Camfoton

2011-12-29 / 20:31:30

Har man ingen fungerande kamera så får man använda sin kassa webcam.. Uselt man kan må över att inte kunna fota. Det är ju en del av min hobby och jag vill ju ha foton av alla tillfällen som finns. Jag får helt enkelt låna min mammas kamera då och då eller använda den här kassa grafik camen!

Eddy har skratt attack

2011-12-29 / 20:25:29

Jag leker med Halie i hennes rum

2011-12-29 / 18:49:18

Vad gör ni på nyår?

2011-12-29 / 11:35:21
Hej, tråkiga jag här.
Min blogg kommer väl inte vara lika rolig längre. Men istället för att få ångest varje gång jag inte hinner blogga så är det lättare att inte behöva ha ett "måste". Nu har jag lite tur.. Båda barnen sover och jag själv kan kan slappa en stund efter mycket städ med Halie imorse. Sambon är på jobbet och kommer hem till eftermiddagen och sen är han ledig hela nyårs helgen :) Det är planerat att vi ska äta hos brorsan och hans tjej med två av deras kompisar. Mot kvällssidan då Halie börjar bli trött så ska vi förflytta oss till vår lägenhet och sitta och spela och ha det allmänt mys och trevligt.Jag ska vara nykter, en självklarhet nu då man har barn. Ska bara ta en liten baileys shot vid tolvslaget. Kommer bli awesome.. Nu ska jag slappa vidare.


NYÅR 2009


NYÅR 2010



Såhär är det

2011-12-27 / 19:08:12
Det var ju typ fyra dagar sedan nu. Jag ska uppdatera er men först tänkte jag bara nämna lite saker.
Tänker härmed sluta skriva som jag gjort tidigare. Tycker jag är för öppen med saker och ting ibland. Tänker använda min blogg till endast foton och lite uppdateringar om oss, inget mer än så. Kanske låter lite tråkigt, men vill jag skriva av mig så har jag en annan sida där jag kan få feedback om jag så skulle behöva det. På facebook facebook kommer jag även dra bort lite folk som jag inte behöver ha där Och det här får bli min foto blogg där jag mestadels slänger upp foton och skriver lite om vad som hänt osv. Nu vet ni det :)
Julafton var super mysigt.. Barnen fick så mycket julklappar att Halie har nästan för mycket saker i sitt rum nu :) Vill tacka min fina familj för en underbar vistelse i Svedjeholmen trots strömavbrott i 12 timmar.

Snart beger vi oss till Svedjeholmen

2011-12-23 / 11:45:42
Godmorgon :)
Här hemma sover alla och jag har fått sovit ut, ÄNTLIGEN. Att ha sovit cirka 7 timmar allt som allt på tre dagar är ju inget man vill leva på i längden. Men nu då sambon var ledig så fick jag sova ut litegranna, så nu känner jag mig som en människa igen. Så fort de vaknar upp så ska vi packa ihop lite kläder och dra in alla julklapparna i bilen. Innan vi beger oss emot Svedjeholmen så ska vi först hämta en julklänning åt Halie och två par dreggellappar åt Eddy.

Ska bli så mysigt att äntligen åka till Svedjeholmen, julkänslan blir ju på topp då man kommer till deras hus. Och Halie älskar att vara hos mormor. Datorn får följa med mig så att jag kan uppdatera er om alla fina julklappar våra barn kommer/har fått. Nu ska jag ordna mig lite så man ser någorlunda fräsch ut innan vi beger oss. Tjingeling!!

En natt/dag fylld med aktivitet

2011-12-22 / 22:19:34
Full rusch, det kan man lugnt säga. Inatt fick jag ha brorsans tjej här så vi kunde hjälpas åt med mina barn. Hon lämnade sitt barn med brorsan så hon kunnde hjälpa till. Kan ju säga att hon behövdes.. Eddy var skrikig enda till fyra på morgonen då han väl somna så vakna halie upp först fem och sen runt sex bestämde hon sig för att gå upp för dagen.. 1-2 timmars sömn idag.. Så fort Malin drog hem imorse så ringde jag min moster som snällt kom hit och vi begav oss till bvc. Där vägde vi och mätte Eddy. Han väger redan 7920 gram och är 69 cm lång. Det går fort, fick även tips om hans tänder. Så nu är det inköpt ipren "lösande" och två förpackningar alvedon. Och var tredje timme ska jag pendla mellan dem och ge han "hoppas på förbättring". Han har varit lite kinkig men nu är han snäll och har t.om somnat i sitt babygym, händer inte allt för ofta.. Men efter bvc så åkte vi in till stan och shoppade de sista julklapparna, syrran kom även in en timme efter.. Vill tacka min moster för lunchen och min syster för underbart sällskap!

