Mina fina <3

2011-04-30 / 18:14:42

imag0170_1304179 (MMS)

Mina fina <3

Snart drar vi

2011-04-30 / 14:22:47
Är precis klar, gjorde mig lite finare än vanligt idag då det är så sällan man gör det. Sambon har precis strykt en skjorta han fick av mig en julas och Halie sover. Så fort hon vaknar till så ska vi börja dra oss mot Svedjeholmen.

Halie har nu sovit i snart två timmar, hon är riktigt bra på att sova länge nu då hon är sjuk, får ändå hoppas på att hon vaknar snart så vi inte blir så sena.

Imorgon ska sambon jobba 24 timmars pass igen, han kommer jobba så varannan dag nu i typ en vecka så det kommer att bli riktigt hårt här hemma då jag både har skola och Halie. Så Halie måste vara frisk så jag inte missar skolan, går inte att plugga hemma med en sjuk tjej. Hoppas hoppas helt enkelt.

Valborg 2010

Valborg 2009

Sista april och 18 månader

2011-04-30 / 10:19:17
Vad ska ni hitta på?

Själv så ska vi fira det i Svedjeholmen hos min mamma och hennes karl + två av mina syskon. Vi ska även finna en maj brasa att se på. Och äta god mat och slisk som tillhör en sådan dag. Blir även en alkoholfri öl för mig och några fat öl för sambon, han ska jobba imorgon så det blir rätt lugnt på alkohol fronten.

Halie är lite sjuk idag med, tråkigt att hon aldrig blir frisk, får hoppas hon blir frisk till på måndag då behöver jag gå i skolan har inte kunnat plugga ett skit på hela lovet då Halie krävt all min uppmärksamhet och sambon jobbat.

Men men nu ska jag ordna lite här hemma. Ha en trevlig sista april och ta det lugnt :)

Gumman bara växer och växer. För tre dagar sedan blev hon hela 18 månader gammal. Hon har blivit en stor tjej nu. Halie kan säga mycket nu som:
Titta, pappa, mamma, asse (basse som min bror kallas), hej, hedå (hejdå), mäh, macka, acka (jacka), ockar (sockar), öja (tröja), tittut, isse (kisse), vovvov, aka (kaka), ass (glass), mm, ajaj, osv osv.. Orkar inte tänka mer nu, men hon kan säga en hel del nu.

Hon kan även åka rutschkana helt själv och då menar jag stora.
Hon kan gå ner för en riktigt stor backe.
Gå i trapporna.

Hon kan så mycket mer, men hinner inte skriva mer nu så jag kommer lägga in ett inlägg om några dagar igen..

 

Endast ljud / lite fredagsprat!

2011-04-29 / 21:24:57


Man hör ibland inte vad jag säger.. Dålig kvalité och mummel prat !

Halie är sjuk

2011-04-26 / 21:29:52
Full proppad dag..
Och på det så fick Halie feber + urinvägsinfektion.. Men med tre skedar citron så hade hon inte ont längre. Tur det finns medeciner hemma så man slipper åka in på vårdcentralen. Ett tips till er som inte vet så fungerar citron nästan jämt. Blev även lite skräpmat för mig idag "hamburgetallrik" medans Halie fick lasagne. Som tur är så får Halie oftast i sig mat fast än hon är sjuk. Försöker att lägga henne nu men hon är rätt svår ikväll.. Är tyst en stund och sedan börjar hon skrika, hon har ingen feber och visar heller inget tecken på att hon har ont så jag la mig med henne i min och sambons säng hon var tyst men var väl svårt att somna då hon ville peta på mig överallt istället för att sova. La nyss ner henne i sin säng igen och för tillfället är det tyst, men det varar nog inte så länge. Hoppas givetvis att hon somnar snart så att jag hinner tvätta och städa, det ser ju ut som fan här hemma. Värre än någonsin.

Men nu har hon varit tyst i en kvart så man får hoppas, annars får jag ge henne en alvedon och se om hon somnar. Ha en trevlig tisdags kväll =)


Btw, tack för hjälpen idag brorsan!

halie har feber idag, och det får hon ofta...

2011-04-26 / 16:21:12

imag0119_1303827 (MMS)

halie har feber idag, och det får hon oftast då sambon jobbar. Hon har även urinvägsinfektion men hon har inte ont nu längre då man fått i henne citron. Hon är endast trött men ska snart få somna en stund i mormors bil :)

Godmorgon

2011-04-26 / 09:36:06
Har inte kunnat vara så aktiv genom datorn men har gjort mitt bästa genom min mobil.. Halie gav mig en stor sov morgon, enda till kvart över nio så jag är riktigt pigg idag, tack älskade flicka.

Älskling drog nyss på jobbet, så jag och Halie ska dona på här hemma. Har dessutom missat en veckas avsnitt av bigbrother så mycket har det varit. Men vi hann se oss ett avsnitt igår och en film. Mysigt för vi har ju inte ens hunnit se film jag och sambon genom att det varot en del nu. Men så är det ibland helt enkelt. Ska börja ge min dotter frukost nu.. Ha en fin tisdag. Här har vi ingen sol utan molnigt men det duger då man ska dona hemma =)

Ligger i sängen. Ska sova, älskling ska jo...

