Svenska lektion!

2011-02-28 / 13:48:24

Har svenska lektion nu, men är lite slut i huvudet verka vara detsamma med klsskompisen som bara garvar. Slutar om en kvart så ska snart kila ner till stan och ta bussen hem. Det är ju väldans fint väder ute idag. Men fantasilös på vad man kan göra som inte är allt för jobbigt. Om vi ändå hade oss en bil vore allt så mycket enklare. Men dom kostar ju en hel del. Mammas bil är ju dessutom paj så finns ingen att låna. Men bara att leva med det, men nu då sambon tagit körkortet så åker man hellre bil.

Men ska ta och gå ner till stan nu!

Samhällskunskap

2011-02-28 / 10:10:46
Har sammhällskunskap just nu, ska göra läxan idag så slipper man sedan. Innan hade jag matte gick mycket bättre idag och får se om jag hinner med hela matten till våren, me ndet tror jag inte då det är su ruskigt mycket att göra. Men försöka och göra sitt bästa går ju alltid hem.

Har inte träffat min sambo på över 24 timmar nu, vi gick om varandra imorse. Men får kramas på han och Halie då jag slutar skolan.

Måste även se på bigbrother ikväll, jag vet ju ingenting om vad som hände igår så snälla berätta inte. Vet att paret har dragit men inte varför och hur.

Älskar hur hon somnar

2011-02-27 / 20:02:14
Gumman somnade i min famn, det har hon gjort några gånger den här veckan. Men det har varit så svårt att lägga henne i sängen så då har man låtit henne leka av sig och sen har hon lagt sig bredvid mig och somnat. ÅH så man njuter då, fast får ju lite ångest då jag lägger henne i sin säng.

Men perfekt tajming för nu börjar solsidan så jag ska sitta ner och njuta nu och där efter se någon film eller något på tvn och äta något gott för mig själv. Sen är det väl bara att inta sängen då man ska upp tidigt imorgon med Halie och till skolan. Full rulle på morgonen!

" BallongBritt ". Skrattar ihjäl mig än i dag efter förra programet!

Big brother

2011-02-27 / 16:58:11
Gud så gott det var med mat. Halie springer runt och leker nu så jag passar på att surfa lite så drygt att städa nonstop, vilket man får göra här hemma dagligen dygnet runt med andra ord.

Tittar ni på big brother?
Jag älskar big brother och har gjort det sen första säsong och är så glad att de är tillbaka igen. Men det dåliga är att det är på kanal 11.. Ja, jag har kabel tv för det har dugit bra för oss. Och då har man inte elvan, men turen är att det finns på bigbrothers hemsida gratis att se på. Ska bli spännande och se vem som åker ut. Jag är ett stolt big brother fan.. Vet att det finns en hel del som avskyr såpor osv osv. Jag älskar dem och förr tittade jag jämt på rederiet, nya tider och skilda världar. Är faktiskt lite arg över att de programen inte går längre. Men big brother har börjat igen "jublar inombords".


Dom här gillar jag/gillar inte/vet inte.
Men en deltagare fattas.


Im back

2011-02-27 / 15:44:52
Sådär ja, nu har jag ordnat med en liten design inte en så frän men en lite egen och enkel. Gick ganska snabbt då man bara ska göra den lite enkel. Kommer väl justera och förbättra senare..

Hade nyss Halies gudmor på besök. Vi snacka lite och hon gick nyss hem. Ska snart göra lite mat. Blir kött och strips till mig och Halie. Annars består dagen endast av att umgås med henne och städ.

Bloggpaus!

2011-02-26 / 19:17:31
Hittar ingen design alls som verka kul så nu ska jag ladda hem photoshop pch dona på själv.. Så vi hörs på ett tag/dagar ja vet inte när..

Lite inköp igår

2011-02-26 / 10:42:50

Igår fick Halie sin första docka "Emma"
heter hon enligt förpackningen. Den hade massor av funktioner men nu funkar den inte, ja dessa skit leksaker har redan bytt in en docka.. Så nu ska jag köpa nya batterier. Men hon älskar sin docka ger henne en kram och så. Sedan köpte jag dom omtalade flaskorna som man kan ha fika i samtidigt som vätska. Den var bra och gillades av Halie. Hon fick även en ny vällingflaska och nappar. Och djuren fick även lite saker. Kiara fick leksaker och ett hundben och katterna fick en ny kisslåda och en klössak..