Julklapparna är slagna in nu måste vi bara få energi till att städa och packa för imorgon beger vi oss till Svedjeholmen för julfirande, JIPPI! julafton är nästa här :)

Tandis på G, eller?

2011-12-21 / 00:36:28
Nä nu måste jag få pojken att sova.. Han har ont någonstans och har haft hela dagen. Det jobbiga är att vi inte vet vad men förmodar att det är en tandis då man känner något vasst inne i munnen. Har verkar då ha väldigt ont stackarn. Har mest varit onöjd och skrikig hela dagen lång, man känner sig så maktlös ibland. Men vi får se hur han är under natten och morgonen så får vi ses om det förbättras annars så måste vi helt enkelt in och kolla honom innan vi drar till Sundsvall.. Han kan ju inte gå och få en massa tårar dygnet runt och ha ont. GODNATT!


Fotot passar inte in på texten, men detta fanns i min mormors nya kamera.. Hon är ju så fiin :)

En dag hos bror med familj

2011-12-20 / 19:39:04
Tjena bloggen och ni som orkar läsa :)
Har just kommit hem ifrån brorsan och deras familj. Har umgåtts och käkat julmat där. Tiden gick ju ruskigt fort.. Vi kom nyss hem. Halie har somnat och Eddy är en tjurnisse ikväll. Han hade lite feber innan och en tand är på gång så det talar ju om varför hans humör inte är i det bästa skicket. Sambon har jobbat sen imorse och kommer hem 23.00 ikväll. Det blir direkt sängen eftersom att vi ska upp tidigt imorgon. Vi ska nämligen mot sundsvall och två av mina syskon ska åka med dit.. Först ett stopp på dollarstore för julhandling och sen mot birstacity och ikea för mer julhandling. Och där ska även min syster träffa några kompisar. Blir nog där enda in mot eftermiddagen.. Hoppas bara vi finner exakt allt imorgon, blir så stressigt med allt annars. Men jag längtar, jag älskar att åka ut på äventyr.. Kanske inte så långt bort men roligare att handla julklappar där än i vår lilla stad som kommer vara proppful nu mot jul. Det kommer säkerligen det vara dit vi ska med, men där är det mycket mer utbud i alla fall.

Nu ska jag passa på att ta det lugnt medan Eddy är på gott humör, städa gör vi på torsdag.. !

♥ Dom vackraste ♥

2011-12-18 / 20:03:22

Söndags göra ;)

2011-12-18 / 10:36:03
Klev nyss upp och hade glömt balkongen lite halv öppen inatt så nu är det lite kyligt här inne. Sitter med en hopvirad filt runt mig. Barnen är glada så söndagen bådar gott hittills :)

Efter att Halie sovit lunch så ska vi till mormors gamla lägenhet, tror sambon skulle hjälpa henne att bära och sedan skulle vi titta om vi ville ha något annars skulle det slängas eller ges bort till annat.


Min kära lilla pojk börjar på att bli blond precis som sin storasyster.

En kväll med Robine

2011-12-18 / 02:08:55
Har haft underbart besök utav Robine.. Vi spenderade hela 6 timmar hemma hos mig. Det blev prat, musik och spel. Det här behövde jag och det var otroligt kul att äntligen få träffa henne igen. Det händer allt för sällan, det får vi sätta stopp för nu.

Hon drog nyss hem och jag skall strax lägga mig med min sambo och son som redan sover i sina sängar. Lite foton bjuder jag på här nedan ;)

Robine besök, AWESOME!

2011-12-17 / 18:12:38
Dagen har gått segt, kanske för att man snart ska få besök utav en kär vän som jag inte träffat på år..Kan inte bli bättre :) Har nyss piffat upp mig lite, så jag känner mig fräsch och fin nu..

Halie har nyss ätit lördags godis och tittat på en hel film, för första gången. Ja ni vet ju varför det är viktigt för henne att se tv. Innan dess har det varit som vanligt.. Handlat mat, städat och umgåtts med barnen. Så skönt att ha sambon hemma. Barnen är glada, vi kan hjälpas åt och vi kan ta oss någonstans om vi så vill :)



Mina vackra barn var julnissar idag :)



Vart hos grannen

2011-12-17 / 00:14:26
Kom nyss hem ifrån grannen Sandra. Hon bjöd på 3 glas vin och jag gjorde mitt bästa för att hjälpa henne med sitt hår. Satt in löshår, herregud var inte så lätt men jag gjorde mitt bästa.. Det var välbehövt efter en slitsam dag med barnen, nu har jag nya tag imorgon :) Orka inte uppdatera mer än så just nu.. Ska se film med sambon, nattinatt!

