt och snäll :)

Men nu är vi alla trötta efter en lång färd sen imorse vi kom ju hem för en halv timme sedan..
Slänger in några foton som Sofie fotat då hon skickar dem ;)

Fick nästan ström i mig

2011-03-26 / 07:11:36

USCH, hela kontakt grejen där man sätter ström for nyss då Halie lekte i närheten. Fick nästan ström i mig och det blixtrade till då jag tog ur sladden som var i. Jäklar så farligt det är. Vi har ju även katter här hemma. Så nu måste vi göra något provisoriskt.

Uppe i tid

2011-03-26 / 07:06:14
Ja inte behöver man en alarmklocka då man har en dotter som vill upp strax innan halv sju. Nu så ska jag bara piggna till och om en halvtimme kommer älskling hem, då ska jag skicka han till sängs direkt så vi kan ta oss till Sundsvall klockan tio. Och då möter vi Sofie + familj där vid tolv. Jäklar så mysig dag, eller hur?

Halie leker runt i sin princess bil just nu, hade tänkt äta frukost åtta om hon kan hålla sig. Så får hon äta lunch i bilen. Våfflor och grädde får väl se hur mycket hon kladdar också vill säga. Men det är det enda jag har som man faktiskt inte behöver äta varmt, vi ser väl om hon är kräsen annars får man svänga in någonstans och värma hennes mat helt enkelt.

Jag och Liam sist då vi sågs..                                                           Halie och sofie, sist vi sågs!

Längtar till Ikea

2011-03-25 / 20:45:29
God kväll mina damer och herrar.
Såg nyss på big brother med min älskling och nyss körde han iväg till jobbet för ett natt pass. Så jag hade tänkt förbereda mig inför morgon dagen så jag slipper göra det i sista sekund. Ska bli otroligt roligt att komma till en annan stad och mysas med en underbar familj och  "shoppa". Kan ju inte bli bättre med andra ord. Drar med mig sulkyn då den är lättast att styra runt på Ikea och sedan får man hoppas att våra småttingar är på bra humör så dagen inte blir allt för jobbig för dom.


Och vad hände med middagen, tror visst att jag glömt äta en. Sambon gjorde ju våfflor idag men jag var ju så mätt då att jag inte orkade äta. Så ska göra mig lite kvällsfika efter jag förberett och se en film och mysa med hunden och katterna. Ha en trevlig fredag för alla som festar och myser!

Fullspäckad dag

2011-03-25 / 17:32:36

Började med att jag somnade så sent under natten att jag skippade skolan idag så istället åkte vi och stor handlade med min mamma idag. Blev en hel del + en våffeljärn. Det är ju våffeldagen idag så vad kunde passa bättre? Efter det hann jag bara komma hem och städa, plocka upp och duscha för efter det kom Bella, Sandra och Angelina hit och snackade lite. Hur trevligt som helst. Vi drog sedan till knasiga kojan och lekte medans Bella åkte hem. Är nu hemma efter 2-3 timmar och nu gör sambon lite våfflor och Halie har inte sovit lunch idag så hon är trött men hållt sig vaken ännu, duktig gumma. Lägger henne nog vid sex och hon lär somna rätt så fort. Sedan ska sambon iväg och jobba vid nio och kommer hem vid sju på morgonen. Så fort han kommer hem ska han sova två timmar och sedan drar vi till Ikea och myser med Sofie med familj. Sambon kommer nog vara trött. Men tur han kan lägga sig tidigt då vi kommer hem igen. Men kommer bli en toppen helg med roligheter och börsen lär vara tom efter helgens gång.

IKEA, here we come =)

2011-03-24 / 23:12:50
Full speckad helg med andra ord.
Imorgon blir det skola, mat handling och säkert mer som vanligt en löne dag. Och på lördag så blir det Ikea med goá vänner från hudiksvall. Tredje gången jag ska på Ikea, jag vet det är tragiskt att jag inte ens varit på Ikeå fler gånger. Men det ska bli riktigt skoj. Får man även se hur stor Liam blivit. Han var nyfödd sist och nu är han snart 1 år. Så stor pojken har han blivit. Lite roligare för han och Halie att ses nu. Men nog om det klockan är redan över elva och jag ska upp efter sex som vanligt. Så det blir väl ännu en dag man är trött. Kvällarna går ju så fort att tiden bara rusar iväg. Och ingen lunch har jag fixat, så tror jag bestämmer mig för att sluta vid lunch annars hungrar jag och bebisen ihjäl oss..

Fyndade ;)

2011-03-24 / 19:14:43
Kom hem efter fem ifrån stan, det blev en bh för min del för endast 29 kronor på cubus. Värsta fynd priset. Oftast finns aldrig min storlek kvar men nu fanns det en enda kvar och i min älsklings färg "rosa". Efter det så strosade vi bara och Halie fick leka och sedan köpte vi burkmat åt gumman och vi åt på subway efter det så åkte vi hem. Men det var en välbehövd dag tillsammans. Egentligen så skulle jag och älskling på bio, men blev svårt med barnvakt så vi får nog vänta några veckor tills vi kan det igen nu då vi har så mycket att stå i. Men synd för det går en sån bra film på bion nu, men men så är det då man har barn helt enkelt.

Så istället blir det big brother och kvälls fika ikväll !

Ska mysa på stan med familjen ♥

2011-03-24 / 13:45:59
Har nyss haft matte och bestämde mig för att sluta nu. Älskling och gumman kommer snart in till stan så vi ska mest gå runt och sedan ska hon få leka där vid leklust, hennes favorit ställe. Kändes som att man ville göra något idag än att bara åka hem och städa. Men måste ändå sitta här i typ 20-30 minuter tills dom är här.

Undra hur mycket man får i delkarationen i år? säkert typ ingenting eftersom att man inte jobbar. Men borde ju få för mamma ersättningen förra året, ja vi får se.. Men ska kolla då jag kommer hem.

Klarade det, meeeen ...

