Julklappsbyte med syskon

2010-12-30 / 19:21:37
Proppmätt och trött som ett as. Kan man  verkligen vara såhär trött trots att man sovit nio timmar idag? Inte alls kul då vi får besök om någon timme och ska ha julklappsbyte och äta fika. Men bara att bängla upp ögonen ändå. Blir nog en tidig kväll för min del så får bröderna samtala utan mig, vilket dom säkert vill :)

Sambon gör kladdkakan nu och Halie sover. Så ska nog passa på och lata mig i soffan till alla kommer.
Här kommer några foton till då min bror och mamma var hit, ja dom komemr hit snart igen :)

Mormor försökte få henne att öppna, men Halie försökte 1 sek sen dög det inge mer.

Ser lite fundersam ut

Hennes nya tights fick sitta på huvudet :)

Har haft en super bra dag

2010-12-30 / 18:24:58
Dagen har varit kanon bra. Och fikat med R var riktigt mysigt och vi talade massor av gamla minnen. Shit så vi hann med en hel del som yngre. Och vi måste bara ses snart igen, längesen man hade sån bra pratstund =) Där efter fikat så gick vi på hemköp och till systemet för att handla lite öl till våra gubbar. Sen skjutsade hon hem mig. Nu är jag slö som faen men försöker bli på språng för ikväll blir det lilla julafton här hemma med go fika som min mamma bakat och kladdkaka som min älskling ska göra. Brorsan och mamma var även nyss här och gav Halie två julklappar som innehöll ett pussel och tights, mycket fint och mycket bra.

Men maten börjar snart bli klar, ska äta kyckling, ris och sås idag..

Det komemr fler foton senare, god middag ska käka nu !

Tack till Camilla och hennes familj ♥

2010-12-30 / 15:54:32
Snacka om glad jag blev då posten kom. Underbara Camilla och hennes familj skickade något som berörde mig. Blev så glad över tanken och att någon bryr sig om en. TACK gumman!

Vänner som ovänner, godmorgon!

2010-12-30 / 10:35:51
Godmorgon mina vänner och ovänner.
Klev upp för en stund sedan så min sambo fick sova, han klev ju upp med Halie imorse. Halie drar just nu ut alla sina kläder ur garderoben, ja hon vill helt enkelt ge mamma lite jobb senare. Nu är det snart ett nytt år. Inget jag ser fram emot lika mycket som julafton, det bästa är väl god mat och trevligt sällskap. Halie kommer nog missa alla smällare så hon kommer att sova, får se om hon blir uppväckt av dem. Själv ska vi inte smälla något. Utan bara ställa oss på ballkongen och se på alla andra som skjuter raketer.

Idag?

Förutom att ta en fika med en vän på stan ska jag även in och köpa några öl till min sambo och handla lite mat och frukost. Halie och pappa ska städa lägenheten, får hoppas det i alla fall :p karlar kan vara lata ibland. Hoppas han inte lämna den uppgiften till mig. Då får han höra på "kärringtjatet" ;)

Halie kladdar med finger färg

2010-12-29 / 17:44:09

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.

2010-12-29 / 10:35:31
Har gogglat kring detta, men ambitioner.. Nja finner inget bra så jag skippar denna!

♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

2010-12-29 / 10:29:30
Det är ju en hel del, men mest av allt gamla vänner man förlorat kontakten med. Och mina syskon som bor söder ut.
Vissa vänner växer man ifrån helt enkelt och vissa flyttar bort.

Mina syskon bor nästan 100 mil bort, och dom saknar jag varje dag. Särskilt då dom är så små och man är rädd att dom ska glömma bort en. Men brukar i alla fall försöka åka dit en gång varje år. Och nästa år blir det nog till sommaren som man ska dit och kanske ska vi fira jul för första gången med dom. Men det är även viktigt att sakna. ett + i kanten är att det blir roligare att ses..

♥ Dag 27 – Min favoritplats.

2010-12-29 / 10:22:50
Har glömt, men nu så!

Hemma är absolut den bästa platsen men om jag ska säga en annan plats så måste det bli åselemarknaden.
Varje sommar strax efter jag fyllt år så åker vi dit. Jag har varit där varje år sedan jag var 14 år. Jag älskar att gå på marknaden där. Brukar gå en hel dag och fynda kläder, väskor, filmer och ja smått och gott. Innan Halie kom till så var vi alltid över där en hel helg och man festade lite och träffade kompisar och hade allmänt kul. Nu förra året var vi bara där över dagen. Det blir nog detsamma i år med. Men huvusaken vi åker dit så är jag nöjd =)

Ska träffa en gammal vän imorn

2010-12-29 / 10:18:04
Vaken en bra tid, vet inte varför men vaknar alltid av mig själv vid tio. Och sambon gick upp med Halie halv nio. Han är jätte snäll och låter mig sova ut en hel del då han inte jobbar. Men vi brukar turas om som sagt.

Idag är det inget som är planerat. Blir nog ännu en inne dag. Skulle vilja gå ut men det får vi se.

Och imorgon så ska jag träffa en kompis jag umgicks mycket med då jag var tonåring. Herregud så kul det ska bli. Har saknat henne jätte mycket och vi tappade kontakten. Men vi sågs förra veckan och bestämde oss för att ta oss i kragen och ses.

Måste fota lite nytt, är lite seg med det nu för tiden. Det kommer det kommer :)


Bjuder på denna, en fin bild på mgi och älskling!

Snart ska Halie börja hos dagmamma

2010-12-28 / 23:14:54
Hej och hå.
Som vanligt har jag inget roligt att argumentera i eller säga. Har väl helt enkelt fått lite bloggtorka som en del brukar få. Men det ändras väl med tiden kan jag tänka mig.

Denna vecka blir lugn. Tills nyår kommer. Sen veckan där på händer det en hel del och det största är att vi ska skola in Halie hos dagmamma, så man undrar ju hur det kommer gå. Och det kommer ju kännas i hjärtat då man ska lämna henne sedan. Men det är nyttigt för oss båda. Så kan jag börja skola lite och hon få lära och leka med andra barn. Hon är 1 år och 2 månader och jag tycker inte att det är så tidigt som vissa kan påstå. Man ser själv då ens barn är redo. Och Halie är verkligen redo. Och är väldigt framåt då hon träffat andra barn och har varit själv med mormor en hel del. Dessutom tar ju föräldrarpenningen slut och man själv vill ju ut och göra något. Men så ligger det till.

Min lilla prinsessa har blivit så stor :)

Snart är det nyår!

2010-12-28 / 10:27:24
Godmorgon.
Klockan tio vaknade jag och kunde inte sova mer men ändå känner jag mig väldigt trött. Men blir väl snart pigg skulle jag tro. Idag har vi inte något planerat, så skönt. Har haft så mycket att göra nu dom senaste dagarna. Det blir nog bara en inne dag. Det behövs kan jag ju lova.

Snart är det nyår. Och min sambos bror kommer hit då. Så vi ska käka med mamma och hennes sambo. Och sedan ska vi hem till oss och spela lite medans dom ska dricka några öl. Brorsan och hans tjej ska också närvara. Jag ska vara hel nykter. Varför dricka? Har man barn så är ju nyår något man ska fira med dem.


Jag och gumman förra nyår .

Natti

2010-12-27 / 22:49:13
Är sjukt trött och inget vettigt att säga. Så godnatt alla underbara ;)

Fyndade lite ;)

2010-12-27 / 17:33:31
Är lite dålig med min uppdatering. Men vem har inte fullt upp nu såhär innan jul, efter jul och mot nyår. I varje fall så fann jag en billig vinterjacka på cubus idag. Hämtade även ut linser för ett halvår. Min sambo fann även tröja och Halie fick en ny välling flaska som hon kan hålla i och ett sött pannband. Mer än så blev det inte. Vi spar nu resten av pengar till viktigheter och nödvändigtheter. Vi hann även med en fika på favorit stället. Ett café i bibblan. Efter det kom min mamma och hämtadee oss och nu har vi nyss städat här hemma lite. Halie har inte fått riktig mat idag så hon ska få kvälls gröt hade jag tänkt. Men nu ska jag ta det lugnt en stund. Om någon timme ska jag hjälpa älskling lite och då krävs det att vara pigg i huvudet.

Stan!

2010-12-27 / 09:01:46
Halie sov till halv nio, så härligt. Så nu ska vi ordna oss och dra oss in mot staden.

♥ Dag 26 – Mina rädslor.

2010-12-26 / 22:05:49


- Att Halie ska DÖ före mig. Ja, det är ett hårt ord. Men ibland kan jag tänka på det och ryser och gråter inombords av tanken.
- Att bli gammal och dö själv. Är så rädd för döden, rädd för vad som kommer hända och rädd för att aldrig mer finnas.
- Bli bedragen eller lämnad. Särskilt om man älskar personen. Har upplevt det en gång och vill aldrig  mer vara med om det.
- Missfall. Att vara gravid och få ett missfall. En stor rädsla som kommer bäras med mig varje gång jag är gravid.
- Misslyckas som mamma.

Hem ljuva hem

2010-12-26 / 21:56:04
God kväll.
Nu är vi äntligen hemma..
Har haft det så trevligt i huset men hemmet är ju alltid bäst. Under dagen så har vi mest packat ihop allt vi haft där och Handlat på Willys. Sen kom vi hem och packade upp, städa lite och tvätta. Dessutom blev det snabb mat på max idag. Ingen av oss kände någon ork för att ställa oss och laga. Senare blev det en film. Brorsan kom över snabbt och visade sin nya mobil och vi pratade lite. Snart ska jag hoppa till sängs. För imorgon ska vi upp. Ska ju till stan som jag nämnt tidigare.

Arg!!!!

2010-12-26 / 10:21:21
Arg jag blir. Då är stan öppen idag men inte fan går det några bussar.
Hur ska man då ta sig in. behöver åka in för att fixa Halies brillor och
en massa annat. Det får bli en tråkig söndag som alla andra dagar. Ja, jag är arg NU!

Annan dag jul

2010-12-26 / 07:50:24
Godmorgon.
Hade hoppas på att Halie ville sova till åtta. Men sju sa hon till. Just nu så springer hon runt i vardagsrummet här i huset och jag roar mig med att surfa lite. Ska med min mamma och hämta älskling på jobbet. Och vi ska ta oss en titt på elgiganten. Sedan så ska vi hem idag. Katterna har nog saknat oss en hel del och ska bli skönt att få ta upp alla julklappar som man fått. Men har haft det trevligt i svedjeholmen. Alltid skönt att komma bort särskilt till ett hus.


Videosamtal is the shit =)

2010-12-25 / 22:12:10
Har nyss tittat på en riktigt bra film på tv. Och nu snackar jag videosamtal med min älskling. Visade min nya mobil och lite avis blev han. Han vill ju också ha en ny. Men vi ska i alla fall åka och kolla på en billig imorgon som han kan ha så länge tills vi får lite mer pengar.

På måndag ska vi  åka in och fixa Halie glasögon och hämta ut mina linser. Dom jag har nu är en månad gammal och är inte så sköna så jag längtar efter att få ta på mig ett par nya.  Och hitta någon liten efterskott julklapp åt Halie ifrån hennes farmor. Men till oss blir det nog inte så mycket. Eftersom att jag köpte mobil för mina julklapps pengar.  Men mer värt än kläder, fick ju massor av det i julklapp så =)

Ska bli faster!

2010-12-25 / 20:13:04
Hej på er.
Var några timmar sedan nu. Men idag så blev det en sväng till elgiganten. Skulle kolla efter en m3 eller mp4. Men istället fann jag en Lg tousch mobil. Det behövdes då jag gått runt med olika gamm mobiler ett tag som knappt funkat. Men är så nöjd över mobilen och snygg är den, är så glad nu. Och jag fick den för halva priset :D

Som ni säkert alla sett på facebook så ska jag bli faster. Min lillebror ska bli pappa!