En tår föll ner från min kind

2011-12-16 / 16:36:03
Min mamma kom nyss hit med lite saker som fanns i mormors lägenhet. Fick lite mat, juldukar, dekoration, tvättmedel, lotion, köksdukar och Halie fick en julklapp som mormor tänkt ge henne nu i jul.. Hon fick världens sötaste nalle, den kommer betyda så mycket mer än alla Halies gosedjur.. Iallafall för mig, fick en tår i ögat. Kändes halv tungt nu då sakerna kom hit, det luktade mormor och man börjar ju inse mer och mer att hon faktiskt är död. En hemsk tanke som är SANN!

Just nu så väntar jag och barnen på att pappa ska sluta. Slutar om trettio minuter men är väl hemma på en timme. Känner mig hyffsat slö, så ska bli skönt att vara två här hemma snart. Brukar alltid se till att ha maten klar då sambon är på väg, men idag orkar jag verkligen inte. Jag ordnar det då han kommer.. Elaka jag idag? Men men, nu river Halie hela köket, like always.. Ska låta hon leka lite en stund sen plocka upp allt.

Vart ska ni fira jul?

2011-12-16 / 14:01:57

Vi ska fira hos barnens mormor, platsmorfar + mina syskon. Vi är oftast där, men jag älskar att få fira julen i deras mysiga hus :) Sambon skulle egentligen jobba några timmar på julafton, men igår så ringde en extrajobbare som jobbar med samma brukare och sa att hon kunde ta pass nu till jul. Självklart valde sambon bort passet på julalfton då. Men han behöll juldagen och annandag, det ger ju mycket pengar. .Men julafton ville han gärna i missa mycket av då det var Eddys första jul. Vi kommer sova över där dagen innan.. Det ska bli riktigt mys. Tänk er om en vecka så är julafton, nästan iallfall. ÄLSKAR JULEN!! Mer än barnen tror jag. Men Halie längtar efter att få träffa tomten och ge honom en kram. Ska bli kul och se om hon blir rädd eller glad. Förra året så blev hon glad och hjälpte tomten att dela ut julklapparna, vi får se hur hon tar det i år.

Såhär ser dagen ut

2011-12-16 / 07:00:00
Detta sker idag!
07.00 - Frukost, mys och på klädning.
09.00 - Gå ut och leka.
11.00 - Lunch och sova för Halie.
13.30 - Halie vaknar och det blir vardagliga saker.
17.00 - Göra middag.
17.30 - Sambon kommer hem & jag drar över till grannen.
Resten utav kvällen blir mys framför tvn med älskling som kommer vara ledig hela helgen lång :)

Eddy bara några dagar gammal.. Min moster myser till det med han i famnen och därmed hans första flin på bild! :)

På lördag :)

2011-12-16 / 00:35:59
Har nyss kikat in lite blogg videos.. Och jag fastnar alltid på Anelias hennes videos är klockren. Och hon är bara sig själv. Men vill ni läsa en bra blogg så rekomenderar jag hennes.

Själv så sitter jag och latar mig, tro mig eller ej men min son har sovit sen nio utan att vakna. Men det är ju en bra fråga om han kommer vakna då jag ska lägga honom i sin säng, hmm får se hur han vill göra då. Själv har jag tagit grymt mycket egentid ikväll pågrund av att barnen låtit mig få det, sånna kvällar är TOPPEN! Och sen är det ju redan städat så jag har inte behövt städa heller.. Lyckliga jag idag.

På lördag så blir det ännu bättre.. Min barndomsvän ska hit och vi ska dricka gott och prata minnen. Det var år sedan vi sågs, så vi har väldigt mycket att tala om. Tänkte göra ett videoinlägg på lördag. Det blir ju mycket mer personligt om man gör videos ju. Synd bara jag aldrig känner att jag har tid och att min kamera är PAJ.. Oops hur ska jag då göra en? Hm, undra om man kan använda camen som är inbyggd i datorn, kan man det!? Jag får kolla upp det .


Jag & Robine 13 & 14 år :)


Tror vår pojke blir blond som sin syster

2011-12-15 / 21:26:31

Personer som berört mig.

2011-12-15 / 19:13:10




Jag börjar med en barndomsvän som betytt väldigt mycket för mig som yngre.. Och betyder än gör hon. Vi har inte umgåtts på några år om man räknar bort en snabb träff. Saknar henne så det gör ont ibland.. Hon har berört mig enda in i hjärtat, vi har hittat på så mycket som yngre.. Både på skolan och fester. Tiden har gått så fort och vi har hamnat i olika städer båda två. Vi lever just nu olika världar. Så tråkigt att man bara glider isär. Men jag antar att man blir äldre och med tiden så blir ju vännerna färre. Men hon är en vän som bor i mitt hjärta oavsett om vi inte setts på tio år och det hoppas jag att du vet om? du är lika värdefull för mig nu som tidigare. Den här underbara bruden har genomgått väldigt mycket och än står du kvar på jorden. Och det tackar jag GUD för. Hon är en underbar själ med en snäll personlighet.