2011-03-24 / 11:15:57
Har nyss gjort provet och fått det rättat fick 20 av 30 så jag kände mig inte riktigt nöjd. Fick bara ett G så jag ska satsa på ett omprov på måndag. (Var ju bara 4 poäng ifrån ett VG). Kände att jag kan egentligen mer och frågorna som kom på provet var de jag kunde minst om. Så ska i alla fall testa. Känner att just det här ämnet gillar jag och just därför vill jag satsa på ett högre betyg. Känns så bra att ha mål och vara nöjd över sig själv. Så ni får hejja på mig. Efter det så är det bara två veckor till nästa prov och det är muntligt. Kämpar man och står i så lyckas man alltid :)

Har snart lunch, vet inte alls om någon jag känner är här idag. Hoppas, alltid roligt med lunch sällskap. Men ska plugga lite på provet nu!

Skönhetssömn, JATACK!

2011-03-23 / 22:36:42
Plugg hjärnan stängd, nu sova och sen gruvning inför provet + redovisning. PUST! godnatt..

En hård kväll med plugg

2011-03-23 / 20:32:43
Hallå där..
Har nyss tränat inför provet och min snälla sambo har hjälpt mig och har en del frågor kvar som jag inte riktigt kan ännu. Men vi fick ta en liten paus så just nu gör han scones medans jag surfar lite.

Idag så har vi mest donat på i Halies rum, tagit upp lite saker som bara legat och städat och sorterat lite så nu ser det riktigt fint ut där inne, trots att hon älskar att stöka ner lika fort som man städat där. Där efter så städade vi lite i lägenheten och sen gick vi över till min mamma och åt mat och Halie fick titta på hennes nya sköldpaddor. Hon t.o.m vågade klappa på den största sköldpaddan, en modig tjej det där =) Men hon gillade dem.

Känner mig ruskigt slut i huvudet idag.. Allt beror på lite sömn, graviditeten, städ och alldeles för mycket plugg. Men allt var tvunget idag. Nu ska jag finna mer krafter och fortsätta efter scones och big brother!

 

Godmorgon alla fina

2011-03-23 / 09:00:54
Vädret ute är fint och jag ska snart bege mig mot bussen för att ta mig in till skolan. Kände mig väldans förkyld och seg då jag klev upp men det är bara att härda ut ändå, kan inte missa mer denna vecka, inte alls länge kvar till lov och sommarlov nu heller så det är inte bra om man hamnar efter med andra ord.

Gumman är hos dagmamman så sambon får en härlig dag med lugnet, han kan vila och göra precis vad han vill. Lyx eller vadå blir lite avis på honom. Men det är han värd.

Har inget mer att skriva om nu, så vi hörs sen.. Ha en toppen dag allihopa!

Regnkläder = done :)

2011-03-22 / 22:16:41
Halie är frisk och jag med och då menar jag utan feber.. Vi båda är ju förkylda ännu men vi kan överleva vardagen utan att behöva ligga ner. Så imorgon är hon redo för barnmamman igen och jag för skolan. Satt två timmar idag och sökte svar på alla dess frågor. Nu ska jag bara lära mig allt utantill. Men har ingen hjärna mer för det idag så det får bli hård träning imorgon.

Dessutom vann jag nyss regnstället jag så gärna ville ha åt Halie. Äntligen är regnkläder ordnat så nu ska hon ha det mesta inför våren. Har ju dessutom fått hem tre vår jackor. En jeans jacka och två helt vanliga som man kan leka med ute. Och två par stövlar har hon redan som hon fått av sina syskon från Uppsala. Så jag tror inte att jag glömt något som hon behöver nu förutom att jag ska köpa solglas till hennes brillor. Hon kan ju inte ha vanliga solglasögon som alla andra så därför kommer vi behöva köpa glas som man kan sätta fast på hennes egna glasögon.


Så här ser i alla fall regnjackan ut ..

Så här gissade ni !

2011-03-22 / 21:56:52


Tack så mycket för alla som gissat kön..
Det är ungefär som sist då alla gissade på vad Halie var för kön.. Det var nog dom flesta som trodde pojke då. Och det är samma sak nu.. Så det ska bli riktigt spännande och se. Ni kanske undrar vad jag har för instinkt? Om jag säger såhär. Då Halie var i magen kände jag på mig att det var en "tjej" direkt. Och med min andra graviditet då jag fick missfall kände jag direkt att det var en "pojke". Vilket jag inte fick veta, och denna gång är jag mållös jag har ingen aning om vilken känsla och vilket kön det kan vara. Just därför blir det en mer överraskning den här gången..

Vi mår bättre idag :)

2011-03-22 / 10:33:55
Var hemma idag med, men mår bättre idag så imorgon måste jag till skolan och ikväll måste jag plugga samhällskunskap "like hell." Avskyr då det blir i sista sekund. Men men bara att kämpa på om man vill fram helt enkelt. Är vaken själv. Både Halie och sambon sover. Tror Halie mår bättre idag hon med, enligt sambon får se hur hjärtat verkar då hon vaknar. Men Halie har faktiskt aldrig haft feber mer än ett dygn vilket är jätte bra. Men bara för att jag sa det nu kommer det väl ändras.

Idag är det ingen planerat eftersom vi var så dåliga igår så förmodar jag att vi ska kurera oss här hemma och bara ta det lugnt och göra det vanliga.

Vad för kön bär jag på?

2011-03-21 / 20:04:24
Nu tänker jag kolla med er bara för skoj skull... Det roligaste som finns är när folk gissar på vilket kön man bär på. Och många är dessutom fega nog att gissa tidigt.. Men gå på instinkt bara och gissa vad som döljer sig i min mage. Kan bli rätt roligt om just eran instinkt var den rätta. Så gissa nu!!!

Här har ni två foton, det finns även fler --->på denna länk<--- Tyvärr har jag inte lagt ut på magen utan tröja, för att jag inte har fotat det och inte heller känner att jag vill lägga ut det denna gång. Men var inte fega nu gissa för kul bara :)

BTW, på länken finns det även mag foton ifrån då jag var gravid med Halie. Då ni kommer längst ner på sidan kan man trycka på "äldre inlägg" tryck där och ni får se fler =)

Mamma och dotter = sjuk

2011-03-21 / 19:36:03
Dagen har varit lång och Halie hade redan vid tre 38,4 grader i feber. Och där med är man själv halv dålig så det har väl inte känts toppen att ta hand om henne, men gjort mitt bästa. Just nu ligger hon i sängen och dricker välling så jag får se om hon somnar, vore ju great för jag behöver röjja undan här hemma och slappa i soffan. Vi fick dessutom mat av min mamma idag så det var snällt, här hemma skulle det inte gå så skrikig som Halie varit. Sambon kommer hem om cirka två timmar i alla fall så då är vi två om Halie, kan man pusta ut lite =) tur han har hållit sig frisk hittills.