2011-04-26 / 00:02:16

imag0141_1303768 (MMS)

Ligger i sängen. Ska sova, älskling ska jobba (24 timmars pass) i morgon. Hoppas vädret är fint, har för mig att det ska regna och vara sol. Ska även packa och städa. Men men, säger godnatt nu. Sov så gott.:)

Mamma är brunett för första gången i sitt ...

2011-04-25 / 18:47:28

imag0111_1303749 (MMS)

Mamma är brunett för första gången i sitt liv, tycker hon blev riktigt fin i det :) snart ska vi äta grillade hamburgare i svedjeholmen. Ha en trevlig kväll.. P.s - har inte så mycket tid för Internet nu för tiden..

Varit ute hela dagen, och nyss åt vi grill...

2011-04-24 / 17:42:36

imag0143_1303659 (MMS)

Varit ute hela dagen, och nyss åt vi grillat. Älskade sol <3

halie fick vara påsk kärring idag :)

2011-04-24 / 17:39:34

imag0129_1303659 (MMS)

halie fick vara påsk kärring idag :)

fick sova ut till 08.15 imorse, tack gumma...

2011-04-24 / 10:04:06

imag0122_1303632 (MMS)

fick sova ut till 08.15 imorse, tack gumman <3

Svedjeholmen

2011-04-23 / 18:09:59
Sitter som sagt i Svedjeholmen med min finaste lilla tjej. Hon är så snäll idag och har suttit i mitt knä och gett mig massvis med kramar, inte ofta det är så :) kanske beror det på allt gotta hon får nu under påsk? Hihi, barn är ju riktigt smarta.

Vi har nyss ätit grillad kyckling, sallad, potatissallad och ägg.. Mammas karl bjöd oss så vi tackade och tog emot. Vi ska snart hemåt så att gumman kan lägga sig men först ska mamma fixa något med bilen.. Sånt som jag avskyr men sånt som måste göras.

Tidigare idag så umgicks jag även med Jennifer, det var trevligt.. Vi åkte runt lite med min mamma och kollade om vi fann loppisar men blev bara en och jag hittade ingenting. Men men så är det ibland.

Nu så ska jag ut i till det fina vädret och njuta med den bästa av dom alla!
Men sambon fattas ju såklart.

Jag och halie grillar i svedjeholmen :)

2011-04-23 / 17:02:18

imag0127_1303570 (MMS)

Jag och halie grillar i svedjeholmen :)

Glad påsk =)

2011-04-23 / 10:41:47
3 dagar sen, OMG!
Ja, har man riktigt fullt upp så har man ju..
kan ju börja med att vi fyndat en syskonvagn för endast 1200 kr "babytravel" en begagnad men den var så fräsch så jag är riktigt förvånad över priset dom tog så vi hade nog bara turen med oss med andra ord. Slipper man oroa sig över att lägga undan till en nu då vi har en så då blir det bil inköp nästa månad, äntligen börjar saker och ting lösa sig.

Och i torsdags så stor handlade vi lite här och vars i Övik.. Blev ÖB, coop, willys och apoteket. Och det tog hela dagen, men skönt att fylla frys/kyl och skafferi.

I fredags så drog vi på Ikea + mamma, hennes karl, två av mina syskon och två kompisar åt dom. Är riktigt nöjd med denna visit fick med oss mer denna gång så vi kunde fylla på hemmet också. Älskar Ikea, dom har ju ALLT man kan tänka sig. Det vi köpte hem från Ikea/birsta var:
- En grej man kan hänga i köket som vi ska ha kökssvampar i.
- Fem smörknivar (har nog tolv nu)
- En ram med tolv foton
- Blomma + kruka
- Plast blommor
- Dekarationer till vas
- Tolv nya glas
- Två vispar
- Två set till täcke och kudde
- En liten pall som Halie ska använda i toaletten
- Plast muggar
- Plast bestick
- Plast skålar
- Förvaringskartonger
- Två diskborstar
- En skjorta till sambon
- En tröja till mig
- En mascara till mig
- Örhängen till mig

Och säkert mycket mer som jag glömt att skriva in, men nöjd är vi :)


Nu är det lördag och den riktiga påsk dagen, sambon jobbar tyvärr men fick med sig massvis med gotta dit. Så jag och Halie ska umgås med min mamma så det lär hända lite grejor då + Jennifer. Dessutom fick gumman sitt påskägg av mig imorse, nöjd var hon och överlycklig. Hon kommer få ett till av min mamma senare just därför fick hon mitt tidigt. Just nu så sover hon och jag är ny duschad hade tänkt röja lite nu innan hon vaknar..

I väntan på hjälp

2011-04-20 / 10:19:45
Har nu datorkunskap.. Väntar på hjälp så jag passar på att blogga medans..
Åkte bil med mamma till skolan idag, skönt att slippa bussen. Efter skolan så ska jag och familjen åka på willys och handla lite och där efter vet jag inte vad som sker, men något blir det ju alltid. Just nu så är sambon och Halie ute i skogen och plockar påskris, så dom har en riktigt mysig dag. Skulle velat ha sol idag, men man överlever är ändå inte så kallt ute och det är ju huvudsaken tycker jag.

För lugnt här hemma?