Vi är inte så små längre :p

Jul dagen är här

2010-12-25 / 07:56:23
Nu kommer dagarna gå fort, så är det alltid efter julafton. Skulle så gärna vilja på alla rea ställen nu som expert osv. Vill ju finna en mp3 eller en mp4 som jag kan använda nu då man ska börja åka buss till skolan. Min gamm är inget att hänga i granen så en ny skulle vara så mycket bättre. Och finner jag en billig så behöver jag där efter hitta en vinter jacka. Har verkligen ingen som sitter bra. Och den jag har nu kan man knappt använda om man har en huvtröja under, så då får man frysa och använda sig av kalla tröjor under den. Vi får se vad utbytet och rean säger.

Halie leker just nu med lite av hennes nya leksaker. Sambon sover ska snart upp och jobba 24 timmars pass. Så jag blir kvar i svedjeholmen och umgås med dem som är här. Så åker vi hem på söndag.


Detta fick vi :)

2010-12-24 / 22:22:40

Alla julklappar är ifrån oss, min mamma, hennes karl Och min lilleberor.


- Cirka 5-8 hellokitty linnen + några andra
- 1 par trosor
- Tre par byxor
- 5-7 bodysar
- Klossar
- Bollar (som man använder i bollhav)
- En uppblåstbar fotölj som liknar ett gosedjur
- Pussel bok
- Overall
- Vinterskor
- En läro leksak
- Sockar
- Vinter mössa
- Princess klocka med hennes namn inskrivet i
- Pengar
- Leksaks djur
Har säkert glömt något..

- Ett linne
- Tre par leggins
- Mys dress (rosa)
- Scrapbok
- Munktröja
- Pengar
- Filt
- Strykjärn
- Tre tidningar
- Ettiketter till dvd skivor

- Svarta knivar
- Almenacka
- Laundry pen
- Musmatta (Halie på den)

- Fyra nyckelknippor (elvis)
- Mjukis byxor
- Rakapparat
- Jeans byxor
- Filt
- Elvis tavla
- Två tidningar

Det var nog allt.
Är jätte nöjd detta år över allt jag fått.
Dessutom har vi några små julafton kvar med moster, kusiner, syskon osv! :)

Jul foton =)

2010-12-24 / 21:51:49


Kiara nyvaken, vilket syns.. Halv sju på morgonen :p

Gumman fick öppna en julklapp på morgonen.. Det innehöll bondgårds djur =)

Väntar på julgröten

Väntan och väntan!

Lite ego måste man vara

Halie fick en julklapp av tomten. Och hon var inte det minsta rädd för honom =)

Halie fick en kram innan tomten gick


Bollar fick hon som vi ska göra ett bollhav av =)

Nöjd lillebror som äntligen får börja öppna

Lillsyrran läser upp alla julklappar

Gumman ville inte ta av sig sin nya mössa hon fick


Halie fick en ny overall av sin mormor, vi blev mycket nöjd över den =)

Så söt hon blev i den!

Orkade inte fota allt vi fick. Skriver det i ett nytt inlägg istället!

Kalle ankas jul ♥

2010-12-24 / 15:00:00
Blir lite förinställda inlägg.
Just nu tittar vi på kalle ankas jul. Jag missar det aldrig

Favoriterna =)

Trolltyg i tomteskogen

2010-12-24 / 13:40:07
Fick lite tid över.
Sitter framför tvn och tittar på "trolltyg i tomteskogen" samtidigt som jag önskar alla en god jul på facebook. Det är överfullt av sådanna där just nu. Halie sover lur två just nu. Brukar oftast sova en enda gång. Men hon har sovit lite under natten så då behövdes det en extra. Det är bara bra genom att det blir full rulle då hon vaknar igen.. Först blir det julmiddag och kalle ankas jul. Vilket jag ser fram emot. Älskar att se det. Sedan julklapps öppning och tomten kommer hit =) Sedan blir det mys hela kvällen med gotta och familjemys.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

2010-12-24 / 12:06:00

Olycka.

Då en i närheten skadar sig eller något som berör en som en annan familj får vara med om.

Våldtäkt och misshandel.
Det gör ont att veta att vissa lever i en rädsla och fått vara med om det otänkbara som ingen är värd att vara med om.

Bli dumpad.
Av en person man älskar, det är en jobbig börda som faktiskt kan ta år att komma över.

Djurplågeri.
Då man sett på nyheter hur vissa djur blir behandlad eller på djur program. Det är riktigt hemskt. Och kan få mig att må riktigt dåligt och en tår i ögat.

Missfall.

Visst det är naturligt med det, men jag blir ledsen för folk som faktiskt förlorat och som så gärna velat behålla.

Barn som dör för tidigt.
Av alla olika slag, lika hemskt varje gång

Sviken.
Att bli sviken av en människa man litar fullt ut på

Det finns tiotals saker till, men det här är en del som faktiskt får mig att gråta!

God jul alla underbara läsare ♥

2010-12-24 / 09:00:00
Äntligen är dagen här. Jag och min familj ska mysa
här i svedjeholmen som jag sagt tidigare.
Så nu vill jag säga till er alla.



P.s - ät riktigt mycket mat och godsaker nu och strunta i vikten för en gångs skull. På julen är det meningen att man ska fetta i sig mycket slisk. Och som nyårslöfte kan man ju gå ner dom extra kilona om man nu vill :)

Foton kommer in under dagen eller på kvällen.. Ha en trevlig julafton nu allihopa. Och idag kommer jag även tänka på er alla som faktiskt får en jobbig jul med alkohol och bråk inblandat.

Julaftons morgon

2010-12-24 / 07:08:43
Ja egentligen skulle min kära sambo upp med Halie imorse, men det blev då jag istället. KARLAR säger jag bara. Just nu sitter vi uppe själv här i huset, tråkigt värre. Någon har väl längtat tills idag? Så man tycker ju att någon borde kliva upp snart. Alla tillsammans ska ju äta julgröt nu på morgonen, vilket aldrig händer så det ska bli mysigt. Sedan blir det bara till att hjälpa min mamma att pyssla med julmaten och se lite bra som är på tvn. "Kan du vissla Johanna" exempel det. Och duscha Halie så hon är ren och fräsch.

Jag hoppas att ni får en trevlig dag, för idag är det en dag man ska mysa med familj, släkt och vänner.

Vi gjorde ett sista ryck

2010-12-23 / 20:40:44
Full fart ikväll på stan, mamma fixade lillebrorsans sista julklappar och fyndade även ett par vinterskor och underkläder. Fann lite till mig själv också ifrån farfars julklapp. Sedan for vi på OBS och handlade lite sånt vi glömt.

Och herregud vad man träffade folk, särskilt då man gick i brillor, osminkad, mjukisbyxor och mammas vinterjacka. Ja man såg som sagt väldigt sliten ut. Orkade inte bry mig. Men då jag väl var på stan skämdes jag över hur sliten jag såg ut. Men men så är det ibland..

Nu tänker jag gotta mig med lite cola och knäck och bara njuta av kvällen. För imorgon blir det fullt upp som för er alla andra. Men jag älskar julafton, alla är glada, man äter god mat, dryck och go saker.  Och underbart mycket bra på tv.

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

2010-12-23 / 13:08:11

- Min familj - Står på högsta plats. Med dem så klarar jag ALLT!
- Vänner - Dom som faktiskt alltid finns där vi ens sida. Som man alltid kan höra av sig till om man faktiskt mår dåligt.
- Musiken - Finns alltid låtar att lyssna på som får en gladare
- Film (komedi) - Då kan man faktiskt glömma allt skit om man får se en riktigt bra film i min favorit genre
- Skriva ut det - På exempel bloggen eller bilddagboken. Då kan man finna fler som varit i samma sits eller dom som stöttar en.
- Sova - Ibland hjälper det bara att få sova ut litegranna så blir man som en ny människa igen.
- Göra något kul - Mår man riktigt dåligt kan det vara bra att ta sig ut på något man älskar.

Vart ska ni fira julafton?

2010-12-23 / 12:59:05


Julafton hemma hos oss förra året då vi bodde i Umeå.
I år firas det i mammas killes hus. Myspys!

God morgon

2010-12-23 / 12:47:33
Sitter nu och umgås med en hel bunt här i huset. Blev dessutom en tidig morgon. Halie ville upp halv sju så det var bara att kliva upp och umgås med henne ensam på morgonen, för alla sov här till 10-11. Så passade jag på att ta mig en lur på två timmar och det satt fint.

Har nyss ätit lunch och ska bara fördriva dagen genom att ta det lugnt här hemma. Mer än så blir det inte. Kanske hjälpa min mamma att förbereda inför imorgon.

Lång dag.

2010-12-22 / 22:25:01
Började med att intensivt packa inför två nätter i Svedjeholmen och sedan bar det iväg på ett ärende och hittade världens finaste bodysar på cubus åt Halie, gick inte att mot stå dem.. Där efter mötte jag upp min älskling så vi tog bussen tillsammans till Svedjeholmen..

Väl där åt vi middag och jag följde mamma till stan då hon skulle shoppa lite julklappar. Vid åtta var vi hemma, slog in julklappar, åt knäck och såg på lite film. Nu blir det sängen för allas del. Är helt lslut på, min sambo med som jobbade en hel del nu på slutet. Så godnatt på er :)

TACK för alla svar

2010-12-22 / 08:30:46
Uppskattar det till tusen. Fick många kloka svar och ska hålla lite utkik på henne om nätterna. Inatt var det lite bättre. Men fortsätter det till efter nyår så ska jag prata med bvc och se vad dom tycker att man ska göra..

Jag och Halie har nyss duschat och nu ska vi bara umgås här hemma för att att sedan vid ett-två dra in mot stan på ett ärende och jag ska inköpa en ny brunkräm så man känner sig lite fräsch till julafton. Fick farfars jul peng idag, så glad jag blev då. Men som sagt, har en del att stå i nu.

♥ Dag 22 – Det här upprör mig

2010-12-22 / 08:23:49

Folk som snackar skit..

Det är nog bland det värsta jag vet, särskilt dom som snackar till dom man känner. Man får alltid reda på det, vilket dom flesta inte tror att man får. Visst alla människor snackar någon gång. Men då tycker jag att man kan snacka till en person som inte säger det vidare. Det är nog en bra tanke att tänka på. Sedan ska man tänka på att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Planering som krachar.

Ja precis, har man planerat en sak man ska göra i flera veckor och sett fram emot det så är det inte alls kul om något gör att man inte kan fullfölja det.

Otrohet.
Usch så jag avskyr det, har jag varit med om själv. Att bli bedragen av en person man älskar är nog den största svikelsen man kan genomgå. Vill man vara med någon annan, gör då slut innan med din partner. Det förvärras bara genom att vara med någon annan.

Dom som inte tar sina barn i första hand.
Har man skapat ett barn till världen, ska barnet betyda ALLT.

Mobbning.
Tyvärr kommer det alltid att finnas, men skolorna måste bli mycket bättre på att ta itu med saker och ting. Mobbning är något väldigt hemskt. Alla barn ska känna sig trygga i sin skola. Och jag har varit med om det här och nu idag vill jag inte att andra ska genomlida samma sak. Alla ser speciella ut och det är det som är meningen med människan.

Ge och inte få tillbaka.
Vi människor har en tendens att ge och vilja få tillbaka. Man kanske inte begär det eller visar att man vill ha det så. Men jag tycker att det är en sak man borde tänka på. Vet man om att en kompis ställt upp en hel del i vått och torrt ska man nog börja tänka på om man gjort detsamma för den personen. Det är viktigt att vara jämnlik i vänskapen eller ja kärleken.

Alkohol på julafton.
Det är något jag blir lite arg av om någon skulle börja supa sig kanon full på en fin familje högtid. Visst om man tar sig en glögg, julgrogg eller en julöl. Men mer än så tycker jag inte det ska vara om man har barn inblandad

Lova och sen svika.
Det avskyr jag, man ska hålla saker man lovar annars ska man inte säga det ordet. Har varit med om det en del gånger och blir lika arg varje gång det sker.