En tillfällig gratis design

2011-02-25 / 15:49:42
Måste ladda hem photoshop så jag kan meka på en egen sen, finast med en egen unik ju.
Som sagt full rulle sen imorse. Började med att vi åkte och handla kvart i åtta. Det tog flera timmar och mer än väntat så jag fick ta ledigt ifrån skolan då allt blev så stressigt. Just nu så sover Halie och sambon jobbar, han kommer hem tio ikväll. Har i alla fall packat upp allt vi handlat och det var ju en hel del. Gjorde av med över 3500 kr på mat och hem idag. Och jag älskar det..

Ikväll ska jag och halie mysa lite om hon vill, ska ta fram lite gotta till henne och mig. Sedan får vi se vad det blir för middag, har inte hunnit fundera ut så mycket på det än.

Lite om mig själv och nya foton

2011-02-24 / 20:22:30

Fick en en fråga av en tjej som vill att jag ska skriva lite om vem jag är osv. Så tänkte därför skriva det här nedan och sedan lägga till den i min kategori som heter "fakta om mig och familjen".


Caroline heter jag och fyller 23 år i sommar.
Jag är en envis, rättvis, positiv och glad tjej som bor med min sambo, hund, två katter och dotter på över 1 år, som heter Halie. Väntar även nummer två som är beräknad att komma 22 juli. Har nästan gått halva tiden nu och allt går bra hittills. Tillsammans så bor i en liten stad "Örnsköldsvik" i norrland. trivs rätt så bra här. Men dyker det upp möjligheter så kan det hända att vi flyttar.
På fritiden så består mitt liv av att umgås med familjen, plugga på komvux och umgås med vänner så gott det går. Älskar även att hitta på saker som att åka på badhuset, handla, shoppa, resa inom Sverige osv.
Om folk skulle beskriva mig skulle dom nog säga att jag är väldigt envis samtidigt som jag är mån om mina vänner. Jag försöker alltid göra mitt bästa för att hjälpa de med sina problem i vardagen. Jag är även väldigt bra lyssnare.
Här i bloggen skriver jag om min vardag och det är allt ifrån vad som händer, om familjen, graviditeten och tankar omkring det som berör mig. Det är alltså en vardaglig blogg, man kan även kalla den för en typisk mamma blogg. Då livet till mesta dels skrivs om min dotter. Är ni intresserade av Halie så finns det mesta i kategorilistan det viktigaste i alla fall och det är samma med graviditeten. Tänker även lägga upp lite nya foton här nedan då det var ett tag sedan jag uppdaterade denna kategori..


Strax innan Halie fyllde 1 år så upptäcktes det att hon hade synfel. Vilket syns lite på fotot att hon skelar. Här var strax innan hon fick glasögon.

Sötnosen som nyss fått brillor. Hon blev gudomligt söt och ser så mycket äldre ut.

Såhär ser gumman ut just nu <3

Min vackra sambo på 25 bast!

Det senaste fotot på mig själv.

Bebisen som just nu ligger i min mage och sparkar för fullt.

Sitter i datasalen

2011-02-23 / 13:33:40


Har nyss gjort första provet i datakunskap nu.. Hoppas att det gick bra.. Får se då dom rättat provet. Har precis börjat med excel nu.

Slutar i alla fall klockan två och ska då snabbt ner till stan för att hinna med bussen kvart över. Ska hämta Halie hos dagmamman. Sedan blir det bara hemma sysslor där hemma.

Imorgon väntas sammhällskunskap och det skönaste är att vi som gjorde provet och klarade det fint slipper läxa tills imorgon så det har varit rätt så skönt. För samhällskunskapen har det varit mycket i.

Men ska plugga vidare nu.