Då Halie hade feber så fick hon även ett litet "skrattanfall" lät falskt enligt mig, men hon hade det super kul.

Lill gumman sjuk, och då var glasögonen besvärliga så hon fick vara utan de idag!

Lite halv sjuk

2011-03-21 / 11:55:28
Fick vara hemma idag trots att jag behövde gå till skolan idag. Har prov på torsdag och måste hinna träna på det. Men kan inte rå för om man känner som man gör. Har ont i halsen och känner mig halvfebrig.. Som tur är så är Halie hos dagmamman till halv tre så jag hinner vila lite. Och min snälla mor ska hämta henne. Sambon jobbar till nio ikväll så det är bara att härda ut. Har lagt datorn på soff bordet så jag ligger och slöar och försöker få upp energi. Men får hoppas det är över imorgon om inte hoppas jag det bryter ut för sist var jag också såhär.. Ont i halsen och slö men det bröt aldrig ut. Halie har även hosta och är snorig så man väntar bara på att hon med ska bli sjuk.

En mysig söndag

2011-03-20 / 15:44:29
Det blev inte en sån tråkig söndag som jag trodde. Lillebror kom hit och ville in till stan så då följde vi med honom då han sökte en bandyklubba.. Där efter fick Halie leka lite vid leklust och vi köpte oss wienerbröd och korv med bröd. Nu är vi hemma och vi har nyss städat hela lägenheten och börjar bli klar nu.. Faster och morbror tog Halie så hon är där och busar just nu. Om en timme ska vi på börja lite middag och sen ska jag på partylite..

Måste säga att vår känslan finns för mig redan nu. Det var fin fin sol ute och jag kunde ha min vår jacka och trivdes susen. Dessutom plockade vi fram sommar vagnen. Sköna/härliga väder.

Fotona är tagna i fredags!

Halie nästan 17 månader

2011-03-20 / 10:38:03


Vad har Halie lärt sig sen sist?

Hon kan ge mig en puss och slänga en puss då man ska gå.
Hon kan klättra upp på hennes matstol (vilket mamma och pappa inte gillar)
Hon kan säga mer ord.
Hon kan gå i trappor om man håller henne i handen, kan även ta sig upp alldeles själv.

Vad kan Halie säga nu?
Mamma, pappa, lampa, hej, hejdå, bappen/nappen, kisse, kissa, titta, mäh, härma djur med ljud som "gris, hund och katt".

Vad hittar Halie på för dumheter nu?
Hon slänger ner alla skor på skostället och ställer sig på den och tänder lampan.
Hon kan öppna dörrar och ibland har det hänt att hon tagit sig ut till trapphuset.
Hon kan klättra upp för matstolen.
Försöker ta in händer na i kattlådan och slänga ut sand.

Det gulligaste Halie sagt som du aldrig kommer att glömma?
Då jag går på toaletten och kommer ut så säger Halie "kissa". Hon menar "har du kissat"?
Kan inte låta bli att smälta då hon kommer och smackar och det menas med att hon vill ha en puss.

Hur många tänder har Halie nu?
Ingen aning får aldrig kolla men det är rätt fullt där inne :)

Har Halie någon favorit vän?
Njae inte vad jag vet hon gillar ju alla hon träffar i alla fall.

Vem tyr hon sig till mest?
Just nu är det mamma och pappa.

Vad älskar Halie att göra?
Åka bil, vara ute och gå och busa.

Har hon någon favorit leksak?
Sina dock vagnar, alla pek böcker, dockan och en hund som kan prata och sjunga.

Favorit mat?
Fortfarande vet jag inte exakt vad hon älskar mest, men hon älskar majs :)

Någon mat hon inte gillar?
Pannkaka är hon inte så förtjust i.

Sist men inte minst, vad hoppas du att hon kan tills hon blir två år?
Jag hoppas att hon kan prata mer med meningar.
Att hon kan äta bättre och inte leka så mycket med maten.
Och att hon växer och är frisk som man ska :)

Ljusparty

2011-03-20 / 10:16:44

.... ikväll hemma hos min mamma klockan 18.00 kom dit och umgås med go fika och kanske finner ni några fina ljus. Ska i alla fall dit ikväll och beställa hit något fint som vi kan ha på hyllan som vi ska inköpa hit. Vi ska ha den ovanför soffan.

Längtar även till Furuvik, på fredag så ska vi boka och betala in för stugan vi ska sova i. En hel helg blir det, mys med familjen Sofie, Liam och Lars.. Det blir första gången Halie ska på djurpark och dessutom blir det nog mycket mer än så, det återstår att se.. Men det blir vår riktiga semster med Halie för första gången. Efter helgen ska vi till min pappa i Uppsala i två dagar och då ska jag mysa med mina två syskon.. Allt sker i slutet av juni så bebis får inte komma en månad för tidigt..

En tidig morgon för oss

2011-03-20 / 08:55:02

Här om dagen så försökte mormor få Halie till att kissa i toaletten.. hon gillade att sitta på den men kom ju inget kiss, men i sinom tid så ;)

Halie ville upp halv sju imorse så ingen sovmorgon för mig. Just nu så är hon lite tjurig och väldigt snorig säkert på väg att bli sjuk. Vi får se, det kommer ju och går hela tiden så. Vi väntar också på att sambon kommer hem, Halie saknar nog honom med. Efter det ska jag nog lägga henne för hon verkar jätte trött.

Idag sker inget bestämt. Det blir mest inne dag med städ och sådant en söndag brukar vara. Och imorgon börjar skolan igen så det blir en ganska hård vecka då jag ska plugga till ett prov. Samhällskunskapen, vill ju satsa på ett VG igen så jag ska försöka göra mitt bästa.