2011-04-19 / 16:00:42
OMG, vad stillsamt det är hemma.. Tror jag skippar att städa och ska njuta av det lugna nu medans jag kan, eller vad tycker ni? visst är jag värd en vilo dag framför tvn medans familjen är borta? Tror jag gör så på en stund..

Har ingen aning då dom dyker upp men så brukar det vara, bara de har det trevligt där så är jag nöjd och att Halie är välbehållen, fast det vet jag ju att hon är.. Men saknar henne så otroligt då jag är van att ha hennes närhet jämt. Men jag får klara mig idag.

Nu är det ju påsk och påsk skaern ska upp, kanske efter jag vilat.. Och sedan blir det påskhandling och mycket annat. Längtar så mycket tills pengarna rullar in.. Älskar att handla :)

Jo, har också umgåtts med min fina vän Sandra på stan, var jätte mysigt vi satt ute i solen på torget, åt glass och umgicks. Inte ofta det händer nu för tiden.. Tack för idag vännen

Och ni kanske undra hur det gick för mig på mitt muntliga tal på svenskan?

Det gick bättre än väntat till en början var jag skakis och hackig på rösten men sedan flöt det bara på, behövde knappt titta på mitt papper så jag känner mig rätt så nöjd :)


Hitta denna i min bilddagbok, var rätt roligt att se den efter ett år :)

Ensam tid!

2011-04-19 / 08:46:40

Sitter på skolan just nu och har svenska men känner inte alls för att läsa bok.. Har muntligt förhör klockan tio, undra hur det kommer att gå. Jag kan ju bli så nervös att jag tappar ord och hackar då jag ska läsa inför andra. Får hoppas att det går bra och att jag får med allt som ska sägas. Sedan har jag bara datorkunskap och sen är jag fri för sambon, Halie, Kiara och mamma är på väg till Umeå just nu för att fixa mammas däck och hälsa på sambons mamma + andra. Så de får det nog kul med lite egen tid tillsammans. Själv är jag inte alls van att vara utan Halie, men tur solen lyser så fint då ska jag faktiskt sitta ute och njuta och bara "vara" idag!

Det tråkiga är att man hade velat ha pengar idag så hade man kunnat strosa runt på stan och kanske hitta någon tröja som jag behöver. Men alla pengar kommer imorgon, osis jag har. Så jag får helt enkelt vara oberoende av pengar idag!

Vart är svenska läraren?

2011-04-18 / 13:04:33

Irriterande då läraren inte dyker upp eller snarare har tid med en då man behöver hjälp. Har svenska lektion och ska hålla tal imorgon men skulle vilja ha hjälp med en del, men läraren har stängt in sig med en klass i ett annat rum. Riktigt störande just idag och om en halv timme måste jag dessutom bege mig. Snart måste jag gå dit och säga till henne.

Mycket händer och sker idag:
- Skola till 13.30
- Handla på hemköp
- Hämta Halie 14.30 och möta upp Jennifer.
- Få hem Halies lekkök
- Mamma hämtar Halies mammutbord+stolar
- Ordna i Halies rum. laga mat osv
- Plugga inför muntligt tal imorgon, lägga Halie, städa, fixa och sova!

Skolan

2011-04-18 / 11:29:10

Nästan klar med att hittat svar till muntliga frågorna i samhällskunskapen.. Nu är det bara till att träna och träna för att göra sitt bästa på torsdag. Har lunch om 5 minuter, där efter svenska och då ska jag träna inför munligt tal som ska göras imorgon. Sen hämta Halie hos dagmamman och umgås med @[734334066:Jennifer Princess Holmgren] och efter det ordna i Halies rum med hennes nya lekök och mammutbord+stolar som kommer idag :)

:)

2011-04-17 / 20:47:53
Härliga dag ..
Men nu är jag riktigt trött. Men först så ska jag se bigbrother och käka nudlar. Och mysa med älskling såklart, han jobbar 24 timmars pass imorgon igen. Men sedan så är han ledig resten utav veckan, passar ju perfekt då man får in pengar.

Underbar söndag :)

2011-04-17 / 15:27:10
Trodde att det skulle bli en tråkig söndag, men istället blev den kanon.
Vid elva så drog vi ner till min moster och bytte försenade julklappar. Och dessutom bjöd hon på lite mellis och vi fick även hem en rutschkana till Halie som vi ska köpa. Halie älskar den och inte nog med det så får halie ett mammutbord med två stolar imorgon och ett lek kök, ett ganska stort. Så nu kommer hon ha en del att göra i veckan om hon gillar det vill säga.

Min kusin Zacke följde även med oss hem, så innan vi gick in så lekte vi i lekparken nedanför oss och nu är vi inne. Ska snart på börja med maten för han ska stanna över och äta middag här. Myspys inte ofta man får umgås med sin kusin..