En bra eftermiddag

2011-02-22 / 18:30:56

Svar till Elin: Jag pluggar bara upp lite gymnasie poäng tills vidare.. Sedan var det tänkt att jag ska vara mamma ledig och där efter hitta en utbildning och se om jag behöver plugga upp mer.

Har nyss ätit en halv kebabrulle,
mamma gjorde oss sugen. Så vi gjorde en hemkörning. Nu håller de på att få upp en klädhängare.. ÄNTLIGEN, den som var här då vi flyttade in rasade så jag fann en ny som de tar upp på väggen så nu slipper jackorna ligga huller om buller överallt. Dessutom har vi flyttat en grind och lagat en. Börjar ordna sig lite här hemma. Ska bara ringa ett samtal till övikshem imorgon då våra lampor far efter en dag. Fler som är med om det? sjukt drygt att slösa pengar på lampor som far på under en månad. Och inte vågar jag köpa hit dyra energi lampor för än de tittat.


Vår minsta kisse (Sally)

Har just slutat

2011-02-22 / 13:49:03

Blev just klar med word i datakunskapen nu återstår tre grejor till i kursen. Men hade tänkt sluta nu då jag bör hinna med bussen så jag kan ta hand om Halie då sambon ska på möte klockan tre. Men det har i alla fall gått bättre i skolan idag än igår så det är ju skönt. Hjärnan sitter på sin plats ibland. Imorgon har jag sov morgon igen och två lektioner. Endast data men kanske hinner jag med en hel del då. Vill snabba mig lite så får man mindre att göra i slutet av våren. Men som sagt nu måste jag hinna med bussen. Ha en bra eftermiddag allesammans :)

Trött idag

2011-02-22 / 10:53:53


Godmorgon.
Skulle börjat tio över åtta men var så trött imorse så jag gav mig själv sovmorgon hade liks två svenska lektioner på morgonen och den viktigaste är den jag är på nu. Har läst nästan två noveller med epoker. Men är så sablans trött idag fast än jag sovit ut. Men det är väl mycket i hjärnan just nu men jag gör mig bästa trots det. Huvudsaken att jag tar mig hit tycker då jag. Ska snart in till klassrummet och försöka läsa mer.. Fick lov att sätta mig här för att få upp mina ögon lite, blev lite tungt att läsa. Sedan har jag lunch och efter det data sen så slutar jag och då ska man hem och umgås med dottern. Sambon ska på ett möte med jobbet så han kommer hem i eftermiddag. Mer än så sker inte. Nä nu ska jag göra något vettigare!

Ett toppen ultraljud :D

2011-02-21 / 17:38:14

Det gick jätte bra och nu kan man vara lugn..
Hjärtat, hjärnan, kroppen och ja allt såg bra ut och precis som det ska. Jag frågade även lite spontant om hon kunde se "väl" vad det var för kön bara för kul och för att se om det var menat att det skulle bli en "surprise" vilket det får bli..Bebisen ville inte visa sitt kön så det är ju rätt kul att det blir en överraskning ännu en gång. Vet att jag sa till er att vi absolut inte skulle kolla men om hon var 90 % säker så hade vi nog velat veta. Men det blir ju ändå som vi sagt. Fick även med fyra ultraljudsbilder som jag lägger ner här nedan. Fick lite bättre profil på Halie men man ser vår lille denna gång med. Men tycker de se väldigt olika ut på sina ultraljudsfoton, det är ju lite kul :)


Bebisen ligger nedåt

Bebisen ligger nedåt i profil

Bebisens fossingar

Bebisen uppåt i profil

Bebisen uppåt

The last house on the left

2011-02-21 / 13:28:02



Älskar denna film har ni inte sett den så se den.. Gillar även detta soundtrack!

