En urjobbig morgon/lunch

2011-09-30 / 22:10:21
Har haft den jobbigaste dagen hittills med mina barn, eller snarare hela morgonen och lunchen och efter det blev man som en zombie. Har aldrig varit med på maken, men jag hade de själva idag och Eddy sov fint till tio. Då jag skulle lägga Halie vid elva så vägrade hon sova höll på enda till halv tre och där gav jag upp helt utmattad då jag lät henne vara vaken hittade hon på massvis med hyss och då började även Eddy gall skrika utan anledning. Fick det inte alls att funka ihop idag. Ibland är det bara så jobbigt samtidigt som vissa dagar är helt underbara. Just nu så har jag ont i huvudet och känner mig helt slut. Samtidigt nu som jag sitter och bloggar så hör jag Eddys gallskrik.. Sambon har tagit över, känner att just nu behöver jag space, thats it. Imorgon tar jag nya tag med ny energi. Förutom det så har jag haft ett snabb besök av Renee och hennes urgulliga dotter, hon satt bara och skratta åt mig. Det var kul att ses, synd att vi aldrig hinner ses så länge. Mot eftermiddagen så har jag och barnen brummat runt med min mamma och kollat på bilar. Hon fann en till slut som hon köpt.. Och nu är jag hemma... Har inget mer positivt att säga just nu för jag känner mig som en ZOMBIE som sagt!

Under morgonen fanns det även lite bra stunder och då dök kameran fram, ENJOY!

Någon som har gårdagens tidning kvar???

2011-09-30 / 07:15:12
Någon som har gårdagens tidning kvar???

Bil köp ;)

2011-09-29 / 19:12:49
Det blev ett bilköp idag, en saab blev det denna gång. Mycket rymligare, snyggare och bättre än våran toyota. Så nu ryms syskonvagnen, barnen, vi och hundburen hur bra som helst utan trängsel.

Förutom det så har jag lagat middag, duschat Halie och städat massvis och just nu så slår jag in lite presenter som är Halies. Hon fyller ju år om en månad. Vi hade tänkt köpa klart de mesta av alla hennes presenter nu så det är gjort. Då behöver vi bara tänka på dekaration och tårta till nästa penningar kommer. Men nu kommer sambon in med mer av Halie presenter så jag ska fortsätta. Ha en trevlig kväll :)

Kanske ett bilköp idag

2011-09-29 / 10:12:26
Godmorgon världen.
Strax skall vi iväg och kolla på en bil, hoppas vi kan pruta ner den.. Ifall den är fungerbar och besiktning är längre fram så kanske den bli vår, annars så får vi helt enkelt titta på en annan bil. Men jag hoppas på denna för den är rätt så stor och vi kommer att rymmas gott och väl där hela familjen. Så därför måste jag dra på mig lite kläder nu så att vi kan sticka iväg, vi ska ju även hämta mamma.. Måste ju ha två som kan köra.

En dag som alla andra

2011-09-28 / 22:42:37
Vad lite tid jag får till bloggen ibland.. Jag har ju mina anledningar. Idag har vi bara varit i Svedjeholmen och sen hemma. Har mest städat och tagit hand om barnen ska strax städa mer och avnjuta ett 40 minuters träningspass och en skön dusch på det. Sen ska jag självklart sova, ska ju upp med två barn imorgon medan sambon jobbar. Halie är fortfarande röd i ena ögat "det har inte förvärrats" men säkrast att ha henne hemma nu och sedan får hon gå tillbaka till dagis på måndag igen. Halie bits ännu på dagis, är så chockad över det, ser så sällan sånt beteende här hemma. Men man blir så "arg och ledsen" inombrods varje gång man får höra det. Ibland känner man bara för att skita i att ha henne där. Och inget kan man själv göra heller, jag vet inte alls vad som gör det.. Kanske är det uppmärksamhet och att det är så många barn där att hon känner att fröknarna inte har tid med henne. För då hon var hos sin dagmamma gick det jämt bra. Kan vara åldern också, det är ju inte bara hon som bits. men ibland känns det som att det bara är hon som gör det och att det är ens egna fel till hennes beteende. Men vi får se vad tiden utvisar sig, jag vill ju att det ska bli bra som sagt..

Spymaraton

2011-09-27 / 21:06:07
Hej kära blogg.
Sitter i Svedjeholmen och chillar i soffan bredvid en gnällig son som nyss spytt ner sin mamma enormt mycket + en stor pöl på golvet. Det var nog den största mängden av spya jag sett av en sån liten bebis, magsjuka? ingen aning.. Det lär visa sig. Men nu sitter jag här och luktar spya och ska strax låna kläder av mamsen. Vi blev kvar här då sambon hållt på med bilen. Vi har dessutom en dotter som kanske har fått ögonfluss, det gick tydligen det på dagis nu fast det visste vi inte ens om.. Utan vi såg idag hur röd hon började bli i ena ögat och då ringde jag en fröken och då sa hon det.. Lite synd att man inte fått information om det bara, men nu är det som det är. Hon blir hemma imorgon och då får vi se om det blir bättre eller sämre. Förutom det så har jag, mamsen och Eddy varit på loppisen i Gottne och fyndat fint och smått. Tror inte jag någonsin varit dit utan att fyndat något. Mer än så har inte skett denna dag.. Nu så ska jag titta runt på internet.

Kanon dag ;)

2011-09-26 / 23:23:35
Äntligen så säg?
Har haft en späckad helg med Umeå besök. Sambons mamma, bror och kompis har varit på besök. Så i lördags var de och festa och de har haft det super kul. Där emot så sov jag tre timmar under den natten men jag överlevde söndagen trots allt. Och idag har vi storhandlat medan Halie varit på dagis, umgåtts med besöket innan de drog till Umeå, varit hudvårdsparty och hemma tränat med min bedårande Sandra. Nu mår jag gott och ska strax ta en dusch och inta sängen. Sambon har redan slumrat till på soffan med Eddy i famnen, de är så söta så :) Dagen har med andra ord varit bra.. Imorgon sker inget speciellt förutom de vanliga . Vi hörs då, nattinatt!

Kvällen består av detta

2011-09-24 / 22:12:25
Ja då har man nyss avverkat en timmes mobilprat med Jenna och nu sitter jag bara här och inväntar att sambon ska komma över med Kiara. Hon är nämligen med dom och de har inte ens tagit sig till Moliden ännu och det började för 1 timme sedan, haha. Vet ju hur det där brukar vara.. Man kommer alltid iväg sent då man ska ut. Grannarna övanför verkar också partaja till det. Eddy han sitter i babysittern alldeles snäll, är fortfarande chockad över hur han kan vara så lugn, är det verkligen min lilla pojke? kan inte tro det just nu. Så fort Kiara kommer över så ska vi förflytta in oss till sovrummet och där tänker jag avverka någon film, om det nu går en bra på tvn annars somnar jag väl. Sedan får vi väl se om sambon och hans polare lyckats kommit hem till Halie vaknar och hon vaknar ju runt 6-8.. Ha en bra kväll alla ni som festar, har myskväll, gråter, är glad, har tråkigt, har super kul osv!

Ensam med barnen

2011-09-24 / 19:06:30
Hej igen ..
Nu sitter man hemma i lugnet. Folket som ska festa har gått över till min bror, Halie sover och Eddy ligger och tittar i babysittern.. Nu de två senaste dagarna  har han varit en ängel, alltså en helt ny bebis. Tänka sig att det var mjölken det satt i. Tur mamma är duktig och inte tar i sig något sådant numera. Får man en sån här snäll pojke i gengäld är det ju absolut värt det ;) Halie var även snäll denna kväll, somnade på 5 minuter. Satt mig där inne och masserade hennes fötter och då somnade hon. Så nu ska jag bara invänta en stund så att hon sover djupt och då ska jag städa undan efter allt röj här. Trots det har jag städat hela tiden, men karlar och barn är duktiga på att stöka ner må ja säga. Men men, det är hans tur att ha kul ikväll och det unnar jag honom. Ska bli roligt att höra imorgon allt tok och skoj som hänt..