Fick lov att gå in på rummet och varva ner en stund då Halie ville upp så tidigt imorse, välbehövligt då man är gravid.

vi leker i lekparken :)

2011-04-17 / 14:51:42

imag0103 (MMS)

vi leker i lekparken :)

Söndags prat (ljudinspelning)

2011-04-17 / 10:07:50

Vecka 27 (26+0)

2011-04-16 / 19:54:40
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


- Är ofta väldigt andfådd och har det väldigt tungt att gå upp i backar, vilket jag är tvungen till att göra då sambon jobbar och jag ska hämta Halie, men jag gör mitt bästa trots det.
- Dessutom har halsbrännan förvärrats dubbelt upp så käkar 3-4 tabletter per dag nu för de är riktigt intensiva och gör fruktansvärt ont.
- Magen är stor och känner mig som en bjässe i vecka 38 trots att det är en bit kvar tills dess. Men jag älskar att vara gravid och jag tar vara på varje sekund :)

Angående era svar (växa säng)

2011-04-16 / 19:45:33
Tack för alla svar angående växa säng..
Jag tänker nog inte låta Halie ha en just nu då det inte känns relevant eftersom att hon inte ens försökt klättrat ur sin egen ännu och dessutom ramlat ner från vår säng då hon rör sig så otroligt mycket då hon sover. (Halie sover aldrig i vår säng kanske hänt 2-3 gånger sen hon var 7 månader.) Jag har ju en vagga här hemma som bebisen ska få använda så tills bebisen vuxit ur den har nog Halie blivit äldre med så att hon kan ha en växa säng. Men spjälsängen fortsätter vi på ett tag till :)


Har nyss kommit ifrån mamma igen, hon bjöd ju på en halv kebabrulle och lite godis så nu känner man sig nöjd med denna lördag. Ett minus är väl att Halie är bråkig och skrikig och vägrar sova så jag fick ta upp henne så får hon leka en stund till så ska jag testa om en halv timme igen!

Denna söta ska sambons mamma ha .

2011-04-16 / 18:33:40

imag0079_1302971 (MMS)

Denna söta ska sambons mamma ha .

Halie fick godis av mormor :)

2011-04-16 / 18:28:06

imag0094_1302971 (MMS)

Halie fick godis av mormor :)

När bytte ni till växa säng?

2011-04-16 / 15:58:23
Halie sov från 11.00 till 14.30, så jag blev nöjd som fick vila.. Dessutom hann jag gå över till brorsan som bor en meter ifrån mig och blev bjuden på kladdkaka.. Nu springer Halie omkring här hemma och vi har nyss lekt. Nu poppas det för fullt på stereon med radio. Snart ska jag få dela kebabrulle, snälla mamma ska bjuda. Är välbehövligt idag för jag har varit grymt sugen, tur vissa kan läsa ens tankar :)

Mer än så sker inte denna lördag.. Lite film och mys med mig själv ikväll då Halie sover och städning.

Tycker är så otroligt många som har 1-2 åringar som bytt säng nu, jag undrar kan era barn redan klättra ur spjälsängen? Halie har inte ens försökt ännu och ramlar dessutom ur vår säng eftersom att hon rör sig en hel del så jag skulle nog inte kunna byta hennes säng just nu. Men min fråga är vad som fick er att byta till växa säng? :)

Har en underbar karl ♥

2011-04-16 / 11:11:09
Trots att han skulle iväg och jobba vid halv tio så klev han upp med Halie så jag fick sova ut lite. Det var väldigt snällt utav honom. Så vid åtta gick vi ner till hemköp och sedan gick han iväg till jobbet och jag, Halie och Kiara busade i en lekpark och där efter hälsade vi på mamma en sväng. Nu är vi hemma igen och Halie har precis somnat. Ska själv lägga mig och vila på soffan.. Tänkte bara snabb kolla på internet en sväng först.

Mattias, Halie och bebisen i magen... Mitt liv mitt allt

Blev socker räddad :-)

2011-04-15 / 21:16:47
Kvällen blev räddad, sambons syster kom hit med världens godaste smet som jag och sambon mumsat i oss. Snart tänkte jag se på big brother och där efter sova. Ska ju upp med gumman imorgon.. Men ni får ha en trevlig fredags kväll med mycket mys och bus..

Typiskt.

2011-04-15 / 20:09:09
Det blev ingen familje helg. Sambon fick jobb imorgon (24 timmars pass). Så jag och Halie förblir själva från imorgon till söndag, hoppas på fint väder så man kan vara ute i solen.

Är socker sugen till tusen, har fått en jobbig graviditetssymptom.. SOCKER i massor vill jag ha, men är rätt duktig, men känner att det skulle vara riktigt gott med något nu då det är helg och allt. Kom och bjud på något gott. Det skulle göra mig till världens lyckligaste :)

Idag så har vi varit och hälsat på mamma och blev även bjuden på middag så slapp man göra den hemma. Skönt då det är så. Har nyss duschat och Halie sover för natten. Blir nog lite film ikväll med sambon..

Videoklipp (Halie fejkskrattar)

2011-04-15 / 20:02:42

Kasst ljud på mobil kameran!

Helgen är kommen :)

2011-04-15 / 10:00:56
Godmorgon alla fina..
Sitter på svenska lektionen med Josefine, har nyss haft genomgång om referat. Och ska nu börja förbereda mig inför muntligt tal på romanen. Den blir på tisdag, så man får hoppas att det kommer att gå bra.

Idag är det ingen sol, men ska inte klaga då vi haft så bra väder den här veckan. Det mer tråkiga är att sambon är ledig hela helgen och börsen säger ifrån så vi kan inte hitta på något riktigt kul. Så det blir nog mest hemma och mysa, hälsa på någon eller bara vara ute det får duga som sagt. Men skönt att ha alla hemma hela helgen lång :)

Nu så ska jag på börja andra lektionen, ha en underbar fredag och helg!

sitter på skolan och väntar på att svenska...