Det finns nog inte en enda människa som stöttat och redat ut mina problem så mycket som du har gjort. Då jag trodde allt var kört. Så gjorde du allt bra igen, sånna som dig finns det inte många av. Skulle jag välja en av alla att bo nära så skulle det vara DU. Du är en tjej med ett gott hjärta, omtänksam och du var faktiskt till en väldigt stor hjälp då jag hade mycket vatten över huvudet. Det ska du ha ett enormt tack för!  Du blev lite av en syster för mig och det är inte så att jag känt så för någon annan, du var riktigt speciell. Så fort vi började prata kände jag direkt vilken bra kontakt vi fick. Jag saknar dig Sabine.




Du och jag lärde ju känna varandra på ett väldigt fränt sätt. Och ju mer vi umgicks ju roligare hade vi. Dessutom är vi väldigt lika du och jag, jag tror det var det som förde oss samman. Du och jag hade det riktigt kul en tid. Vi umgicks jämt och alltid gjorde vi något spontant. Nu idag då jag tittar tillbaks på alla minnen så blir jag bara glad. Herregud vad kul vi haft, kan inte släppa tanken på det. Du försatt dig i mitt hjärta direkt, du är inte som alla andra. Skulle jag välja en kompis att ta med utomlands så skulle jag välja dig, för jag vet att du och jag skulle ha roligast tillsammans. Nu har vi äntligen fått tillbaka kontakt igen och nu får vi förfan se till att behålla den och inte låta det gå några år innan nästa gång vi ses! PUSS!!!

 

 

Bollibompa tajm

2011-12-15 / 18:12:55
Nu är kvällen här och Halie är små trött, gnäller och har sig. Men nu så ska hon se bompa med mig, Eddy och pappa och dricka välling innan det är dags att nattas. Där efter så drar sambon på jobbet.

Idag har vi hunnit städa en hel del, men ändå en del kvar. Måste skuras i fler rum och tvätta i massor efter att ha bytt sängkläder i alla rum.

Önskar att man inte behövde tänka så mycket, men just nu och säkerligen några veckor framöver så kommer mormor vara i mina tankar extremt mycket. Saknar henne redan.

Tankar och en dikt

2011-12-15 / 12:26:31
Jag kunde faktiskt sova inatt, tur var väl det. Klev nyss upp känner mig rätt trött fast än jag sovit. Men det tillhör väl efter det som hänt. Det är nu allt ska planeras, ska vara med och hjälpa mamma och min moster inför begravningen. Jag vill verkligen vara med den här gången. Mormor sa aldrig hur hon ville ha sin begravning. Så fort man pratade om döden med henne så bytte hon samtals ämne. Hon avskydde ju döden. Så vi får helt enkelt tänka oss in i henne och göra begravningen så bra som möjligt. Skulle ju helst vilja att begravningen var innan julafton men det tror jag inte kommer att hända. Blir nog efter jul och nyår. Men vi får se mamma skulle ringa och kolla upp det där.

"Minns att jag drömde om mormor, om att hon var död osv..."

Annars så händer det inget speciellt idag, jag ska snart få träffa Halie har inte träffat henne sen i förrgår.. Har saknat henne otroligt mycket. Sambon börjar jobba nio ikväll och slutar fem imorgon eftermiddag. Så jag kommer att ha full rulle med barnen. Nä nu ska jag piggna till lite innan båda barnen vaknar!

Sakta kom döden
den kom som en vän

Tog dig vid handen


och ledde dig hem

Himlen var kall och full av snö


det var en fin tid på året att dö

Du for till himlen vi alla förstod


men dit du kom genom svart jord

Vi saknar dig evigt vi älskar dig så
då vi mot samma öde sakta gå


Vila i frid älskade mormor ♥

2011-12-14 / 19:02:15
Idag 14.44 (ungefär) så valde du att bli en ängel. Du ville inte gå men din kropp orkade inte mer, nu får din mamma ta hand om dig och låta oss andra sakna dig. Men en dag så ska vi ses igen, men det dröjer ett tag till dess. Du blev endast 61 år. Och det syntes inte ett endaste grått hårstrå på dig och rynkor fanns det knappt. Då jag fick se dig ligga på sängen så såg du så fridfull ut och odöd ut. Jag kunde inte se att du var död för att du var så vacker. Jag är även så förvånad över att du så snabbt valde att försvinna ifrån oss. Du har haft ett riktigt tungt liv, allt som du har varit med om skulle inte många klara av. Folk vet så lite om dig.. Men jag fick faktiskt lära känna dig och jag vet och har sett alla underbara sidor du har. Du fanns där och du älskade mig från första stund. Glömmer aldrig de gånger jag sov över hos dig som liten. Aldrig var det en still stund.. Du och jag hittade alltid på massvis med saker och de följer med mig livet ut. Ditt fina hjärta är det bara några få som fått tagit del av.. Så fel att du hamnade på "andra sidan" nu då du äntligen hade blivit dig själv igen.. Jag älskar dig och har alltid gjort, det kan ingen ta ifrån mig. Du har lämnat fina spår inom mig. 