Lördag

2011-09-24 / 12:01:45
Gomorgon.
Jag klev upp elva, gud så skönt med sovmorgon. Eddy sov så bra inatt.. Sambon har varit vaken med besöket och Eddy och Halie har varit hos min bror och Malin.. För där var hennes farmor och farbror. Så hon har haft kul, nu sover hon lunch och grabbarna ska strax iväg på systemet. De ska ut ikväll i Moliden. De får säkert jätte kul. Jag ska få besök av min syster Isabell, vi tänkte dona på med musik och film. Får hoppas barnen vill vara snälla ikväll. Men det tror jag.. Nu så ska jag ta på mig lite kläder och amma Eddy, vi hörs emot kvällen!

Ser ni vilket vackert set Eddy har? han harn fått de av en jätte snäll kvinna som sytt de alldeles själv :) TACK!

Passar på ;)

2011-09-23 / 14:36:20
Hohojaja, nu har man städat i en timme.. Passade på medan Eddy sov och fick Halie till att leka med klossar. Det värsta är röjt undan, nu är det bara dammsuga, skura och dammtorka kvar. Men det tar jag då sambon är hemma. Har sådan träningvärk idag.. Ofta man får träningsvärk av att gå i backar? ja så dålig kondis har jag efter denna graviditet. Har så ont att det känns som att höften inte alls vill hänga med idag, men det försvinner ju ändå om någon dag. Då sambon kommer hem "efter fyra" så ska vi brumma ner mot stan.. Tror även att det blir att äta mat ute då klockan är så sent. Men mys ska de bli, var ett tag sedan vi alla åt ute ;) men nog om det, tänkte dona på mer här hemma nu då jag liks har energi till det och en snäll pojke, tror nämligen han är på väg att vakna så hej och hå!

En tripp mot hemköp

2011-09-23 / 12:33:47
Det slutar inte alltid gott. Som sagt det går inte att vara inne med Halie i 24 timmar så jag bestämde mig för att ta barnen i vagnen och drog med mig hunden så gick vi till hemköp för att handla lite små grejer. Det blev balsam man sprutar i håret åt Halie, en glass fick hon, skinka, tre par sockar till mig och sedan unnade jag mig en coca cola. Kan ju inte unna mig choklad då det är mjölk i mina favoriter så då fick det bli en coca cola helt enkelt. Då vi väl kom ut så upptäckte jag hur svår styrd vagnen blev och fann då att luften var helt slut på ena däcket, vilket det inte var igår. Så jag misstänker grannarna nu då det hänt samma sak med vår andra vagn och samma sida och samma däck.. Lite komiskt ju dessutom brukar vi aldrig ha syskonvagnen där nere. Utan det blev bara så nu ett dygn och på bara ett dygn så lyckas dom. Blir fan tokig, vad ger det liksom? Men hade som tur va min mamma som hämtade upp oss och nu försöker jag sova ner Halie har hållt på i en timme nu, tur Eddy är snäll.. Dessutom måste jag städa ser ju ut som en bomnedslag här hemma, usch mår dåligt över att se. Men så fort stumpan sover så ska jag röjja undan här, men det verkar inte gå bra hon springer upp ur sängen hela tiden trots att hon är trött.. Hon har blivit så trotsig nu!

Mammas finaste barn!

Btw, fick sånt fint sms av min älskling idag, man blir lika glad varje gång.. Han slutar klockan fyra och då ska vi brumma iväg på äventyr.. Vad det nu blir, det verkar bli stan.. Måste finna vinterskor åt Halie och vantar åt Eddy!

Kvälls surr

2011-09-22 / 21:11:24
Har nyss tittat på "sol, fest och oroliga föräldrar". Tänk om det var min dotter/son, undra hur man skulle hantera det osv.. Den dagen de börja inse partylivet är ett bra tag framöver, men den kommer nog snabbare än väntat. Man skall nog njuta till fullo nu då de är små.. Särskilt nu då man får ge de pussar, kramas, leka osv. Då de blir äldre så är de aldrig hemma och hittar på bus. Men man var ju ingen ängel själv som tonåring, men jag har erfarenhet vilket är bra :)

Här hemma så händer de inte alls mycket, vilket det borde egentligen.. Det kommer gäster i helgen och det behövs städas, jag måste göra mitt pass trots att jag har ont i benen sen allt trippande idag. Men känner att jag behöver en dusch så då är det lika bra att ta passet innan.. Och städa undan skall jag också hinna med, resten tar jag imorgon. Sambon jobbar då så jag har barnen ännu en dag själv. Och jag sitter och funderar på vad vi ska hitta på.. Det går omöjligt att sitta inne med Halie ett helt dygn, men jag kommer nog på något spontant imorgon. Nä nu ska jag göra "måsten". Vi hörs imorgon och godnatt!!

Resultat ;)

2011-09-22 / 17:56:17
Så nöjd över att se reslutat på bara 4 dagar. Trodde kilona skulle börja rasa om 1-2 månader nu då man nyss fått barn osv.. Men 3 kg har lyckats försvinna och då vägde jag mig nu på eftermiddagen. Och tro nu inte att jag intensiv bantar osv osv.

Jag gör precis som allt annat folk, MÅR BRA!!

- Tränar på "träningsdvd" 30 min per dag, blir 40 min per dag sen.. Men jag vill börja lugnt..
- Jag äter ju inte det som innehåller mjölk nu och det har bidragit till att det jag köpt även innehåller "må bra produkter".
- Jag går ofta och mer "lämnar och hämtar på dagis"..
- Äter intekvällsfika lika ofta, bara någon gång ibland..

Bara det bidrar till att man mår bättre och kilon försvinner på rätt sätt. Man behöver inte intensiv träna för att få bort dom där extra kilona. Jag tycker att man ska göra det som man själv tycker är kul för det är så det funkar bäst. Hade jag kunnat nu så hade jag suttit på gymet. För där älskar jag att vara.. Men som sagt så duger detta mig gott och väl, så länge jag börja må bra med mig själv och självkänslan blir bättre =)

Förutom det så har sambon kommit hem och jag har haft en full dag med barnen.. Har varit lite små jobbigt då Eddy blev hungrig mitt ute i regnet samtidigt som vi skulle hämta Halie. Men jag fick helt enkelt gå fort och amma honom på Halies dagis efter det så fortsatte han tjura och jag fick byta hans blöja snabbt i vagnen och sedan skynda vi oss hemåt för han gav sig inte. Väl hemma så somnade han tillslut men Halie däremot blev pigg och sov endast 15 minuter. Men det har gått rätt bra ändå. Just nu så är Halie och sambon på hemköp och hämtar ut några kläder jag vunnit åt Halie på tradera och Eddy sover.. Han har sovit en väldans massa idag.

Till er son inte vet, Halie skelar då hon inte har brillorna på..

Halie älskar att köra runt Sally ;)

En tripp med barnvagnen

2011-09-22 / 08:47:13
God morgon!!
Klev upp sju.. Och har på det hunnit äta frukost, klä ungarna, lämnat Halie på dagis, duschat och sökt fram cellprovslappen. Nu inväntar bara jag och Eddy på att klockan ska bli kvart i tio så vi kan dra ner på vårdcentralen.. Därefter hämtar vi upp Halie på dagis. Mer än så blir det inte, bara massa måsten.. Sambon kommer hem fyra. Han ska ut i helgen med sin syster, mamma och några kompisar, de ska till moliden och se Elvis show.. Han har längtat hela veckan, förstår det.. Det var ju ett tag sedan han var ut så det har han gjort sig välförtjänt av. Själv ska jag vara med barnen själv och se någon bra film mot kvällen.