Godnatt :)

2011-03-19 / 23:48:53
Har donat på med min design lite, men headern ska göras om.. Men får duga nu.. Tänkte natta kudden nu då jag ser att klockan snart är tolv. Ska ju upp med Halie imorgon. Hon kommer nog vakna en hel del inatt då hon redan vaknat 4 gånger sen jag la henne. Det är väl en besvärlig natt för henne. Men men, tänkte inte säga mer än så. Vi får höras imorgon. Godnatt alla fina läsare

Vecka 23 (22+0)

2011-03-19 / 19:24:45
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Har blivit jätte stor mot för vad man ska (enligt mig), som jag är nu var jag med Halie i vecka 30 ungefär. Känns lite jobbigt just nu då magen är så pass lågt ner och har det besvärligt att böja mig efter saker och städa och yrseln har förvärrats en hel del nu. Jag hoppas att det går över för jag vill verkligen njuta. Men tänker snacka med BM om en och en halv vecka och se om hon har några tips. Annars känns allt bra psykiskt, jag älskar att känna den sparka och känna att den lever där inne. Och för någon dag sedan såg jag sparken med egna ögon och det var en härlig lycka..

2 dagar sedan nu

2011-03-19 / 19:16:41
Har ju haft fullt upp med andra ord. Och det förmodar ni nog då bloggen inte varit uppdaterad..
Imorse stack älskling på 24 timmars pass så jag och Halie har umgåtts här hemma själva idag och på eftermiddagen så hälsade vi på mami och blev bjudna på god mat. Har nyss lagt henne och hon somnade direkt, älskar då det är så då är man inte lika trött på kvällen. Har även budat på världens snyggaste regnkläder på tradera, jag måste bara vinna dem. Blev typ kär i det. HOPPAS HOPPAS. Slänger in fotot på dem om jag skulle vinna dem och de inte blir allt för dyrt.


Gumman idag, det finaste vi har

Morfars begravning

2011-03-17 / 17:33:36


Halie fick komma med längst ner

Morfars älskade lag ska följa honom ner i graven

Det som var ifrån oss

Min fina kusin gav som hennes mamma gjort

Våra rosor

Här tog vi farväl en sista gång med att lägga en ros på din kista

Några andra gav

Vet inte om jag fick lägga ut denna, säg till isåfall kusinvitamin <3

Alla syskon samlad + deras farmor

Min bror

Min syster

Glass i stora lass

2011-03-16 / 18:22:50

Har en del tröttisar här hemma

2011-03-16 / 16:24:52
Vi fick Halie till att sova en gång nu då hon varit hos dagmamman. Men jäklarns så klockan är mycket nu så snart måste jag nog väcka henne så det inte blir en sån sen kväll. Sambon har även slocknat till på soffan.. Osmarta han som inte sover då hon är hos dagmamman och gör det nu istället.. MÄN säger jag bara!

Sambon har nyss fått sina jobb tider i juli och han kommer jobba då jag är beräknad osv. Men som tur va är att hon fixade ett nummer han kunde ringa om det skulle vara så att jag ska in och föda. Så det är bara att vänta och se som sagt.

Begravning imorgon

2011-03-16 / 10:40:17
Sitter på datakunskapen just nu och väntar på hjälp, fyra före mig så jag passar på att surfa lite medans.

Idag sker inte så mycket förutom skola och komma hem och ta hand om sötnosen och städ. Dessutom måste jag finna kläder inför morfars begravning imorgon.. Blir lite halv svårt nu då man börjar bli rund om magen. Men hade även tänkt att åka på första lektionen på skolan imorgon det är lite viktigt för vi har redovisning. Där efter hämtar min sambo mig så så jag kan fixa ordning mig och där efter så åker jag mamma och familjen till Långviksmon. Sambon och Halie stannar hemma. Kände att det skulle bli så jobbigt att ha henne där. Gruvar mig en hel del, känns ju ändå som man bearbetat hans död nu efter han dog men nu ska man tänka tillbaks igen och se släkten gråta. Kommer ju tok böla själv. Jag är ju gravid med hormoner nu och är super känslig så kommer inte kunna hålla en enda tår känns det som. Men kommer självklart kännas skönt i efterhand.

Tvättmaskinen

2011-03-15 / 21:37:44
Här är vår begagnade tvättmaskin vi köpte igår, funkar fin fint och jag är nöjd över den. Dessutom är den nyare än den vi hade den var en riktig gammal men inget vi har köpt utan vi hade turen att någon lämnat den där, den höll ju i nästan ett år i alla fall. Men nu har vi denna och kan ju lova att nu rymms man för första gången i badrummet. Vi har ju ett jätte litet så det var toppen!

Vecka 22 (21+3)

2011-03-15 / 21:32:30

Bhn syns igenom, men whatever ;)

Utbildningsmässan

2011-03-15 / 19:21:54
Har inte orkat blogga, jag har mina svackor. Så är det ibland.
I vilket fall så köpte vi en begagnad tpååmada whirpool tvättmaskin igår natt. Den funkar kanon och tvättar nu tredje maskinen, skönt att kunna känna sig levande igen. Tack till snälla E för att hon nämnde att hon skulle sälja den och att den är i toppform. Ska lägga in ett foto på den ikväll och mag foton :D

Imorse så drog vi (familjen) på nola och kollade lite utbildningar. Dom hade ju utbildningsmässa där. Jag vet nog vad jag vill gå nu. Strömbäcks fölkhögskola journalist linjen. Men innan dess måste det pluggas upp lite. Ska ringa dit och se vad man behöver ha och sedan kämpa upp med betyg och hoppas på att komma in där om något år. Men det är bra att ha mål och drömmar :)

Vann en jeans jacka på tradera åt Halie för några dagar sedan, och söker nu lite regnkläder och en skinn jacka och även en lek jacka. En hel del som måste köpas in nu då våren närmar sig. Måste även finna lite till lillen i magen och börja planera ut och spara undan till en syskonvagn.

Jäklarns hormoner

2011-03-14 / 16:56:33
Idag är det verkligen en seg och tröttsam dag. Fast jag är trött och humöret är nere på noll så har jag pluggat riktigt bra på skolan, tur det. Arbetet behövde inte få ut för det. Men känns rätt jobbigt om det ska vara såhär nu med graviditeten, mina hormoner ger sig inte och känner mig arg och irriterad hela tiden. Jätte jobbigt, ska prata med bm om två veckor då jag ska på kollen. Får se om hon har några tips. Pallar inte att vara en satkärring resten av graviditeten.


