GRATTIS till flickan

2010-11-30 / 23:29:49
Jag gissade rätt. Min fina vän, hennes sambo och Hemi fick en ny familjemedlem ikväll. Är så glad att jag nästan hoppar runt här hemma. Äntligen kom hon ut till världen. Ska bli så kul att få se foto på henne sen och kanske t.o.m få träffa lilltjejen då dom har vägarna förbi. Önska jag kunde ta mig dit. Men GRATTIS igen.. <3

Camilla är numera två barnsmamma (Klicka här så kommer du in på hennes blogg)

Program om "unga mammor" ?

2010-11-30 / 22:46:43

Vet ni vad jag tycker.

Att dom borde starta ett program här i Sverige "unga mammor" något sådant. Skulle vara så kul att titta på och lärorikt. Norge och danmark följde ju efter oss med "hollywood fruar". Tycker att Sverige borde följa dem denna gång med unga mammor program. Jag vet att det skulle ge mycket tittarsiffror. Undra om det finns någon sida där man faktiskt kan skriva förslag om det. Fast det tycker man att dem redan borde fått. Det enda som finns är väl en storbloggare som är mamma åt tre barn och det finns lite klipp. Men jag tycker dom brode starta ett program om det helt enkelt. Men men, det kommer nog inom snar framtid. Det känner jag på mig :)

Hej där :)

2010-11-30 / 15:45:23
Hej där.
Har inte kunnat uppdaterat då jag åkte in till stan på ärenden direkt då vi vaknade. Och nu sitter vi hemma och har nyss ätit skitmat, det var gött och skönt att slippa laga mat. Halie fick burkmat. Fick även hem lite mer julklappar i brevlådan. Det kommer varje dag nu.

Resten av dagen och kvällen består nog bara av städ, bus med halie och umgås med sambon. Brara hemma med andra ord.

Sedan klura ut vad jag och min sambo ska göra imorgon. Jag som älskar bio och så gärna vill på bio, men men. Får bli annat. Det lutar sig mest åt bowling.

Hej där :)

2010-11-30 / 15:45:22
Hej där.
Har inte kunnat uppdaterat då jag åkte in till stan på ärenden direkt då vi vaknade. Och nu sitter vi hemma och har nyss ätit skitmat, det var gött och skönt att slippa laga mat. Halie fick burkmat. Fick även hem lite mer julklappar i brevlådan. Det kommer varje dag nu.

Resten av dagen och kvällen består nog bara av städ, bus med halie och umgås med sambon. Brara hemma med andra ord.

Sedan klura ut vad jag och min sambo ska göra imorgon. Jag som älskar bio och så gärna vill på bio, men men. Får bli annat. Det lutar sig mest åt bowling.

Palladium suger på biofilmer

2010-11-29 / 23:27:54
Har nyss tagit mig en kvälls dusch och kvälls macka som min snälla sambo gjorde åt mig. Idag har jag varit så lat och faktiskt inte gjort någonting nästan. Men ibland har man sånna dagar med. 

Är i alla fall klar med alla julklappar, vilket är så skönt. Slipper man jul stressen innan jul. Avskyr den och allt trängsel. Ska bara invänta tills allt kommer nu bara. Så nu måste man hålla i dom sista slantarna man har till mat och nödvändigheter.

Men något jag blev lite arg på idag var att jag skulle boka bio. Men då går det endast tre filmer på torsdag. En har jag sett och dom andra verka så dålig att jag inte ens skulle kunna se dom annars. Och man undrar ju när dom ska införa 3d i den här staden, fattar inte vad det rä som tar sådan tid. Så det blir inget bio besök. Utan vi ska nog klura ut något annat som bowling eller så. Kommer ni på något man kan göra så hojta till. En bit mat ute blir det i varje fall.


Minns ni?
Så liten min stumpa var här. Tiden rinner ju bara iväg!


Nog om det nu, ska förbereda mig inför sängen.

Seg och trött

2010-11-29 / 19:48:24
Är lite övertrött och seg idag och inte alls på humör. Det har väl dom närmaste märkt. Och Halie tog efter och har varit gnällig hela dagen mot mig och det gjorde inte mig bättre. Men man får vad man ger. Hon sover nu i alla fall och jag håller på att hitta julklappar åt min sambo, inte det lättaste. Men tror nu snart att dom är klara. Resten av kvällen så kommer det bara vara soffan som gäller för mig Och sedan sova. Imorgon har vi lite ärenden. Sedan måste jag in på studieplus och prata och om dom inte kan får jag ta mig en tid med dem. Har inte så mycket mer att säga än så. Är tråkig idag och har ingen fantasi.


Brist på nytt.. Kommer inom kort, ibland glöms det att fotas helt enkelt.

Sov för länge

2010-11-29 / 14:57:21
Somnade vid elva imorse igen och vaknade nu vid tre, usch så jag avskyr att vakna sent. Går inte att göra åt nu. Men känns som hela dagen är förstörd bara. Tur man var uppe ett tag imorse.

Då blir det middag om typ två timmar då. ndrav ad vi ska laga för gott idag då. har ju frysen full med godheter, bara svårt att välja vad det blir.

Nä nu ska jag väcka sambon som sover i soffan. Klockan är mycket nu

Dumma Sally

2010-11-29 / 08:27:28
Godmorgon.
Idag är jag en zombie. Så trött att jag skulle göra vad som helst för någon timmes sömn. Men bara att försöka tvinga upp ögonlocken ändå och försöka bli pigg, vilket är väldigt svårt denna morgon.

Denna morgon så hejjar jag lite på min sambo. Gör det ni också så får vi hoppas på det bästa. Eller hur? jag berättar vad det gäller senare. I vilken fall är han tillbaka senare. Han skulle även köpa en julklapp till mig. Och jag har inte köpt någon till han än, i år är det så svårt. Men kanske hittat en i alla fall om jag vinner den på tradera. Och där efter ska jag nog kika lite mer på stan för att finna.

Är så arg på vår kissemiss idag, som rev upp jätte stort märke på Halies panna. Vet inte vad jag ska göra med katten då hon är så dum och vuxen blir hon aldrig heller. Tänker vänta och se hur hon blir då hon är vuxen, kanske blir snällare då får vi hoppas.

En bra låt

2010-11-28 / 20:02:39

Jag gör som Lauren

2010-11-28 / 19:44:02
Jag ska göra som Lauren i The hills - Förlåta och sedan glömma bort!

Skylt söndag

2010-11-28 / 19:14:03
Idag blev det inte som alla andra söndagar. Då vi för det mesta brukar städa och hålla oss inne. Utan idag for vi på skylt söndag i stan och fann dom sista julklapparna och nu är det bara min sambos julklappar kvar. Men som sagt det var nog en av dem trevligaste stunderna med min familj på länge. Så sällan vi kan mysa till det så. Det behöver vi göra mer. Vi fann även ett par jätte snygga silvriga leggins åt gumman på nyår för klänning har hon redan. Och en julklänning och mockasiner som är juliga fann vi med. Så nu är man nöjd efter fina fynd. Dessutom hann vi med en mysig fika och där fick Halie även leka av sig lite energi. Skuttade så mycket i stolen att hon fick leka runt där och charma alla tanter. 

Men ska nu ta det lugnt resten av kvällen. Halie ska även sova nu, sambon lägger henne. Blir nog att se en av filmerna jag köpte igår för sambon har ju inte sett dem, men dom var bra så värt att se igen.

Imorgon gäller det för min sambo, HOPPAS HOPPAS!!!!

-Gammalt foto, Halie i magen -

Första advent

2010-11-28 / 08:33:39
Så mysigt, Jag älskar verkligen veckorna innan julafton och nyår. Dom är så mysiga. Längtar verkligen till julafton också. Att få se hur mycket Halie gillar sina julklappar. Kommer nog blir en bra jul i år. Det känner jag på mig.

Sambon ska ha slutat nu och kom nyss på att han kommer få gå hem. Här i Övik finns det inte bussar som går på söndagar. Vilket är sjukt dåligt. Har för mig att det gick på söndagar då jag bodde är innan Umeå. Men men det är ju en liten stad så vad kan man då begära? Han får i alla fall i sig lite frisk luft. Hoppas han är klädd bara, det är riktigt kallt ute idag. -18, tro om han har på sig något varmt.. Stackarn!

Halie busar runt i hallen och hittar på lite bus som att dra ner alla sockar eller ta ut alla sina vantar och mössor på golvet. Har nyss tagit på henne kläder och gett henne gröt och en banan till frukost. Själv väntar jag någon timme till innan jag äter frukost. Har så svårt att få i mig direkt på morgonen. Mår som så illa då.

Men idag ska det mysas, för nu är det första advent gott folk

Lördags mys

2010-11-27 / 21:50:26
Under dagen så var Halie tjurig och då gick jag över till min mamma och då blev hon genast på bra humör igen. Hon ville helt enkelt inte vara hemma. Var där några timmar och blev bjuden på middag. Där efter åkte vi till affären och köpte snacks och jag köpte två filmer. En är sedd och den var bra "imagine that" heter den. Och nu ska jag se den andra med min syrra. Den verkar bra.

Har inte så mycket mer att säga nu, tom på ord. Vi hörs senare!

Spontant

2010-11-27 / 12:58:40
Goddagens.
Det blev lite spontant imorse då sambon skulle jobba och han hade missat det. Så han kom över en timme försent. Så det kan bli ibland, men nu är han där. Vi följde med han imorse så jag fann en princess ryggsäck åt Halie för endast 30 kr, värsta fyndet. Och nu vilar hon sig i sovrummet. Tänkte stor städa lite då hon vaknar igen. Och annars blir det inte så mycket mer idag, känner inte för att göra så mycket heller. Skönt att ta det lugnt hemma särskilt då det är helg.



Idol i år (inte alls lika bra)

2010-11-26 / 23:33:40
Godkväll allesammans.
Ikväll har vi hunnit se en bra film vi köpt in och något hemligt (avslöjar inte). Blir snart sängen som kallar då jag ser att klockan snart är vid tolv.