Btw.. Det har gått bra på dagis med Halie nu de senaste dagarna. Hon och en annan på dagiset fick vara ute en hel morgon i måndags, de är så aktiva. Men inte så konstigt då dagiset är så litet. Man fattar inte hur kommunen har tänkt sig. Ett endaste rum de kan vara i och där inne är även köket. Hur litet som helst för små barn som är aktiva. Men vi får hoppas att det blir bättre med tiden.. Fröken sa iaf att Halie säkerligen har en period och att det blivit mycket nu då det helt plötsligt är så mycket barn och man inte kan engerera sig lika mycket i henne längre.

Hemma igen

2011-09-21 / 18:40:45
God kväll får man väl säga..
Vi alla kom nyligen hem och just nu så nattar vi Halie, vilket tar sin tid ibland. Sambon tog över då jag måste göra massa annat göra som är viktigt. Förutom det så har dagen bestått av det som jag skrev i mitt tidigare inlägg + att vi blev bjuden på mat och stannade ett tag i Svedjeholmen. Dessutom hämtade vi ut Halies täckbyxor och jacka som jag vunnit på tradera, jätte snyggt var det och Halie blev jätte glad. Kul det! men nu skall jag fortsätta vidare med allt, kommer ett längre inlägg ikväll :)

Mår prima skinka

2011-09-21 / 00:09:13
Då har man nyss avverkat ett skönt träningspass. Glöm schemat jag sa tidigare. Jag kommer att köra på det här passet varje dag, för man mår ju så bra efteråt. Har en träningsvideo, jag skall tipsa er om den senare. Ska även inköpa fler så det blir lite roligare och man kan välja och vraka. Nu är klockan efter midnatt så det blev sent att träna, men eftersom att sambon med vill träna så får vi alltid ta passet så fort Eddy somnat på kvällen och det kan bli vilken tid som helst. Vi har även hängt upp vårt underbara och vackra familjefoto som jag kommer att lägga upp vid ett senare tillfälle, det blev så snyggt och stort är det. Varje gång jag går förbi sovrummet så stannar jag upp och tittar några minuter. Jag blir alldeles varm och lycklig i kroppen av att se på det. Så då det kommer jobbiga dagar skall jag gå in i sovrummet och titta på vårt familjefoto då lovar jag att jag genast blir på bättre humör :) Men nu ska jag inte babbla så mycket mer.. Ska ju upp imorgon, har ju massvis att göra som ni läst i det tidigare inlägget. Så godnatt på er och sov så gott för det ska jag försöka göra!

Se så liten min lilla tjej var en gång i tiden, aaw <3

FULLSPÄCKAT!

2011-09-20 / 20:31:56
God kväll (:
Har haft fullt upp sen imorse tills nu och har fortfarande en del att göra.
Det började med att lämna Halie på dagis och efter det..
- Handla
- Göra ärenden
- Sambon drog iväg på skolan
- Hämtar upp Halie
- Sovar ner Halie
- Sambon drog iväg igen
- Hela familjen åkte till ÖB
- Åt mat och var förbi Svedjeholmen en sväng
- Åkte iväg med mamma och köpte mjölkfria produkter till mig själv
- Väl hemma, satt mig ner och sökte fram adresser till Halies kalas inbjudningar.. Dessutom håller jag på med dopkorten.

Snart ska jag....

- Städa undan här hemma
- Träna ett 30 minuters pass
- Ta en snabbdusch
- Lägga fram kläder till barnen
- SOVA!

Imorgon händer detta....

- Sambon går upp med Halie och lämnar henne på dagis
- Sambon åker till skolan
- Jag tar hand om Eddy och förbereder mig
- Sambon kommer 10.30 och vi drar iväg till bvc med Eddy (berättar varför sen)
- Vi hämtar Halie och åker till mormor på studs för att sova ner Halie där
- Jag och sambon åker till stan för att skriva under faderskapspapprerna
Så långt vet jag hittills (: Fullt språng varje dag, fast hellre det än att dega här hemma!!

Som sagt så har vi haft lite problem med Eddy då han skrikit mycket vid vissa tillfällen. Nu kommer det var tredje dag ungefär.. Och nu tror vi starkt på att han inte tål mjölk alls. Jag har intagit lite artiklar som innehållit mjölk och dragit ner mycket. Men trots det så har det kommit skrik, det märkte vi idag. Så nu tänker jag bli helt mjölk fri och se hur det går. Men jag klarar nog av det, det gäller ju bara under tiden jag ammar så det kommer inte behöva vara så för all framtid. Men imorgon ska vi till bvc och då får vi se vad hon ger oss för tips!

Och om det hemliga uppdraget får ni veta mer senare, inget jag vill nämna ännu. Inte så värst spännande.. Men inget som ändå skall nämnas just nu.. Nu ska jag fortsätta med dop korten!

Hemligt uppdrag

2011-09-19 / 21:20:40
Sambon var med och tränade, som sagt så vaknade en onöjd liten kille som ville ha uppmärksamhet så vi fick ta oss en paus och får återkomma med träningen då han vill ligga i babygymet lugnt och stillsamt igen. Efter det så ska jag hänga upp tvätt och röja undan lite, för imorgon blir det upp vid sju igen.

- Äta frukost, klä ungarna och betala lite tradera fynd.
- Gå ut med hunden och lämna Halie på dagis.
- Åka på willys och handla.
- Sambon lämnar av mig och drar sedan på en lektion på skolan.
- Han hämtar upp Halie.. Jag lägger henne och han drar sedan vidare på "hemligt uppdrag" mer om det imorgon ;)

Och efter det så finns det inget som står på schemat förutom de vardagliga sysslorna. Nä nu skall jag se om Eddy blivit nöjd så att vi kan fortsätta det sköna passet, hejja hejja. Är så glad att jag spricker, att få börja träna igen kommer få mig på topp humör och energin kommer ÖKA enormt!

Har en bitunge

2011-09-19 / 12:42:02
Glömde uppdatera lite om hur det gick på dagis för Halie idag.. Jo hon hade även varit på och bitit idag med. Gillar inte att höra det, det svider i hjärtat man vill ju att ens barn ska vara den snällaste. Men tur det är vanligt och att jag inte är ensam om det. Vi får nu hoppas att det är en period som går över med tiden. Hon bits ju aldrig här hemma så man känner sig handikappad som inget kan göra åt det.. Men de sa att de hann med det idag så vi får hoppas att hon lär sig!

Idag gäller det

2011-09-19 / 12:04:11
Sitter och dricker ett urgott glas med multivitamin, imorse så lämnade vi Halie på dagis och där efter åkte vi och inhandlade lite mat osv. Efter det hälsade vi på min mamma en sväng innan det var dags att hämta Halie igen. Nu sover hon gott i sin säng.

Idag börjar min träning, skall in i gästrumme toch söka fram playstationet. Måste ju på börja ikväll hoppas att jag inte har oturen nu att jag inte finner den. Isåfall får man göra något annat.. Men träningen börja idag i vilket fall (:

Nog om det, vi får höras mer under dagen nu så skall jag ta det lugnt.. Fick bara 5 timmars sömn inatt!

Halies största utbrott

2011-09-18 / 13:04:24
På tal om igår så hade Halie sitt första och värsta utbrott hittills. Det var lite kaos här hemma för mig och sambon i nästan tre timmar. Ungarna började skrika tillsammans så vi tog ett barn var, Eddy fick man tyst på efter en stund men Halie där emot hade hysteriskt utbrott och det var inget hon ville heller utan hon var på dåligt humör helt enkelt och övertrött. Klockan nio somnade hon äntligen efter många om och men. Då var jag och sambon slutkörda så det blev bara lite tv tittande och scrapbook för min del där efter blev det sängen. Och jag sov till halv ett imorse min sambo väckte mig inte. Typiskt, hoppas att man somna ikväll bara. Just nu så sover alla här hemma, men jag hör att Eddy har vaknat till så jag ska gå och hämta honom och sätta mig i soffan, ha en bra söndag!