Har i alla fall nyss ätit mat
med familjen och nu försöker jag finna ro trots att jag har en liten tjej som är på ett halv taskigt humör. Hon har varit hos dagmamman idag då hon är alltid så trött och tjurig då hon kommer hem. Och tror nämligen gumman behöver två sömner då hon varit där.. Så på onsdag ska hon dit igen och då ska vi testa och se om man kan sova ner henne efter hon varit hos dagmamman och se om man får en gladare och piggare flicka om dagarna.

PS - snart är det begravning, tre dagar återstår!

Usch för denna söndag!

2011-03-13 / 16:59:08
Världens sämsta dag!
Känner mig riktigt arg och irriterad och hormonerna flöder ut. Allt strular sig idag.

- Tvättmaskinen har pajat och tuggar sönder kläder ..
- Finns ingen tvättmaskin i övik säljes på blocket (för priset vi kan ge).. Men då vi väl hittat en som ligger 10 mil bort, ja då ryms den inte i bilen vi tänkt låna!

- Är slö (har varit i 4 dagar)
- Halie jävlas och rör i allt hon inte får röra vid (mer än vanligt)..
- Katten trotsar och ska riva bak i tvn..
- Skola imorgon, känner mig inte ens taggad.
- Har inte gjort något skolarbete hemma alls (blir en jobbig vecka med andra ord)
- En design jag håller på med till en annan JÄVLAS!

Tama rådjur

2011-03-12 / 17:15:30
Nu har vi varit ute i solen och slängt sopor, besökt mami någon timem och varit en sväng på hemköp. Nu så lagat sambon mat i köket medans jag chillar och Halie leker runt här hemma.

Vi har världens tamaste rådjur här där vi bor. Vi bor i hyreslägenheter och ändå springer dom här ute mitt på blanka dagen. Idag då vi kom med bilen så kom det fyra rådjur framför oss gåendes mot andra sidan. Känns lite ovant att dom är så pass tam att de inte bryr sig om tidsbegreppet vilket dom brukar göra. Men härligt att det är så. Försökte fota, men vet inte om jag fick till någon bra bild ska kolla sen så jag ska lägga in fotona ifrån min mobil!

Vecka 22 (21+0)

2011-03-12 / 13:28:04
Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Det rullar på.
Känner lite mer av seghet och yrsel nu, rätt jobbigt på morgonen då jag behöver få i mig något inom 5 min annars måste jag lägga mig ner på grund av yrsel. Så blev det just imorse.. Så jag får försöka fixa en macka dagen innan som jag kan dra i mig innan jag äter riktig frukost med familjen. Lite sura uppstötningar har jag ännu. Men har inköpt lite åt det så hittills fungerar det bra. Annars mår jag toppen och är nöjd över hur det går :)


"Liggandes" Fotot är taget för två dagar sedan..

 

 

Kisse ungar :)

2011-03-12 / 13:17:46
Mammas kisse fick fyra kattungar igår, tyvärr dog en och vi förmodar att den var död född då Kattens vatten gick dagen innan och ungen kom inte förän 12 timmar senare.. Men efter den döende kissen så kom det två till friska och allerta och ännu en till cirka 3-4 timmar senare.. Jag kände på magen och tyckte jag kände 1-2 kattungar till men inget hände så jag trodde det var något annat jag kände. Men nyss ringde mamma och sa att katten fått ännu en unge nyss. Så det tog nämligen ett helt dygn till för henne att få ut den. Nu känns hennes mage mjuk säger mamma. Men ska nog dit och känna snart och se själv. Vem vet kan ju komma fler. Hon var ju riktigt stor som gravid. Skulle kunnat tro att det låg 10 ungar där i.

Kissen helt slut efter att ha fött ut sin fjärde unge!

Halie lekte på i hennes egna lek skåp som finns hemma hos mormor!

Stumpan leker..

Mamma/mormor går runt och städar efter Halie, snäll hon är :)

Halie sover i alla fall lunch, men eftersom att det blev sen frukost idag så får hon lunch då hon vaknar. Sedan måste vi komma på vad vi ska göra. Solen skiner ju och inte kan man sitta inne hela dagen då. Synd bara att det är så grymt dåligt med lekställen för Halie. Men annars går vi bara ut och går en sväng i friska luften!

Sedan vill jag även säga "vila i frid" till Lasse som dog igår, bara 55 år gammal..

Kände mig tvungen, haha!!!

2011-03-12 / 10:58:15
Morsans ner snöade bil ;D

Lite foton

2011-03-12 / 10:53:07
Har haft problem med datorn och nu funkar den som den ska igen. Istället för att skriva ner allt som gjorts så slänger jag in lite foton istället.

In mamis place

2011-03-10 / 17:02:24
Är hemma hos mamma och har varit här sen lunch tid. Har mest vart ganska lugnt här hemma och vi har mest brytt oss om mammas tjocka kisse som väntar små kisse ungar, hennes slem propp har gått så det kan komma ungar när som helst nu. Jag älskar att se katter föda det är en upplevelse.. Så jag ska försöka och hoppas att kissen får innan vi måste bege oss hem.. I annat fall får mamma ringa mig så springer jag över.

Men just nu så kom vi nyss ifrån Svedjeholmen efter det så köpte vi alla os en glass som vi åt i bilen. Och nu ska vi käka middag tillsammans jag och sambon står för chilicorncarnen och mami för makaroner och drickbart (riset var slut) men blir nog gott ändå.

Solen den lyser

2011-03-10 / 10:03:47
Godmorgon sunshines!
Sitter vaken själv, som vanligt. Och de andra sover. Idag är vädret lika fint som dom andra dagarna så kanske blir det att gå ut en stund då Halie fått i sig lite lunch, och sedan ska jag hinna med en dusch också.

Har också råka bytt sovrutin, nu somnar man runt ett på natten ja det är väl så det blir så man är hemma och har sportlov, får hoppas den går att rubba tillbaka då skolan börjar igen.

Sambons chef
har fortfarande inte hört av sig, börjar bli ganska less.. Det är ju så viktigt att ordna detta nu och det är jobbigt att inte veta hur det blir.