Tankar jag har just nu:
Det är bara så orättvist.. Så mycket rop på hjälp som min mormor sökt så fick hon inte hjälp förän några år sedan. Livet är bra orättvidst ibland. Du var värd en bra liv efter allt som du fått gå igenom. Men jag är glad att din sista tid i livet var bra. Det hade äntligen ordnat sig för dig. Men det är tydligen då änglarna ville ha tillbaka dig. Du fick i alla fall 61 år här i livet.. Jag önskar dig en stillsam ro och vi ses snart igen, VILA I FRID ÄLSKDE DU ♥

<3

2011-12-14 / 16:29:41
Det som inte fick hända, det hände. Utvecklar mig mer ikväll !


Svar på kommentar..
Har ingen kamera så kan inte lägga ut på soffan, två kameror är paj och samma med mobilkameran. Men ska försöka köpa en systemkamera på mellandagarna.

En trött mamma bloggar ....

2011-12-13 / 22:28:21
Sitter här i soffan med en gnällig son, han har varit gnällig för det mesta ikväll, men det är ni väl vana med att höra nu? vet inte varför men barnen har en tendens att vara extra tjuriga då jag har de själva. Men så är det, man vänjer sig bara mer och mer och blir istället förvånad då de väl är snälla och glada en hel kväll. Det har faktiskt hänt det med och dom tillfällena får man passa på att städa och slappa :)

Sambon slutar om 30 minuter, så fort han slutar ska han hämta lite beställda julklappar som ligger i Svedjeholmen. Sen blir det väl sova, klockan är ju midnatt då han befinner sig här. Men tur han är ledig imorgon, får man lite tid för varandra.  Sen är det bara ett dygns jobb till och sen är han ledig till helgen. Kul för barnen, särskilt Halie som inte är riktigt van ännu med att pappa jobbar så mycket.

Just det ja, ni kanske minns att Halie "bet barn" på dagis.. Nu var det flera veckor sedan det hände. Så därför hon nog gjorde så var väl för att det var en stor omställning för henne med nytt syskon + nytt dagis. Nu är vår flicka sig själv igen och det är hur skönt som helst.

Mormor blir inte bättre

2011-12-13 / 18:42:21
Godkväll får man väl säga.
Fanns ingen chans alls i världen att jag kunnat blogga under dagens gång. Det började med att sambon skjutsade Halie till dagis och där efter drog han iväg på jobbet. Vid samma tidpunkt så hämtade mamma upp mig, Eddy och brorsan. Vi hälsade på mormor.. Hon var i samma skick tyvärr nog.. Man kan tro att hon ligger i koma, så ingen reaktion ifrån hennes sida idag alls. Vi var där två timmar och efter det så begav vi oss till mamma och en stund senare till Halies dagis. Där umgicks vi, åt fika och kollade inte allas pyssel små barnen gjort. Halie var klädd i rött då jul klänningen hon skulle ha var för stor och tomteluvan behöll hon på i högst 10 minuter, hon la den sedan alldeles själv i sin väska och stängde igen den. 40 minuter senare så var vi hemma och här har det varit full rulle. Nu äntligen har Halie somnat, hon var lite övertrött. Eddy sover sen en timme tillbaka, måste väcka upp honom nu så han vill somna ikväll. Tyvärr nog så vill Eddy alltid sova för natten runt tre på natten. Just därför har jag fått tre timmars sömn inatt. För precis så Eddy somnade vid halv tre så vaknade Halie och hon höll på enda till fem på morgonen, fick t.om väcka upp sambon och be han testa sova ner Halie igen.. Ja då somnade Halie på 10 minuter..

Men nu till mormor, hon blir troligtvist skickad till wemer imorgon "sista tiden" är det oftast. Blir bara så arg över att vi eller någon läkare inte vet varför hon är som hon är. Antibiotikan hon fått för blodförgiftningen har ju börjat värka på henne men hon själv visar ingen tendens på att må bra. Frågan är ju varför det är som det är. Jag vill väldigt gärna kunna tala med henne igen. Då hon ligger där i sängen så känner jag bara för att ruska om henne ibland. Men tiden får utvisa helt enkelt.. Imorgon ska vi dit igen, ska försöka komma dit varje dag nu.