Svar till en fråga.. Frågan löd: Vilket förlossning/bb var bästa Umeå eller Örnsköldsvik?
En lätt fråga.. Helt klart Örnsköldsvik, om jag börjar jämföra förlossningarna så tala dom om för mig vad dom gjorde hela tiden på Örnsköldsviks men I Umeås så körde dom bara på utan att tala om för mig exakt vad som hände osv, dessutom lärde jag mig aldrig riktigt hur jag skulle hantera lustgasen. Men i Örnsköldsvik så lärde jag mig lustgasen hur bra som helst och det gjorde ju att jag klarade värkarbetet mycket lättare. Och om jag jämför BB så var Örnsköldsvik klart mycket bättre där med. I Umeå var det bara stressande, det var fullt av mammor och barn i mitt rum och sköterskorna förvirrade en och det kom en ny för varje gång, fick dessutom ingen information då jag kom in dit, utan satt där 5 på morgonen med mitt första barn utan att veta vad som egentligen hänt, det var ju så nytt. I Övik där var dom jätte lugna och snälla, de kom in och pratade jätte länge med en och kollade så att man mådde bra och fråga om man behövde något smärtstillande osv. Så Örnköldsvik får 10 av 10 och Umeå får 5 av 5 ..

Vad göra?

2011-09-17 / 13:07:06
Tralalaaa, ingen fantasi till att blogga nu. Alla sover och Eddy har börjat vakna till. Ska snart ta mig en dusch och sedan filura ut vad vi skall göra en dag som denna. TIPS?

Fakta om vårat nya tillskott Eddy

2011-09-17 / 00:18:00
Dags för en uppdatering i denna kategori, nu har ju Eddy kommit till världen och därför måste han finnas med!

Den 15 Juli 2011 på min födelsedag så ville Eddy komma till världen.. Han var en stor kille på 4270 gram och 54 cm lång, trots att jag födde en vecka innan bf så var han stor. Tur var väl det att han valde att komma tidigare, fast lite osis att få samma födelsedag som sin mamma. Men han och jag får stor fira våra födelsedagar tillsammans helt enkelt. Eddy var en väldigt lugn bebis till en början.. Han sov bara och åt. Några veckor senare blev han allt mer bråkig och hittills tror vi att det har med mjölken att göra. Men så fort jag äter/dricker lite mjölk så är han världens snällaste kille. Han kan skratta och le åt en då man talar till honom och han har börjat upptäcka världen på ett annat perspektiv. Man ser hur han kollar på allt som rör sig och allt är så nytt för honom. Just nu idag så är han två månader gammal och det kommer att bli en fantastisk resa på vägen att få se honom lära sig krypa, gå och tala. Precis det som vi upplevt med Halie hans storasyster. Eddy har fått sina förnamn och det är "Mattias och Tage". Mattias är ju självklart efter hans pappa och Tage är efter min morfar som dog cancer i vintras, jag ville att min morfars namn skall föras vidare.

Här nedan får ni se lite foton då han låg i min mage, föddes och så som han ser ut nu!

Här är jag tidigt gången med Eddy!

Eddy i magen, man ser hur han trivs :)

Eddys fossingar


I slutet av gravidteten

Sista magfotot innan Eddy tittade ut

Jag kämpar med värkarna inne på Öviks BB

Eddy alldes färsk någon minut gammal

Pappa kollar in det nya tillskottet

Första gången jag fick ha honom i min famn

Eddys fördta morgon hemma endast 1 dag gammal

Eddy någon vecka gammal


Detta har hänt ikväll

2011-09-17 / 00:05:26
Har nyss avvrekat en film med sambon och surfar nu en liten stund innan det är dags att inta sängen och natta Eddy för natten, just nu ligger han i babygymet och somnar och vaknar till och från. Tänka sig att han har haft samma sovrutin sen han föddes det kunde man inte tro då bebisar gör som de vill. Men visst kommer det ändras med tiden men i två månader så har han sovit om nätterna om han inte haft feber eller ont. Men tur är väl det, särskilt nu då man är tvåbarnsmamma.

Nu är det ju även helg och allt och vi har faktiskt inte ett dugg planerat. Tycker det är tråkigt, det är ju på helgerna man älskar att hitta på saker. Men vi kommer nog på något kul imorgon, vi får ägna våran tid till barnen denna helg istället när man liks inte har något som skall göras. Men men, jag lägger in lite foton vi tagit här nu under två dagar.


Gumman fick hjälpa pappa att dammsuga

JAG ÄLSKAR EDDYS LÅNGA HÅR!!!

Vår familje vägg (:

Bjuder på lite familjefoton, enjoy!

2011-09-16 / 23:42:42

Detta är inte vårt forträtt som skall in i tidningen, det fotot lägger jag in då det publicerats :)

Alla föräldrar och kusiner samlade!

Man ser hur Halie älskar sin bror

Brorsan, sambon, Malin, jag, Halie, Felicia och Eddy


Eddys jobbiga dygn

2011-09-16 / 20:31:41

Hej hopp..

Sitter och njuter av lugnet just nu. Eddy har haft en jobbig dag. Ska berätta allt ifrån början.
Ni alla vet ju att vi haft problem med honom om kvällarna och även på dagarna ibland. Men nu den senaste veckan har ju han varit kanon bra och då har vi inte använt oss av miniform eller droppar då vi upptäckte att det inte gav något på honom. Men som sagt, imorse började han skrika väldigt mycket och det var inte det vanliga skriket utan "jag har ooooont". Fick han lugn efter en kvart och vi sov en stund till i sängen efter ännu en kvart så börjades det igen och denna gång höll han på i säkert 40 minuter. Så vi bestämde oss allihopa för att ta en biltur mot Svedjeholmen så kanske han blev lugn, och jaa det blev han. Då han väl somnat såg man hur han var uppsvullen runt ett öga, då tyckte jag synd om honom. Men jag ringde till bvc och hon trodde att det kanske var mjölken det satt i och sa att hon skulle ringa upp om två timmar igen. Då jag la på kom jag ju på att jag inte druckit mjölk och knappt ätit något som innehåller mjölk de senaste dagarna och just igår så drack jag ett glas mjölk och ostkrokar åt jag. Så då fick jag mig en funderare på att det berodde nog på det. Så nu ska jag dra ner på mjölken, alltså inte dricka ren mjölk och vara försiktig med det som innehåller mycket så får vi se om det blir bättre om inte så får jag ta bort all mjölk och se där efter.. Men i slutändan kommer det nog gå bra. Mitt i allt det så hade jag en cellprovstagning klockan ett.. Väl där så fick jag och två andra veta att det inte fanns någon som skulle kolla där idag, så alla fick nya tider då chefen strulat till det. Men då behöver jag inte betala för den så det var ju bra. Eddy har iaf sovit nästan hela morgonen/dagen och halva kvällen. Så vi får väl se hur han blir inatt nu då han sovit som en sjusovare under hela dygnet.


Eftermiddags surr

2011-09-15 / 19:08:24
Har nyss lekt kurragömma med sambon och Halie i 1 timme. Vi har haft riktigt kul och Halie älskade det, så kul nu då hon är äldre och man kan hitta på mer att göra. Just nu så nattas hon av sambon och jag tar det lite lugnt. För ikväll ska jag hjälpa sambon med massvis och städa lite, Eddy lär också vakna snart. Var ett tag sedan han åt och brösten börja fyllas ganska så rejält nu, haha. Tänk om de kunde behålla sin storlek då man slutat också.

Jag och min sambo har fått så otroligt mycket bakslag det senaste året på det mesta förutom Eddy, han var det bästa som hänt oss i år, den underbaraste presenten man kan FÅ!

Dagens inne dag

2011-09-15 / 15:46:22
Idag blev det bara en inne dag för oss alla, vad skall man göra liksom? Jag har nyss ägnat mig tid åt Halie, vi lekte lite i gästrummet medan Eddy hade lite magont som sambon försökte bota bort med lite massage, klappar på rumpan och närhet. För tillfälligt så är alla här hemma lugna och harmoniska och jag ska strax ordna med middagen. Det får bli pyttipanna idag, snabbt och enkelt. Och ikväll så blir det jobb sök och hjälpa sambon att göra ett personligt brev där man får veta lite mer vad han är som person. Han ringde ett företag idag som var vid behov av jobbsökande väldigt ofta och oftast var det fast tjänst, vi får hålla tummarna han skall skicka in cv och personligt brev ikväll till dom. Där efter så måste jag städa lite här hemma för imorgon vad jag vet nu så kommer sambons kompis ifrån Umeå hit, så det ska bli trevligt. Tror de skulle ta sig några glas också, ja det behövs ju lite egentid för sambon också. Nog om det, maten måste göras.. Vi hörs ikväll om jag hinner blogga vill säga, här hemma händer det alltid något oväntat. Puss och kram från mig!