Folk som festar eller dricker en öl på en fest med en gravidmage.
Ja det upprör mig verkligen hur man kan låta en person i magen få genomlida alkohol. ja, jag har faktiskt sett någon gjort detta, blev så rasande att jag fick gå ifrån festen.

Sedan finns det massvisa saker i sammhället som upprör mig.

Exempel: Barnmisshandel, brott, våldtäkter osv.

Behöver svar !

2010-12-21 / 21:06:51
Fick ett bra svar på mitt tidigare inlägg om att "Halie kanske sparkar på spjällorna, och att Halie kan tycka sängen är för liten." Och det gör hon jämt och sover huller om buller och nu då jag tänker efter så då hon skrikit om nätterna så har hon legat konstigt. Men nu till en annan fråga man får väl inte byta säng för än dom är tre eller klättra ur sin spjäll säng? en annan säng borde väl vara alldeles för farligt för henne. Därför måste ni säga till mig om allt ni vet omkring det.

Fråga till er erfarna

2010-12-21 / 15:45:56


Hon har nu bråkat i 1-2 veckor om nätterna. Vaknar och man får ge henne välling eller nappen. Trots det vaknar hon igen någon timme efter. Det börjar kännas jobbigt då sömnen blir lidande. Det finns så mycket det kan bero på. Det jag kan komma på är att det är på väg fler tänder eller mardrömmar. Vet ni av något annat?

Tom rubrik

2010-12-21 / 15:39:31
Nyss for besöket och Halie springer runt som en galning här hemma samtidigt som hon är lite tjurig. Dom kan ju inte alltid ha bra dagar som sagt. Jag tog mig nyss lite glass för att mätta hungern tills min sambo kommer hem. Vi ska bara äta något snabbt. Köpta pizzor och Halie ska få något hem lagat..

Jag är verkligen uttråkad, vill göra någonting. Men imorn ska jag på ett ärende med J så då kommer man ut litegranna i alla fall. Sedan är det snart jul så, jag längtar som ett barn :)

En tjurig dotter

2010-12-21 / 11:14:42
Godmorgon, klev upp åtta imorse. Stackars min sambo kom hem vid tio och fick lägga sig direkt då han skulle upp och jobba vid sex på morgonen. Men till middags tid är han hemma igen..

Just nu tjurar Halie jätte mycket, vägrar sova och skriker bara. Passar inte just nu då jag har en del att göra innan en barndomskompis kommer förbi. Men får väl skylla på 1 års trots eller fler tänder på G. Hon har dessutom börja bråka nätterna långa, vaknar cirka 4-6 gånger och skriker. Så man har inte sån bra sömn nu för tiden. Antingen har hon mardrömmar eller det som jag sa innan..

"Skrattar lite". Halie testar just nu och vråla för att få sin vilja igenom, bara att gå in och ge nappen sedan gå ut igen, får se hur länge det tar helt enkelt. Kan inte skriva mer nu då hon tjurar så.

Hur tänker dem?

2010-12-20 / 21:05:20
Jävla skit program, lite sur just nu. Ja då åker den enda vettiga ut ur ung och bortskämd? hur tänker föräldrarna egentligen? Vad arg jag blir.. Först åker Ellinor ut som faktiskt visade sig bra i det programet och föräldrarna hade inget syfte förutom om tjafset med en annan deltagare som redan åkt ut. Och nu åker Tim joel ut bara för att han gjorde mest där inne i huset. Stackarn var ju bara nervös på uppdraget och får då åka ut? Då kan man inte ha alla hästar i hagen.. Ser dom inte hur tjejerna uppför sig. Medans killarna tar ann toaletterna och städar så ligger en på golvet och den andre sminkar sig är det att förbättras? Bara för att dom är framåt gällande uppdragen så är dom bäst i huset gällande dom två puckade föräldrarna. Ja det är sinnes sjukt. Brukar inte störa mig på program eller så. Men nu blev jag lite arg och fick gå ifrån tvn då jag fick se vem som röstades ut. Får hoppas att Daniel vinner då han faktiskt skötte sig riktigt bra denna gång. Och är den enda som jag skulle kunna tänka mgi vinna denna tävling. Mina favoriter var Ellinor och Tim joel.. Gillade även Lorenzo.

 

Nu ska jag bli lite gladare och titta på Våra vänners liv, så hej på er!

Fyra dagar kvar, nära nu :)

2010-12-20 / 18:30:36
Puh, nu sover stumpan. Tror det för nu har hon varit tyst i en kvart. Skönt, hon var trött tidigt denna kväll. Men nu får jag tid till att städa undan allt hon stökat ner, diska och ja slappa tills sambon kommer hem.

Så härligt det är att det är fullt av snö ute och bara fyra dagar kvar till julafton. Längtar efter att få ge alla sina julklappar, jag älskar att ge och få. Den gången jag och min sambo har riktigt bra ställt ska jag köpa jätte mycket. Det tycker jag tillhör, mycket julklappar.. Så har det varit under min uppväxt, så fullt att granen inte ens syns, det gillas. Får se hur den blir i år, större?

Är så glad att jag handlat klart har sett att många har problem med bankomatkorten + att det inte gått ta ut pengar vid vissa tillfällen, dessutom kan man råka ta ut pengar och sen upptäcka att man ligger minus några hundra för att banken inte ser att du handlat förän flera dagar efteråt, ja det hände mig och min sambo för typ 2-3 år sedan, så ingen fler gång får det ske. På mellandagsrean nu efter julafton ska jag ha lösa pengar.

Vi tillsammans förra året.. Halie var lite förkyld vilket man ser väldigt väl. Och i år ska inte Halie ha en tomtedräkt på sig utan en röd klänning. Ni får se på julafton helt enkelt :)

Dagens uppdatering

2010-12-20 / 15:40:57
Hej allihopa.
Har haft full rulle och ingen uppdatering har skett, men nu så. Det började med att vi försov oss imorse. Hade en kvart på oss att ordna oss, men vi hann. Är man stresstålig så klarar man det. Det blev lite in handling av mat och ett ärende på försäkringskassan. Sedan åkte jag och Halie hem och sambon åkte iväg på jobbet och kommer hem ikväll igen.

Då vi kom hem så tog vi oss båda en skön tupplur och där efter fick hon smaka glass och frukt. Men kan ju säga att frukten gillade hon bäst, så nu vet man det. Just nu springer hon runt med en macka här hemma och ska göra oss lite mat om någon timme. Så det blir bara till att vara inne resten av eftermiddagen och kvällen. Skönt det med.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

2010-12-20 / 12:00:00
Det kommer hända mycket, precis som för er andra. Det är ju en av dom bästa månaderna på hela året då man får fira sina traditioner.





20 december - Älskling jobbar och ska göra ett ärende.. Jag och Halie ska handla hem lite mat.
21 december - Älskling jobbar och jag ska umgås med en barndomsvän
22 december - Älskling jobbar och jag ska på ett hemligt ärende
23 december - Packa och grejja inför att dra oss till Svedjeholmen och sova över där till julafton
24 december - ♥ Julafton ♥ fira med min mamma, Anders, två av syskonen, Halie och Älskling
25 december - Älskling jobbar
26 december - Inget planerat
27 december - Om en sak lyckas ska vi göra något här, men inget vi kan gå ut med
28 december - Inget planerat (kanske handla på mellandagsrean)
29 december - Inget planerat (kanske handla på mellandagsrean)
30 december - Älsklingens bror kommer på kvällen (Kanske lite julklappsbyten)
31 december - ♥ Nyår ♥ firas med älskling, halie, älsklingens bror, min bror och hans tjej

Inomhus, jag och älskling

2010-12-19 / 21:18:47
Har varit en innedag med en snabb sväng på sanmarino idag. Har hjälpt min älskling med en hel del. Så nu jäklar säger jag bara. Och i all lära så köpte vi pizza. Passade på då Halie inte var hemma med oss. Hon har varit med faster och mormor idag. Var väldigt trött då hon kom hem så det var bara till att natta henne direkt.

Imorgon klockan åtta på morgonen ska jag iväg och handla på willys, tidigt eller hur? ja min mamma ska ju alltid på affärerna så tidigt det bara går, så det är bara till att kliva upp i tid. Dessutom ska min sambo jobba imorgon och kommer hem på kvällen. Så det blir en mamma och Halie dag


♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

2010-12-19 / 12:00:00
Varför ska man egentligen ångra något? då man tar lärdom av alla misstag.
Jag har gjort jätte många, och än idag kan jag tänka på dem och må dåligt och önska få det ogjort. Men istället så lär jag mig utav dem, för hur skulle jag annars kunna veta om jag inte varit med om dom sakerna. Men på ett sätt finns det fåtal saker som var väldigt onödiga och där man bör ha tänkt ett steg mer, vilket man inte gjort alla gånger och särskilt om man druckit en hel del. Så just idag så lär jag mig men om jag går bak några år så skulle jag nog ångra en hel del.


Söndags morgon

2010-12-19 / 10:41:36
God morgon.
Sov till tio och nu sover sambon lite så han blir piggare, han gick upp med Halie imorse och lite inatt. Själv känner jag mig

fortfarande trött och lite små förkyld får hoppas att man inte blir sjuk nu då sambon ska jobba tre dagar i rad.

Halie fick sitt lördags godis idag då vi glömde ge henne det igår. Det består av russin och hon älskar det. Så just nu sitter hon och äter det på golvet alldeles tyst.

Fjärde advent idag och snart är det julafton, jag längtar faktiskt =) tycker att julafton är så mysig...



Har haft en trevlig lördag :)

2010-12-18 / 23:24:12
Det har varit jätte trevligt idag och besöket höll sig här till eftermiddagen. Så då dom åkte sin väg så blev det lugna puckar för mig någon timme, middag och sedan städa upp efter dagens stökeri. Var otroligt trött vid åtta och höll på att somna sittandes, ståendes ja alla håll. Men nu är den halv tolv och jag är vaken, men tänkte masa mig till sängs nu. Blir en promenad med Jenna imorgon om vädret tillåter.

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

2010-12-18 / 12:09:00

Hade varit på Åsele samma helg jag fyllde år och pratat med mitt ex som var min pojkvän då. Påväg hem var han nådigt full och vi kom till Umeå där min mammas karl bodde, på den tiden bodde vi i övik så umeå var väldigt nytt för mig. Det slutade med att vi alla for hem till han och sov någon timme så jag skulle bli pigg igen och mitt ex fick ta bussen hem till övik. Mamma fixade med god mat ute, förfest hemma hos han och massvis med goda drinkar och öl ute på en krog som kallas "taket". Det var ett rå häftigt ställe som jag älskade och kvällen blev riktigt lyckad och jag var nog glad konstant hela kvällen. Tack mamma för den kvällen. Hoppas man får fler sådanna "surpriser". I love it!

Besök

2010-12-18 / 11:00:00

Idag kommer sambons bror, pappa och hans sambo. Ska bli kul att få träffa dem, var ju några månader sen sist. Dom kommer runt 11-12 på morgonen, så det blir ju till att umgås med dem hela dagen. Dessutom ska dom ha med sig sin hund och katt. Får se hur det går med alla våra djur här, bra tror jag.

 

Städning = done

2010-12-18 / 09:54:53


Pust,
jobbigt att städa på en tom mage. Är typ klar bara dammsugning kvar som vi får göra då Halie vaknar igen. Så nu blir det lite frukost i magen och ordna sig lite där efter. Lite deprimerad då min brunkräm är slut, kan inte leva utan den så kommer i vilket fann se ut som "hej kom och hjälp mig". Men så är livet ibland. Hoppas ni andra har en mysig lördag med aktiviteter, besök eller film på kvällen. Vi hörs av senare. tjingelingen ..

Mys fredag

2010-12-18 / 00:11:46
Ikväll blev det skräck film med petra, brorsan, malin och min älskling. Filmen var hyffsad tycker jag och nu pluggar min sambo lite medans jag kikar runt, det blir sängen efter detta inlägg. Och städningen som skulle gjorts idag, ja det gjordes inte. Så nu får man det väldigt stressigt imorgon. Suck så dum man är ibland. Men har varit så sjukt trött idag och inte orkat göra någonting alls. Sånna dagar finns också, men får hoppas på bättre energi imorgon helt enkelt.