IDOL.
Första året som jag inte följer det, urtrista artister. Förra året var oslagbart alla hade udda och unika röster. Så i år blev jag lite besviken, då dom redan i början valde bort dom som var bra och i slutändan bara en stor röra av det hela. Så får hoppas på att nästa år blir som 2009 året, det var då det var bäst. Enligt mig. Ingen kommer nog heller slå erics pipa, den är oslagbar fortfarande. Men nog om det, ska inte förstöra för er alla som redan gillar dom som är i slutet på idol i år. Visst dom är bra men inte så unika som jag vill att dom ska vara ;)

Vänner för livet ♥

2010-11-26 / 19:15:45
Mitt citat idag: När man är arg, ledsen, besviken eller sur på någon
så bevisar det bara att man bryr sin om den personen.


Jag älskar mina vänner och min familj. Jag har närstående, partyvänner, familj, sambo, dotter, bekanta och bästavän. Man behöver dem alla för att överleva livet. På alla dessa olika sätt.
Jag tänker berätta lite om dem. Mina favorit brudar.


Sandra -bästavän-, äkta, älskad, snygg, översnäll, lyssnar och hjälper.

Utan henne och jag hade känt mig tom. Henne går jag alltid till vad det än gäller så har hon alltid svar på allt. Och får mig alltid att må bra. Hennes närvaro gör en glad och vi har gjort så mycket tillsammans. Och jag vet att hon är en sån som man alltid kommer att ha vid sin sida. Vänner för livet



Jennifer -barndomsvän-, finns där, modellsnygg, stöttar och har bra humor
Hon har nog alltid varit där, fast vi inte inte pratat på veckor ibland. Henne kan jag alltid räkna med i vått och torrt. och hon är så betydelsefull för mig.



Isabelle -barndomsvän-, snäll, lyssnare, ärlig och alltid trevlig.

I tonåren var vi bästavänner och gick igenom allt tillsammans "verkligen allt". Och trots att vi blivit vuxna och inte umgåtts så mycket nu, så kan vi ändå ibland ta en fika eller en pratstund. Du är viktig för mig!

Robine -barndomsvän-, jättesnäll, lyssnar, äkta och sakad
Fast vi inte riktigt umgåtts mycket nu på några år så har vi ändå kontakt. Och alla minnen med dig är underbara och fler ska vi göra



Sandra K -närståendevän-, söt, översnäll, glad, trevlig, finns alltid, underbar.

Det finns nog ingen tjej som är så underbar som du. Du är alltid så snäll och finns där vid min sida då jag behöver dig som mest. Du var den första som kom då jag mådde som dåligast efter "missfallet". Du har en enorm plats i mitt hjärta. Och har världens sötaste dotter.


Sabine -nyfunnenvän-, stöttande, lyssnar, svar på allt, superfin och bryr sig.

ÅH, saknar henne så otroligt mycket. Hon har verkligen fått mig att bli vuxen och att ta mogna beslut. fast du bor på andra sidan sverige så hade vi långa pratstunder i telefonen om kvällarna. Och du stöttade alltid mig då jag låg på botten. Du är för bra för att vara sann. Du finns i mitt hjärta fast vi inte kan ses ofta.


Julklapps handling

2010-11-26 / 15:47:04
Hejsan kära läsare.
Det var en bra dag, förutom att halva min käft var avdomnad i typ tre-fyra timmar. Men det blev lite julklapps köp på stan, lunch på subway och massa tjejsnack. Det var på tiden att vi gick på stan säger jag bara. Men vi glömde ju studieplus vilket var meningen med det hela. Men det finns ju fler dagar.

Då jag kom hem så hade det kommit ännu mer julklappar i brevlådan. Var jätte nöjd med varorna. Bättre än väntat. Så nu blir det bara mys fredag med familjen och kanske ska vi beställa god mat. Det får vi se helt enkelt.

Fler som shoppar hej vilt på tradera? verkligen en super bra sida där man faktiskt kan köpa nytt för jätte bra priser. Så man fyndar en hel del samtidigt som man kan köpa mer julklappar.

Träffade även min bror på bussen då jag var på väg in. Visst vi bor grannar. Men sällan vi umgås nu för tiden. Men kul var det att få sprata lite på den lilla bussresan ;)

Tandläkaren, here i come

2010-11-26 / 09:39:35
Godmorgon. har nyss fixat ordning mig och ska snart gå till tandläkaren, whoho tandläkaren som alla gillar "or not". Ska laga ett hål så man blir nog bedövad på en sida nu, det är ju så obehagligt. Men skönt att få det gjort i alla fall. Fattar inte varför jag får hål då jag är noga med mina tänder. Men jag har haft så sen liten. Mina tänder är ganska täta och just därför får jag lätt hål. Men tur dom är vita och raka i alla fall.

Måste mysa lite med gumman innan jag drar mig, har ju varit utan henne en hel del igår med.

I do the same

2010-11-25 / 23:56:21
Hänger på och gör som alla andra, verkar vara en kul grej.

Detta kommer skrivas i min blogg. Börjar 1 December.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Tankar om livet innan halie

2010-11-25 / 23:23:09
Att vara lycklig för mig är att ha en familj. Jag kan ju nämna att innan Halie kom in i mitt liv var det ganska enformigt och tråkigt. Fest på helgerna och bara dator och tv på veckorna samtidigt som man praktiserade eller sökte jobb. I längden blev det väldigt tråkigt. Och då menar jag att jag och min sambo levde exakt samma liv där ett tag. Jag minns hur jag sa till mig själv att jag ville bli mamma en månad innan Halie faktiskt började växa i min mage. Tror faktiskt att min inre röst lyssnade på mig. Sen den dagen vi fick veta förändrades allt på ett kick. Vi började planera vårat liv. Och alla dagar var som något nytt. Det jag ville säga med allt var egentligen att jag är så lyckligt lottad att jag har min lilla dotter och en underbar sambo som jag inte skulle vilja byta ut för något alls, kanske ibland då han är lat? -ironisk-.

Än idag kan jag inte heller fatta hur mycket vi har åstadkommit med. Jag känner mig absolut vuxen nu. Inte längre partycarro. Jag känner att jag fick leva min ungdomstid. Och är jävligt nöjd med den också och alla minnen sparar jag varmt om hjärtat. Men nu är jag i vuxen livet. Och visst har man också fått mista en del personer för att man själv valde att vara vuxen. Men ibland så kan man förstå dem. Vi väljer ju numera att spendera vår tid med Halie och fest är ju inte något vi tänker på samma sätt längre. Jag känner att jag har en stor mening med livet och det känns fett bra.

Ta mig inte fel nu, klart man går ut nån gång ibland och det är inte alls fel att göra det (vilket jag själv väljer att göra då det finns tid, behöver och lust). Alla mammor behöver egentid och sånt tycker jag är viktigt. Och då väljer vissa att festa medans vissa väljer att bara gå på bio, där gör vi alla olika helt enkelt. Ska man ha sin egentid måste man ju själv avgöra vad man känner att man vill göra. Man ska gå sin egen väg, kritiker finns det överallt.  Spelar nog ingen roll vad man egentligen gör så är det alltid någon som stör sig på saker.

Saker jag vill få gjort i mitt liv

- Gå utbildning inom en genre som är intressant och lite spännande.
- Ta körkortet.
- Få fast jobb.
- Fler barn.
- Flytta till ett hus nära en sjö lite utanför stan.
- Resa utomlands varje sommar.
- Ha en sommarstuga i söder.
- Gifta mig.
En del viktiga saker jag vill fullända.

Harry potters nya film får fem guldbaggar

2010-11-25 / 22:05:11
Ojoj vilken lång dag det har varit. Kom hem för bara någon timme sedan. Harry potter filmen var bra och nu längtar man bara efter att få se del 2. Vilket kommer dröja sin lilla tid innan den kommer ut. Men måste säga att det varit ett under att jag hållt mig vaken hela dagen och kvällen då jag fått minsta sömnen på länge inatt. Men tur man hade fullt upp då. Jag och syster hann också kika in på hm en sväng och där fann jag världens sötaste mössa Halie ska få i julklapp. Visst det är tråkigt att få men hon är så pass liten att hon ändå inte förstår än och leksaker kommer hon också få. Och sedan köpte jag ett par riktiga vinter handskar som hon ska få på direkten. Men nu så ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen.

Imorgon så ska jag till tandläkaren vid halv elva och där efter komma Belle och hämtar upp mig så ska vi till studieplus och kanske gå på stan efter det. Vi hörs mer imorgon.

Lite foton som min sambo tog på vår sötaste idag

 

Fullt upp

2010-11-25 / 14:22:19
Har inte hunnit blogga då storhandlat i fyra timmar och efter det packat upp alla varor, slagit in julklappar och vilat framför tvn en stund. Halie och min sambo har typ vilat i 2-3 timmar. Själv ska jag strax åka in till stan med min syster. Vi ska käka middag där och där efter på bio och se harry potter. Så det blir en bra fortsätt dag och kväll. Vi får höras mer ikväll. Bloggar mycket mer då!

- Halie liten -

2010-11-24 / 22:28:01


Farmor var först med att träffa lilla Halie

Gumman testar fasters hörlurar

Livsglädje+betapet ;)

2010-11-24 / 22:04:47
Känns som att det kommer bli en bra torsdag och dagarna framåt. Kunna handla julklappar handla mat i massor, ha myskvällar, bio med sis och sedan till veckan firar jag och min sambo 3 år tillsammans. Så då blir det till att käka ute och bio såklart. Men var ett tag sedan man sprudlade av lite glad energi inom sig själv. Visst jag är ju glad för det mesta som har min lilla solstråle som förgyller mina dagar och en underbar karl. Men nu i slutet har vi haft det lite kämpigt på olika plan, men känns som allt börjar rätta upp sig lite nu. Så får man hoppas att det tar lång tid till nästa gång som något ska gå snett osv. Livet har ju sina tråkigheter och roligheter som sagt.

För att hinna, så ska jag sitta vaken till efter tolv och betala in massa räkningar och vunna bud på tradera osv. Sedan i sängs fort för att kliva upp strax innan sju imorgon och resten vet ni ju redan om.