Biblioteket och fika :)

2011-03-09 / 20:06:27
Äntligen hemma efter en härlig dag.
Började med att sambon sa till Halie "vi ska åka bil sen" ja, och då menade han om typ 2-3 timmar.. Men Halie trodde han menade nu och tog fram både skor och jacka och ville bara ut och åka bil. Så då fick vi lov att göra något så vi drog till biblioteket i stan och där fick hon leka i över en timme. Sedan åkte sambon och Halie iväg för att skjutsa min bror och jag fikade lite med en underbar vän som jag nyss fått kontakt med igen, känns så bra =) Där efter så bjöd mamma oss på middag.. "pannkakor". Och sen satt vi där en stund innan det var dags att gå hem och städa och natta Halie. Jag har nyss städat klart och sambon bråkar på lite med Halie som vägrar somna. Men efter hon somnat så blir det ett bigbrother avsnitt och lugnt i soffan!

Lite foton på Halie sen hon lekte på biblioteket idag, synd hon rör sig så mycket att fotona blir suddiga och kass.

Mitt i veckan

2011-03-09 / 11:47:11

Det finaste en mamma kan ha !

Nu sover alla och jag tänkte surfa innan pluggandet sker. Där efter ska jag träffa en kompis, vet inte alls vart och när men det planeras då hon ringer mig. Talade även med min góa vän som numera bor i "Hudiksvall". Ja hon flyttar bara längre och längre ifrån mig. Men i sommar kommer vi ses lite, ska bli riktigt kul och särskilt att få träffa lilla Liam som var nyfödd sist jag träffade han och nu är han 9 månader? herregud så längesen, tiden rusar ju nu då man har barn.

Har dessutom världens underbaraste sambo, känns som att mycket kommer lösa sig nu och vi blir bara starkare och lyckligare med varanndra. Tillsammans klarar vi ju ALLT. Kunde i alla fall inte träffat någon bättre än han.

Nä, om en kvart är det dags för epokerna!

 

Ny dag, nya tag!

2011-03-09 / 09:00:00

Fotot är taget ifrån google!

Ja hade tänkt plugga lite idag eftersom att det inte är ett sportlov för mig som det är för andra. Så imorgon ska jag försöka läsa alla epoker och börja skriva en novellanalys om en.. Och sedan på torsdag var det tänkt att ta tag i samhällskunskapen där ska jag skriva stödord om ett ämne och på lektion kunna berätta muntligt. Och på fredag så får det bli lite matte plugg och matte igen på söndagen.. Blir en bra planering hoppas jag fullgör den bara så det inte dyker upp en massa. Är så kass på att plugga hemma. Där emot om jag är på skolan går det som spurt!

Berörd av er ♥

2011-03-08 / 23:33:30
Vilka fina vänner jag har. Efter det jag skrivit angående i sommar så har några av de finaste skrivit att de kan hjälpa mig och finnas där, det berörde mig så otroligt mycket av ett veta att dom verkligen ställer upp för mig. Jag trodde aldrig att någon ens skulle erbjuda sig något sånt. Särskilt till er som har barn själva, att ni ens har tid och ork till att kunna stötta mig inför en sådan händelse det är helt otroligt hur värdefullt det var för mig att veta..

Prio ett
blir att försöka se till att sambon kan närvara. Men kommer det beröra ekonomin stark eller inte alls gå så är det ju hur underbart som helst för mig att veta att ni kan finnas där för min sida och att få slippa vara där helt själv. Vet inte alls vad jag ska säga mer, detta tar jag in djupt inne i mitt hjärta..

Sen middag, jajjemen!

2011-03-08 / 19:11:37
Ja, jag vet redan nu att ungen i "en unge i minuten" heter LI. Alla vill uppmärksamma mig om det här och på fejjan, haha! Men ni måste hålla med om att det lät som "Halie?"..

Nä nu ska jag göra en middag åt mig själv för jag har inte haft någon hunger så det får nog bli nudlar eller något. Orkar inte dona fram med något annat och till det blir det två avsnitt av big brother som vi missat och sambon vill även se "en unge i minuten" så får man se det ännu en gång och låta tårarna flöda ner igen.

Kan inte sluta tänka på hur det blir i sommar, KUL or not :'(

Hur gör vi?

2011-03-08 / 16:49:26
Vad less jag blir..
Min sambo jobbar som vikarie på två ställen.. Och ett ställe vill att han ska jobba hela sommaren och ett vill att han jobbar hela juli och han kunde inte byta månad. Problemet är hur vi ska lösa detta då jag är beräknad att få bebis den månaden genom att han jobbar 24 timmars pass så kan han inte bara sticka iväg från passet om jag är på väg att föda, dessutom måste vi 10 mil bort och det kommer ju bli ganska brådis. Fattar inte alls hur det ska gå till om jag nu skulle få i juli.. Vi mejlade nyss till chefen och kollade hur vi ska gå tillväga om det händer. För jag tänker då fan inte föda själv vilket jag får då för min mamma kommer troligen ta hand om halie och vem vill föda själv? bli bara så irriterad, önska han hade sig en fast tjänst och det inte skulle bli så tjårvigt med allt. Dessutom kan han inte sluta ett jobb då han behöver dem båda för att vi alla ska klara oss ekonimiskt efter sommaren. Får se om vi blir tvugna att välja om det inte går att fixa i juli..

Fina vädret ute

2011-03-08 / 10:56:34
Inatt drömde jag om en gammal vän, att vi blev vänner och allt blev som förr. Men en dröm är en dröm, ingen verklighet som sagt..

Sitter vaken själv, har gjort det i en timme nu.. Både sambon och Halie sover medans jag slappar framför datorn. Solen lyser och vädret är kanon funderar på om man ska ta sig ut lite då dom vaknar till liv. Vore ju dumt att sitta inne en sån här fin dag. Inte ofta dom här dagarna har vart här denna vintern. Det har ju varit så kallt i år. Men nu börjar våren ta till och vädret kan inte bli bättre än såhär just nu !

En unge i minuten, vilket berörande program

2011-03-07 / 21:43:28
Vilka minnen man får av "en unge i minuten" och gud vad jag känner mig stolt som inte ens lät eller grät då jag hade värkar på min förlossning och höll ut tills jag nästan var öppen helt innan jag fick rygg bedövning. Trodde inte man kunde få den så tidigt.. Exempel då man är öppen 3 cm. Nu menar jag inte att man är mindre stark för att man låter då man föder alla är vi olika. Men jag trodde själv att jag skulle börja gråta och vara arg på min förlossning men istället så blunda jag och var tyst under hela förlossningen. Alla är ju så olika. Vet inte alls hur denna komma gå. Men då man ser programet kommer både otäcka minnen upp "värkarna" och de bra minnena då bebisen faktiskt kommer ut.