Halie Från 0-1

2010-12-17 / 23:41:51


Tänkte nu lägga in lite foton på Halie och ändringar sen hon kom till i världen!

Så liten och nykläckt. Jag vet att kläderna inte matchar.

Pappas hand och Halies lilla

Hemma ifrån stan

2010-12-17 / 14:59:30
God eftermiddag..
Har varit full rulle sen åtta imorse. Började med att klä oss och tog oss till mitt möte som var i cirka en timme. Fick schema och veta lite om allt. Så 17e börjar jag skola. Ska bli skönt att få komma ut lite efter mammaledigheten. Där efter tog vi oss till bibblan så Halie fick leka av sig och det blev även en lunch fika med en god baguett och Halie fick en mini och en festis till. Mysigt med andra ord. Och efter det så tog vi oss upp till specsavers och fixa Halies glasögon, för dom åkte ner så mycket. Men nu är dem rak igen. Det är så kul att bli igenkänd där, Halie är den minsta kunden där och alla blir så glada då vi kommer in. Efter det handlade vi lite frukost och tog bussen hem. Och nu resten av dagen så kommer det bestå av städ då vi får fin besök av sambons pappa, hans sambo och hans bror ifrån Umeå.

P.s - Tack J för att du kan hjälpa mig ♥

Hittade ett foto på mig och min syster då jag var i Uppsala i somras, åh så man längtar tills sommaren kommer igen!

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

2010-12-17 / 12:00:00
Det finns ju så många, kan berätta kort om alla istället.

- Då jag plussade på mitt första test någonsin. En lycklig, dag, tid och 9 månader.
- Förlossningen, det är nog det bästa minnet jag någonsin kommer att ha. Jag tänker på den minst 3 gånger varje natt. Det var en sådan underbar upplevelse
- Då det blev jag och min sambo, den kvällen jag sov över och kände pirret i magen och jag visste att han ville ha mig lika mycket som jag ville ha han.
- Massor av partyminnen med Robine, Jonas, Sandra och massvis med fler. Dom sitter som ristat in i mig.
- Då vi bestämde oss för att skaffa en hund och Kiara var påväg till oss, den dagen vi fick se henne så ryste man av lycka och ville bara hålla om henne.
- Midsommar i Marsta hos min pappa, det var nog ett av det roligaste jag har gjort på länge. Välbehövligt och mycket trevligt med lekar, lite alkohol, träffa syskonen och så mycket mer.

Men det bästa minnet någonsin är förlossningen ♥
Ni som inte läst min förlossningsberättelse så klicka HÄR!

Alla sover här hemma

2010-12-16 / 12:33:14
Här hemma ligger alla och sover lunch utom jag.. Sambon ska strax iväg en sväng. Så jag och Halie ska bara vara hemma vad jag vet. Blir väl till att städa, tvätta och diska lite. Det behövs idag. Så då han kommer tillbaka kanske vi går ner på affären och handlar lite smör, bröd och mjölk.

Imorgon så ska jag prata med en på komvux för att fixa en schema och kolla hur det blir med pengar osv. Och jag gruvar mig mest för att läsa upp matten men ska göra den på låg nivå, förstår bara inte jag kan matte. Men då det väl gäller i skola osv så kan jag ingenting, det viktiga kan jag. Men sen ska jag plugga massa annat jag faktiskt kan så det ska bli kul. Ni får hejja på mig så jag kan få upp lite och sedan gå en utbildning som  intresserar mig.


Min fina älskling var så liten här.
Tänker slänga in lite gammalt som nytt på henne här i bloggen senare så håll utkik!

♥ Dag 16 – Min första kyss.

2010-12-16 / 11:54:29

Den minns jag gott och väl.
Om man inte räknar p ussar och sådant ifrån lågstadiet så var min första riktiga kyss då jag gick i 7an. Jag var med en barndomsvän och hon umgicks med två snygga killar och en fastnade jag för. Vi talade inte alls mycket till varandra men ändå stod vi nära varandra. Vi var i en busskur mitt i natten en jätte kall vinter och helt plötsligt kysser han mig. Jag minns att pirret i magen kom och känslan i magen var enorm, jag tänkte hela tiden "kyssser jag bra, eller dåligt". Det var ju min första gång. Men den var ljuvlig och jag ångrar inte en sekund av den. Ja vi blev intresserad av varandra men tyvärr blev det något missförstånd ifrån oss båda någonstans på vägen så det blev inte mer än så. Men minnet bevarar man ju alltid.

Tävlar 3

2010-12-15 / 23:33:06

Är med och tävlar hos familjenkidz omen valfri småfolkströja ifrån kidzshops.se

Tävlar 2

2010-12-15 / 23:25:11


Tävlar hos Adara, gör det du med =)

Tävlar

2010-12-15 / 23:21:17


Är med och tävlar hos crazyangel, gör det du också :)

Hemma hos mami

2010-12-15 / 17:50:43
Sitter hemma hos min mamma och laddar hem massvis med nya filmer. Tog hit vår bärbara dator så nu kommer vi ha lite att se på några dagar framöver.

Jo, Halies dagmamma ringde imorse och hon ska inskolas den 3 januari. Så nu får man hoppas att det går bra för henne och att dagmamman är bra, men det tvivlar jag inte alls på.

Idag har vi inte gjort särskilt mycket varit hemma och sedan hos min mamma. Man har inte känt för att vara ute nu i ett par dagar, vädret är så kallt så man hinner ju bara gå ut i 5 minuter och sedan fryser man sönder ansiktet typ. Fast nu ska det bli lite varmare så vi ska passa på gå ut och åka lite pulka med Halie då.

Året 2010

2010-12-15 / 12:21:53
ÅRET 2010:

Hur har året 2010 varit för dig? Det har hänt en hel del jobbigt men också bra stunder som Halie födelsedag och hennes uppväxt
Bättre än förra året? liknande, Halie kom ju till så klart var det ett bättre år då
Har du träffat några nya vänner? Mja
Någonting du aldrig kommer glömma från 2010? klart, att Halie lärt sig gå, hennes födelsedag, hennes nya ord och att min sambo lyckades få lite jobb osv
Har du flyttat under år 2010? jopps, blev ju en flytt från umeå till övik
Har du hittat en ny låt som du älskar? herregud, oja
Isåfall vilken? just a dream - main, gubben i lådan - daniel adams ray och beutiful . akon
Har du druckit alkohol? jodå, det har hänt
Har du rökt? smakat två gånger som max :)
Har du kysst en främling? nej

KÄRLEK:

Hur har din kärlek varit 2010? faktiskt jätte bra
Har du varit kär? all the time
Har du sagt jag älskar dig till någon? klart
Har någon sagt jag älskar dig till dig? yes =)
Har du haft sex någon gång under året? japp
Har du haft ett hemligt förhållande? nej




SORG&HÄMD:

Har någon i din närhet tagit självmord? nej
Har någon i din släkt avlidit? inte i år
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? nej
Har du varit i slagsmål? nej




PERSONLIGT:

Har du gjort någonting du ångrar? äh, man ska inte ångra utan lära
Har du skämt ut dig? klart
Har du ljugit för en vän? finns alltid vita lögner, men aldrig på ett dumt sätt
Har du varit ute en hel natt? hm
Har du blivit tagen av polisen? nej
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? ja
Har du sovit i samma säng med någon i samma kön? ja, halie :)


SKOLAN&FRITIDEN:

Vilken skola går du i? det var längesen :p
Har någon varit elak mot dig i skolan? ---
Hatar du någon i din skola? ---
Har du gjort något framsteg? ---
Har du haft alla rätt på ett prov? ---




VÄNSKAP:

Har du träffat nya vänner? jo
Har du förlorat en vän? ja tyvärr
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? ja faktiskt
Har du gått bakom ryggen på en vän? nej
Har du ljugit för en bästavän? nej aldrig
Har du haft en relation med en vän? nej
Har du många killkompisar? klart man har nån

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

2010-12-15 / 12:10:07
Finns ju så många fantasi drömmar och drömmar man vil uppfylla.

- Få 3-5 barn
- Gifta mig på en strand
- Ha smekmånad på Hawai
- Ge Halie en bra uppväxt
- Bo i ett stort hus vid en sjö lite utanför stan
- Ta körkortet
- Utbilda mig till något intressant
- Ha en bra ekonomi
- Köpa mig en husvagn och ha husvagns semester
- Åka utomlands varje sommar
- Träffa alla mammor man lärt känna via bilddagboken

Sötfian på bus humör

2010-12-15 / 10:22:00

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

2010-12-14 / 21:31:16
Som vanligt är jag tråkig och visar ingen bild på det men kan förklara det.
- Underkläder, rosa bh och svarta trosor
- Mjukisbyxor (svarta)
- Långt blått linne
- Grå tshirt över
- Blå/svarta sockar.

Halie har fått en plats hos dagmamma

2010-12-14 / 14:26:33
Nyss ringde dem och alla dagis var fulla, vilket inte var så oväntat. Men hon ska hamna hos en dagmamma och efter ett år på dagis med samma dagmamma så det lät inte heller så dumt. Skönt att dom rindge idag för annars skulle jag ringa dem. För troligtvist så börjar jag plugga 17 januari. Hoppas min snutta kommer trivas och det kommer gå bra. Ska bli lite små roligt att hon kommer få leka med andra barn. Kommer kännas så ovant att lämna henne där. Men man vänjer sig i slutändan, ska även blir skönt att komma ut litegranna själv och för Halie.
Har några av er andra fått en dagis/dagmamma plats?

Tankar omkring vänskap

2010-12-14 / 08:19:25
Godmorgon. Är nu uppe med en pigg liten tjej som hittar på bus hela tiden. Sambon dyker väl upp här någon gång på morgonen.

Fortfarande less på hur det kan vara. Kan inte vara positiv i bloggen allt jämt då det är massor man är irriterad och besviken över. Förstår bara mig inte på vissa och vad som hänt? Duger man helt plötsligt inte. Eller vad är det frågan om. Funderar på att bara bryta ner med vissa och börja på ny kula. För nu då man är äldre och är en mamma så ser man verkligen vad vissa går för. Man dög ett tag förut. Har alltid varit en sån som pratar ut och kämpar för vänskapen, men är jag den enda som gör det så går man inte så långt. Så är det, jag är klar med er nu!


Mitt hår är inte fett, men blev så då jag redigerade den. Men men !

Mitt liv är inte alltid perfekt och glatt det är ju så det ska vara. Det kan inte alltid vara bra med allting. Och ibland måste man få komma ut med sånt som faktiskt ligger och tär. Men tack vare min familj så är man stark och lycklig ändå. Men att komma tillbaka till allt gammalt är inte alltid så lätt det heller. Man tror att skillnaden ska ges och att det ska bli bättre, men istället så blir det tvärtom. Detta kan ju bara vara en period och man kan ju ta saker med allvarligare än vad det egentligen är. Men idag är det en sån dag. En dag man faktiskt funderar på bekantskaper. Man tycks även känna att det är så rätt med vänner i flera år, så fel det kan bli. Men jag tänker köra mitt eget race ändå.. Har så mycket planer med mitt liv. Och min sambo har verkligen lyckas i denna lilla stad, är så enormt lycklig för hans skull. Han och Halie ger mig så mycket energi så det går inte att vara olycklig med dem. Och att Halie kom in i vårat liv gav en livslust och fick mig att inse en hel del.

♥ Dag 13 – Den här veckan.

2010-12-13 / 22:07:25
Måndag (idag): Massor av ärenden på stan som studieplus, trafikverket, träffat Malin och hälsat på mamma.
Tisdag: Tänkte ha en städ dag om inget annat sker. (ringa ett viktigt samtal)
Onsdag: --------
Torsdag: Hejja på min älskling
Fredag: Möte med en på komvux
Lördag & Söndag: Inget planerat

Ganska fri vecka med andra ord, men den kommer säkert fyllas på.