Vackra Halie poserar på stubben, har inte hunnit lägga in foton sen fotograferingen.. Det kommer, men ni har nog sett dom ändå då jag lagt in massvis i bilddagboken och på facebook ;)

En tragedi på dagis

2011-09-15 / 13:25:38
Ja då var man vaken här ensam medan alla barn och sambon sover lunch. Jag har ju sovit ut så jag behöver då inge mer sömn idag iaf. Det gick rätt bra att somna inatt, efter ett somnade jag så det går ju framåt.

Idag då sambon hämtade Halie på dagis så sa en fröken "Halie har bitit alla barnen idag". Och sedan stod hon i hallen ensam. Det var vad sambon sa till mig då han kom hem, då blir man ju ganska orolig. VADÅ alla barnen? hur har hon lyckas med det, hade dom någon koll alls? så jag beslutade mig att skriva till en fröken som Halie hade som dagamamma och efter en kvart så ringde hon upp mig. Och hon sa att det inte alls vara alla barnen hon bitit utan en tjej bet hon på handen, varför visste ingen och en kille skulle hon bita men då drog han till henne så hon fick ett rivmärke i ansiktet. Där efter så hade hon varit väldigt aktiv idag. Och hon sa att det är ju inte meningen att ni bara ska få veta det dåliga och att hon är väldigt snäll med och älskar att leka ute och massa annat. Hon sa också att de skulle ha mer koll på henne och så får vi blicka framåt. Hon sa att det kan vara en period nu då hon nyss börjat dagis där det är fler barn än det är hos en dagmamma + att hon fått ett nytt syskon. Så vi får hoppas på att det bara är en period nu. Jag grubblar så mycket, för som mamma kan man inget göra då de är där utan det är på hemmaplan man kan göra åt saker och ting. Men vi håller tummarna på förbättring och att Halie ska inse att det är oacceptabelt att bitas.

Precis då jag skrivit det här så ringer en präst inför vårt dubbel dop vi skall ha. Hon ska be en annan ringa oss eftersom att vi vill döpa Eddy i samma kyrka som Halie. Synd var väl att Halies präst precis har pensionerat sig och flyttat till Frankrike så Eddy får en annan präst helt enkelt. Vi får se då de ringer så att man kan boka dopet och börja med inbjudningskorten. Nu ska jag gå och ta mig en dusch medan det är lugnt här hemma.

Vänt på dygnet!

2011-09-14 / 23:30:15
Då har vi precis avverkat en film på tvn och nu ligger mina killar i sovrummet. Jag känner mig jätte pigg trots få sömn timmar inatt. Känns som att mitt dygn aldrig vill vända tillbaka. Somnar kring två-tre på natten, det blir jobbigt i längden särskilt den dagen sambon får pass på morgonen och jag måste lämna Halie på dagis, kommer vara nådigt trött då fast kanske vänder jag tillbaka mitt dygn på det sättet. Men men, blir det gamla vanliga.. Lägga sig och myspysa med killarna, sambon somnar efter fem minuter och Eddy efter trettio och därefter är bara jag vaken och sitter och tänker på allt som behöver göras inför morgon dagen.. Som en person sa på facebook tänk "inget, inget, inget". Det funkade rätt bra igår, blev ju att jag somnade en timme tidigare än vanligt, vi får se hur det går inatt. Men nu ska jag hänga upp lite tvätt, röja undan lite och försöka sova.. Sov gott :)

Tränings schemat

2011-09-14 / 20:17:53
Träningen blir då barnbidraget kommer, tänkte ju köpa in lite bra kost den dagen jag börjar så man orkar träna bra. Har iallafall gjort en schema som börjar from måndag.. Barnbidraget kommer på tisdagen, men bättre att börja med en måndag istället för tisdag. Just nu måste jag vara hemma så det blir bara en endaste sak jag ska göra.. Och jag ska börja lugnt och precis som sist efter min första graviditet. Alltså:

Måndag: Träna dansmatta 20 minuter.
Tisdag: Träna dansmatta 30 minuter.
Onsdag: Ledig
Torsdag: Träna dansmatta 40 minuter
Fredag: Träna dansmatta 40 minuter.
Lördag: Ledig
Söndag: Ledig

DUBBEL HAKAN SKA VÄCK!!!!

Fyrtio minuter är det enda jag kommer att hinna med här hemma nu då jag har två barn att ta hand om. Jag kommer antingen ta passet innan Halie skall hem ifrån dagiset om det inte skulle hinnas så blir det då hon sover lunch eller på kvällen då sambon är hemma, det kommer bli olika dag för dag eftersom att vi aldrig vet hur sambon jobbar och hur det ser ut. Då Eddy blir äldre så kommer jag plussa upp passet till 1 timme och köra boxning på brux en gång i veckan, men det får bli närmre fram. Såhär tänker jag i alla fall börja.. Min lilla egna diet skall jag också göra. Ska sätta mig någon dag nu i helgen i lugn och ro och planera in den, kommer självklart att dela med mig av den!

Sambon är ute efter jobb, någon?

2011-09-14 / 19:56:39
Hej kära bloggen och kära läsare!
Idag har vi gjort mycket som att:
- Sökt jobb åt sambon
- Mejlat viktiga personer
- Varit i Svedjeholmen
- Namnat mer av Halies kläder
- Varit på affären
OSV.

Just nu så sitter Eddy och små gnäller i min famn samtidigt som han ler i mellan åt, min lilla sötnos är världens charmigaste. Halie somnade fort ikväll, brukar vara så då hon håller sig igång på dagis. Men tjurig om dagarna är hon allt för ofta. Som sagt det är nog åldern, men nu till annat....

Vi börjar att prioritera andra orter nu då sambon får så lite jobb inom hans extra arbete. Han har gått personligen och gett cvn till cirka 10 bolag inom äldreboende och assistent. Igår sökte han sex jobb inom ams. Och idag så sökte han runt tio jobb. Han har sökt allt som inte kräver utbildning. Vi håller tummarna att någon ska höra av sig, men det känns som det är mörkt. Men man får som sagt inte ge upp. Vi har valt att även söka utanför Övik. Som längst bort 40 mil. Tänker inte avslöja vart och så ännu vi får se vilka jobb erbjudande han får och se därifrån. Utan jobb så klarar man sig inte i det verkliga livet. Och jag tycker min sambo är värd ett fast nu som extra jobbat med jätte få pass i snart två år. Så vet du som läser om något jobb som skulle passa min sambo så KOMMENTERA DET HÄR. Vi struntar i vart just nu, vet du bara ett som ligger 50 mil bort från Övik så skriiiiv. han har erfarenheter i:
Lokalvård, lite inom restaurang, assistent, äldreboende och handikapp. Ingen utbildning men erfarenhet som sagt!


Allt ifrån 70 till 100 % är intressant, mindre än så går inte!!


Dag 1 träning

2011-09-13 / 17:53:02
Dags för mig att ta på tränings nerverna för ikväll på börjar jag min  resa ännu en gång efter två barn. Gick ju ner så fint efter Halies graviditet men nu har jag fått extra kilona igen + lite mer så nu skall det tränas bort. Känner mig riktigt taggad.. Älskar ju att träna så det ska bli hur kul som helst. Vill börja må bra med min kropp igen och känna mig snygg. Och det gör jag inte med dom här kilona + att jag får mer ork att ta hand om barnen och hemmet. Tänker också äta mer nyttigt.. Ska inhandlas då bb kommer nu får jag ta det vi har. Men ska börja lite lugnt nu i början så att det inte blir något. Det var ju inte så längesen jag fick barn som sagt. Men jag känner mig stabil och på efterkontrollen så såg jag allt bara bra ut, så varför inte. Tänker även ta massvis med foton på mig själv så skall ni få se sen då det gett lite resultat så blir det lite roligare också. Men men nu ska jag umgås med min familj.