2011-04-15 / 08:08:46

imag0053_1302847 (MMS)

sitter på skolan och väntar på att svenska lektionen ska börja. Äntligen helg och jag kan mysa med hela familjen eftersom att sambon är ledig :) ha en super bra fredag, för det ska jag ha. P.s - visst har mamma söta kattungar? :)

har ätit middag på balkongen och nu njuter...

2011-04-14 / 17:52:24

imag0059_1302796 (MMS)

har ätit middag på balkongen och nu njuter vi av solen :-)

Vad kan det bero på?

2011-04-14 / 10:21:20

Godmorgon.
Är så sjukt trött idag och det beror på att Halie har bråkat hela natten lång. Har bara skrikit och skrikit och ändå finner jag inget fel på henne. Hon fick sova tillsammans med mig i sängen men trots det vaknade hon till då och då och skrek. Är det mardrömmar tro? eller finns det någon som vet vad det kan bero på förutom det vanliga om jag säger som så.

Sitter på samhällskunskapen nu och ska börja leta fram frågorna inför muntliga provet nästa vecka. Där efter blir det lunch och matte och sedan möta upp sambon och Halie för vi ska till min moster (en snabb visit) innan vi ska äta middag.. Måste på börja nu så jag hinner, tjohej.. Svara gärna på min fråga!

Promenix

2011-04-13 / 15:00:00
Har nyss varit ute och promenera med halie, kiara och Jennifer. Var hur trevligt som helst, särskilt då solen kom fram. Sitter hos mamma nu och har nyss ätit mellan mål :-)

Sov/lunch time

2011-04-13 / 09:40:00
Ligger i sängen och väntar på att halie ska somna, tänkte själv vila :) sambon drog även nyss iväg på jobbet. P.s - fotot togs i lördags då vi var på väg till paradisbadet.

Godmorgon

2011-04-13 / 07:35:17
Halv sju ville min stumpa upp, vilket jag förstod då hon klev upp sex igår. Men jag kan passa på att vila då hon ska sova lunch. Sambon sover fortfarande men ska upp om 30 minuter och då ska han förbereda sig för att jobba.

Jag och Halie ska gå en promenad med hennes gudmor efter hon sovit lunch, synd bara att solen inte ville visa sig men det får duga ändå. Mer än så står inte på listan idag.

Kanske svänger jag förbi Halies mormor..

Men nu söker Halie uppmärksamhet står och gnäller här, så vi hörs av senare.. Ha en underbar morgon trots att solen inte är på vår sida i norrland.

BARA 100 DAGAR KVAR TILL BF, DET GÅR JU SÅ JÄDRANS FORT MED DENNA GRAVIDITET!

Ledig imorgon ;)

2011-04-12 / 21:43:30
Hallå där.
Har nyss tittat på repris på "en unge i minuten" då jag missade det igår. Och hann även med ett avsnitt av bigbrother. Har varit lite seg sen jag kom hem och vilade mig lite men tänker ändå hoppa i säng nu.. Jag och Halie är lediga imorgon men man vet aldrig då hon vaknar så bäst man är utvilad ifall att. Och sambon ska iväg på 24 timmars pass imorgon igen men sen då han kommer hem på torsdags morgon är han ledig hela helgen lång :) så då får vi rå om honom.

Nu längtar jag verkligen tills pengar kommer in igen. Halie ska få ett lek kök utav oss som jag funnit på "öviksbasaren". Och dessutom ska lillen i magen få en babysitter som gungar lite och två par sockar. Så just därför längtar jag så att jag kan hämta alla grejorna som är tingad.

Har fortfarande inte fått minneskortet, men det kommer nog snart och får inte in fotona ifrån mobilen heller så kommer väl in enstaka gång då jag mobilbloggar. Just därför kanske min blogg känns tråkig just nu, det tycker i alla fall jag.. Älskar att lägga in lite nya foton osv. Men ni får se mina gamla helt enkelt. Det är minnen de!

Men nu tänker jag säga godnatt!

En kass mobil bild som jag försökte få in igår då jag mobil bloggade!
Jag och Halie var ute på balkongen och solade och hade det mys då sambon var på jobbet!

Mycket att stå i gällande skolan

2011-04-12 / 13:05:59
Hej alla ..
Har haft svenska lektioner hela morgonen och har precis läst klart min bok. "En blomma i Arfikas öken" heter den. Var riktigt bra. Nu ska jag bara förbereda mig på ett muntligt tal om boken så man lär kunna det mesta utantill som ska sägas. Dessutom fick jag provet idag. Tyck det gick riktigt dåligt men som tur var så blev det godkänt. Satsar faktiskt bara på godkänt så bara jag lyckas med det så är jag nöjd. Det är rätt så mycket i skolan nu på slutet ska även ha prov muntligt i samhällskunskapen nästa vecka. Mycket att stå i helt enkelt. Men så är det då sommaren närmar sig med stora steg.