Brr, äntligen inne i värmen

2010-12-13 / 15:59:10
Hujjedamej så kallt det är ute. Bor vi på island nu eller? tänk så man glömmer hur kallt vädret kan vara. Spola bort den efter nyår så kan vi ha sommar och sol istället. Mycket mysigare och härligare.

Alla ärenden gjordes förutom bostadsbidraget, vi måste invänta en kod så vi kan få ut vår hyresavi. Men på fredag fixar jag det.

Studieplus - jag ska plugga upp lite betyg där under våren. Så får man hålla tummarna på att man klarar detta.
Vespkortet - fick fota ett direkt så nu kan man använda det som ett leg det är ett slags "körkort".

Sitter hemma hos mamma och min lilla guldklimp sover. Så jag ska pussa på henne då hon vaknar igen. Och vi ska få äta mat här, härligt då slipper jag gå hem till vår stökiga lya och dona på med mat och städa samtidigt. Städet tar jag då Halie sover inför natten.

-20 och nu drar jag in mot stan

2010-12-13 / 12:00:15
Det var tänkt att åka in till stan med Halie även fast det är -20. Men då hade jag turen att min mamma kunde ha henne. Inte så härligt för en ett åring att vara ut i denna kyla. Så jag drar in själv och möter upp min sambos syster så har man lite sällskap. Det jag ska göra är.

- Ams, förnya bostadsbidraget (sådär i sista sekund)
- Göra ett nytt förarbevis på vespkortet (sista sekund)
- Studieplus och se om dom har tid att visa mig lite utbildningar.

Ny vecka!

2010-12-13 / 09:48:57
Blev en intensiv uppväckning idag. Sambon fick jobb och vi fick skynda oss att finna lite busspengar. Han som skulle jobba fick inte igång sin bil. Men det var ju bra sambon fick. Det ger ju bara pengar. Hade ju tänkt dra till stan och göra tre ärenden idag. Så vi får se vad det blir med det. Har man Halie kan det bli lite svårt. Men allt går bara man vill sägs det.

Har nyss gett henne frukost och ska väl snart käka lite jag med och ordna lite.

Försöker få tag i min lillasyster Isabell, ring mig om du ser detta..

Blogg fri idag

2010-12-12 / 21:16:27
:)

Kladdkaka på morgonen = dumt

2010-12-12 / 11:40:54
Nu är man vaken och nådigt piggare än igår. Hoppas alla vaknar snart tänkte att vi ska dra oss ner till affären så får Halie åka lite pulka. Har haft så svårt att äta på morgonen så testade äta en kladdkaka, men usch så värre det blev i magen nu. Dum som man är ibland, klart att godsaker rör om i magen på en.

Lördags mys

2010-12-11 / 18:33:02
Nu blir det film och mys med den bästa av dem alla.

Halies lördags godis

2010-12-11 / 17:44:10

Ger ni era barn lördags godis? Vad isåfall?
Självklart får gumman det. Men det innehåller russin och hon älskar det.

Oturs dagen

2010-12-11 / 17:01:10
Typiskt, här sitter man partysminkad, men blir inget av nu. Min kompis kan inte fixa en skjuts hem. Så det är ju inte hennes fel. Blir bara så ledsen ville så gärna komma ut litegranna. Och är liks sminkad nu. Får väl komma på någon att hälsa på eller så. Använde dessutom upp min sista brunkräm typiskt. En liten otursdag med andra ord.
Men får fota mig några nya foton ikväll annars. Någon ny profil bild. Jaja ska få upp mitt humör nu min sabmo lagar ju god maten i köket just nu så det ska bli smarrigt. Hojja till om ni vill göra något!

Kanske harrys ikväll

2010-12-11 / 15:12:01
Familjen annorlunda - jamenvisst.

Ska kanske ut på harrys med min bästaste S ikväll och det blir nyktert för min del om ni undrar. Behöver inte en massa alkohol för att ha kul, kommer nog inte dansa "dansar aldrig nykter". Yeah thats me. Men surra, umgås, titta och bara ha allmänt trevligt blir det. Och det ska bli skönt att få komma ut litegranna. Just idag kände jag att jag behövde komma ut lite. Men måste fixa en skjuts hem bara, lite svårt med det. Brukar ju alltid ordna sig. Så jag ska kolla runt lite nu om det finns någon snäll själ som har lust att skjutsa hem mig.

♥ Dag 11 – Mina syskon.

2010-12-11 / 12:00:00
Jag har 6 underbara syskon som bor lite här och vars och jag är den äldsta av dem alla. Jag har en hel och 5 halv. Men jag tar dem alla som "hel" då vi delar samma kött och blod och jag älskar dem lika mycket.


Kim Sjölund, 20 år.

Vi två har alltid bott under samma tak tills jag flyttade ut. Då vi var små så var vi kanske inte så älskvärda mot varandra, jag nöp och bet honom medans han hade sönder alla mina saker. Vi var som katt och råtta helt enkelt. Men i tonåren så fann vi varandra och det blev mer en syskonkärlek mellans oss. Vi började umgås som syskon ska umgås och vi pratade ofta och fanns där för varandra. Som person är han framåt, datanörd, festlig och en grymt bra humor.


Isabell Häggström, 15 år.
Hon bor i samma stad som mig men har en annan pappa. Men som mindre bodde vi alla under samma tak och jag tar hennes pappa som min extra pappa. Isabell har precis kommit i den åldern då man kan prata med varandra och umgås. Älskar att umgås med henne. Antingen går vi på stan, se film eller donar på med fruntimmers grejer. Så glad att vi fått bra kontakt och kul att se dig växa. Som person är Isabell envis (som jag), ärlig, lyhörd, snäll och rolig.


Sebastian Häggström, 12 år (snart 13).

Detta är Isabells hel brorsa. Han har humor och ibland tror man ju det han säger. Humorn som ingen kan klå med andra ord. Ska man ha roligt med han så drar man på badhuset, barnensdag eller något annat skoj, alltid lika trevligt att hitta på saker med honom. Han gillar allt som har med aktiviteter att göra och som person är han frågevis, skämtsam, trevlig och envis.


Sofie Stråhle, 14 år.
Den här lillasystern bor i Gävle med sin mamma och med pappa på lov. Henne träffar man inte så ofta men nu på slutet har vi faktiskt setts mer än vanligt, vilket är super kul. Saknar henne rätt ofta. Hon har blivit så stor och roligt att tala med henne om tonårsliv. Som person är hon väldigt glad, nyfiken, framåt och snäll.


Theo Olstorpe, 4 år.

Min söta lillebror som bor i Uppsala med pappa och hans gifta fru Tilda. Theo känner jag inte så väl då det blir få gånger man ses. Men för det är han älskad och saknad av mig och min bror. Som person vet jag att han är en glad liten kille och lekfull.


Eilah Olstorpe, 2 år.
Samma med henne, hon bor i Uppsala. Hon är en söt liten tjej som är väldigt snäll. Väldigt lugn för att vara två år och glad. Lika saknad som alla andra. Önskar att jag kunde träffa er oftare!



Ni är en stor del av mig och ni har lärt mig så mycket. Det är så roligt att se er växa upp och hur mycket ni lyckas med år för år. Kommer alltid finnas vid eran sida, och tveka aldrig att komma och prata eller bara gråta i min famn. För vilket som så finns jag alltid här med öppna armar för er. Stora syster älskar er så mycket.

Lördag morgon

2010-12-11 / 11:58:24
Godmorgon.
Vaknade av mig själv och resten sover. Har sovit ut men ändå känns ögonen tunga som bly, fan så less jag blir. Att det alltid ska vara så. Idag vet jag inte alls vad som händer. Skulle vilja göra något så man blir pigg och kry och Halie får något att göra, nu har hon vaknat.. BRB!

Tillbaka igen, gumman är så sprallig idag går runt och hoppar lite här och där. Nä nu måste jag ta huvudet under kall vatten och bli pigg...

Natti natt alla underbaringar

2010-12-11 / 00:26:53
Godnatt bloggen, nu blir det dags för att sova ut litegranna och börja en ny dag imorgon. Ingen aning vad som händer. Jenna, ska vi ses? ta oss en promenad eller nåt!

Jay och Minnah = sant?

2010-12-10 / 21:58:56
Har nyss sett klart en bra film på 3an och nu går det ännu en, men har sett den förr så jag små kollar medans jag sitter vid internet.


Visst skvaller i tidningar är inte alltid sant men det tycker jag denna gång. Minnah och Jay = kära. Fan vad hemskt för Jays tjej att bli sviken på detta sätt. Han blir känd och blir kär i sin så kallade rival. Jag lider verkligen med henne. Jag skulle känna mig dum, sviken, sårad, ledsen, förbannad och förtvivlad. Visst man kan inte rå för om man blir kär i någon annan men på ett bättre sätt kunde det väl ske. Hur kan man låta tidningarna få veta det såhär. Dom kunde ju hålla tyst om det tills vinsten var klar och sedan kunde han väl fixa det på ett bättre sätt. Tycker han gör bort sig just nu. Följer inte idol men man läser och hör allt ändå.  Hatar verkligen otrohet och om det nu inte kommit längre än att dom är intresserade av varandra så är det så fel att låta det gå ut i media. Såg igår på barnens nyheter och såg dem live och man såg att dem hade tycke för varandra men trodde jag såg fel förän man läst tidningarna idag så min instinkt stämde. Det spelar ingen roll om dom sjunger bra för det spelar ingen roll. Människa som människa. Otrohet är helt fel i mina ögon. Men nog om det, blir bara arg!! Hoppas tjejen mår bra just nu, ligger säkert och gråter medans alla skriver hur mycket Jay ska vinna eller Minnah, världens sämsta kväll för hennes medans det är deras bästa kväll!
Läs mer om det här!

Fredags mys =)

2010-12-10 / 17:28:18
Trodde jag skulle bli nöjd med apelsiner ikväll men helt plötsligt blev jag sugen på coca cola och ostkrokar så snart ska det handlas så lite fredagsmys med fett blir det ändå. Jag är duktig på att vela hit och dit.

Och ikväll ska vi INTE titta på idol följde inte det i år då jag inte tyckte att rösterna var lika bra som året innan. Så nästa år kanske. Så istället blir det film och det tillhör ju en fredag tycker då jag.

Talade även med trevliga S som bor många många mil härifrån. Alltid lika kul och alltid lika smart och trevlig. Önska man kunde få in massor av pengar så man kunde göra ett besök där. Nån gång så kanske.

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

2010-12-10 / 17:20:28
Orkar inte fota kort på mig med kläderna på så ni får höra det utförligt.
- Underkläder rosa bh med rosa trosor.
- Leggins "svarta".
- Långt linne som är grått med lila tryck på.
- Rosa sockar.
Thats me today..

Dagens Halie

2010-12-10 / 11:15:51
En sådan bra dag.
Nu är vi hemma igen och istället för en påse fett så blev det apelsiner, funkar så bra det med.





Fredag morgon, helg!

2010-12-10 / 08:30:31
Godmorgon på er.
Halv åtta klev vi upp och tur vi hade att Halie väckte oss tre minuter innan väckaren skulle låta. Så det var faktiskt passande. Vi har nyss ätit frukost och snart ska jag klä på gumman ytterkläder så drar vi oss där efter.

Kollar lite på vakna med devoice, man blir pigg och glad av det programet. Och roligast måste ju vara då dom gör sin lilla sång. HAHA, garvar läppen av mig. Men ska göra annat nu, vi hörs senare helt enkelt!

Besök och tvätt

2010-12-09 / 22:49:41
God kväll.
Har haft besök av Halies gudmor idag några timmar. Vi snackade lite gamla minnen. Det är alltid kul. Nästa gång vi ses blir det nog en vinterprommenad, vilket behövs. Där efter har man mest suttit framför tvn och hållt på med tvätt. Skönt med en dator fri kväll.

Imorgon blir det några ärenden tidigt på morgonen. Så man ska upp med tuppen imorgon. Funderar även på att köpa hem en götte påse då det var ett tag sedan man åt det nu. Det är vi båda värd tycker jag.