Pics..

2011-12-13 / 00:02:08



Be strong mormor!

2011-12-12 / 22:47:44
En jobbig start på veckan.
Var nyss in på IVA (sjukhuset).. Mamma ringde mig och sa att mormor ligger jätte dålig där. Hon var medvetslös och kom in i söndags. Så vi drog oss in och med oss hade vi Malin, brorsan, Felicia och Eddy. Mormor låg bara ner helt okontaktbar och tittade in en endaste gång på de tre timmar som vi satt där. Läkaren kom efter en lång väntan och sade att de egentligen inte hittat något problem. Men hon hade en stor blodförgiftning. Och skulle hon få hjärtinfarkt så ville de inte starta igång hjärtat igen pågrund av att blodet var så dåligt. Mormor är bara 61 år. Har inte ens grått hår ännu. Samma fina orangaá hår och ser ut att vara runt 50 år. Hon hade även målat sina långa naglar blåa.. Visst min mormor är stark hon har överlevt det mesta. Men nu såg man att det inte alls var bra med henne. Hon som det alltid är fart på.. Tyckte så synd om henne, gav henne ett hjärtgosedjur där det stod "ilove you" på och ett dagisfoto på Halie så att hon ska veta att vi varit där och se det om hon vaknar till. Det är ju hon själv nu som väljer om hon vill leva vidare eller gå över på andra sidan. Jag hoppas verkligen att hon är stark, hon som blivit så bra nu på slutet och alltid varit så glad då man hälsat på henne. Hon har även träffat Halie och blev så glad då hon höll i henne. Kommer ha mobilen i handen inatt, man vet aldrig om något händer. Det tråkiga är ju att min sambo kommer att jobba från tio till elva på kvällen imorgon. Inte mycket att göra åt.

Idag då jag såg henne så minns jag alla gånger jag sovit över hos henne som liten och hur mycket presenter jag alltid fick utav henne. Har fortfarande än idag kvar en sak jag fick "drömfångare". Den hänger än idag på väggen ovanför min säng. Jag älskar dig mormor, bli pigg och stark nu!

Första dagen i veckan

2011-12-12 / 12:21:35
Klev upp nyss, snacka om sovmorgon jag tog. Men det var det värt. Imorgon så är det julfest på Halies dagis, ska klä henne i tomteklänning + tomteluva med två flätor på. Hon kommer bli hur söt som helst. Hon får även sova kvar lunch där. Vid halv två så drar jag och hennes mormor oss dit. Ska faktiskt bli riktigt trevligt :) Sambon befinner sig på jobbet då och ska även bli bjuden på mat av jobbet på höga kusten, så han får det ganska lyxigt imorgon med andra ord..


Just nu så sover Halie lunch. Då hon vaknar igen så måste vi in till specsavers "som vanligt" och fixa Halies glasögon som hon återigen har tagit sönder lite. Det ska även stor städas här hemma och jag ska tvätta i massor. Men nu först så ska jag vakna till lite.

The sims 3

2011-12-11 / 20:04:36
Kom hem för två timmar sedan.. Och har snabb röjt upp här, resten tar jag och sambon imorgon. Just nu så håller vi på att installera in the sims 3. Vi har tänkt att spela ikväll, får hoppas att Eddy vill vara snäll.. Inte så ofta jag och sambon har tid med varandra nu. Drar nog fram lite kvällsfika med.

Imorgon så blir det städa som jag sa där ovan, umgås med familjen och sen på kvällen blir det en promenad med världens bästa granne, ska bli skönt efter alla bullar och knäck som man tryckt i sig hemma hos mamma. Nu ska jag gå bort de så jag slipper ha ångest.. Men egentligen bör vi inte ha ångest för sådant just nu.. Det är ju förfan JUL, vilken människa äter inte gott då?

Mammas små hjärtan ♥

2011-12-11 / 14:57:55

Provisorisk design

2011-12-11 / 14:49:00
Äntligen så funkar photoshop, nu måste man öva in sig igen.. Om jag finner tid vill säga, gjorde bara en design nu. En lätt och enkel, hinner sällan öva in mig på att göra sådan man egentligen vill ha, men den duger bra mycket bättre än den tidigare som jag gjorde i paint.
" Kommer ändra i den då och då ".

Nu är i alla fall alla barnen vakna. Eddy ligger på golvet och glor runt medan Halie går efter mormor som städar för fulla muggar. Jag hör även hur hon stör mormor så jag ska väl gå dit och ta över hade jag tänkt.