Vecka 19 (18+0)

2011-02-21 / 10:54:11



Vecka 19


Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

 

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning

En ny vecka har kommit och idag görs även ultraljudet som ni redan har förstått.
Den här veckan har varit hektisk och har haft svårt med att känna hur det egentligen har gått så jag gör ett försök. Sparkarna är som sist jag känner lillen oftast då jag sitter ner eller ligger ned och det är superduper mysigt. Har inga jobbiga symptom ännu, men har känt av lite halsbränna korta stunder så vi får väl se om det blir som med Halie. Dom var riktigt jobbiga och inget hjälpte. Andfådd att gå i backar känner jag av väldigt väl och yrsel då jag står i bussen vilket jag måste göra varje morgon.. Så jag får ta djupa andetag så jag inte svimmar, vilket jag är rädd för att göra. Flera morgonar har jag upplevt nära till att svimma. Men annars är magen väldigt rund och växer med och mer dag för dag, jag gillar magen och att den syns väl. Och nu får vi se på ultraljudet om lillen mår bra. Och till er som undrar så ska vi inte kolll könet vad jag vet hittills. Sen om det råkar synas så är det ju så. Men ni får veta hur allt gick till då jag kommit hem. 14.45 gäller det ;)

 

Skulle jag vart hemma?

2011-02-21 / 09:21:45



Skulle varit hemma idag. Känner att min hjärna inte alls är som den ska. Tänker bara på en enda sak och trodde inte att det skulle bli såhär jobbigt. Men har varit borta så pass mycket nu då jag vart sjuk, Halie sjuk osv. Så jag känner att jag måste befinna mig här ändå och göra mitt bästa. Ska även på ultraljud idag och jag hoppas det bådar lycka inne i magen så man kanske kan lycka sig lite, skulle behöva lite positivt nu. Har egentligen matte till tjugo i men jag pallade en timme och fick nu ta min rast i datasalen för att få bort lite tankar inom mig.

 

Rökning är farligare än man tror

2011-02-20 / 22:10:24


Själv så rökte jag i 8 år utan att bry mig i allt det farliga i det. Jag slutade två månader efter att Halie fötts och har nu varit rökfri i över ett år. Men som sagt två månader efter att jag slutat fick jag och min familj reda på att min morfar fått lungcanser och det är tack vare att han rökt. Han hade slutat men cansern hade växt inom honom. Så det fanns många tankar kring det då och det fick min mamma att sluta röka då hon såg hur morfar led. Dessutom ville morfar att alla hans barn ska sluta röka. Det tog på mamma eftersom att hon slutade och hon har rökt jätte många år. Då vi trodde att cansern blev räddad så plötsligt fick han i hjärnan och då visste vi att det bara fanns en utväg även om man heslt ville tro att det skulle bli bra. För på slutet har det gått upp och ner han har mått bra och dåligt. Var hos honom en hel del på slutet. Och sedan kom dagen då han dog. Mamma, moster och min morbror satt hos honom tills han slutade att andas. Och nu finns han inte länge och det är tack vare dessa ciggaretter. Han orsakde sin egen död i förtid då han egentligen ville leva och hade kunnat leva 20-30 år till. Men han kunde inte ändra på tiden. Men det kan vi.. Jag hoppas även att mina nära och kära får en liten syn blick om det här och kanske inse att att livet är mer värt än ett ciggpaket. Men jag vet att det inte är lätt att sluta.. Och oftast säger dom flesta "jag har inte viljan". Det hade inte jag heller jag bara bestämde mig för ett datum och höll det. Man kan kämpa tills man lyckas. Bli rökfri så blir risken mindre för denna hemska sjukdom. Ni som faktiskt varit med om samma sak.. Förlorat en kär medlem inom lungcanser ni vet exakt vad jag talar om!

Fotografering på varvsberget

2011-02-20 / 21:58:15

Min lillasyster ifrån gävle och hennes pojkvän!

Mycket som händer

2011-02-20 / 10:14:17

Snart så ska min syster och hennes pojkvän hem.. Har varit en händelserik helg med mycket sjukhus besök.. Syrrans pojkvän blev matförgiftad på paradisbadets restaurang och fick ligga över där inne på grund av vätskebrist ett helt dygn. Stackarn blev riktigt dålig, så han får nog inte med sig sitt bästa minne ifrån Övik. Men vi ska ringa kommunen angående detta, det får inte ens förekomma. Men helgen var riktigt fylld av onödigheter och jobbigheter. Så nu ska jag snart iväg och fota de på varvsberget innan de ska med bussen. Efter det så ska vi till Willys för våran ost har mäglat och vi köpte den i fredags och den ska integå ut förän 1 mars, irriterande.. Men vi ska i alla fall få en ny tillbaka det ska jag se till. Men ska vila mig lite nu är lite slut på.