Glömde även ringa S idag, sorry.. Jag ringer dig så fort jag har tid eller ring mig bara så svarar jag. Har inte mer att säga denna kväll ska börja ordna mig för en natts sömn nu, så godnatt på er!

Älskling drar på sig sockarna samtidigt som det ser så ansträngt ut. Verkar som om han fick vila efter ett hårt pass att dra på sig sina egna sockar :)

Kanon middag ♥

2010-12-09 / 18:57:22

Min älskling fixade en kanon middag idag och jag åt mig perfekt mätt så jag blev på bra humör där efter. Så bra man har en karl som faktiskt kan laga god mat. Nu blir det till att vika tvätt, hänga upp och sedan mys i soffan bara!

Kommer dissa bloggen

2010-12-09 / 16:27:38
idag ... Är så trött och har ont i huvudet så nu ska jag chilla framför tvn och umgås med Halie bara.
Vi hörs kanske ikväll annars imorgon!

♥ Dag 9 – Min tro

2010-12-09 / 12:01:00
ÖDET, helt klart.
Jag tror att man lever för vad ödet bestämmer. Allt är menat till vissa saker häri livet både gott som ont. Så det är min tro. Sen om gud, man har faktiskt ingen aning om gud och jesus det jag kan tro på är att det kan finnas en plats då man dör.. Men det får man ju se då :)

Torsdag morgon

2010-12-09 / 10:58:08
Vaknade av mig själv idag. Halie la sig sent igår och vaknade tidigt så min sambo tog henne, men förmodar att hon somna tidigt imorse igen. För dom båda sover just nu. Bara jag som är vaken.

Nyss vaknande guldklimpen och busar runt här hemma. Vet inte alls vad som händer idag. Något blir det alltid. Använder vår nya dator igen, fick installera om den så nu finns det inga foton. Så jag får helt enkelt fota lite nytt.

Bara ett kasst test

2010-12-08 / 15:00:26
Gör testet, annars blir Ձ011 inge bra år!


Fullstädigt namn: "maria" caroline sjölund
Födelsedag: 15 juli 1988
Ögonfärg: olika
Hårfärg: just nu, hm "orange, brunt, blondt
Högerhänt/vänsterhänt: höger

Favorit:
Sport: inget för mig
Helgdag: lördag
Årstid: sommar helt klart

Har du någonsin:
Varit kär: Självklart (:
Blivit dissad
: oja
Sovit utomhus: yes!
Sett en död människa: ja det har jag
Retats: jodå

2 Alternativ

Pepsi/cola:
coca cola
Jordgubbar/blåbär: jordgubbar
Tv/film: film
Gitarr/trummor: gitarr
Adidas/nike: nike

Senast du:

Skrattade: vet ej
Grät: fick tårar till ett program här om dagen
Filmen du såg: uptown girl
Drog ett skämt
: för en halvtimme sedan
Sjöng en sång: nyss

Har du under den senaste månaden:
Kysst någon: självklart
kramat någon: all the time (halie och älskling)
Bakat: marsipan med choklad
Viljat dö: aldrig, lever för min familj

Han klarade det

2010-12-08 / 14:39:07
Hade det trevligt hos min moster, snackade lite och så. Sedan mötte jag upp Malin och älskling. Och vi gick upp till min mamma. Ska vara här tills vi ska på julfest på mina små syskons skola och där efter se lite film med bror, älskling och Malin. Så det blir en bra dag idag med mycket att göra. Och vet ni vad. Min älskling klarade uppkörningen. Så snart är körkortet här. Han är så värd det som han har kämpat!

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

2010-12-08 / 12:41:00
Herregud finns ju massor och det mesta har jag redan skrivit ner i min blogg. Känns så tråkigt att skriva om lyckliga ögonblick då det redan finns ner skrivit.  Jag tänker berätta om en hemsk syn i umeå. Jag och mina vänner förferrade hemma hos en tjejkompis jag precis lärt känna. Det var tänkt att vi skulle bege oss mot en ö och festade vidare där. Vilket vi gjorde. Vi gick och helt plötsligt åkte det förbi en massa vespor så jag och en av kompisarna fick skjuts av dem till stället. Då vi var där var det inte så kul som man hade velat att det var satt bara där och drack någon öl. Och jag ringde och talade i min mobil. Helt plötsligt så ser jag hur folket bara var borta. Tittade mig runt och såg något skumt, ett stort gäng som som stod runt något men såg aldrig vad det var. Pratade vidare och till slut sprang dem alla iväg, ja jag förstod då ingenting. La på och vi alla bestämde oss för att dra oss hem. Då vi kommer närmre så ser vi poliser och ambulanser. Och en kille som ligger på marken och skakar av ren chock och full av blod. Jag frågade vad som hänt och fick veta att typ halva festen sprungit efter han in i skogen och slagit honom och dräpt en stock på honom bara för att han tafsat på en tjej. Blev lite illa till mods då jag plötsligt kom ihåg att jag faktiskt var med då gänget höll på utan att egentligen veta om det för att jag talade i telefon. Så jag åkte in förhör och sen vet jag inte alls hur det gick med det hela. Men det var en obehaglig upplevelse. Trots att folk sett värre. Men tyckte faktiskt hemskt synd om det killen. Varför gå på så många.

Hälsa på moster

2010-12-08 / 09:50:46
Vad förvånad man kan bli ibland..
Klev nyss upp och bad sambon sova så han är pigg inför en grej han ska göra idag. Samtidigt så ska jag och Halie ner och hälsa på min moster en stund. Uppdaterar mer sen, ska dona på lite nu.

Allmänt less

2010-12-07 / 19:27:32
Hej där.
Blev bara en inne dag idag och ytterligare två julklappar kom i brevlådan idag. Bara två kvar nu sedan har allt kommit och vi är färdig, men det känns som att en person borde få en till julklapp så får klura ut på det en stund. Får isåfall gå ut i julstressen, vilket man helst inte vill.

Jag har varit så less nu i några dagar. Särskilt på folk. Gamla kontakter som knyter sig till andra, andra som byter vänskap och andra som rent ut sagt snackar skit. Just nu vet jag inte riktigt vart alla står och vilka som är äkta. Känner att familjen är det rätta just nu. Som alltid finns och står där. Och att andra försvinner tråkigt nog. Men man får ju också tänka på att man är mamma nu och vissa tycker väl att man är tråkig då. Men det som stör mig är att folk inte frågar längre om man vill följa med på fest eller hitta på saker. Fast jag är mamma så kan jag väl göra saker jag med. Har fixat så mycket roligheter nu på slutet med fest, kalas och bjudit på massor. Men man får aldrig något tillbaka känns det som. Jag begär inget av någon, men skulle vara kul om någon erbjöd sig någon gång!

Ibland önskar jag att man kunde börja om på nytt som sist. Men mer söder ut denna gång. Man tror att saker och ting förändras men egentligen gör det inte det. Nya kontakter, ny lägenhet och ny ort skulle inte skada just nu !

Går på repeat här hemma

2010-12-07 / 11:54:51

Familjen gör mig hel

2010-12-07 / 11:52:35
Pust så trött jag är fast jag sovit dom timmar man bör göra under en natt. Men nu sover hjärtat och sambon. Men då dom vaknar tänker jag sätta igång med lite stor städ, det kan behövas. Annars är det inget planerat idag.

Så mycket jag skulle vilja skriva ut här angående så mycket, men kan inte. Och det är jobbigt för bara pågrund av det förlorar jag energi till att blogga om intressanta saker eller snarare sånt jag behöver få ut. Istället får man försöka finna energi till allt som är bra i min vardag och det är verkligen min familj. Jag är hel med dem. Och kommer klara allt med dem på min sida, ville bara säga det!

♥ Dag 7 – Min bästa vän.

2010-12-07 / 09:58:16
Det måste vara vännen som alltid finns där, kan tala med, känner mig innan och utan osv. Vi kanske inte umgås varje dag men vi båda vet vart vi har varandra. Hon är den bruden som jag alltid kan tala med om precis allt. Hon har alltid funnits där för mig och stöttat mig vid problem. En som henne vill man aldrig förlora. Hon betyder alldeles för mycket för det. Vi har många underbara minnen tillsammans allt ifrån fest, humor, singel och sökande. Så finns det alltid något att skratta åt. Sandra är en omtänksam tjej med ett galet skratt och bra humör. Bryr sig om andra och är alltid snäll och go. Med henne är det svårt att vara på dåligt humör oftast är det skratt och snack. En brud som inte växer på träd. Hon känns som en syster för mig och jag kommer nog aldrig att lämna henne, jag behöver henne för att överleva min vardag. Hon är min bästa vän i vått och torrt. Jag älskar dig gumman, du är bäst!

 

♥ Dag 6 – Min dag.

2010-12-06 / 22:00:00
Det började med att jag gick upp med Halie och gav henne lite frukost och där efter kom sambon hem. Det blev lite pyntning av gran och julskinkan gjordes. Mysigt värre och efter det så åkte sambon iväg och hämtade ut ett paket (min julklapp) och just då han kommer hem igen kommer det ännu en avi. Så var bara att dra på sig ytterkläderna och Halie fick åka pulka hela vägen dit och hem, gick jätte bra. Oroade mig en stund att hon skulle tjura på slutet för vi chansade och skippade vagnen denna gång. Men bra gick det. Men inte nog om det då vi kom på affären så hade jag en annan avi med mig så den andra var hemma. Så i all hast så ringde vi sambons syster så hon sprang över till vår lägenghet och läste upp numret för mig så att jag fick ut paketet. Väl hemma så ordnade vi inför Halies nattning och där efter sett en film och fick lite besök av min bror och mamma. Det har varit min dag och den har varit mysig med andra ord..


Haha, glasögonen åker neroch hon ser ju bara för söt ut då!


Julgrans pynt

2010-12-06 / 13:37:15
Nu har vi tagit upp vår julgran och Halie fick vara med. Gick ganska bra trots att hon försökte dra loss lamporna. Men måste ju säga att hon är duktig nu efter. Hon Går runt och känner på kulorna och lyssnar hittills då vi säger nej. Så det är ju ett framsteg. Vi ser väl vem som förstör den först Halie eller katterna, hehe.

Julskinkan är också gjord. Medans jag och Halie sov lunch så gjorde min sambo den och gud så god den blev. Ska bli smarrigt med hårdbröd macka och en skinka på. Halie gillade den med, såklart fick hon smaka.


Vi använde oss av samma pynt som vi hade till den gröna julgranen. Vi kände inte för att slänga ut pengar till pynt denna gång. Så det fick bli som det bli. Även svårt att få in en bra bild. Tycker mer om denna än förra årets gran i alla fall!

Farmor Marita

2010-12-06 / 08:36:10
En person jag aldrig fick träffa var min farmor. Och det är nog den enda personen jag faktiskt skulle velat träffa. Allt gott jag fått höra, foton jag sett och avskedsbrevet innan hennes död. Det berör mig. Hon var så fin. Och jag undrar ofta hur det skulle varit om jag känt henne, skulle det vara mer annorlunda då? Halie fick ärva min farmors namn i mellannamn! Hon ska få föras vidare...


Jag kan ju ber ätta att min farmor tog sitt liv då min pappa var ung. Tråkigt men sant. Jag fanns i magen då hon valde bort sitt liv. Mamma och pappa skulle berätta det men hann inte. Hon lämnade efter sig ett brev som min pappa har. Det läste jag för flera år sedan, man blir rörd och ser hur kluddigt och slarvigt det blev mer mot slutet. Men jag ska läsa brevet igen nu då jag är äldre. Och denna gång kanske jag kan förstå lite mer av det hon menar i brevet. Har ni någon kär som ni aldrig hann träffa eller lära känna?