Men nu så ska jag spela betapet, det är ju så kul.. Fler som spelar det?

Foto är taget ifrån google. Inte jag som spelat denna bana!

Film kväll!

2010-11-24 / 19:27:29
Sitter just nu och lyssnar på gumman som har ett litet utbrott, hon är trött. Sambon gör henne klar för sängen just nu för snart får vi besök och vi ska se på den senaste harry potter filmen för imorgon ska jag på bio med min syster och då ska vi se den nya harry potter filmen. Hennes present ifrån oss då jag som inte hann köpa någon till henne då hon fyllde år. Och den filmen vill hon ju se så det fick bli den presenten då.

Imorgon ska vi upp jätte tidigt, vid sju då min mamma alltid ska storhandla då affärerna öppna. sedan går man nog en sväng på stan. Käkar med syrran på stan och där efter bio. Dagen är alltså fullspäckad med andra ord.

Men ska vara sällskaplig nu då besöket kom, tjing!

Happy face

2010-11-24 / 13:35:32


En ny dag med nya tag. Halie är bättre idag. Det går ju till och från hela tiden så. Idag blir det lugna gatan under dagens gång och filmkväll med en killkompis ikväll. Men innan dess blir det dom vardagliga sysslorna.

Jag är glad idag för det kommer att bli en bra månad. Så imorgon ska vi verkligen storhandla mer än en full mat vagn, det blir kul och julklappar ska vi även titta på. SÅ KUL MED JULEN, tycker då jag.

Sedan inväntar vi lite mer roligheter som vi ska lyckas med, vilket vi kommer nämna för er alla då vi lyckas som sagt. Men tycker vi är värd det här efter förra månaden. Men det sägs ju att om något dåligt händer så händer det även något bra där efter, tur det.

2010-11-23 / 23:32:38

Minns du roligheterna? Nä nu jäklar ska vår kontakt upp igen. Vi som haft så kul under våra år.
Klicka på denna länk för att komma in på hennes blogg!

Feber sjuk liten tjej

2010-11-23 / 20:13:28
Måste få klaga lite, mänskligt att göra enligt mig.

Som vanligt då jag har Halie så får hon feber, hennes förkylning går aldrig över. Och har nu försökt få henne i säng i snart två timmar. Hon skriker och skriker och inget hjälper. Och nu är jag helt utmattad. Som tur är som kom min mamma nyss hit för att försöka lägga henne, snällt gjort. Men självklart är hon en ängel då. Bättre det. Ibland då dom är så då känner man för att gå ut på balkongen och skrika så högt man bara kan för att få bort all jobbig energi och återhämta sig igen.

Som ni vet var min kompis Jenna här och vi hade det trevligt och planerar även in något roligt i våra bloggar. Om vad får ni veta senare. Och sedan pratade vi gamla minnen, vi har haft så många fina eller som sagt (roliga) kanske är dom rätta orden.

Ikväll kommer sambon hem i alla fall, så skönt att vi kan hjälpas åt då hon är sjuk. Han har inget jobb pass dom närmaste dagarna..

Ny spis

2010-11-23 / 13:35:54
I ett bra tag har vi ringt dem om vår spis.

Felen:

- Gamlaste spisen man kan ha.
- Fattas lampa i ugnen.
- Sprätter ifrån en platta.

Dom var nyss här och tittade på den och innan sa dem att vi inte få någon ny. Men nu då dom tittade så upptäckte dem att det skulle bli ganska dyrt med lampa och en ny platta så då får vi en ny. Så det lät bra. Men sedan skrämde dem upp mig och berätta att den nya ugnen blir så mycket varmare och är farligare och ja alla möjliga fel. Så nu känns det inte ens bra att få in en ny spis då dom sa så. Men tur är väl det att det rä förbjudet område för Halie inne i köket. Har grind för och hon får 'ndå aldrig vara där inne efter insidensen för några månader sedan.

Long time ago

2010-11-23 / 11:28:09

Trött, trött och trött...

2010-11-23 / 11:02:04
Godmorgon alla. Själv är jag inte riktigt klar med att öppna ögonen. Men jag gör mitt bästa. Sambon tog nyss bussen in till stan mot jobbet. Halie härjar runt på golvet och är lite små tjurig emellan åt. Men blir nog bättre efter en liten lunch sömn. Där efter kommer Jenna hit och det blir som vanligt massa tjej snack.

Det som händer i veckan

2010-11-22 / 23:25:58

Tisdag.
Sambon jobbar så jag och Halie ska umgås med hennes gudmor.
Onsdag.
En kill kompis kommer över och det blir filmkväll.
Torsdag.
Storhandling av mat och shoppa lite julklappar
Fredag.
Dra in på stan och umgås med Belle och gå med henne på studieplus och kolla in utbildningar och fixa Halies glasögon.
Lördag & söndag.
Mys helg med filmkvällar :)

Fler foton ♥

2010-11-22 / 21:58:18

Utbildning?

2010-11-22 / 21:45:20
Har nyss bakat chokladbollar och tittat på "ung och bortskämd". Älskar programet. Och små tittar även nu på "vänners liv". Ganska bra det med. Ska väl bara städa upp lite här hemma och sedan ska jag sova. Imorgon jobbar älskling vid tolv och slutar på kvällen och då ska jag och Halie umgås med hennes gudmor. Så man slipper att ha tråkigt hela dagen lång.

Brist på att finna och veta vad man kan gå, så mycket krav hit och dit.
Tänkte även gå till studieplus, men om ni vet av någon utbildning som vore intressant så kommentera in det här.



Dagens foton

2010-11-22 / 18:36:03


Leker med din pulka

Blöjan byts

Här är märket efter hennes brillor

Så mamma fick ta plåstrer där så hon kunde använda dem

Kollar på då pappa plånkar med gitarren

Gå runt i blöjan innan hon ska få sig en dusch innan sängen kallar

Vår fina Kiara

Glasögon på lagning igen

2010-11-22 / 14:51:50
Ännu en ganska lugn dag. Ska bara på affären och handla lite annars blir det bara en inne dag. Och invänta tills pengar kommer så att man kan julklapps handla. Det är ju så kul, särskilt om man finner något en annan absolut vill ha. Jag älskar att köpa julklappar.

Halies glasögon måste in på lagning ännu en gång då ena pluppen har gått sönder så hon har fått ett röd märke innanför näsan nu. Testade klippa ut ett plåster och la en bomullstuss där och la på henne där, men den slits bort hela tiden. Så just nu är hon utan sina brillor. Men vi ska ordna det så fort det går.

Kära tomten

2010-11-22 / 00:03:08





Städat och fint

2010-11-21 / 17:26:46

Tittar på repris av desperate houswife nu. Och har även hunnit hänga upp tvätt och lagt in en ny maskin. Och allt känns som klart här hemma förutom mina rena kläder som ska in garderoben. Och snart kommer gumman hem igen. Hon har det lyx hemma hos mormor där dom bakar bullar. Tur vi får några med hos hem hit sen. Göttans. Det blir bullar och fortsättningen av harry potter idag och början på femte filmen (fenixorden). Men nu ska jag se vidare på programet som just började. Ha en trevlig söndag kväll gott folk.

Nästan 13 månader

2010-11-21 / 13:25:58

Vad Har Halie lärt sig som är nytt sen sist?
- Hon kan gå (men kryper och gå) både och vill säga.
- Säga hej och hejdå.
- Klättra upp för soffan och klättra ner.
- Fått glasögon

Hur mycket sover hon om dagarna om du räknar bort natt sömnen?
Oftast 1-2 timmar innan lunch och ibland på eftermiddagen

Har hon varit sjuk på senaste?
Japp, ganska mycket varit förkyld till och från i en månads tid och även fått lite andningsproblem så hon får inhalera på vårdcentralen

Vad för ord kan hon säga nu?

Mamma, pappa, titta (säger hon dygnet runt), hej och hejdå

Har hon någon favorit låt?
Smufarna - peka rätt

Har hon någon favorit film?

Nope, men som längst hon tittande så var det pocahontas hon såg på en hel kvart =)

Några nya kompisar?
Njae, men Hemi gillar hon

Favoritmat?
Måste ju vara köttfärsås och spagetti

Nytt bus?
Hon brukar ta mina linnen eller trosor från garderoben och lägga dem över halsen, haha!

Vad hoppas du på att hon kan till nästa månad?

Kunna säga något nytt ord och gå helt och hållet.

Disney ♥

2010-11-21 / 13:11:28
Disney, visst fan är det dom bästa barn filmerna enligt mig.


- Pocahontas
- Lejonkungen
- Den lilla sjöjungfrun
- Askungen
- Djungelboken

Massor av julklappar

2010-11-21 / 11:27:16
Vaknade nyss och Halie pratar mycket denna morgon. Kryper runt på golvet och pratar på sitt eget barn språk. Idag vet jag inte vad som kommer att ske, det är ju söndag det säger väl allt.

Har budat på massor av julklappar på tardera igen, har redan vunnit ett lass som kommer inom någon vecka. Men vi är ju så många i familjerna, så det blir mycket och dyrt. Men jag vägrar att inte ge då man själv får av dem. Har funnit en till mamma, tre till halie, två till lillebror, en till lillasyster, en till annan lillebror, en till sambons lillasyster hittills. En hel del kvar! Ska ge gumman ölite lunch nu.

Alla gör vi olika som förälder

2010-11-20 / 22:28:56


Varför ska många mammor kritisrea vad barn äter, dricker, gör, sover och ja allt som tillhör ett barns vardag. Varför får inte alla göra på sina egna vis. Har sett här och där då folk avreagerar sig genom att förklara att vissa saker är så sjukt dåligt och hur man kan göra si och så. Alla är vi olika, tur det säger jag bara. Hur roligt skulle världen annars vara.

Vissa
- ..ger mat till bebisen 1 månad innan den får äta det.
- ..ger barnet mer socker än andra.
- ..har hjälm på sina barn då dom slår sig hårt hela tiden.
- ..tar in sina barn på dagis tidigare än ett år.
- ..ger barnmat och inte hemmakost
OSV OSV.