Skall göra ett schema ikväll som jag sedan lägger in här.

Be right back!

2011-09-13 / 14:08:33
Det kommer uppdatering ikväll, hade fullt upp med rensning och foton igår och just nu tar jag hand om barnen. Här får ni ett foto av alla 200 som togs för cirka två veckor sedan.

Halie snart 2år (:

2011-09-12 / 12:40:35
Visst rusar tiden iväg snabbt? snart är min först födda lilla flicka hela två år. Kan inte ens tänka mig idag att hon varit en liten bebis som legat och sprattlat med fötterna i mamma och pappas famn, dags för en uppdatering.. Eller hur?

[Halies ord och prat]
Hon pratar konstant hela tiden och kan säga från två ord samtidigt till tre ord. Jag blir lika förvånad varje gång man hör något nytt som exempel "mamma titta fågel". Tänka sig hur varm man kan bli inombords, vår duktiga lilla tjej som blivit stor så snabbt. Tala kan hon göra riktigt bra med andra ord. Och härmas gör hon konstant.
[Halies favorit lekar/aktiviteter]
Hon älskar att åka rutschkana och leka i lekparken precis som alla andra barn. Att baka med pappa är kul och så mycket mer.
[Halies personlighet]
Hon är väldigt envis, får hon inte sin vilja igenom ja då slänger man saker eller skriker det högsta man kan. Dessutom är hon väldigt snäll och go, älskar att pussas och kramas med folk hon känner. Det är spurt i henne så att springa runt och leka är nog det bästa hon vet.
[Halies favorit leksaker]
DOCKOR av alla slag, hon älskar allt som har med dockor att göra och dess tillbehör som vagn, säng osv. Dessutom tycker hon om bilar. Brukar köra runt med sin egen princess bil och brumma.. Även små bilar gillas starkt av henne. Rutschkanan är nog hennes käraste ägodel i sitt rum, den ska hon alltid åka och visa att hon kan för oss. Och till sist så älskar hon att lägga i klossar i en sån där burk (bättre förklaring kom jag inte på).
[Halies favoritpersoner]
Hon gillar ju alla hon känner men några hon tyr sig mest till förutom mamma, pappa och Eddy så är det Bellan, mormor, Basse och Hampus. Bellan och Basse är mina syskon och Hampus är min sambos lillebror. Hon gillar dem starkt och följer efter de vart hon än går.
[Halies älsklingsrätt]
Måste fortfarande säga pannkakor och spagetti och köttfärsås.. Halie gillar ju nästan allt.
[Halies favorit efterrätt]
Ja finns det något hon inte får i sig? skulle det vara någon favorit som hon gillar extremt mycket så måste ju det vara chokladbollar :)

Det finns så mycket att skriva om henne. Men här är en del jag kom på nu i all min hast. Min tjej är stor nu och för varje dag händer det något nytt. Snart ska 2 års kalaset planeras in :)

Eddy (nästan) 2 månader..

2011-09-12 / 12:23:16
Sist jag uppdaterade om hans framsteg var då han var 2 veckor gammal så nu gör jag ännu en så ni får se hur det går undan..


[Eddy kan vända sig]

Från mage till rygg, helt otroligt för att vara så liten, nu minns jag dock inte hur seg Halie var. Men tycker definitivt att Eddy gått fortare fram än henne. Och då låg Halie på det normala.
[Eddy pratar]
En väldans massa, så fort han ler så kommer det till flera pip ljud och samma sak då han sitter i babysittern då kan han helt plötsligt börja prata sitt egna bebis språk, så mysigt att höra på.
[Eddy ler]
Han ler så mycket att hjärtat smälter varje gång. Halie var riktigt svår flörtad som liten, man fick hålla på i evigheter för att få henne att le och skratta. Eddy där emot ler så fort du talar till honom.
[Eddys sovrutiner]
Han har samma sov rutiner som tidigare. Sover om nätterna och jag ammar honom halv sovandes bredvid mig i sängen. Helt underbart att han ger mig sömn. Det gör att jag orkar med mina kära barn varje dag.

Hur funkar det som tvåbarnsmamma just nu?

Det funkar kanon bra, jag känner hur jag kommit in i rollen bra. Man har lärt känna Eddy så man vet vad han vill då han skriker. Man kan kommunicera med Halie bra. Så jag känner mig som en riktigt nöjd tvåbarnsmamma.

Eddys läkarbesök

2011-09-12 / 12:05:11
Vilken stor kille vi har, han har börjar gå på kurvan bättre. Alltså inte stigit sådär jätte mycket som de tidigare gångerna. Nu så väger han 6170 gram och är 61 cm lång. Han bevisade även för bvc sköterskan att han kunde skratta titta med blicken och att han kan vända sig. Hon blev lite paff, så han verkar ju tidig med åldern. Har man haft Halie som gått efter det normala hela tiden så blir man klart chockad då man fått en son som vill utvecklas fort fram. Med andra ord så gick det jätte bra och nästa besök blir 3 månaders kollen och då blir det spruta.. Mamma längtar inte, men den behövs och är viktig för Eddy så det är bara till att bita ihop helt enkelt. Efter besöket hämtade vi Halie, hon var glad och trött. Ville följa med hem så fort hon såg mig, just nu så sover hon sin lunch sömn.. Jag är spänd inför att se alla foton.. WHOHO!! men jag ska inte tjattra mer nu om samma saker, det blir tråkigt i längden.

Läkarbesök

2011-09-12 / 10:16:11
Sitter här hemma ny sminkad och klädd på. Sambon har just väckt upp Eddy och kläs nu på där efter ska jag amma honom och efter det åker vi bilen ner till bvc för en läkarkontroll. Ska bli spännande att se hur mycket vår lilla kille har gått upp i vikt, som ni vet är han rätt så stor och går på över kurvan, nästan så att han hamnar utanför pappret. Ja, så stor är han. Halie befinner sig på dagiset, sambon gick upp med henne imorse. Vi brukar samsas då han inte jobbar. Jag tar hand om Eddy om nätterna och han kliver upp med Halie och skjutsar henne till dagis. Skönt då vi kan göra så, då är båda utvilade. Efter Eddys läkarbesök så hämtar vi upp Halie efteråt. Då är det masch in till sovrummet för henne och då hon vaknar igen så ska vi iväg till Sofia och titta in alla foton ;) spännande, man kan nog inte älska foton lika mycket som jag gör. Längtar tills vi ha råd med en ny system kamera, våran vägrar ju fungera. Och ikväll kommer en person och köper Halies gamla overall, jätte fräsch och snygg synd bara jag fann ett litet hål mellan benen så jag fick sälja den billigare, men någon nappade direkt på den ändå. Hennes vinterskor blir också kanske sålda. Well see, nu ska jag amma pojken min och sedan beger vi oss, tjingelingen ;)

Puss läppar

2011-09-12 / 01:09:44
Titta vilka underbara puss läppar min son har :)

Ett snabbt inlägg.

2011-09-11 / 22:07:28
Har inte alls haft tid med ett inlägg idag. Har dragit fram vinter kläder och namnat hela kvällen. Eller ja det var sambon som namnade och jag donade på med annat. Nu tänkte vi ta oss en härlig mys fika innan vi ska sova. För imorgon ska Halie på dagis och jag, Eddy och sambon ska på läkarbesök. Sedan en sväng till hon som fotade för att hämta fotona :) så lyder dagen imorgon hittills vi hörs imorgon, natti!

BÄST!!