Så hemskt det som hände med det sista paret.. Hon som absolut ville föda fick inte, hon hade ju rätt känsla som hon trodde. Men slutade väldigt bra med en kärleksfull pappa. Och världens finaste namn fick deras dotter "Halie" :)

Igår tog vi en liten promenad

2011-03-07 / 20:45:43

Sol och sällskap av mami

2011-03-07 / 19:54:57
En härlig dag med andra ord. Jag och Halie gick ut med Kiara till en början och gick sedan upp till mami för att umgås lite. Men direkt då vi kom dit så bestämdes det att vi skulle åka runt lite och kolla efter grejer mamma skulle köpa. Men det gillades starkt av Halie som hela dagen visat hur mycket hon vill åka bil så hon var lugn exakt hela resan och alla dess timmar vi åkt runt. Tiden gick och vi bestämde oss för att äta ute och sedan kom vi hem. Halie var väldigt trött så först läste vi lite ur hennes böcker och sedan nattade jag henne och hon somnade direkt. Skönt för mig och bra för henne. Nu ska jag snart se på "16 and pregnant" och där efter "en unge i minuten" och efter det så kommer sambon hem..

Designar

2011-03-07 / 12:05:00
Håller på att designa andras bloggar för fullt nu, längtar tills jag kan på börja med min och få den att se vettig och fin ut!

Furuvik, hell yeah ;)

2011-03-07 / 11:57:58
Klev upp halv åtta med gumman och gav henne frukost där efter träffa jag en kill kompis, vi satt mest och surrade. Sedan då jag var på väg hem så ramla jag tur jag hamna på rumpan. Det är ju så halt ute att man knappt våga gå där.

Sambon har precis åkt iväg på jobbet och kommer hem nio ikväll. Och Halie sover, gick inte ha henne vaken så hon ska få lunch då hon vaknar igen.

Solen skiner ute och idag måste vi göra något älskar hur vädret har förändrats och snart är våren här kan inte mer än längta.


Sedan är det även en semester planerad in (hoppas det) med finaste familjen som nu bor i söder. Vi funderar på Furuvik och tänkte även då passa på att träffa min släkt som bor i Gävle och kanske om det går hälsa på pappa och syskonen i Uppsala.

LÄNGTAR TILL SOMMAREN!!

Lider med er

2011-03-06 / 21:59:25
Är det bara jag som får ont i hjärtat av att höra eller läsa om bebisar som dött?
Klarar inte av att veta att någon bebis dör efter förlossningen osv, mår så dåligt för deras skull att jag ibland tänker "varför har det inte hänt mig?" Blir lite halv rädd att det ska hända just mig och sedan så tänker jag på det jag sett i flera dagar bara för att jag tycker att det är en sådan hemsk upplevelse. jag vet inte alls hur stark och hur jag hade klarat av en sådan sak, ryser av att tänka på det. Suck, varför ska livet vara så orättvist för vissa. Hellre får jag en "missed abortion" som jag fick en att föda en bebis som kommer att dö. Lider verkligen med alla som får uppleva en sådan hemsk sak. RIP till alla som dött här på jorden och aldrig fått leva klart sitt liv, just denna kväll så tänker jag på er!

Vecka 21 (20+1)

2011-03-06 / 21:06:23

Inte bästa vinkeln, men jag skyller på min sambo ;)

Rensning här hemma

2011-03-06 / 18:56:29
Hej där.
Har inte lyckats uppdaterat något idag förän nu. Morgonen började halv åtta då Halie ville upp så hela familjen klev upp och fikade frukost tillsammans och sedan bestämde vi oss för att gå ut allihopa tillsammans en stund. Solen sken och både Halie och Kiara blev nöjda över 40 minuter utomhus. Där efter så röjde vi även denna dag. Gick igenom alla skåp i lägenheten förutom köket. Så vi har rensat ner en del till förrådet och slängt. Skönt att få det bortgjort. En gång per år brukar vi rensa här hemma. Så vi passade på nu då båda var pigga och allerta. Där efter lånade vi min mammas bil och köpte lite varor hem och sedan blev det middags tajm. Efter det blev jag så slut på så jag fick lov att ligga i soffan i cirka två timmar. Nu mår jag bättre igen som tur är. Sambon nattar Halie medans jag surfar lite.

Helgen är slut men för mig forstätter den enda till nästa helg fast än jag har lite plugg att göra här hemma så kommer det kännas rätt skönt att bara behöva sköta om hemmet och min kära familj!

2011-03-05 / 22:13:35










Nu säger jag godnatt





Dröm sött..





Vi hörs imorgon
!









Städ och en liten lista

2011-03-05 / 19:25:36
Vi har städat och donat konstant hela dagen idag. Men skönt börjar se bra ut om man säger så. Och sedan fann vi lite undangömda kläder åt Halie och bebisen. Så nu har man tvättat en hel del och måste nu invänta tills något blivit torrt innan jag börjar med nästa maskin. Vaggan ligger dessutom i vårt rum nu, det ser så mysigt ut. Kan inte ens tänka mig att det ska ligga en liten där i och kläderna vi kollade var ju så små, såg ut som små dock kläder. Kan knappt minnas att Halie varit så liten.. Helt otroligt hur fort tiden går. Och snart är dessutom Halies syskon här och den tiden kommer nog gå lika fort.

"Jag har sjukt konstigt symptom nu.. Jag vill hela tiden ha "kolsyrat". Är som tokig i det."


Det behövs snart handlas in lite till bebis i magen..
Detta ska vi handla in:
- Syskon vagn och kanske en ny vanlig vagn..
-  Sockar och (första kläderna)
- Blöjor i massor (förbereda sig)
- Artiklar..
- Namn skylt (får bli då bebisen kommit)
- Byrå.
- Sol hattar
- Babysitter
- Babywatch
- Hopp gunga
Och säkert mer som jag inte kommer på just nu !

Vecka 21 (20+0)

2011-03-05 / 15:33:13
NY vecka.. 139 dagar kvar till beräknad förlossning. Det är ju ingenting!! Kommer gå så fort denna gång känns det som.


Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Det går rätt bra.
Yrsel och halsbränna ligger på sin höjd men annars kan jag inte klaga på några symptom. Magen har vuxit enormt, fast det gör den hela tiden. Och jag trivs med en stor bebismage och det var ju precis vad jag ville ha.


Ska försöka hinna  få in några foton idag!


Pulkabacken

2011-03-05 / 15:27:52
Morgonen började med att vi åkte till en pulkabacke och åkte lite.. Det var även tänkt att grilla men det blåste så mycket att vi inte ens fick upp någon eld så vi åkte hem och sen dess har Halie sovit i över två timmar. Ska snart väcka henne. Men medans har jag och sambon städat och ordnat i sovrummet och ska upp med vaggan och sedan ska det rensas kläder och in med alla bebiskläder. Måste köpa in en byrå, har så mycket brist på garderober här så det är inte sant.

Ska bli så skönt att vara ledig nu, har ju sportlov så jag ska hitat på mycket med familjen och göra sånt vi inte kan annars.


Får en puss av världens underbaraste

Trött idag, bläää!

2011-03-04 / 21:49:33
Det har varit en väldigt tröttsam dag, började efter andra lektionen sen dess har jag velat sova men än är jag vaken.

Det började med skolan och där efter hämtade jag Halie hos dagmamman och vi gick hem och gjorde lite middag. där efter kom sambon hem och åt och efter det så åkte vi på willys och handlade lite götta inför ikväll.. Så nu har man nyss vräkt i sig massa skit och sett en ny film, vilket jag köper hela tiden. Är film nörd och filmerna består till mesta dels av komedier. Nu så känner jag hur törtt jag är så jag funderar snart på att nanna kudden fast än jag vill vara uppe lite extra ikväll då sambon är ledig, men det verka inte gå då ögonen hela tiden vill blunda.


Min sötnos har varit en liten plutt, ändå var det ju inte så längesedan jag fotade detta. Vad händer med tiden?


Nya foton :)

2011-03-04 / 21:36:56


Så här skitig blir Halies brillor konstant..

En sliten mamma efter en hård dag på skolan :)

Halie är så lat att jag får ge henne saft, men ibland får hon bara lov att dricka det själv..

Förbannad min då hon skulle få dricka själv ur flaskan


Mamma älskar dig

Sjukt dålig på att äta

2011-03-03 / 21:46:43
Varför? under hela graviditeten har jag ändå kunnat äta. Men jag är aldrig hungrig har inte ätit riktig middag på två-tre dagar nu. Idag åt jag macka till lunch och ingen middag.. Och har varit såhär i några dagar nu har ingen hunger.. Men sött får jag fan i mig. Sjukt jobbigt för man blir ju bara slö och mer otålig då man inte får i sig rätt mat. Och varma grönsaker skulle jag spy över att äta just nu. Älskade det innan men nu är det så äckligt så jag vet inte vad. Snälla har ni några tips?

En design klar

2011-03-03 / 12:00:30
Så där ja nu är en design klar. Det är så kul att göra dem men det tar tid, men det är så jag lär. Blir bra sen då jag ska gå design och photoshop (kom inte på vad det heter) på skolan här sen.


Sitter och har lunch och inte en enda käft som jag känner är här idag så jag fick luncha med mig själv. Har bara en lektion kvar nu. Väldigt härligt att jag läste 1,5 timme på förra lektionen så nu har jag inte mycket läxa på lovet i samhälls. Men gud så jag surrar om skolan nu.

Pott träna ;)

2011-03-03 / 09:54:14

Har nyss haft samhällskunskap, det är ju så intressant.. Kul att man blivit inne i något ämne. Har samma lektion nu efter rasten så jag ska påbörja med läxan. Efter det har jag matte och sedan ska jag hem och mysa med min familj. De har båda ledigt idag.

Kan era små kissa/bajsa i pottan?
Vi har just börjat med det, hon vet ju vad ordet kissa är då jag jämt kissar nu så nu har vi tagit fram pottan och hon har ännu inte kissat i den men vi tänkte pott träna lite och se hur det går.


En slumpmässig bild!

Föda i Sollefteå

2011-03-02 / 21:04:35
God kväll.
Har nyss donat på lite med en blogg och inväntar nu att sambon ska börja göra en kladdkaka.. MUMMA är grymt sugen på det nu. Vi tänkte käka det och se på big brother.

Ska dona på mer med min blogg sen då jag får tid så att jag får den lika bra som de andra jag gjort, haha är absolut inget proffs men jag gör mitt bästa lär mig hela tiden vilket är kul.

Som sagt vill ni veta något jag tycker är sjukt dåligt/jobbigt. Jag är beräknad att få lillen 22 juli. Nämligen då har bb stängt i Örnsköldsvik från 15 juli till 5 augusti. Och troligen kommer jag få mellan där. Så jag måste isåfall föda i Sollefteå. Känns jätte tråkigt att behöva åka så långt för att få föda, då jag verkligen velat föda här i min stad. Men man vet aldrig vad som sker. Antingen så måste jag få väldigt tidigt eller långt efter, inget man vill. Men annars är det bara att gilla läget och brumma iväg då värkarna satt igång!


Har aldrig varit i Sollefteå förr, någon som bor där?

Sitter på skolan

2011-03-02 / 09:54:04
Sitter på skolan nu, kom hit halv tio men börjar tio. Fick skjuts av mamsen hon har köpt en gammal bil nu. men bil som bil. Har datakunskap två lektioner i rad idag. Sedan slutar jag och ska hämta Halie hos dagmamman. Sambon slutar på eftermiddagen idag så det blir härligt. Vi har inte setts så mycket då då han fått så långa pass nu på slutet. Har sovit ut, fast varje gång jag gör det känner jag mig bara mer trött -wieerd-.

RIP MORFAR!

2011-03-01 / 22:21:01
Herregud vad jag uppdaterat dåligt nu, jag har tamejfan fullt upp hela tiden tyck jag. Har deisgnat ens blogg hela kvällen nu men nu tänker jag se ett big brother avsnitt och käka upp min nougat som min fina älskling köpte åt mig efter jobbet. Där efter röja undan det stökiga och sova.

Men slänger in min morfars fina annons här nedan!
Saknar dig och tänker på dig varje dag. Kan än idag inte förstå är du borta på riktigt?

Vecka 20 (19+3)

2011-03-01 / 09:06:10
My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