Just nu har datakunskap har precis börjat med en ny del "powerpoint". Har bara en del kvar efter den sen så är det slutprov på hela kursen. Wish me luck :)

Mammas fina tjej. Sitter på bussen just nu...

2011-04-12 / 07:45:56

imag0008_1302586 (MMS)

Mammas fina tjej. Sitter på bussen just nu. Klev upp halv sex imorse. Och efter skolan så.har älskling kommit hem :)

SMS-inlägg

2011-04-11 / 19:48:44

imag0048_1302544 (MMS)

Idag så var jag och Halie och myste på balkongen. Det var kanon väder. Skriver mer om dagens händelser snart. Skulle bara testa mobil blogga för första gången ;)

Fullproppad dag med städ och annat

2011-04-10 / 20:42:33
Blir tokig får inte usbn till mobilen att funka så kan tyvärr inte lägga in några foton ännu inte nya i alla fall. väntar på att min kära bror ska svara och komma hit och hjälpa mig. Behöver få in lite musik i den så jag har något att lyssna på till skolan.

Men som sagt idag har vi haft en härlig dag med städ och donat på balkongen. Vi har nu satt hönsnät så att katterna inte rymmer sin väg och även lite säkrare där ute. Halie älskade att vara där ute och springa. Så härligt då våren är på gång då njuter man verkligen av att ha balkong dörren öppen. Förutom det så har Halie umgåtts med mormor idag och fick även äta middag där.. Hon fick soppa och hon älskar mormors soppa, äter alltid upp allting. Inte många barn som föredrar soppa framför pannkaka? Då hon kom hem fick vi lägga henne direkt hon var riktigt grinig och trött, så nu sover hon och snart ska vi se på big brother live och där efter sova inför en tidig morgon och sambon ska iväg på jobbet (24 timmars pass)..


Här var Halie liten, och snart så får vi ännu en sån här liten människa i familjen <3



Ha en trevlig kväll gott folk...

Paradisbadet

2011-04-09 / 23:31:19
Min uppdatering har inte varit den bästa och foton kommer det lite av nu. Men kan berätta lite kort vad som skett.


Fredagen var mer en jobbig dag då mitt humör inte var på min sida. Och fram emot kvällen blev jag glad igen.. Och lördagen så spontant åkte vi till paradisbadet med Halie, var jätte mys. Och Halie skrattade och hade sig en hel del. Vi åt ju inte där då jag vet att maten inte alls är bra med tanke på det min systers kille fick vara med om. Har ingen aning om dom ringt och anmält det heller, men men.. Så vi köpte baugetter, kycklingröra/skinkröra, äppeldryck och efterrätt dammsugare. Det var en suverän lunch och Halie åt mer än hon brukar så det gillades. Mot slutet då vi skulle hem så mötte jag helt plötsligt min lillebror där, sa hej och snacka lite och sen for vi hemåt för att Halie blev väldigt trött emot slutet. Då vi väl var på väg hem och befann oss utanför vår lägenhet så frågar mamma om vi vill ha soppa så vi åt middag där och umgicks tills Halie skulle hem och sova. Hon somnade direkt och då har vi passat på att städa och jag har tvättat och ska snart in och hänga upp.. Dessutom hann vi se 3 avsnitt av big brother som vi missat i veckan. Men men nu tänkte jag inta sängen, känner mig väldigt trött efter en lång dag med roligheter! Godnatt alla fina, jag slänger in lite nya foton imorgon som jag fotat med min nya mobil som jag köpt av brorsan!

En rengnig morgon/dag

2011-04-07 / 09:56:27
Tycker det var rätt skönt att det regnar idag, det visar ju bara att våren är på väg in och att snön smällter bort. Trots att det är slaskigt. Men jag klagar inte då det blir bra i slutändan!

Sitter på skolan och har nyss haft redovisning på samhällskunskapen. Nu har jag ännu en till lektion så då ska jag passa på att läsa i boken och hitta svar till några muntliga frågor.

Idag blir jag och Halie själva då sambon nyss drog iväg på 24 timmars pass. Så honom ser jag och Halie efter dagmamman/skolan imorgon. Men hela helgen är han ledig så då ska vi passa på att mysa och umgås. Och är vädret fint blir det garanterat grillning som står på schemat.

Sedan har jag prov i svenskan imorgon, måste lära mig epokerna utantill för att lyckas. Dom är ju rätt så svåra tycker då jag. Men man får hoppas på det bästa.. Kommer mycket prov nu då sommaren närmar sig. Och innan påsklovet så har jag dessutom muntligt prov i samhällskunskapen med. Men bara att kämpa på.

Håller på med prov

2011-04-06 / 12:30:21
Sitter på datorkunskapen just nu och har hållit på med ett prov hela lektionen innan. Håller just nu på med mvg uppgifterna i provet så jag blir klar med det idag. Tänkte sluta lite tidigare så att jag kan handla något pålägg och mjölk och sen hem och umgås med familjen. Sambon är hemma idag men jobbar 24 timmars pass imorgon igen.. Så nu då solen är så fin kanske vi kan ta oss ut.. Får se vad som händer och sker då jag kommer hem!