Bara några exempel på vad man kan bli kritiserad för. Jag tycker att alla mammor och pappor som ger sina barn en trygg uppväxt och kärlek är bra föräldrar. Alla som jag har kontakt med tycker jag är starka och bra. Och jag gillar dem alla på olika vis och dom är helt olika vilket gör det ännu bättre. Skulle ju vara så tråkigt att läsa om folks barn och dem alla var lika.

Vi lyckades inte

2010-11-20 / 22:04:26
... att sova ner Halie ännu en gång. Hon somnade vid sex då hon brukar sova (6-7 brukar det vara, då hon inte brukar kunna hålla sig vaken längre än så). Och började vakna där vid åtta och höll på till halv tio.. Hon har hamnat i en bråk period om nätterna nu. Så hon fick helt enkelt vara vaken igen nu och leka av sig så ska vi lägga henne snart igen. För vi vill se harry potter filmen nu, suktar ju efter den. Men går ej att se med en liten tjej som kryper upp mot pappa och leker. Men snart så, får vi hoppas =) turen kan ju vara att gumman sover längre imorgon bitti.

Tredje harry potter + foton sen igår

2010-11-20 / 19:39:39
Känner mig på lite bättre humör och gumman var lätt att sova ner. Så nu väntar jag och sambon på att min bror ska ladda hem tredje filmen av harry potter. Vi ladda inte ner då vi ha mobilt bredband, man förlora så mycket förbrukning + att det tar tid + att datorn blir så seg.

Lite foton sen igår slänger jag in här nedan.

Malin nöjd då hon ska köpa en ungefär likadan kamera som vi har.
Och om ni undrar så håller hon på att färga håret så det är lite orange, blondt och gult just nu ;)

Malin och min bror!

Kiara som gäspar


Vår fina misse "Sally"

Är så arg!!!!

2010-11-20 / 15:16:00
Så jävla irriterande, är så arg just nu att jag önska jag kunde skriva ut det. Men det gör bara så att jag sjunker lågt så jag låter blir.

Men till något bättre. Åkte nyss i pulkabacken med familjen + mamma, väldigt mys. Halie var mest tyst men nog tyckte jag att hon verkade ha kul. Sedan for vi in på affären där jag köptoe tejp osv, så jag kan slå in julklapparna. Nu är vi hemma och snart blir det resterna av tacos som ska ätas. Och då kommer även mamma hit.

Sällskap och mys igår

2010-11-20 / 12:26:07
Fick en sovmorgon av min älskling, snäll han är. Men vaknade upp av att dom sover som i förrgår. Så nu tänkte jag surfa tills jag hör att Halie vill kliva upp igen.

Idag är ingenting bestämt, bli väl bara att mysa med familjen till god mat, gott på kvällen och en bra film. Det är ju lördag så bra filmer på tvn visas, JIHO. Sedan jobbar sambon ännu ett pass på måndagen, skönt nu kanske det kommer fungera bra i månad december. Men det bästa vore ju om en av dem fråga om han ville ha fast tjänst. Kanske kommer det någon gång. Man får hoppas. Att få en fast tjänst gör att man får en och samma summa lön varje månad och man kan ju räkna ut sin inkomst osv mycket bättre. Nog om pengar.

Igår så kom Halies gudmor hit, vi hade jätte trevligt. Och kul att hon stannade längre än hon brukar göra. Kul då man börjar få upp kontakten på nytt igen. Vi hade en del att prata om som sagt, hehe! Sedan köpte jag och min mamma tacos, vi delade alltså. Hon skulle med och äta men plötsligt kom hon på att hon skulle på bio med sin karl så då blev det bara jag, brorsan, Malin och sambon som år tacos. Där efter så snackade vi mest hela kvällen och då dom gick så kollade vi på harry potter "2an".

Jag och Jennifer för några år sedan

Halie och tvätt = fun

2010-11-19 / 14:06:08
Herregud så trött jag är, blir aldrig pigg. Måste snart dränka ner mitt ansikte i handfatet för att bli pigg. Om det nu går. Halie är i alla fall på humör idag och stökar ner hallen igen där jag nyss städat. Snart ska jag och Halie hänga upp tvätt, hon älskar att ta ut tvätten ur maskinen och då den är tom stoppar hon in huvudet och pratar så det ekar. Det tycker hon är jätte kul :)

Och ingen skjuts har man till willys heller, min sambos väns bil funkar ej. Mamma har redan vart där och haft fullt upp sen dess. Så antingen väntar vi med handlingen någon dag eller så får vi gå till coop. Men det är ju så mycket dyrare där. Men men vi ser väl hur det blir. Sambon kommer ju hem om inte så länge till.

Har inte fotat på några dagar nu, därför kommer det inte in något nytt. Så får slänga in gammalt helt enkelt så inläggen ser lite bra ut. Jag avskyr att skriva ett inlägg och inte lägga in ett foto, det tillhör liksom. Skriva om dagen och sedan slänga in dagens i foton..

Jag och älskling då vi bodde i Obbola (Umeå)

Lilla Övik

2010-11-19 / 09:50:07


Är lite halv less på (stället jag bor på nu) och skulle hellre vilja bo typ i gullänget. Men det kommer nog bli inom ett år skulle jag tro. Är så less på allt snack hit och dit, spelar ingen roll om man sagt något utan finns man bara till så går folk runt och snackar och då menar jag inte en person utan flera. Fattar inte vad man får ut av det. Men har länge nu hört massor och dessutom får man aldrig säga det till personen som snackat utan bara låtsas. Ska man snacka skit så vore det smart om man gjorde det till någon som håller tyst. Tänker dessutom skita i allt det nu och låta det vara. Vissa människor snackar så är det. Men vad kan man tro om lilla övik? det har ju alltid varit skitsnack här och kommer alltid vara. Alltid gör folk något fel oavsett vad. Men annars gillar jag övik, har en del människor som förgyller min vardag och vänner som alltid funnits där och alltid finns kvar. Ångrar inte att vi flyttade hit. Trots att det var min sambos val att göra det. Han trivs här som tur är. Men visst han saknar ju umeå såklart där hans familj och vänner bor. Och varje gång vi planerat att åka dit har Halie blivit sjuk eller så har det strulat sig med pengar. Men vi ska snart dit i alla fall.. men vi bor där jobben finns helt enkelt. Och här fanns det jobb till min sambo vilket var bra. I umeå sökte han i två år men inte ens ett enda napp. Medans han fick napp här två gånger. Ja då är det bara min tur att söka jobb osv sen. Men hade tänkt gå någon utbildning först inom något yrke. Ska på studieplus med Belle i veckan. Hon var också sugen på att plugga lite.

Tröttis

2010-11-19 / 09:11:35

Åh så trött idag, Halie gall skrek ju vid halv två imorse och somnade efter två så då la jag mig med. Men känner mig ändå så himla trött just nu. Och skulle behöva handla men det är väldans svårt för mig att ta mig till willys.. Det är ju någon mil bort och älskling jobbar ju så jag får nog strunta i att handla mat och köpa det som behövs på affären här nedan eller något. Men måste vakna till nu, är för trött för att orka skriva.

Svar på tal ;)

2010-11-19 / 01:37:30
Nu var det ett tag sedan man fick lite "skit" i bloggen. Men helt plötsligt dyper det upp ett som jag gärna svarar på. Brukar egentligen bara strunta i dem och ta bort dem, men just nu då jag liks är på krigsstigen efter Halies uppvaknande så kan jag fortsätta.

Svar:
För det första ska du nog skriva "jag" och inte "vi" för du kan nog inte tala åt alla som läser min blogg som sagt. Denna blogg är inte skapad till för dig och dina intressen utan mitt liv och mina intressen. Det är en mammablogg och kommer för det mesta handla om min dotter då hon är min vardag, antingen så läser du min blogg eller så klickar du inte in på min sida, enkelt va? :)

- Undra varför man alltid är anonym och inte kan stå för sina ord.

Till er andra som skrivit så mycket positivt och ibland har jag inte hunnit svara till er. Tack ska ni ha.. Det betyder jätte mycket för allt ni kan komma med.


Nu ska jag sova, klockan tickar och är efter midnatt! sov gott.

Halie i magen ♥

2010-11-18 / 23:21:00

 

Skrikig om kvällarna

2010-11-18 / 23:07:15
Har så dålig fantasi nu för tiden och Halie är fortfarande på bråk humör om kvällarna och felet vet vi inte ännu. Fortsätter det i några dagar till måste vi ju kolla vad felet är, det är bara då hon ska sova. Men annars har hon varit världens gulligaste och snällaste idag. Så hon fick mig verkligen på ett gott humör.

Som sagt idag åt vi tårta i Svedjeholmen och där efter åkte jag till stan med syrran där jag fann fyra julklappar och ett par jeans leggins åt mig själv. Lite belönade jag mig, vilket är så sällan nu. Kom hem och åt mat som mamma lagat och sedan blev det bara lugnt framför tvn. Nu tänker jag kika en stund och sedan sova. Älskling ska jobba imorgon men kommer hem till eftermiddagen igen. Så jag och Halie ska troligtvis umgås med hennes gudmor en stund imorgon, så något har vi att göra i alla fall..

Älskade lilla flicka som låg här inne, helt otroligt :)
Tänkte bjuda på lite gamla magbilder sen !

Grattis lillasyster

2010-11-18 / 12:25:19
Vaknade nyss och klockan är tolv, shit så jag sov länge. Och då jag kliver upp så sover min sambo på soffan och Halie i sitt rum. Ska snart väcka dem då vi ska till min systers pappa och äta tårta. Lillasyster blir 15 år idag. "byxmyndig" med andra ord. Synd man inte har hunnit eller kunnat köpa present till henne :( men jag vet vad hon ska få så det får hon veta då jag kommer dit.

Sminkset, i love it

2010-11-17 / 23:13:58
God kväll gott folk.
Har nyss tittat lite på 1 an, en bra serie som kommit igång där. Minns nu inte vad namnet var men men. Sambon la sig tidigt denna kväll, klockan tio. Bör jag med göra men jag är så super pigg nu om kvällarna så det går inte. Tänkte sitta uppe en stund till och sedan sova, kan ju ändå sova en stund imorgon då min sambo ska upp på morgonen med Halie.