Glömska jag

2011-12-11 / 10:49:22
Är det bara jag som glömmer vitaminerna åt barnen?
Jag förstår det inte, men jag får det aldrig till en vana trots att jag ställer den bredvid halies tandborste så glömmer jag det ändå, får nog börja med att ta in ett alarm och se om det funkar bättre. Men det är nog mycket att komma ihåg särskilt nu då Eddy gått på olika behandlingar och ska ha olika saker varje dag.. Det blir så för mycket och då slutar hjärnan helt plötsligt att funka. Men nu ska jag ge mig sjuttsingen på att inte glömma så ofta som jag gör. Fler alarm skall ställas in och mer anteckningar. Trots att jag har fulla datorn med anteckningar på "måsten" göra, räkningar och planeringar. Men jag måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv som är så duktig på att planera, men fy skäms på mig som glömmer dessa vitaminer som är så viktiga. Nog om det nu, dags att göra lunch åt stumpan, därefter ska hon sova!

3e advent

2011-12-11 / 09:31:24
Godmorgon ALLA!
Klev upp för 30 minuter sedan och sambon drog nyss iväg på jobbet. Tyck han nyss slutade.. Han kom hem vid elva igår kväll, men slutar fem idag så jag får väl rå om honom en dag extra nu. Vi ska även hem till eftermiddagen. Har spenderat alla dagarna nu, så nu måste man hem till katterna och även börja med all tvättning. Har ju ett lass av det nu. Så en massa söndags göra med andra ord.

Andra advent är även kommen, tycker det går så snabbt.. Det är liksom julafton om 13 dagar? då man var mindre gick ju tiden så segt, men nu tycker jag dagarna bara flyger iväg :)
Sambon ska även jobba några timmar på julafton.. Börjar tio och slutar tre.. Så i vilket fall är han med på frukosten, maten, julklappsöppningen osv. Det enda han missar är ju kalle ankas jul.

Ska ta hand om min dotter nu som leker runt här, hon är på ett bra humör denna morgon. DET GILLAS!

Julklappsrusch i år

2011-12-09 / 14:58:12
Myser i Svedjeholmen med min familj, mamma och syskon. Just nu så bakar mamma wienerbröd, det är hur gott som helst. Så det blir fredagsmys här med andra ord. Sambon ska iväg och jobba vid nio ikväll och kommer hem sent imorgon kväll och börjar redan morgonen där efter. Därför passar det bra att vara här i helgen så man slipper sitta själv i lägenheten. Särskilt nu då det är juletider, då vill man mysa enda fram till julafton.. Iallafall jag!

I år är vi inte alls i tid med julklapparna. Vi brukar alltid vara klara i november, men denna gång har vi hunnit köpa endast två julklappar. Pengarna gick ju till dopet så vi får handla i sista sekund den här gången. 21 december så ska vi till dollarstore, ikea och birstacity.. Mormor får ha Halie medan vi tar med oss två av mina syskon + Eddy. Det gäller att hitta till alla då.

Är dessutom ute efter en systemkamera, helst i nikon då jag kan den bäst.. Hade en d40 sist, skulle vilja ha ett snäppet nyare nu. Så om någon ska sälja sin så kommentera det här, för jag söker för fulla muggar just nu !

Snack

2011-12-08 / 20:50:13
Det blir en helg i Svedjeholmen. Min sambo jobbar rätt mycket i helgen så därför blir jag och barnen kvar här så att vi har något att göra. Halie är ju fortfarande lite halv dålig så man kan inte ens ta sig ut och efter en vecka i lägenheten så blir man rätt så instängd.

Passar även på att ladda ner lite filmer på deras trådlösa internet. SÅ ikväll blir det film för fulla muggar, iaf för min del! har inte så mycket att skriva nu, såklart då man väl har tid.. !

Hett humör

2011-12-07 / 20:02:54
Nu tänker jag försöka bli duktigare med uppdateringar.
Dagen har inte varit nå speciell förutom att vi som vanligtvist åkt in till specsavers och fixat Halie glasögon som går sönder stup i ett och där efter hamnade vi i Svedjeholmen. Nu är vi hemma och båda barnen sover, men lilleman ska väckas upp av pappa just nu. Grannen vill även ta en pomenad med mig ikväll, känner mig riktigt lat just nu. Men jag får väl gaska upp mig och bege mig ut snart, det kan ju behövas och tjejsnack är aldrig helt fel.