Men nu har lärarna kommit tillbaka så jag ska fortsätta med provet nu, be mig lycka till :)

Sicken tur ;)

2011-04-05 / 12:32:41

Som ni vet skulle jag kolla upp graviditetsdiabetes.. Och det var idag 08.15.. Fick då dricka två glas med vatten och socker. Var inge vidare gott men fick ju i mig det utan problem, där efter så fick man sitta i väntrummet i två timmar.. Tråkig väntan men passade på att läsa min svenska bok och slumra väl till några gånger med. Då jag kom in igen då visade det sig att jag inte hade det (som jag trodde) oboyen som jävlades för mig helt enkelt. Gick sedan till bussen för att ta mig till skolan.. Hann ha svenska i 30 minuter och nu har jag datakunskap. Efter det så ska jag hämta Halie hos dagmamman. Min sambo har fått mer jobb nu så nu jobbar han mer än vanligt. Han är på jobbet just nu (24 timmars pass). Så honom får jag och Halie träffa imorgon igen.

Men nu börjar lektionen ska ta och starta igång excel!

Vilken underbar vän, berörd ♥

2011-04-04 / 19:57:00
Blev berörd till tårar idag, en underbar tjej som bevisade vad än vän är...

Idag kom posten och vips så dyker det in en post avi och där står det avsändare "från en nära". Blev riktigt nyfiken på vem som har haft ork till att skicka något så vi tog mammas bil direkt för att kika. I bilen öppnade jag det direkt och då ser jag först av allt ett stort a4 papper skrivit på båda sidorna. Jag läste och blev så jädrans berörd.. Det var ifrån finaste Camilla, hon skrev så mycket fint i brevet att jag inte ens visste vad jag skulle ta mig till? För första gången i mitt liv som jag känt mig så berörd som jag gjorde idag. Att hon tog orken och energin till att skriva så fint till mig och det tog jag in direkt i hjärtat, hon är en riktig vän.. Och förutom det fina brevet så skickade hon med världens sötaste set till bebisen i magen, babymössa, baby strumpor, kort på hennes söta barn, skallra och lite rabbatter på blöjor.. Vilken fin grej att bara göra sådär, hur många gör så? vet inte alls hur mycket jag kan tacka för det hon gjorde och hur lycklig hon gjorde mig idag. Här går man och tycker att man förlorat vänner och istället har man funnit riktiga bra vänner som aldrig går. Hon är tjej jag verkligen fått bra kontakt med.. Är så glad att jag har henne + en annan mamma som bor i hudiksvall dom är helt enkelt bäst i min värld. Men dom bor alldeles för långt bort ifrån mig. Så de bästa jag har bor miltals bort.

Camilla - du ska ha ett stort tack för att du bryr dig och hade orken till att skicka så fint till mig och bebisen. Jag kommer leva på det här väldigt länge ska du veta. Har aldrig varit med om det här förut att någon bryr sig så fint om en. Du är en bra människa, för bra för att vara sann ♥ och jag komemr alltid att ställa upp och vara din vän gumman.. Love to you!


 

 

Svenska lektion

2011-04-04 / 13:11:37
Sitter på svenska lektionen just nu och ska snart skriva ut en sak och lämna till läraren där efter läsa lite i boken innan man åker hem med bussen klockan två.

Är lite gladare nu och har väl inte jobbat så särskilt bra men har haft sällskap hela dagen och vi har surrat på som bara den.

Sambon och Halie ska till hans chef idag så jag ser väl om de är hemma då jag kommer hem. Han ska kanske få lite mer jobb nu, så det är ju toppen bra för oss alla.

ARG

2011-04-04 / 08:10:41
Fruktasvärt arg och less, varför förstår man inte?

Har i alla fall missat första bussen och andra bussen till skolan, känner mig alldeles för arg för att ens ta mig till skolan nu. Så jag sitter och pratar med underbaraste Sofie på MSN. Tur hon var inne för hon får mig på bättre humör just nu.

Så nu sitter man och har ångest över att man inte är på skolan och att man är så jädrans arg att man inte ens kan koncentrera sig på den..

Värdelösa måndag, kunde ju startat bättre tyck man!

Helgens foton

2011-04-03 / 20:46:23
Dom är tagna av sambons brors mobil kamera!


 

 

En liten jämförelse

2011-04-03 / 20:22:24





Visst ser ni hur låg min mage var med Halie jämfört med nu?

Foton på magen. Vecka 25 (24+1)

2011-04-03 / 18:15:00

Ursäkta den dåliga kvaliten, men som ni vet funkar inte minneskortet så fick bli ifrån min mobil..

Söndags göra

2011-04-03 / 12:48:30
Vi tänkte som sagt åka in till stan nu vid tolv men så plötsligt blev Halie riktigt grinig så jag gick på mamma instinkten om att hon hade feber eller hård i magen. Och rätt som det var då jag tog in tempen så kom ett lass ut. Det var nog riktigt skönt för henne för efteråt så var hon hur go och gla som helst. Men jag valde att stanna hemma, Halie med som sover just nu. Så fick grabbarna dra in själv och umgås lite.

Sker inte så mycket idag, blir väl bara de vanliga sysskorna och röjja undan efter att besöket åkt hem till Umeå igen. Tror de ska basta innan de åker, men inte jag.. Klarar mig rätt bra utan de :p

Skönt att vi har kanal 11 nu, så ikväll ska jag för första gången se live på tvn. Men det tråkigaste är att dom valde bort mtv, jag som alltid tittar där så nu får man aldrig se det mer dom har ju inte ens mtv i play vilket dom hade på "big brother". Men jag överlever, ska lata mig nu medans hjärtat sover!