Jul saker och gardiner är nu uppe. Det lilla vi har samlat på oss. Det duger i alla fall. Blir väl mer med åren kan jag tänka mig. Som mamma som har så mycket att man inte förstår vad hon fått tag i allt. Och i år ska vi ha en vit julgran, tycker att grönt är så gammalt och traditionelt. Så nu finns julen här och det är så mys.

Och nu resten av veckan är det inget planerat förutom att min sambo ska jobba på fredag. Det var längesen man inte hade något planerat, men längtar givetvis tills mitt ögonskugga set kommer. Då ska jag leka. Denna auktion vann jag på tradera ;)

Bajsmaraton

2010-11-17 / 15:19:08


Nu är vi hemma igen och Halie har sovit ett bra tag nu, gumman var väldans trött idag helt enkelt. Sedan tror vi att hon kanske har magsjuka för hon spydde på sjukhuset idag och sedan hade vi bajsmaraton här hemma. Då min sambo sov så hade hon bajsat och jag bytte blöja och helt plötsligt gick hon runt i hela lägenheten och bajsa så jag tog henne till duschen och duscha av henne och då jag skulle torka henne så bajsa hon på sig mer. Så det var bara att börja om. Till slut fick jag på henne en blöja. Och kunde där med skura upp på golvet efter allt bajs som låg över allt. Uscha uscha, man får vara med om en hel del äckligt då man har barn..

Nu så ska vi städa upp här hemma och sedan tänkte vi plocka fram julen, den är saknad och det ska bli väldigt mysigt. Men i år kommer nog katten och Halie riva ner en hel del, men så är det.

Foton på Halie sen i förrgår

2010-11-17 / 11:21:38
Hej svejs.
Klev nyss upp och sambon la sig, fick som vanligt städa efter dem. Karlar är så duktiga på att vara lata och lämna allt framme. Men det gick fort och ska om cirka en timme dra oss till sjukhuset på ett ärende. Så älskling hinner bara sova en timme typ. Men så blir det om han väcker mig såhär sent. Men skönt var det för mig =) dessutom vaknade Halie inte förän nio imorse så han fick ju ändå sova ut som tur var.

Halie är glad just nu och tittar på mig och ler stort, sötnosen då.
Lite foton som togs på Halie i förrgår då pappa jobbade...

Shoppat julklappar på internet

2010-11-17 / 01:14:18
Min blogg är lite halv tråkig just nu, det tycker jag själv. Har prioriterat så mycket annat helt enkelt. Det blir väl så ibland. Har i alla fall hittat lite julklappar nu på internet medans sambon spelar the sims. Har han gjort nu i över tre timmar. Ja det är ju beroendeframkallande kan man ju säga. Tur vi är två om Halie imorgon. Han ska upp första svängen på morgonen och jag sen vid tio så får han sova ut. Det är härligt att vi kan göra så.

Måste även säga grattis till min vän som är gravid i 14e veckan. Så kul att hon ska bli mamma. Längtar efter att få se hennes runda mage nu. Som tur är så har vi planerat in en träff nästa vecka. Vi ska nog till knasiga kojan och busa med Halie och käka lunch.

Men nu är klockan alldeles för mycket för en som är mamma åt en liten. Ska nu ordna mig för natten. Så vid två lär man kanske ha somnat om jag har tur. Ja, det tar cirka en timme för mig att somna. Men gondatt alla :)

Ett gammalt foto på gumman då hon testar sina vinterskor, det gillades inte. Hon var trött och skulle sova.

Utbildningar

2010-11-16 / 18:40:15
Idag har vi varit hos mamma. Och hon bjödoss på mat. Halie roade sig med att stå på en stol och plaska i diskstället. Hon diskade på sitt eget vis.

Just nu tänker jag kolla lite utbildningar som finns runt omkring dags för det nu då föräldrarpenningen går ut dagen efter julafton. Tänkte hitta mig något intressant och hoppas dom har några som startar i januari.

Har ni tips på någon bra och spännande utbildningen så hojta till ! Är öppen för förslag..

Hemsk natt

2010-11-16 / 07:58:13
Det här var en natt man önskade att man inte fanns. Halie gallskrek vid halv två inatt så då la jag henne i min säng och hon somnade om och började om igen vid sex, inget funkade. Fick nyss kliva upp med henne och känner mig som en zombie, längtar tills min sambo kommer. Är inte alls på humör just nu. Usch för denna natt. Och snart kommer även dom som ska kolla toalettrummet hit, avskyr att vara hemma själv då. Tror dom kommer precis då min sambo kommer, så det lär märkas.


Vad händer idag?
Inget planerat så blir nog bara inne, Halie är ju sjuk hela tiden så vi går nog inte ut idag. Hjärtat måste friskna till lite först.





Trotsig 1 åring

2010-11-15 / 23:48:12
Har haft en liten tjej som bråkat med mig enda sen imorse till hon la sig. Och att lägga henne tog ju också sin lilla tid. Så nu ser jag en film på 1an som snart slutar efter det måste jag städa toaletten mer grundligt då några ska hit imorgon och titta hur toalettrummet ser ut efter deras renovering. Blir tidigt på morgonen det.

Jag bloggar så mycket jag bara kan, men blir ju mindre tid då min sambo jobbar och Halie är så här trotsig.

Har era barn gråtit en hel dag i jämna mellan rum och inte vetat vad det berott på? Typ som Halie idag, men då hon fick alvedon så somnade hon. Men ingen feber hade hon. Men vem vet, ont i huvudet kanske?

Fota lite idag, men lägger in dem imorgon.

Känner på mig

2010-11-15 / 10:04:41
Har nyss hängt tvätt och lagt in ännu ett lass i diskmaskinen, men nu ser det ut som vanligt här hemma igen, skönt. Jag och min sambo har varit så lat denna helg, bara låtit det mesta varit. Inte alls positivt att göra så då det bara blir mer att städa sen. Men ibland är man helt enkelt utmattad och lat.

- Min magkänsla säger något idag, sticker och pirrar som om man åker karusell, något bra eller dåligt kommer att ske idag.. Min känsla stämmer alltid...

The sims 3

2010-11-15 / 07:35:13
Tidig morgon med Halie. Sju ville hon upp. Annars brukar det vara runt åtta. Men det är bara att kliva upp och se glad ut ändå. Sambon sover men ska snart upp och iväg på jobbet, det är 24 timmars pass idag. Så imorgon ser vi honom igen. Jag och Halie har inte planerat något idag, men alltid blir det nåt. Hoppas jätte mycket på ett samtal idag med. Får se får se.

Just ja, har blivit the sims 3 nörd nu, fick hem det igår. SÅ KUL, älskar ju the sims. Så kommer nog nörda det ikväll med då Halie sover. Spelar ni också the sims 3?

Farsdag ♥

2010-11-14 / 12:21:53
Har nyss varit och handlat lite av det lilla jag hade. Det blev almonday med daim eftersom att vi är så less på tårta, en liten present, fasrdags kort och en god dryck. Älskling vet inget så jag ska överraska han då han vaknar. Halie sover ju nu också och vi kan inte fira han för än hon med vaknar. Det blir alltså en mys dag med vår bästa man i huset.

Har ni också myst till det idag?

Även ett grattis till min pappa i Uppsala

Bloggen är inte livet

2010-11-14 / 00:15:41
Utan ett härligt ställe att få skriva ut sin vardag på enligt mig.. Jag bloggar då jag har tid och lust. Förr kunde jag känna mig tvungen och ville inte förlora statistik osv. Men nu jag gör detta för mig själv och självklart alla andra så det är läs dugligt.

Idag har vi haft besök av min bror och hans tjej. Vi gjorde tacos och såg film hela kvällen lång. Har haft det väldigt trevligt.. Även två av mina andra små syskon kom hit och blev piffad upp av mig och min sambo inför deras 80 tals fest på skolan.

Halie är sjuk igen, hade feber under dagen och somnade inte förän 3-4 timmar efter hennes sovtid. Så tösen är sjuk nu igen, hoppas att hon blir frisk snart bara. Vet ni vad? Hon går jätte mycket nu. Så när som helst kommer hon nog sluta krypa helt och bara gå. Så stor min lilla flicka blir snabbt.

Lite tankar kring drömmar

2010-11-13 / 00:57:00
Vet ni vad jag önskade?
Att jag kunde berätta precis allt här, har så mycket jag vill ut med som jag faktiskt inte kan dela med hela världen. Men det skulle behövas ibland. Men saker och ting blir så privat. Försöker skriva ut så mycket jag kan här men märker att det blir bara vardag här och för lite tankar av det hela. Jag som brukar vara expert på att dela med mig av vad jag tycker osv. Men man är nog lite för rädd då man har en dotter att tänka på. Skulle jag inte haft henne skulle jag nog gå ut med mer än vad jag gör. Men ni som är mammor förstår nog mitt syfte med det hela. Men jag ska berätta för er vad min dröm är....

Att få ge Halie en trygg och bra uppväxt, gifta mig, bo på landet vid en sjö, jobba med ett jobb jag älskar som är välbetalt, ta körkortet, resa varje sommar osv osv. Det gamla vanliga. Men jag tror att man ibland är alldeles för lat för att ta sina drömmar för verklighet. Istället läser man om andras framgångar och sitter ner och tänker "nä nu jäklar". Och dagen efter så har glöden försvunnit igen.. Ja tänk om alla vore blondinbella, då vore vi alla framgångsrika och vet att vi kommer ha en bra pension. Man ska ha en dröm, det är ju det vi lever på. Allt kan man inte uppfylla, men det mesta går vill jag lova. Jag har en till dröm som jag inte tänker gå ut med. Som jag ska kämpa med tills jag når dit. Och inom sinom tid kommer ni se vad jag hade för dröm. Men om det tar 1 år eller 10 år dit vet jag inte. Men på något vis så tänker jag försöka och inte ge mig. Trots att jag valde att ha barn innan jag ens fått mig en riktig utbildning och jobb så är det mitt val och det valet gör det lättare för mig. Att få ha en stöttade familj bakom mig som kommer peppa upp mig till mitt mål, finns nog inget bättre än det. För Halie var planerad och jag vet att tidpunkten var rätt för oss alla.