Halie är på ett riktigt hemskt humör nu efter all feberfrossa hon haft. Vi har även börjat med att sätta henne i en fotölj om hon blir för bråkig. Först så får hon en varning och gör hon om samma dumhet så sätter vi henne där. Dock kör vi inte på 5-7 minuter som nanny gör eftersom hon bara är två år. Hon får sitta där kortare stund, sen förklarar vi varför hon fick sitta där och hon säger förlåt och man ger varandra en kram, det funkar kanon bra. Skönt också att man börjar så i tid. Alla gör ju olika med sina barn, man måste göra på ett sätt som man själv tycker funkar bäst för sitt barn. Avskyr de som ska klanka ner för vad andra gör och oftast är det de som inte ens har barn. Nä usch på sånna människor som inte har bättre för sig. Alla gör sitt allra bästa för sina guldklimpar och jag unnar faktiskt folk som har barn..Man ska väl behandla andra människor som man själv vill bli behandlad helt enkelt. Min policy ! Nä nu ska jag slappa en stund innan jag drar mig ut i vintervädret.


Dubbel dop

2011-12-07 / 13:20:15
Jag har saknat att blogga, men nu är all stressande planering bortgjort. Dopet var jätte mysigt.. Skulle gärna spola tillbaka dagen om det så gick. Släkt och vänner gjorde dagen toppen och vi fick otroliga presenter till våra små.

Eddy fick:
Av mormor med familj - jeans byxor och bodys + att mormor gjorde smörgåstårtor
Av gudmor - Ett födelsedags tåg och födelsedagsbok
Av Olsson - Sparbössa som liknar en bil
Av farmor med familj - min första bok + hjälp till smörgåstårtorna
Av Petra och Jimmy - En kristall med Eddys namn ingjutet
Av Nina och Hansson - Snutte filt och barbapapa 
Av Marie med familj - filt och gosedjur
Av Niclas med familj - massvis med kläder
Av Sofie med familj - Kläder
Av Marianne med familj - Svårt att förklara vad det var, men en jätte fin egengjord grej
Av Leena med familj - Lite prylar
Av Marita med familj - En tröja
Av Jimmy - barbapapa snutte filt och bitring
Kan ha missat någon nu, inte lätt att ha allt i huvudet.

Efter ett underbart dop och städningen blev klar. Så började vi inta oss mot varvsberget för en fin middag där även jag och min sambo kunde fira 4 år. Vi åt och umgicks.. Vi var 14 pres som åt och hade det trevligt. Senare så hamnade en del av oss på harrys. Vi satt oss vid ett bord och umgicks och hade hur trevligt som helst. Helgen gick så fort med andra ord. Kände att jag kanske inte hann umgås med många lika mycket som jag hade velat. Men då många kommer på en och samma gång är det svårt att räcka till för alla. Men har faktiskt aldrig haft så trevligt som jag hade i helgen.

Jag slänger upp lite dop foton, får se hur många jag orkar.


Full fart med förberedelser

2011-12-01 / 13:27:20
Men hejsan, nu är jag här igen. Snacka om fullt upp man kan ha då man har sjuka barn, planerar dop och sambon jobbar. Så helt förståligt att jag inte varit aktiv då.

Just nu så sover Halie lunch, hon verkar lite små sjuk.. Har varit ganska låg och inte ätit på dagis idag. Vi får hålla tummarna på att hon är frisk på dopet. Eddy är där emot lite bättre nu, det går att amma honom. Hade ju ett problem i veckan i cirka två dagar att amma honom. Men efter att ha smetat runt ramlösa i munnen på honom så är han någorlunda bätte och idag så fick vi tabletter så nu lär torsken försvinna snart, SKÖNT! Han har ju haft så mycket nu på slutet så nu vill jag ha tillbaka min glada kille.

Igår så bakade jag och Sandra biskvier inför dopet, sambon hjälpte också till på slutet då det bara blev skit för oss. Jag är då ingen bak expert men de går ju att äta och smakar, huvudsaken det. Vi får se vad gästerna tycker. Ikväll så ska vi som arrangerar dopet baka tårtbottnarna och göra mormors saft. Det blir nog ännu en sen kväll..

På fredag så kommer pappa och syster hit och även sambons mamma och två bröder. Ska bli riktigt trevligt. Vi ska även få klar två tårtor. Där efter så är dopet här och då är det full rusch. Så var inte förvånad om det kommer lite inlägg tills att dopet är över. Ha det bra så länge nu så ska julgranen upp :)

Str 86 & 62

2011-12-01 / 08:59:18



Jeans byxa "fodrade" i storlek 62
Jätte fräscha.
Pris: 30 k

En turkos body och byxa "mussepigg"
Storlek: 62
15 kr för båda

En brun nallepuh dress. (bilden gör sig inte rättvis) Verkligen ett favorit set till pojken.
Storlek: 62
Pris: 30 kr





Pyjamas med olika tryck
Storlek: 62
Pris: 5 kr

En body med älg på
Storlek: 62
Pris: 10 kr



Ljusblå tröja
Storlek: 62
Pris: 10 kr

Bamse tröja
Storlek: 62
Pris: 15 kr

Randig body
Storlek: 62
Pris: 10 kr
My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