Vecka 25 (24+1)

2011-04-03 / 11:03:35
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 22 jul 2011
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.




Som ni vet så hade jag problem med yrseln.. Men den känns faktiskt bättre nu så kanske har järntabletterna börjat verka. Så vi får se hur det går under veckan. Annars så är magen ivägen en hel del och har svårt att böja mig. Men annars får jag må bra förutom de vanliga symptomen vi mammor/gravida står ut med =)

P.S - Ska se om jag kan fota mag foton med mobilen, mitt minneskort är ju paj!

En mysig helg :)

2011-04-03 / 10:49:46
var inaktiv hela dagen igår. Umgicks ju med besöket.. Hände och skedde väl inte så mycket förutom att min mamma var snäll och skjutsade mig till claes olssons så jag kunde köpa en babyvakt som jag behöver så in i norden mycket. Fann en riktigt bra och vi använde den för  första gången igår. Så nu kan man äntligen gå ut med hunden utan att veta om Halie skriker. För då sambon jobbade kunde jag bara gå ut med henne snabbt. Men nu kan man ju ge hunden lite mer tid ute då man kan höra henne. Efter det åt vi god mat som min sambo gjorde. Och film blev det resten av kvällen med godsaker. Såg en riktigt bra thriller som hade ett oväntat slut.

Saknar att umgås med Sofie, vill verkligen bo närmare henne så man hade kunnat ses om dagarna osv. Men vi får planera in roligheter och ses på sånt vis. Vi ska i alla fall ses i april :)


Åh, känner för varje dag hur lycklig jag är med er..


Utan mat hela dagen lång!

2011-04-01 / 21:43:45
Vilken låång dag och allt är nu gjort. Förutom att jag och mamma försökte hitta en babyvakt på affärer men inte en endaste affär hade en. Och då kom jag på att lidl hade för några veckor sedan men då vi kom dit så var de borta. Hade ju tänkt att sitta en sväng hos brorsan ikväll men utan en babyvakt blir det svårt så jag får sitta här hemma med mig själv istället. Inget blev som planerat heller. Men jag ska sova ut imorgon i vilket fall. Har pluggat hela veckan så det var tänkt att sambon ska upp med Halie imorgon och väljer han att dricka sig en öl ikväll får han gatt skylla sig själv ;) nä det är sant känner att jag faller ihop om jag sover lite ännu en natt. Men dom skulle ju chill dricka så det blir nog bra.. Det behöver han och kul att hans bror är här med. Just nu så köper de pizza. Har inte ätit något alls idag typ och det är ju ett under att jag inte är hysterisk med tanke på hur jag brukar bli. Men snart får både jag och bebisen energi :)

Mamsen fick en riktigt bra present av brorsan idag, nämligen en dildo.. HAHA! Och av oss fick hon ett egengjort presentkort på Ikea :)

Lyckades äta dålig mat, råd?

2011-04-01 / 12:21:50

Tur BM besöket är snart känns som jag lever i en fantasivärld då man är så seg yrsel och trött hela tiden. Skulle vara jobbigt att palla det resten utav graviditeten trots att det går fort. Men hade jag inte skola så hade det nog varit bättre då man kunnat lega varje dag typ. Men jag ska kämpa och jag ska klara det här det har jag bestämt. Och så envis som jag är så lyckas jag!

Tror jag fick i mig gammal lunch idag, tog med mig sallad och åt typ 10 skedar upptcäkte sedan att det smakade lite konstigt. Tittade på salladen men den såg väl rätt så vanlig ut men då jag luktade så luktade det lite skumt så då lät jag bli att äta resten. Känner att magen börjar leva sitt liv nu, någon som fått i sig gammal mat som gravid? Inget som kan ske va?

Ska gå till matten om 10 minuter hinner bara plugga i crika en halvtimme för sedan är det dags för BM. Hoppas att de kan hjälpa mig nu..

Mamma 41 år idag ♥

2011-04-01 / 09:00:17
Sitter på skolan och ska skriva en novellanalys, kommer bli prov på det nästa vecka så bäst man försöker lära in att göra en. Har två svenska lektioner på raken, och efter lunch "matte". Har missat så otroligt mycket matte. Men jag vet också att jag inte hinner klart matten heller. Så jag kommer att få plugga mer matte om något år igen eller under sommaren, det beror på hur det kommer att gå med två små i hemmet till en början och hur mycket man hinner.

Halv två så ska jag och älskling till BM, ska kolla upp varför jag är så svimfärdig hela tiden. Får hoppas hon kan ge mig tips så jag kan slippa känna så. Efter det hämtar vi Halie hos dagmamman och efter det så kommer min sambos två brorsor på besök, de ska vara här över helgen. Så det ska bli riktigt skoj :)

Och efter det så ska vi till min älskade mamma som fyller 41 år idag.. Tiden går ju så fort, tyckte hon nyss blev 40 år. GRATTIS GRATTIS!


Min mamma och Halie för 1 1/5 år sedan!                 Jag och mamma för några år sedan!

My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