2011-09-10 / 18:59:59

Jag & Halie (video inlägg)

2011-09-10 / 18:53:28
Orkar man inte skriva så gör man ett video inlägg :p

Kusinerna myser

2011-09-10 / 00:19:10
ÅH min son är så duktig, flyttade sig från mage till rygg idag.. Fattar ni vad tiden går fort? han utvecklas dag för dag likaså med Halie. Blir så förvånad och lycklig i hjärtat varje gång. Jag älskar mina små barn. Tänka sig att jag har det bästa min underbara sambo och två barn (kille och tjej) kan fan inte bli bättre ;) Nu tänker jag mysa ner mig med mina finaste killar och njuta av det jag har. Man ska fan ta vara på varandra här i livet. Har lite spunk idag, men känner mig lycklig över det jag har och sådanna tankar bör man jämt ha, för utan de så vore livet helt meningslöst. Jag tackar livet för att jag fått min önskan uppfylld om en FAMILJ. natti natt på er.

Felicia och Eddy (kusinerna) myste med varandra igår kväll, här nedan kommer bevis.!


Och ett super tack till er som kommenterade bilden på mig och Halie, kram till er (:

Svedjeholmen

2011-09-09 / 15:58:24
Befinner mig i huset hemma hos barnens mormor och de andra. Har mest gjort ingenting och surra denna dag förutom att jag vart in på specsavers en sväng. Eddy har nyss somnat och Halie går runt och vill ha -mm-. Men snart blir det middag och vi ska äta här.
Helgen är dessutom kommen, sambon är sugen på utgång vet inte alls om han ska ut eller inte han velar ju fram och tillbaka hela tiden. Jag ska i alla fall bara ha allmänt mys med film och kanske kan jag finna något gotta att göra. Well see.

Mina vackra hjärtan idag

Faster och Felicia :)

2011-09-08 / 20:31:17

Jag och Felicia kommunicerar med varandra

I miss them

2011-09-08 / 12:26:39
Saknar familjen i Hudiksvall, hoppas att vi ses snart!

Godmorgon världen

2011-09-08 / 12:24:49
Godmorgon underbaringar.
Själv så klev jag upp kring halv tolv, fick sovmorgon med andra ord. Men Eddy var pigg till två inatt så det var jag värd tycker då jag. Sedan hade jag inget att gå upp till då Halie var på dagis, sambon på skolan och städningen gjordes igår. Nu så har gumman kommit hem och sover lunch, sambon och Eddy myser i soffan han har ju börjat prata så mycket nu, helt otroligt hur glad och lycklig man blir av att bara höra ett litet ljud ifrån honom. Jag ska strax inta duschen så jag känner mig fräsch igen, måste passa på då barnen är lugna. efter det så ska vi till Svedjeholmen en sväng och där efter får vi se vad vi hittar på för något.

Nöjd över dagen (:

2011-09-07 / 22:54:53
Känner mig så otroligt nöjd över dagen. Hur kan man vara det efter att bara ha stor städat? Jo, jag har haft två snälla barn trots att Halie varit grinig till och från, men man börjar vänja sig med andra ord. Lill gumman är ju som sagt förkyld så jag förstår henne fullt ut om det är svårt att vara glad hela tiden. Men nu är i alla fall hela lägenheten städad och fin, Halie somnade på ett kick vid halv sju efter en saga. Har börjat läsa för henne innan lägg dags nu och det funkar kanon bra. Och Eddy har varit snäll idag, visst skriker han till det rejält ibland men man får tyst på honom snabbare nu än tidigare, så otroligt skönt. Just nu så ligger han i sitt babygym och pappa ligger bredvid.

Imorgon blir det en inne dag igen om inte vädret skulle tillåta icke regn vill säga. Halie ska på dagis, sambon på skola, jag och Eddy ska sova. Vad mer dagen har att erbjuda får man se imorgon. Oftast händer det något spontant.


Jag och Halie förra sommaren, visst var hon liten?


Såg ni det fina fotot på mig och Halie? JAG ÄLSKAR DET, underbara Sofia fotade oss för en vecka sedan och hon skickade det där fotot som smak prov, lite glad jag blev då jag såg hur fint det var.. Väntar ju ännu mer spänt på att få se resten av fotona. JAG ÄLSKAR FOTON, vilket ni lär ha märkt i min blogg. Snart ska det framkallas ännu mera. Har nyss fyllt 600 bilder i två album så jag måste införskaffa fler album.

Nog om det, min vackra vän Sandra har kommit hem ifrån Grekland så nu ska jag surra ihjäl mig med henne.

Jag & min vackra dotter

2011-09-07 / 19:51:31

Babbel

2011-09-07 / 12:53:08
Nu då videoinlägget ligger inne så ska ja försöka göra fler. Så det är alltid tillåtet att komma med frågor. Så fort jag har en del att svara på så dyker det upp ett till videoinlägg. Men jag får se om det finns intresse för det ifrån er sida.

Idag så klev jag och Eddy upp vid halv tio. Halie och sambon klev upp sju imorse. Sambon drog till skolan och Halie på dagis. Till er som inte vet så läser han upp ett ämne nu för att sedan kunna söka in på vård linjen, hans mål är att i slutändan bli utbildad till ambulans. Tycker han passar perfekt in på det.

Jag och mina mål?
Ja, jag vill så mycket.. Inom media är min största dröm men tyvärr svår flörtat jobb. Annars kan jag nöja mig att vara assistent åt någon chef, sekreterare eller receptionist. Så jag ska satsa på skola efter mamma ledigheten och se vart jag hamnar.

Som sagt, snart vaknar Halie och då är det tänkt att vi alla ska storstäda här hemma, det är ju spö regn ute så det blir en inne dag med städ och viktigt göra. Ha det bra goingar! Puss från mig.

Era svar, videoinlägg

2011-09-07 / 12:16:11
Lägg nu inte märke till att jag tittar åt alla håll och jag sitter i sängen i mjukiskläder och ett halvt slitet smink. Fokusera istället på svaren ni får ;) att göra videoinlägg är inte riktigt min grej bara så att ni vet det.

..

2011-09-07 / 11:53:25
Snart får ni ett video inlägg med svar, det håller på att laddas in på youtube just nu.

Soon

2011-09-06 / 17:12:35
Videoinlägget på alla svar kommer så fort jag sminkat mig, alltså vilken dag som helst!

Två onöjda ungar!

2011-09-06 / 16:19:46
Man bör ha ett bra tålamod och vara stark som förälder.
Eddy är verkligen inte nöjd trots magdroppar och miniform. Man får helt enkelt hålla på med allt möjligt innan han blir tyst. Man kan omöjligt låta honom ligga själv, max fem min och sedan skriker han. Antingen är det mag ont eller så har vi fått en liten kille som har kolik. Jag tror det är emot kolik för han äter inte lika häftigt nu och jag ammar han mer regelbundet nu och låter honom rapa, trots det är han inte nöjd. Visst han kanske inte tål mjölken, men jag har inte råd att börja äta icke mjölk nu. Tidigare skrek Eddy bara om kvällarna men nu har han börjat så fort han är vaken. Kan ju säga att man hade haft mer energi åt honom om man bara haft han.

Halie har kommit i en svår trots, har utbrott och gnäller och skriker oftast om dagarna nu. Känns bara så tungt i vår tillvaro just nu, det blir lätt att man som sambos bråkar om små saker och städningen hinner man knappt med. Ni som är riktigt erfarna av fler än ett barn får gärna komma med tips för att vi ska få det att funka trots deras envisa sidor. Älskar mina små liv mer än allt och det jobbigaste som finns är då de inte är riktigt nöjd.

Två foton ifrån Felicias dop!

2011-09-04 / 23:29:48

Gabriella & Nicklas bröllop

2011-09-04 / 23:22:49

Eddy var sjuk.

Brudens minsta dotter Nova!

Två år, bröllop och dop

2011-09-04 / 16:07:56
Äntligen så har jag tid med ett blogg inlägg. Har haft ett fullspäckat schema samtidigt som barnen varit-är sjuka.

Fredag.