Fredags mys

2010-11-12 / 17:41:59
Lite lång dag och nu är man hemma igen, sambon med. Vi lyxade oss med skit mat idag.. Maxmål var ju några månader sedan sen sist. Så det var riktigt smakligt och gott. Halie får äta middag nu då det blev så stressigt idag. Istället fick hon i sig välling istället för lunch men gjorde inte så mycket då hon är förkyld och ändå inte ätit så bra.

Ikväll kommer Helle hit det blir lite film och mys. Fredagsmys som sagt. Tycker tiden går så fort fast man är mamma ledig, tycker det ofta är helg nu för tiden. Hinner inte ens med.

Dagens foton!

Att stänga av tvn är kul tycker Halie. Alltid då man ser på något bra och det är spännande så helt plötsligt blir tvn svart, ja då har Halie varit i farten.

Och tillslut lyssnade hon på mamma och satt på tvn igen

Och då satt mamma på musik på datorn då blev hon genast pepp och började dansa loss

Fundersam?

Hennes fräna spegelbild i bakgrunden

Så vackert

Hennes söta brillor "minnie pigg"

Att stöka ner är FUN, eller hur mami?

Jag har tur :)

2010-11-12 / 09:03:25
Det är väldigt konstigt men då jag har Halie själv på morgonen så vaknar hon alltid åtta-nio. Men då min sambo är hemma vaknar hon alltid vid sju. Så jag börjar lista ut om hon hör älskling på morgonen som snarkar tro? Vi ska i alla fall köpa något för det, för hinner han somna innan mig ibland så kan det ta en timme extra för mig innan jag kan somna. Hujedamej.

Vad händer idag?
Ska bara vara inne och umgås med Halie om ingen hojjtar till och vill göra något.

Gumman innan hon la sig igår, lite skelögd men ni vet ju varför. Men lika fin för de <3

Bus innan det var dags för nattning

2010-11-11 / 23:10:48


Älsklingarna tittar på barnkanalen

Sedan såg Halie att jag fotade och ville inte se mer

Mot sängdags så jävlades gumman med pappa lite som precis vaknat ifrån hans middagslur.

Två timmars promenad

2010-11-11 / 15:40:10
Med min kära familj, istället för att gå till hemköp så tog vi oss till konsum extra och kom då på att Halies napp var glömd här hemma så vi fick köpa nya så somnade hon strax där efter. Köpte bara ost, bröd och mjölk. Nu klarar man sig några dagar. Men mysigt var det och man känner sig så nöjd efter man varit ute och gått. Nu blir det bara lugnt, laga mat och ja det varadagen består av som sagt.

Tjejkvällen
jag pratade om ska vi ta någon annan gång, man hinner som inte planera dagen innan. Men skulle vilja åka på area 1 så kan man vara på relaxen, ha femkamp och äta buffé :) det måste planeras.

Btw, vad söt Halie är som tittar på barnkanalen med älskling <3

Spelet sålt

2010-11-11 / 12:45:44
Äntligen, spelet sålt för priset vi ville ta genom att det var så många spel med. Hälften har vi fått nu så resten blir det efter personen kollat så den funkar vill säga. Personen bor i Umeå så sambons kompis ska ju liks dit imorgon så han ska ge det då. Perfekt i alla fall. Pengarna går till räkningar.. Skönt att kunna pusta ut lite nu.

Vad händer idag?

Vi ska ta oss en promenad till affären för att köpa ost. Annars bara vara hemma.

Gumman mår ju bättre nu och ingen feber den försvann ju redan i förrgår, men tjurig är hon till tusen och mat vägrar har hon börjat med nu också. Men annars i form till att leka  :)

Pappa har varit i farten igen, fler foton kommer under dagens gång!

Morgon foton på gumman

2010-11-11 / 11:21:09

Härlig dag :)

2010-11-10 / 23:12:21
Hallå där.
Har haft en väldigt bra dag. Ni vet väl redan om trippen och att Sandra var här. Vi pratade om att annordna en tjejkväll med gamla vänner vi umgicks med förr. Men saken är den. Vad ska vi göra som inte kostar multum? Vi skulle vilja annordna den på fredag, jo vi vet det är ju snart fredag, men vill man något så vill man göra det snabbt också. Men har ni förslag så kom gärna med dom. Förutom det så drack vi lite thé och såg på biggest loser. Själv funderade jag på om det fanns typ läger eller något man kan åka på om man vill tappa cirka 10 kg? finns sånt. Jag ska då undersöka saken. Som ni vet så slutade jag träna då jag blev gravid.. Men det är jag ju inte längre. Och självklart vill jag börja igen men denna gång skulle jag vilja åka iväg på något och få lite inspiration och mat vanor osv. Får se hur det går med den saken. Tänker i vilket fall göra det på ett annat sätt denna gång :)

Lägger in lite foton här nedan på Halie som fotades idag.

Promenad till hemköp

2010-11-10 / 20:03:04

 

Idag var vi ute och gick lite till affären med syster och familjen. Sandra kom även med och här ätit middag hos oss ikväll och nu myser vi till tvn lite. Men se så härliga vinterfoton, eller hur? =)

Nytagna foton på Halie

2010-11-10 / 13:11:37
Såg nyss att sambon fotade Halie imorse, så här har ni fler foton på henne.

Massvis med snö ute

2010-11-10 / 11:01:38
Sovde ut imorse till strax innan elva då jag klev upp med min dotter. Känner mig lite krasslig som igår sådär precis innan man vaknar lär ju bli bättre om någon timme igen.


Och snön där ute har kommit. Hade velat åka pulka med Halie men hon måste nog bli frisk först. Är ju ändå lite snö oväder av det hela. Och det ska man ut och gå i idag. Som sagt man får klä sig efter väder =)

Det var ett tag sedan det ploppade in foton på Halie, dags att fota några idag så slänger jag in dem sen!


Julpynta?

2010-11-09 / 23:12:55
Just nu tittar jag och min sambo på en bra film på 6an. Efter det blir det sängen, kanske hinner den bli innan tolv denna gång. Är ju väldigt sällan det blir så. Ibland funderar jag på hur vi orkar med dagarna?

Imorgon händer?
Umgås med familjen och vid tre gå till affären med min lillasyster och köpa bröd. Där efter vid fyra kommer Sandra och vi ska äta middag tillsammans och sedan ut och gå en sväng, kom just på att Halie är sjuk ännu annars skulle vi ut och leka med henne. Men dagen är i alla fall speckad med lite promenixer, snack och mys.


Funderar på att julpynta nästa vecka eller så, någon fler?

Promenix i vinter vädret

2010-11-09 / 18:25:49
Trots att man kände sig lite små sjuk så piggnade jag till mot lunchen och tog mig en promenad med Jennifer ner till apoteket för att hämta Halies medicin och affären för att köpa smör och min favorit "loka, päron". Då jag kom hem igen efter en trevlig pratstund och promenix så gjorde vi mat och städade undan lite här hemma. Nu leker vi lite med Halie innan det är sovdags för henne.

Stort grattis till min fina vän Helle som fyller 19 år idag, hurra hurra hurra ♥


Nu har vi sålt  vår andre dvd till mamma bara playstationet kvar nu då.

Säljes, intresserad?

2010-11-09 / 12:34:29
Godmorgon.
Är lite halv sjuk idag, slö och känner mig febrig. Men feber har jag inte, tur det. Har inte mycket att skriva just nu. Tom på ord bara.

Behöver ni playstation2 + tjugo spel + två minneskort? Vi säljer det, finns på blocket. Klicka här!

Nu kallar sängen

2010-11-08 / 23:56:41
Mår lite bättre nu av alla fina kommentarer som ni ger och att ni talar om hur det är för erat barn och ser nu att det är väldigt vanligt. Men med första barnet är det alltid mer spänt kan jag tänka mig. Gumman verkar sova gott i alla fall. Sover sten hårt inne på sitt rum och bara vaknat en gång och velat ha välling. Så k anske har vi en kryare dotter imorgon bitti.


Vad händer imorgon?
Städa såklart och umgås med världens finaste familj, kan ju inte ta mig ut nu då hon är så sjuk.
Men nu ska jag sova, så att jag orkar upp imorgon, tack ännu en gång :)

Varför går allt emot oss?

2010-11-08 / 21:03:16
Hon fick detsamma som innan.. INHALATOR och tabletter som upplöstes i vatten. Bara det tog en timme där inne och vi ska hämta ut något för henne på apoteket imorgon, och hon verkligen gallskrek där inne, och man försöker vara så lugn som mamma men det är svårt men jag höll mina tårar inne, börja blir numera van med det här. Och dom kan inte veta vad det egentligen beror på för än hon blir mot två år. Då får vi veta om det är någon slags astma. Men nu kan man kalla det förkylningsastma. Och fick nyss veta att min lillebror har det.. Och har inhalator på kvällarna. Så vi får allt se, hoppas absolut inte att det är så men nu vet man att det finns en risk.


Tycker det varit mycket nu på slutet med allt. Och det finns nog inget som har klarnat upp sig helt. Man försöker få energin och starkheten men lika fort sjunker den. Och man försöker bara bygga upp och åter bygga upp. Trött på att ödet ger oss massa skit med det mesta just nu. Ibland undrar man vad man gör för fel egentligen?

Grubblar nu och kommer göra det tills en lampa kan tändas på något håll.

Vårdcentralen nästa

2010-11-08 / 14:35:17


En lång morgon, har haft Halie i famnen typ hela morgonen och nu leker hon lite på golvet. Men vi har fått tid på vårdcentralen 15,45. Blir nog att hon får inhalera som förra gången. Typiskt att det alltid ska vara såhär varje gång hon är sjuk nu. Får se vad dom säger. Jag avskyr att inte veta varför hon får det. Och alla andra säger bara att så är det och hon kommer få åka in och ut och göra så varje gång. Hm? vill ju inte ha det så, men får ta allt med läkaren idag.