Måndag morgon

2010-12-06 / 08:13:21
Godmorgon.
Är så trött. Halie vakna hela natten och skrek och ville inte sova. Så jag försökte lägga henne i min säng men hon blev mer busig där och fick henne till att sova i sin egen säng sedan. Men vaknade igen efter bara någon timme och fick göra om samma sak igen. Trodde hon skulle sova längre nu då hon vaknat upp en del inatt. Men icke då, strax innan åtta ville damen upp. Så jag får helt enkelt försöka bli pigg för det är Halie. Blir snart lite frukost tajm för henne och sambon dyker upp här om någon timme.

Måndag, vad händer?
Ingenting alls planerat hittills, will see! Ska få upp mina trötta ögon nu.

Evan den allsmäktige

2010-12-05 / 21:55:22
Riktigt bra, tittar på den just nu. Andra gången!

Nyårslöften

2010-12-05 / 19:34:19
Brukar jag egentligen aldrig ha. Men eftersom att jag hade ett förra året som jag klarade. Så ska jag göra detsamma i år. Bara en rolig grej tycker jag. Särskilt om man lyckas. Förra året hade jag bara ett "SLUTA RÖKA". Vilket jag gjorde och snart är det ett år sedan jag rökte konstant med ett ciggpaket på typ varannan dag. Tycker jag är duktig. Så i år blir det fler än ett men kanske inte så svåra.

1. Äta mer nyttigt och skräpmat minst 2 gånger per månad.
2. Röra på mig minst 4 gånger i veckan.
3. Fullgöra en kort utbildning.
Tror ni jag lyckas?

Har ni något nyårslöfte?

Julgranen ska upp imorgon istället

2010-12-05 / 15:35:12
Sitter hemma hos min mamma då Halie har det lite roligare här. Sen slipper man gå runt och städa hela tiden som man lix gör då man är hemma. Sambon jobbar 24 timmars idag. Han fick veta det precis då han började men så kan det gå ibland.

Och det blir inte att ta upp julgranen idag då sambon jobbar tills imorgon, så det får bli imorgonkväll. Ska bli skönt att göra det på kvällen då det är stillsamt och lugnt. Måste även se om det behövs några kulor eller annan färg på glittret. Eftersom att förra årets julgran var grön. Det lär märkas.

Men ska ta och umgås med min underbaring nu eftersom att min mamma inte har tid att se efter henne nu då hon ska göra en sådan god middag!

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

2010-12-05 / 12:00:00
Kärlek är ju det enda vi människor lever för. Utan den så skulle man nog inte kunna leva en värdig vardag. Kärlek måste man ge och ta till sina vänner, familj, mormor, djur och bekanta. Jag skulle inte klara mig alls långt om jag inte kunde ge kärlek eller ta emot kärlek. Det gör en lycklig och stark och får man bra kärlek av någon så klarar man det mesta och särskilt då det kommer hårda tider. Då behöver man någon som kan ge en kärlek för att klara det. Kärlek är t.o.m starkare än rikedom och allt annat. För nog är man hellre älskad än rik och oälskad. Men kärlek kan också göra en förvirrad och det kan göra fruktansvärt ont. För ibland kan det vara så att man så gärna vill ge kärlek till någon som inte besvarar den och då är den tung, men har man då fler i sin omgivning så får man det ändå tillbaka på andra vis. Det är vad jag kallar kärlek

Julgranen ska upp ikväll

2010-12-05 / 10:08:12


Det är 2a advent idag så då är det tänkt att vi ska upp med vår julgran. Men vi får väl se hur fin den blir eftersom att vi har två katter här nu (en lånad), en hund och Halie. Kan tänka mig att katterna kommer klättra i den medans Halie kommer försöka dra ner alla kulor. Vilken färg har ni på eran julgran? Vi ska ha en vit. Sedan dekorationen får bli det vi köpte förra året. Vitt passar ju ändå till typ allt. Men vi donar nog på med julgranen i kväll då Halie sover. Som lättast då.

Tråkiga söndag

2010-12-05 / 09:29:20
God morgon.
Inatt vakna Halie till två gånger, en gång ville hon ha mat och en gång nappen. Då jag märkte hur sambon blev lite små putt över att gå upp med henne. Så klev jag upp med henne nu på morgonen så nu ska jag låta han sova hur länge han vill. Och söndagen är även här, den tråkigate dagen på veckan tycker jag. sS inget är planerat för idag. Blir det vanliga som jag alltid skriver ner.

Kollade just in vad Halie gjorde och hon river ut hela sin garderob "oh no". Blir en del att vika sen. Ska snart ge henne lite frukost så.

Sambons lillebror är ju här i Övik så han ska komma hit en sväng idag och umgås lite.

Hemma

2010-12-04 / 18:56:31
Nu sovet min sötnos, somnade på 1 minut. Det är så skönt då man håller henne igång om dagarna för då somnar hon lätt. Men man måste ju själv orka det också. Åh så jag bara ska det lugnt i någon timme nu innan jag sätter igång och städar allt här hemma. Skulle haft mycket pengar så manb kunde anlita en städerska lite då och då, snacka om mycket fritid man skulle få då.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

2010-12-04 / 14:17:56
Hemma hos min mamma som var snäll och bjöd så slapp jag laga..
Ibland har man lite lyx. Men favorit rätten blev det helt klar, MUMMA. Jag älskar't


Snodd ifrån google!


Tre blev fyra

2010-12-04 / 14:16:54
Goddagens.
Sitter hemma hos min mamma just nu. Vi har varit på nola och där fyndade vi en resesäng och två dvd filmer. Mer än så blev det inte. Sambon är på jobbet så vi myser här då. På en stund kommer resten av gänget hem som bor hos mamma och min sambos lillebror är på besök så tänkte han skulle få träffa Halie, var ju ett tag sedan sist. Det är nog vad lördagen består av. Och titta in en av dvd filemrna ikväll då sambon kommer hem.

Och måste ju säga att Camillas lilla tjej är så söt. Längtar tills man får träffa dem alla. Lyckans ost hon är.

Ni är riktigt bra

2010-12-03 / 18:40:58
Önkade att man kunde träffa alla underbara mammor man lärt känna här igenom internet. Vi har ju hängt ifrån 1-2 år med varandra. Så synd att det ska skilja 50-120 mil. Det är nog jag som bor längst bort. Skulle fan behöva dem. Har så mycket mer gemensamt och skulle vara så kul att få träffa alla i verklighet och deras barn som man endast sett på foton. Känns som att man faktiskt kan lita på en del av dem. Tro det eller ej så ibland kan man tänka på dem och deras barn om det berört mig. Alltså finns dem i mitt hjärta och betyder fast man aldrig träffat dem. Många har faktiskt funnits där för mig om jag inte mått så bra, och sånt sätter sig direkt in i mitt hjärta. För sånna personer vill man ta del av i sitt liv. Ni är bara så bra. Och ni vet vilka ni är.. Men vad ska vi göra för att kunna ses? Någon som vet och kan komma med förslag.


Såhär glad gör ni mig ... Tack för att jag får ta del av era liv


Nattning för stumpan

2010-12-03 / 18:31:11
Hallå alla.
Halie ligger nu sin säng och dricker välling. Hon är trött idag. Som hon vaknat inatt och spytt så förstår jag att hon är det. Tur det inte var magsjuka i alla fall. Nu resten av kvällen ska jag städa upp efter gumman, ta hand om disk och sen ha fredagsmys för mig själv tills sambon kommer hem. Stackarn får gå hem för att han slutar precis då sista bussen går. Så kan det vara ibland.

Måste försöka ta mig till studieplus till veckan. Det glöms hela tiden bort. Så får ta mig i kragen och ta mig dit. Tänkte försöka börja en utbildning till januari om det nu går vill säga.


Gumman älskar att ha något på huvudet som ni kanske märkt.
Antingen är det mössa eller hårband.
Ska köpa mig några hårband till henne eftersom att hon gillar det så mycket :)


♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

2010-12-03 / 12:00:00
Jag börjar med att berätta om dem tillsammans.
Dom träffades på ett hem som tonåringar. Dom blev kära och gravid med mig. Där efter fick dom flytta till Härnösand och sedan kom jag till. Vet inte hur länge vi bodde där för senare bodde vi i Gävle (min pappas hemstad). Några år blev det och min lillebror kom även till där. Det gick några år till och dom bestämde sig för att göra slut och min mamma flyttade tillbaka till sin hemstad (Örnsköldsvik) och sen dess har jag bott där och min pappa i Gävle. Hälsade på honom på lov.

Jenny Sjölund, min mamma!
Är det någon jag är lik på humör så är det hon. Hon är en stark kvinna som faktiskt klarat det mesta i sitt liv, trots hur hårt hon haft det. Hon är väldigt envis och det är nog en sak jag med är och kan lätt hamna i konflikter jag och mamma. Men ändå ses vi ganska ofta. Hon är även omtänksam och vill sina nära det bästa och är lite översnäll ibland. Men mamma är alltid allt och henne kommer jag ha kontakt med livet ut, älskar min mamma!



Niclas Olstorpe, min pappa!
Han är lite egen tycker jag, inte alls som vem som helst. Lite smart och vill alla det bästa även om det kan låta fel ibland. Han är lekfull och vet precis hur man ska handskas med ungdomar och barn. Är också en trubadur och musiken är verkligen en stor del av hans liv. Han har hållt på med det som ung. Han bor nu i Uppsala och är gift och har två barn i ett stort hus. Pappa är pappa och han betyder mycket för mig.

Vad ska vi göra?

2010-12-03 / 11:05:52
Städa.
Fullt med disk och utspritt massvis med kläder på golvet och tvätten ska göras.
Jobb.
Sambon ska iväg och jobba nu vid ett.
Film.
Blir lite mys i soffan med mig själv då Halie sover. Ska alltså ta det lugnt och se film.
Under dagen?
Vad kan man göra då de är jätte kallt ute, vill hitta på något med Halie!

Se upp för nedsänkta barnburkar!

2010-12-03 / 10:23:47
Se upp för neräsänkta barnburkar. Köpte det i förrgår och inatt spydde Halie som en tok. Det beror alltså på burkmat som var ner sänkt pris på. Riktigt dåligt för är det gamalt får man inte sälja, bara när det är på väg att bli gamalt. Men men hon är bättre nu i alla fall. Sedan så ringde sambons jobb nyss och han ska iväg och jobba klockan ett. Städ, bus, mys och film. I love it, det är helg och det menas med att det är mycket bra på tvn.

Kan än idag inte förtå att Halie går nu. Att se henne så liten gå runt och gå är helt otroligt. Vart försvann min bebis som låg och skrek och låg i min famn? Hon bara försvann medans gumman nu springer runt och hittar på hyss. Tiden kommer nog alltid att gå fort. Kan tänka mig att det inte alls dröjer tills hon är i tonåren och man tänker tillbaka på hur liten hon varit vilket komma kännas väldigt konstigt då att veta att flickan varit en liten bebis till en början.


Mitt söto igår ..

Fyra ord, underbar tre års dag!

2010-12-02 / 23:11:55
Vilken underbar eftermiddag/kväll det blev. Det behövdes till tusen kan jag ju lova. Men kallt ute så vi tog t.o.m busen till bowlingen. Vi höll ju på att frysa ihjäl. Men tillslut så kom vi fram och vi hade bokat ett spel 1 timme. Men eftersom att buffén var försenad så fick vi spela en halvtimme extra. I början gick det jätte bra ledde över min sambo i tre ronder. Men tillslut fann min sambo kicket hur man gör och vann till sist. Men jämnlika bra var vi faktiskt. Så det var kul, då visste man inte vem som skulle ta hem det hela. Då vi var klara åt vi den goda buffén. Åt så mycket att jag ännu är mätt i magen. Men det var ju bara för gott. Då vi var klara där fick vi rappa oss till bussen och vi hann ganska precis med den. Och kom hem och tackade min snälla mamma för barnvakten och låg slöa som valrossar till en film i soffan. Härlig dag med andra ord och nu behöver vi båda sömn är helt slut efter bowlingen. Kom även på ett det är nog ett bra sätt att gå ner i vikt. Jäklar så värk jag fått i mina ben nu. Nä en skönhetssömn på det här så mår jag bra igen! Godnatt kära ni.