Jag och sambon firade två år i förlovning den här dagen, tyvärr fick vi inte tillbringa den som vi velat då Eddy fick feber och skrek hela kvällen lång så vi tre fick mysa tillsammans och de gånger han inte var nöjd så turades jag och sambon om. Men vi hann ändå med en film och vi hann gotta i oss lite chokladbollar och chips. Där efter somnade vi kring ett tiden.

Lördag.

Det blev en riktigt stressig dag. Precis då vi skulle ta oss till Svedjeholmen för att fixa oss så skrek Eddy massvis så min mamma kom över. Han blev då lugn och somnade. På väg till Svedjeholmnen så ringde sjukvårdsupplysningen som jag hade ringt in till tidigare hade helt glömt bort då Eddy blivit så lugn, de tyckte vi skulle åka in med honom så då drog jag och min mamma iväg med honom dit.. Allt såg fint ut så vi har nog en liten kille med mycket mag besvär eller kolik. Så det är bara att stå ut vi fick stressa till mamma och sminka oss på endast en halv timme. Helt otroligt att vi ens hann till bröllopet, vilket vi gjorde. Vi fick se Gabriella och Nicklas säga JA till varandra och efter det så åkte vi till en lokal där vi åt, lekte lekar och lyssnade på sång och musik. Har haft det super trevligt och Halie var vaken till 01.00 för första gången i hennes liv, så bråkig var hon men väldigt duktig som pallade med.

Söndag.

Idag var det dags för dop. Halie vaknade vid elva och då skyndade vi oss att göra oss i ordning och sen drog vi iväg vi kom skapligt i tid och fick se lilla Felicia döpas, hon var riktigt snäll sa inte mycket där inne. Där emot var Halie trött och ville inte alls sitta still så sambon fick gå ut med hennen en sväng. Efter det blev det fika och vi hann bara äta upp så fick Halie ett litet utbrott så vi valde att åka till Svedjeholmen då. Mammas karl fyller 43 år idag så vi ska äta ännu mera tårta..

Foton kommer in senare till dess så får ni ett fint foto på dopet

SPRID VIDARE!

2011-09-02 / 14:40:36
Det är ju så fruktansvärt hemskt vad människor får genomlida, jag är berörd och filmen gav mig massvis med tårar!

Btw, så dog min morfar nyligen av cance pågrund av rökning.

Helgen är kommen (:

2011-09-02 / 09:11:36
Äntligen så har sambon jobbat klart sina tre natt pass, nu får vi vänta och se då han blir inringd igen. Men det ska bli otroligt skönt att få rå om han hela helgen då vi ska göra så mycket. Känner mig inte riktigt trygg i min kropp ännu då jag har 5 kg ifrån min vikt jag hade innan jag blev gravid med Eddy och + att jag hade gått upp några kilon redan då efter att fått slutat träna. Blev ju sådan ojämn vikt balans efter missfaller osv. Så jag höll egentligen ingen riktig koll vart min start vikt låg. Längtar till att jag får börja träna igen, det är ju så förbannat kul. Har bestämt mig för att gå på brux en gång i veckan på boxning, resten måste jag göra hemma. Kommer inte ha tid att åka iväg mer än en gång i veckan då man har två barn att passa. Men jag ska se vilket utbud det finns. Gå och springa biter inte på mig jag vill att det ska vara riktigt tungt för att jag älskar att utmana mig själv. Kom med tips om ni vet någon bra tränings dvd eller något liknande.

Eddy och sambon ligger och sover så gott i sovrummet medan Halie leker i gästrummet, där finns det fullt av saker så man får ha koll. Har tänkt att städa nu så det är fint inför min och sambons mys ikväll, tjingelingen.

Angående video inlägget så ska jag göra det trots få frågor, men det får bli i helgen om jag inte hinner så blir det så fort jag finner tid.

Två år i förlovning

2011-09-02 / 08:37:55
Jajjemen, idag firar jag och min underbara sambo två år i förlovning, tänka sig att det var två år sedan vi satt där och tog på oss våra ringar och hade en underbar dag tillsammans. Och tiden går så ruskigt snabbt. Jag vet att jag har den rätta mannen i mitt liv, skulle aldrig i mitt liv vilja byta ut honom. Trots att vi har våra dvaler med varandra så vet vi ändå vart vi har varandra. Jag älskar han på alla sätt och vis och jag tycker om han precis som den han är. Det är så mycket som hänt i våra år. Vi började vårat förhållande med tjafs och bråk och det slutade med två barn, en hund och två katter och här sitter vi idag och är lyckligare än lyckligast. Vi har en familj tillsammans. Jag älskar hur det är just nu och jag älskar att jag får lägga mig bredvid dig varje kväll. Idag är det en kärleks dag för dig och mig och det ska vi fira med massa mys och tv. Ska ordna det mysigt här i v-rummet ikväll då Halie lagt sig. Ska dra in massvis med täcken och kuddar, dra undan bordet och sedan måste jag komma på något gott vi kan äta och sedan ska vi bara VARA! Jag älskar dig, du är allt jag begär!

Massvis med foton på OSS!

Mamma sätts på prov

2011-09-01 / 13:08:31
Oj oj oj vilken natt man har haft, ungarna har verkligen satt en på prov och sömnbrist. Började med att jag fick Eddy till att somna strax innan tolv. Och precis då jag sluter mina ögon så hör jag hur Halie börjar vrål skrika går in och ger henne nappen, men hon skriker ändå.. Ger henne lite ben massage (hon har haft lite tillväxtvärk på senaste). Gick ut och hon fortsatt så jag gjorde välling och då blev hon nöjd. La mig igen och hann nog sluta ögonen i en halv timme så började Eddy gorma, gav han mat och han fortsatt att gorma. Så hölls det på hela natten tills imorse då jag tyckte han var riktigt varm så tog jag tempen.. 38.0 låg hans temp på, så feber hade han. Jag gav han alvedon och då somnade han genast. Förutom att Eddy hållit på hela natten så vaknade Halie fem imorse. Så det var bara till att sätta igång tvn i sovrummet för inte kunde hon somna om då Eddy skrek så mycket. Men vi myste och jag blev tillslut pigg i ögonen. Vid sju så kom sambon hem, så jag fixade Halie och han skjutsade henne till dagis. Nu sover alla här i lägenhet gott medan jag tar det lugnt här. En dag som denna vill man inte städa utan man försöker få så mycket energi man bara kan till de vaknar igen. Dessutom ska vi fota idag, typiskt att Eddy skulle bli sjuk då. Men vi ska fota ändå, han växer ju så fort och vi har inte ens en familje bild. Vid halv fem blir det, så jag hoppas att Eddy inte bara skriker och att Halie vill vara still.

Det blir full rulle i helgen.
. - Imorgon så firar jag och sambon 2 år i förlovning, så vi får hoppas att barnen tillåter oss en fin kväll tillsammans framför tvn och massa mys.
- På lördag så blir det bröllop i husum. Min mammas kompis ska gifta sig, ska bli trevligt. Bröllop är ju bland det bästa att gå på, man ser lyckan flöda genom två par som älskar varandra.
- På söndag så blir det dop, min barndomskompis ska döpa sin dotter. Efter det så ska vi till Svedjeholmen för att min mammas karl fyller år.. Fullspäckad helg med andra ord :)

Mitt nyårslöfte!

2011-09-01 / 12:33:58
Nu har jag mitt nyårslöfte.. För cirka 2 år sedan så sluade jag röka efter typ 7-9 år. Jag lyckades men efter ett halvår så började jag snusa, vilket var dumt gjort. Men under hela tiden jag snusat har jag tyckt det varit okej. Men det tycker man väl jämt då man är beroende av något, man försöker finna de bra sätten med att snusa/röka.. Men inser nu att det är lika dumt att snusa som röka.. Allt nikotin och droger är det värsta man kan utsätta sig själv för och även om man är gravid. Därför blir mitt nyårslöfte i år att sluta snusa. Klarade jag av att sluta röka så ska jag banne mig klara av att sluta snusa! HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!
My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