Som tur är ju sambon hemma nu så då är vi två. JAG AVSKYR att hålla fast henne då hon inte vill. Fick tårar sist, avskyr att vara så mega känslig. Ska hålla dem idag, det måste jag. Uppdaterar mer efter vi varit där.

Bättre denna morgon

2010-11-08 / 07:48:24
Men själv har man sovit väldigt lite denna natt, la mig i soffan så att jag skulle höra henne bättre. Hon sov till sju på morgonen. Och nu går hon runt här hemma. Känner att hon har feber ännu men har inte tagit tempen ännu, ska göra det efter jag blogga det här inlägget. Andningen är bättre just nu, men hon är på en jobbigt humör. Men förstår henne. Det är ju jobbigt att vara sjuk. Hon har ju bara vara det en gång riktigt innan.

Vid tio kommer älskling hem.. ska bli skönt att vara två här hemma då Halie är såhär. Ska ta hand om henne nu, hon är så gnällig..

Problem med andningen igen

2010-11-07 / 23:55:29
OH NO, NOT AGAIN!!
Ni kanske minns vad som hände sist Halie var sjuk?
Jo hon fick svårt att andas och vi fick åka in och då hon fick inhalator så blev allt bra. Nu är hon sjuk igen med 39 graders feber och samma andning. Man känner hela hennes mage emot mig och hur tungt hon andas. Och denna gång är jag själv med henne, blir så orolig och går minst in till hennes säng där jag la henne för 10 minuter sedan och kollar henne var tionde minut. Ska se hur det är under nattens gång.. Har hon svårt att sova och det är detsamma som sist måste vi ju åka in igen. Och då hoppas jag att vi får veta varför det blir såhär. Det är ju andra gången nu på två månader.

Tyckte så synd om min lilla gumma då hon låg i min famn alldeles stilla och tittade med stora ögon, det gjorde ont i hjärtat.

Halie har feber

2010-11-07 / 20:09:37
En lång dag och kväll för mig och Halie. Hon har 38,6 i feber och fick henne äntligen till att somna nyss. Hon har varit på världens humör och skrikit ett tag. Och alvedonen hemma är slut. Men tur att min mamma ska handla det nu om hennes feber stiger mer. Kan tänka mig en jobbig natt nu och ensam är man med henne.


Dessutom ser det ut som KAOS här hemma. Och det menas med saker, disk och ja ALLT är överallt. Känner just nu att jag måste vila mig lite om Halie vaknar snart igen. Men det behöver städas, så ska snart ta mig i kragen och få bort det värsta..

Fråga till alla mammor!!!

2010-11-07 / 16:29:33
Har haft en trevlig vistelse hemma hos Helle. Dom bjöd på mycket gott och Halie blev väldans nöjd. Men efter någon timme såg hon sjuk ut och fick massvis med hosta och varm om pannan så vi åkte hem och nu sover hon. Ska ta tempen på henne då hon vaknar igen. Stackars gumman, hoppas det inte blir som sist bara. Nog om det.

Ska chilla framflr tvn nu medans hon sover. Känner mig lite seg idag.

hur ofta har era barn varit sjuka på ett år?
Halie har varit sjuk med feber två gånger.

Morn morn

2010-11-07 / 10:11:06
Sitter nu uppe med min lilla tjej som dansar runt här på golvet och är ny badad. Om bara två timmar blir det lite kalas dags hos en vän. Blir nog trevlans, men kommer nog inte fika så mycket. Min mage mår verkligen inte bra efter all skit man stoppat i sig tidigare. Nu ska jag fixa lite inför allt göra idag..

Min sambos vän är kvar och ska hem senare idag.

Kommer snart få hem 120 färger ögonskuggor med penslar och allt ifrån tradera..

Mamma & Halie tid

2010-11-06 / 22:49:19
Festen är över och kommer då kunna blogga som vanligt igen. Just nu så degar vi på soffan till chips och film. Så efter denna kväll ska jag börja med min förra diet igen. Vet att jag lagt på mig en hel del. Men det får nu bli långa promenader och bättre kost så att man kommer igång igen.

Imorgon bitti så börjar min älskling jobba ett pass i alla fall och då är det mamma och Halie tid. Tror jag ska ta ut henne på en promenad och sedan blir det till att städa. Just ja, vi ska också på lite tårta hos min kompis som fyller 19 år.

En del av alla foton sen i fredags!

2010-11-06 / 22:36:20

Min 80 tals outfit

2010-11-06 / 15:22:34

Jag igår.. Riktigt snygg sminkning gjord av Sandra.
Just nu så sitter jag, älskling och hans kompis bakis. Men jag mår relativt bra idag.
Halie är också tillbaka, har ju saknat min lilla sötnos.

Början av kvällen jätte bra, mitten av kvällen sådär då jag tappade bort lite saker som är återfunna nu :) Och slutet av kvällen var suverän, vill tacka alla för en jätte rolig halloween fest.. :)

 

Några foton ligger på facebook.. Jag drar in foton här senare. Men kika in där om ni vill se.

Tidig morgon

2010-11-05 / 07:20:07
Denna morgon är man uppe i tid, klockan sju ville Halie upp. Passade precis till Sandras ankomst, kom ju bara tio minuter efter det. Och ligger nu i soffan. Blir gansla lugnt nu en stund så att man kan umgås med dottern innan hon ska till mormor, kommer sakna na så mycket. Men kommer även ha kul med vänner och älskling ikväll. Blir nog en minnesvärd kväll får man hoppas. Får se hur mycket blogginlägg man hinner med, men nu ska jag vara social.

Stressig dag

2010-11-04 / 23:19:23
Hej, har inte haft tid en sekund med datorn och bloggen idag. Tänker snabb uppdatera lite om dagen.

Vi blev i stan från halv ett till typ sju.. Hittade kläder åt tjejerna efter det systemet och där efter följde jag med en hem för att ytterligare hitta mer kläder. Sedan for vi på willys, coop konsum och hem. Vi ordnade lite, kolla in vår nya snygga dator och äntligen nu kan man slappna av lite. Sova vilken minut som helst. Första besöket kommer sju imorgon bitti. Så puss och godnatt på er.


Hann bara se min gumma i endast någon timme idag.
Blir samma imorgon, kommer sakna henne så mycket.
Och vilken ångest man får såhär dagen innan.. Får ni också det?

Det bästa vi har

2010-11-04 / 09:54:41

Gått upp i vikt

2010-11-04 / 09:43:01
Jag har allvarligt lagt på mig några kilon efter förra veckans baravader. Usch så jag känner mig fet igår och idag. SUCK, måste man börja med kosten och träning igen. ÅH orkar inte just nu. Men men är man tvungen så är man. Kan ju inte gå runt och vara arg för det är jag just nu, jag känner mig inte som jag brukar i kroppen. Utan några kilo fett har jag lagt på mig, i know it. Men som sagt ska man ränna på stan idag så kanske det blir bättre och man äter en vettig frukost och mat. Vill ju intte känna mig såhär imorgon helt enkelt. Någon som kan fettsugning? hehe skojjar bara. Men vore ju grymt.

Nä nu ska jag se till att fräscha till mig och vänta på att en vän ska ringa så vi kan åka på stan.

MATA MIG MED TIPS!!

2010-11-03 / 23:58:55
Vilken planering det är just nu, märks att man bloggar mindre då. Idag har man mest varit hemma. Men vi har haft planering, städat, umgåtts med gumman och fotat vårt playstation som vi ska sälja på blocket. Pengarna behövs. Allt ska gå till räkningar. Så vi slipper dubbel betala nästa månad. Det är viktigt då vi måste köpa lite julklappar.

Vad är en bra julklapp för en ny fylld 1 åring? ge mig tips, fantasin är kass just nu !

Angående halloween festen, det jag funnit är ju mer åt gympahållet 80's. Kan man ha det? eller borde man klä sig mer åt ett annat håll så svårt att veta då det finns så många olika klädstilar. Läs nu inte bara det jag skrivit utan kommentera nu, något svar har ni väl?

Veckans planer

2010-11-03 / 15:38:41
Nu har vi städat lite och snart ska vi göra hemgjorda köttbullar och makaroner/spagetti. Där efter följa med min mamma till Anders för att se om vi kan finna något 80's kläder hemma hos dem. Och vid åtta så kommer en killkompis hit, vi ska grejja och se om vi finner 80's kläder till han med. Och då vi nattat Halie ska jag själv titta om jag har allt jag behöver för att försöka lika 80's så gott det går.

Torsdag:
Den efterlängtade datorn och internet ska hämtas ut.
Och min kompis kommer hit och vi ska till stan för att finna något till henne. Och det blir väl att ordna lite så allt är klart inför fredagen.

Fredag:
Halie ska sova hos mormor och vi ska dona på med allt här hemma och sedan är det halloween fest som gäller ;)

Lördag:
Bakis? umgås med Halie och bara vara allmänt seg.

Söndag:
Älskling jobbar 24 timmars pass.



Hemi och Halie hemma hos oss

2010-11-03 / 12:15:07

Halloween fest i helgen

2010-11-03 / 11:57:22
Har haft fin besök hela morgonen, min moster kom med Halies present och vi bjöd henne på tårta. Men fortfarande är det kvar. Hon fick två jätte snygga bodys "hellokitty".

Gissa vad som händer i helgen?

På fredag ska vi ha halloween fest med temat "80's". Det ska bli riktigt roligt. Vi blir några personer som ska dricka lite, göra lekar och spel. Får bara hoppas att dom vi bjudit kan komma och ha det trevligt med oss.



VAD PÅMINNER ER OM 80'S????

Nog om det, det behöver städas här hemma. Hörs senare!

En tjurig liten flicka som inte vill sova

2010-11-02 / 19:23:05

Hittade en gammal header jag gjort tidigare, lite halv söt var den tycker jag.

Halie är lite bråkig ikväll, har bestämt sig för att trotsa och inte sova. Ska snart gå in dit då min sambo försökt i tjugo minuter just nu.. Hold on, brb..