Kvällens godheter ♥

2010-12-02 / 20:55:00

Nu drar vi oss :)

2010-12-02 / 14:26:10
Fixad och klar. Snart en sväng på stan och hitta en liten 3 års present.
Vi tänkte oss en billig med omtanke bara och sedan bowling och grillbuffé :)

Dag 2, min första kärlek

2010-12-02 / 12:00:00

Jag var ung, bara 14 år.
Han var 20 år. Mycket äldre än mig. Men kan ju säga att han låg på en låg nivå för att vara i den åldern. Första gången jag såg honom på barnensdag så kände jag direkt en susning i min kropp. Han hade en charm jag fastnade för. Mer än så var det inte denna kväll utan jag och min bästavän var hos en killkompis dagen efter och jag pratade endast om honom och helt plötsligt körde kill kompisen dit. Och jag var nervös som FAN. Men kände mig tvungen att berätta hur jag kände för honom. Tog han till ballkongen och stod där och skakade. Han såg det och till slut så sa jag "Jag tycker om dig jätte mycket". Då sa han att han också tyckte om mig. Och vi blev tillsammans. Han gav mig en kram och en puss, sedan åkte jag hem igen. Jag var så lycklig. Men som sagt det skulle jag inte förbli. Det hela började efter med att jag sov där på veckorna och skolkade ifrån min skola för att få vara med honom. Han jobbade så jag var själv hos honom på dagarna. Jag åt ingenting gick ner så mycket i vikt att det inte fanns så mycket kvar utav mig. Och jag trodde att allt var bra, men det var det inte. På internet kotankte en tjej mig och sa att det var hennes pojkvän, medans jag sa att han var min. Jag pratade ofta med han om det men han sa att det bara var en dryg tjej som ringer hela tiden. Och ringde hela tiden det gjorde hon så jag och min bästavän svarade jämt och var lite jävlig med henne. Då jag trodde att det bara var det så var det inte så. Killen jag var tillsammans skulle åka iväg till Sundsvall med sin bror och vän och då han kom hem så talade hans bror med mig om att han strulat med en tjej där borta. Jag trodde såklart inte mina öron och blev så ledsen och han såg aldrig hur hårt han sårade mig. Samma kväll var vi på parken och jag såg hur han lägger sig på en tjej och kysser henne, jag tror inte mina ögon ocjh springer bort långt där ifrån. Och dum som jag är stoppar jag i mig en massa alvedon. Jag trodde att något skulle ske då. Men inte alls, min bästavän och han sprang och höll om mig hårt och det slutade med att jag sov över hos honom. Och vi fortsatte att ses i några månader till, jag kunde inte hålla mig ifrån honom och jag trodde verkligen att det skulle bli jag och han. Men i slutändan fick mina vänner mig att komma över honom. Det tog mig tre år. Förhållandet var så kort och sveken var större, men trots det så ville någon del av mig ha honom. Men jag är så nöjd över denna erfarenhet och nu idag så har jag den bästa. Och ingen kan klå min sambo, han är så mycket bättre på alla vis.

 

Bowling och buffé

2010-12-02 / 11:06:59
Svar på två eftersläntade frågor.
1: Hur har ni planera in för julen?
Första året vi faktiskt inte planerat så mycket.
Vi är inte säkra ännu hur det blir. Så det kommer återkomma närmare fram.
Vi kommer i alla fall fira den med bara oss på kvällen.
2: Vad jobbar din sambo med?
Han jobbar del tid med en kille och extra på ett boende med MS.

Vår andra dator har blivit lite störd så använder just nu för gamla. Brorsan ska hit sen och kolla den lite. Blir lugnt här hemma under dagen och vid fem ska vi bowla och äta tacobuffé. Det blir mys, det är ju våran dag idag. Så mormor tar hand om gumman här hemma. Tur det finns folk som kan ställa upp då man behöver det.

♥ Tre underbara år med dig ♥

2010-12-02 / 00:00:00
Tre år tillsammans, du och jag
Tänka sig att vi nu stått ut med varandra i tre hela år. Det har varit jobbigt och kämpigt men i slutändan så blev du och jag lyckliga tillsammans och fann våran balans i förhållandet. Och nu idag är det bättre än det någonsin har varit. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dig idag. Du är den rätta och mannen i mitt liv. Och jag ska göra allt i min makt för att alltid kämpa med vårat förhållande. Du har vunnit mitt hjärta.

Första gången.
Jag såg på dig och tyckte du hade så vackra bruna ögon och vi tittade upp mot stjärnorna. Det var romantiskt och det var då vi båda förstod att det var mer än vänskap. Vi umgicks och tog det lugnt tills vi insåg att vi ville vara med varandra. Och det slutade med att det blev vi två. Trots att det kanske inte var meningen till en början. Men kärleken var för stark för att dra oss isär.

Första kyssen.
Den var kanske lite knepig och konstig. Ingen av oss visste egentligen om den kyssen var riktig eller bara en fyllekyss. Men då jag tänker tillbaka så trodde jag att det var en "dröm". Som jag insåg senare var en sann kyss som skulle vara längre.

Mina ord till dig.
Jag kommer alltid att finnas här för dig och ska vandra med dig hand i hand livet ut. För jag vet och känner att det du och jag har är äkta. En evig kärlek som kan hålla livet ut. Jag älskar dig och kommer göra det så länge du älskar mig. Du är en underbar man. Tack för tre år älskling och fler år ska vi fira.

Lite foton på oss under tre års tid.

Godnatt :)

2010-12-01 / 22:54:28
Trött och lite ont i huvudet har jag just nu, så det blir sängen efter detta inlägg. Tidigare än vanligt så säg. Är också allmänt less på att bo här i Domsjö. Det märks då man kommer in i det gamla vanliga, hujedamej. En flytt skulle inte skada just nu. Det positiva är väl att ha mamma i närheten. Men inte mer än så. Skulle också vara skönt att bo i annan stad. Men man blir så feg nu då man fått barn. Vore annat om det bara var jag och min sambo, men så är det inte nu. Utan nu måste man tänka på allt och få det så trivsamt som möjligt för Halie. Så en lång flytt blir det endast om ett välbetalt jobb skulle dyka upp. Men nu förblir vi Övikare ett tag. Det härliga är att det är en liten stad, man kan om skolorna, man vet vart allt ligger och man har vänner och släkt här. Så varför inte. Tycker att alla mina vänner kan bli mammor snart så man finner lite samma intressen. Men en ska ju få barn vilket är super kul. Hon ska ju snart på ultraljud. Nog om det måste verkligen plocka undan här hemma nu och sedan sova. Tröttheten börjar ta över nu. Godnatt!

Frågestundens svar!

2010-12-01 / 20:10:13
Svar på alla frågor.

försöker ni bli med barn igen eller har ni lagt de på hyllan tills vidare och njuter av livet som ni har det nu? :)

Japp, det gör vi ;)

hur får ni ekonomin att gå ihop?
Den är ju olika bra då min sambo jobbar del tid så vissa månader går det ihop jätte bra medans vissa inte alls går lika bra, men vi har alltid klarat oss :)

Va brukar ni hitta på om dagarna?

Försöka ta oss ut så Halie får leka, gå på stan, träffa någon kär vän eller bara vara hemma.

Hur långt är det från dig till mig?
OJ, långt 50-100 mil skulle jag tro?

Hur känns det att vara mamma?
Helt underbart, ångrar inte en sekund

Är du så underbar i IRL som du är på internet? (menar inge illa:D)

Jag är helt ärlig rätt igenom och bryr mig väldigt mycket om folk som berör mig.. Så jag säger JA

Va vill du jobba/plugga med?
Jag vill bli sekreterare eller jobba med TV och ska jag plugga blir det inom "sekreterare" eller något annat som är lite äventyrligt.

Var Halie planerad? :)))
Faktiskt, vi pratade om det en månad innan om att börja försöka och vi trodde det skulle ta sig ett år att bli men tog bara någon månad så hon var välkommen

Hur träffades du och din sambo?
Genom en kompis till mig. Det var dom som skulle ses och jag följde med. Slutade med att vi blev bra vänner och sedan övergick det till kärlek :)

Hur gammal var du när du förlorade oskulden? Ångrar du det...
Jag var 13-14 år. Ångra, njae jag tycker man ska ta allt som lärdom om man nu skulle ångra.

Försöker ni nli med barn igen? Om inte, när skulle ni vilja få ett till barn?
Jo det gör vi.

Hur gammal var du när du fick reda på att du var gravid?

Jag var 20 år då jag fick reda på det

Var halie planderad?
Ja det var hon, finns längre svar där uppe

Vad ska du göra efter mammaledigheten?
Jadu, hittills lutar det mest åt att börja plugga. Men allt kan ju ändras :)

Byta till ett efternamn?

2010-12-01 / 17:00:00
Vi funderar om vi ska ge Halie ett efternman.
Kan ju bli så besvärligt med två då hon börjar
skolan osv. Och om vi väljer ett så blir det "Perkiö".
Mitt efternamn är liks så vanligt och inget speciellt.
Men vad tycker ni om att ge henne ett efternamn?

Nu: Halie perkiö sjölund
Kanske: Halie perkiö

Dagens foton

2010-12-01 / 15:29:27
Halie sover nu en liten lur och där efter masar vi oss nog iväg till affären och mat senare. Är ju bara en lugn dag som sagt. Har velat göra något skoj, men utan bil och körkort blir det svårt. Skulle vara så kul att hälsa på någon. Men det får bli en annan dag helt enkelt.

Dessutom kom en julklapp med posten idag, Mattes systers. Alltid roligt att se vad posten har att komma med nu varje dag. Mycket kvar att få. Men nu ska jag spela lite betapet.. Ingen annan som gör?

P.s - Glöm inte min fårgestund här under, uppskattar alla frågor då jag är så sugen på att veta vad ni vill veta.

Frågestund till klockan 19.00 ikväll

2010-12-01 / 12:13:14


Dag 1, presentation

2010-12-01 / 10:23:23
Är ny vaken med min kära dotter nu. Hon sitter i soffan och leker på med hennes tandborste och min tandkräm. Spännande tycker hon. Och idag blir det inte mycket som sker. Typ städa, umgås med sötnosen osv. För imorgon ska jag och sambon ut. Det blir bowling och käk på UH. Hittills det som vi kom på.

Jag är en helt vanlig norrlänsk tjej på 22 somrar med ett helt vanligt  liv.
Lever i min 3a i Övik med min familj som består av min dotter på 1 år, sambo på 25 år, katt på några månader och hund på 2 år. Mina dagar består av att vara mamma ledig, städa, datorn, blogga och tvn. Och intressen är att träna (uppehåll), umgås med mina närmaste och fota. Som person är jag stresstålig, snäll, gnällig, envis, stark inom mig själv, nyfiken i en strut, framåt och lite av en rådgivare. Jag älskar att hjälpa vänner som har problem och försöker alltid lösa dem, ibland kanske det blir för mycket. Men det är en del av mig. Har man något man mår dåligt över kan man bara slå mig en signal så finns jag där hela vägen ut. Jag ser mig även som en bra vän och kärlekskamrat. Jag ljuger aldrig och har även lätt för att förlåta. Men går det för långt så blir jag lång sur och har då svårt att gå tillbaka till ruta 1. Gillar även att ha rätt. Förr var det en jobbig egenskap men nu kan jag behärska den på ett lite bättre sätt. Känner även på mig saker. Sker något tragiskt i mitt liv så känner jag på mig det innan. Det är en egenskap jag faktiskt ogillar då jag får känslan och den kan vara i över ett dygn innan det sker. Dom som känner mig vet precis vad jag talar om. Det är också viktigt för mig att kunna planera. Då jag är lite av en planerare i mitt vardagliga liv.  Jag är nog lite som alla andra. Jag kanske inte är så speciell eller udda men jag kör ändå mitt eget race som alltid.


Skulle kunna skriva hundra rader till om mig själv. Men tycker det här borde få räcka.

 



My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