Back..
Sambon tog nu över, så vi får se om det går. Barn kan ju inte alltid vara lätt att lägga. Efter det blir det väl det vanliga se film och städa undan.

Arg och glad!

2010-11-02 / 18:00:55
Är lite arg just nu, lovar man så lovar man. Inte fan sticker man till en annan stad och skiter i det. Riktigt dåligt gjort i alla fall. Så det vi längtat efter hela veckan och dagen lång får väntas med några dagar till. Nä måste bli glad igen. Hur?

Halie har ju lagt sig så hon kan inte lysa upp mig just nu. Få slå på en komedi och glömma bort hur en person beteer sig. Men en sak jag fick igår gjorde mig glad.

Detta fick jag igår..



Sånt här gör en ruksigt glad. Att folk kan minnas mig som en bra människa. Vilket jag alltid försökt att vara. Kommentaren kommer jag alltid att bära med mig, TACK!

Mina syskon börjar bli stora

2010-11-02 / 16:00:00
Två av min små syskon.
Sebastian och Isabell.

Här var dom båda så små,  och nu är redan Isabell snart 15 år och Sebastian snart 13 år.
Tiden går och livet är inte så långt som man tror.



Tänka sig att min andra syster som bor i Gävle.
Är 14 år.
Vart tog mina små syskon vägen?


Fler syskon har jag också.

Var era föräldrar unga?

2010-11-02 / 12:03:26
Nu sover dem alla, sambon somna nyss i soffan och Halie har nästan sovit i två timmar, en lång morgon lur idag.

Men nu till en fråga.. Hade ni unga mammor/pappor som små?
Det hade jag dom var 18 år gamla då dom fick mig. Det sägs även att om du själv har unga föräldrar är det lätt hänt att man själv blir det. Det är ju sant fast jag var inte arton utan 20 år då jag blev gravid. Men det positiva är att man kan dela så mycket tillsammans med dem.

Min mamma                                                           Min pappa

Jag som liten

2010-11-02 / 10:58:57
Har nyss scannat in en del, tänkte även bjuda på ett foto med brillor på då jag pratat om det så mycket.


Jag och min bror Kim

Mamma och jag

Jag och min kompis - Här har jag brillor

Jag och min bror badar

Bilddagboken knäpp?

2010-11-02 / 10:04:07
Är bilddagboken knäpp idag, eller har någon hackat sig in på min? kommer inte in med min kod, försökt så många gånger nu att jag måste vänta trettio minuter. Så skulle det vara något lurt i min bilddagbok nu så vet ni varför.

Bättre kvalitets foton på Halie med sina lila brillor

2010-11-02 / 09:58:34
Jag ser ett nytt barn, med nytt utseende och beteende. NU ska vi lära känna vår going lite på nytt. Det känns ovanligt att se henne. Men sötare än någonsinm helt klart. Min sambo fotar henne lite nu så jag kan  slänga in något foto här nedan.


Tack för alla fina kommentarer ni gett både på hennes nya brillor och mobbningen. Tråkigt att så många av er också varit med om det. Varför förekommer det ens. Dagens lärare måste helt enkelt vara utbildade mer och se med sina ögon, vilket jag tycker dom är riktigt kass på. I alla fall i skolorna som jag gått på.

Vad händer idag?

Ingen aning faktiskt, sitta hemma vad jag vet. Men kan alltid dyka upp något.. Vem vet ;)

Såhär blev Halie i sina nya brillor ;)

2010-11-01 / 23:40:49


Halie innan hon fick glasögon.

Halie med glasögonen på <3

Jag har blivit mobbad, har du?

2010-11-01 / 23:12:01
Har inte kunnat fota Halie med brillarna på via min kamera eftersom att vi inte hunnit vara hemma. Och då vi väl kom hem så skulle hon sova. Men min mamma fotade ett och ska se till att hon ska föra över det fotot till mig ikväll.

Väldigt ovant att se min lilla flicka med glasögon, hon blev som en helt ny människa. Men har nog aldrig sett Halie som jag sett henne förr. Hon lekte och var glad och skrattade åt "tittut". Lekte t.o.m med mammas karl på ett sätt hon aldrig tidigare gjort. Vi har en helt ny Halie..

Men oron till mobbning, folk som glor osv. Jag hoppas och ska se till att min brud ska få självförtroende och självkänsla. Hon ska inte få ta skit ifrån andra och det ska jag se till. Jag vet faktiskt hur det är att ha glasögon som barn.

Jag blev riktigt mobbad för att ha glasögon, jag minns då jag var sex-sju år att en kille som gick i sexan mobbade mig så jävulskt att då det ringde in väntade jag tills alla barn sprang in och smet försiktigt in efter dem. Dessutom gömde jag alltid mig på rasterna för att inte stöta på mobbarna. Som tur var gick jag bara i den skolan i något år. Det fanns även äldre kvinnor runt 30-40 års åldern som kunde skrika åt min mamma och nämna "dina jävla rödhåriga glasögon barn". Glasögon var något hemskt för mig. Och det gick till och från att jag ofta kastade sönder dem för att slippa använda dem. Men alltid kom min mamma med nya, kan tänka mig hur svårt det även var för henne att tvinga mig ha på mig dem. I sexan fick jag linser och sen dess har det varit bättre, blev aldrig mobbad på samma sätt mer. helt sjukt hur dagens ungar kan vara. Jag kan lova att det var hemskare att leva med det som barn än äldre. Man är liten och oskyldig och barn kan vara så grymt mycket värre än vuxna. Och många vuxna är blind. Antingen har man ett barn som är pluggis, mobbare, mobbad osv.

En sak har inte Halie ärvt utav mig och det är mina "fräknar". Visst dom kan komma sen, men nu idag tycker jag det är fint. Men det var en tyngd att få bära det då barn kom med taskiga glåp ord som "prickikorv". Jag förstår egentligen inte hur jag stod ut som barn. Och jag avskydde mina fräknar och förstod aldrig varför det bara var jag och min bror som hade det, och fanns det någon som hade litegranna så var den aldrig mobbad. Utan just jag och min bror fick uppleva det varenda dag. Jag fick ofta höra det i skolan medans min lillebror fick höra det i bussen. Alla dem äldre grabbarna skrek glåpord till honom och jag vågade aldrig säga till dem. Och varje morgon så gruvade vi oss för att sätta oss på denna buss. Rädd för att veta vad morgonens glåpord skulle vara. Ju mer mobbad jag blev så började jag ljuga och sno saker av dom som faktiskt mobbade mig. Det gjorde absolut inte saken bättre. Det blev ju bara värre.. Saken som faktiskt räddade mig ur allt var att jag började en kampsport. Helt plötsligt fick jag sjävkänsla och folk började ge upp mobbning. Killen jag var mest rädd för drog jag upp i väggen och sen dess har dom aldrig yttrat sig mer. Jag tänker faktiskt säga rakt ut vad skolan heter "sundskolan". Där har även två av mina andra syskon blivit mobbade. Alltså fyra av oss passade tydligen inte in där. Antingen var vi stor, prickikorv, glasögonorm. Tänk er att jag faktiskt tog mig upp varje morgon och gick till en skola där jag möttes av mobbning och rädsla. Där jag fick ta till lögner och stjäla för att försöka passa in. Men jag vet vad jag talar om och jag vet då mobbning sker och hur man beteer sig. Jag hade ett jädrans humör då jag kom hem, hysterisk och arg. Men berättade aldrig för någon vad varför. Men innerst inne visste min mamma om det fast jag alltid förnekade det. Men hon gjorde rätt. Kampsporten gav mig det jag faktiskt behövde. I dagens läge måste man försvara sig själv för att komma någon vart. En mamma eller pappa kan faktiskt inte göra mycket då hela saken bara blir värre. Men jag tänker försöka SE med stora ögon om det händer Halie. jag är glad vart jag är idag. För idag är jag inte den som blir mobbad och tänker inte vara den heller. Dom fick aldrig ner mig på botten, utan jag steg i slutet. Dom vann aldrig över mig. Och jag hoppas att dom idag känner skuld för vad dom orsakat och att dom en dag får känna på att vara ett offer. Bara för en dag. Det här är ju bara en snabbversion, alltså en liten del av det hela. Och det som jag varit med om får absolut inte Halie vara med om. Nu kanske ni förstår varför det gjorde så ont att Halie fått glasögon.

Halie har fått glasögon

2010-11-01 / 16:22:21
Svar på en fråga.
Skelar din dotter?
Ja det gör hon, därför hon ska få glasögon

Och glasögonen kom idag så nu bär hon runt på dem och hon behåller dem på. Hon är duktig. Och hon upptäckte väl hur bra hon såg. Hon kollar runt en massa nu och är glad. Kul för henne kan jag tänka mig. Det negativa är att man kommer att få möta folks blickar. Inte så många 1 åringar som har glasögon, men mer vanligt nu. Men det får vi stå ut med. Hon är så söt i dem och ändå det vackraste vi har..
Kommer in foto på det sen.

Ärver av moster

2010-11-01 / 11:30:00
Något som är lite kul är att Halies moster som är endast ett år och en vecka äldre än henne har en storlek större än Halie. Så precis då min syster Eilah vuxit ur sina kläder passar dom perfekt åt Halie. Är så glad att vi får alla hennes kläder av min far och hans fru. Massor har vi nu i graderoben och det ska kul att få sätta på hon allt. Nya kläder gillas starkt. Skor i massor fick hon med.

Foto maraton (del 3)

2010-11-01 / 11:06:48


Folket börjar komma

Tårtsugen?

2010-11-01 / 10:13:02
Måndag, och veckan har nu börjat. Nu inväntar vi bara två saker datorn och Halies brillor. Tro om vi får något av dem idag. I hope so. Klev nyss upp med Halie. Min sambo var uppe med hon vid åtta sedan jag nu vid tio. Ska väcka min sambo igen vid tolv. Idag har vi faktiskt inte planerat något.

Någon som vill komma och äta tårta? vi har kvar och vill hemskt gärna bli av med den. Hojjta till om ni är sugen på lite tårta, prat och sällskap helt enkelt.

My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