Vila i frid älskade morfar ♥

2011-02-19 / 18:16:29

Kan inte fatta det än, att du nu längre inte finns bland oss. Nu är du i himlen och vi kommer aldrig ses mer. Varför hände det dig? Du ville ju inte dö, du var rädd och du var stark som kämpade in till det sista. jag är glad att du äntligen får vila och slippa ha ont.. Men jag är inte glad över att jag aldrig mer får sig dig vid liv. Jag kommer att sakna dig och alla minnen vi haft då jag varit liten.

Det har varit en sorgsen dag, vaknade kvart i sju av att jag drömde att mamma ringt angående morfar så jag ringde min mamma och då sa hon "han somnar in nu" och jag hörde hur de grät. Jag fattade det plötsligt och la på och börja gråta i sängen. Älsklingen vaknade till och höll om mig.. Men fick snabbt gå upp igen får att ta upp Halie som vaknat. Jag stressade här hemma med Halie och allt annat får att ta mig dit.. Då jag väl kom in i rummet så såg jag honom i 2 sek och sedan bröt jag ihop och där efter försökte jag hålla tårarna inne, men han var inte sig själv.. Utan gul och blek och lik sin egen pappa. Men jag kan ändå inte förstå att det är sant. sist var han vaken och pratade och nu var han död och stilla. har gråtit i mellan åt och känner mig så ledsen än. Det har även hänt mer som jag tar en annan dag, just nu är en hel del jobbigt och jag är helt slut i kroppen och ögonen.



VG, stolt like hell

2011-02-17 / 14:06:53


Fick VG på provet och det fick mig verkligen att bli glad idag. Kunde svara på allt på provet och gjorde mitt absolut bästa och slut resultatet blev toppen. Nu har jag bra motivation till att plugga mer. Dessutom har jag aldrig tidigare haft samhällskunskap förr. Så det gör en glad. Känner att det blir mer och mer intressant ju bättre det går =) kanske kan man söka in på den utbildningen man vill gå sedan om något år, HOPPAS HOPPAS. Men ska lycka mig lite nu och städa lite här hemma för snart ska vi hämta min syster och hennes kille på buss stationen.. KOMMER BLIR EN BRA HELG!

Latar mig i datasalen

2011-02-16 / 14:43:15

Tjena mojs.
Har slutat för över en halvtimme sedan. Förvränger tiden med att surfa runt tills mamma kommer till stan. Vi ska hälsa på morfar.. Han ligger nu på samma ställe som min sambo jobbar på. Så älskling slutar vid tre och ska invänta oss där. Och ikväll blir det hård pluggning samt mys med gumman så klart. Och sedan ska vi skriva ner lite mat och frukost som behöver handlas in inför besöket imorgon. Stor städningen är redan gjort och små städa gör man ju dygnet runt så..

Känner hur lillen i magen sparkar just nu. Alltid då jag har data sparkar den mer än vanligt. Får sådanna lyckorus varje gång. Den lever, den känslan får en att må bra. Men som sagt Ul kvar och då får man se om den mår bra. På måndag gäller det =)

Prov och besök på torsdag

2011-02-15 / 14:59:26

Har nyss kommit hem ifrån skolan, jobbade på hyffsat bra idag. Ska göra klart alla frågor inom samhällskunskaps provet ikväll och sedan träna som en toka imorgon och hoppas på att göra bra ifrån sig på torsdag..

Och ja på torsdag så händer det grejjer, min lillasyster och hennes pojkvän kommer då. Ska bli riktigt mysigt.. Så det blir full rulle hela helgen lång med stan, badhuset och annat.


Vad händer idag?
Inget planerat, kom hem till en glad tjej som slängde sig i mina armar. Så humöret blev på topp bara därför. Ska bara umgås med de käraste jag har så ser vi vad vi gör.

V.18 (17+0)

2011-02-14 / 19:12:43


Vecka 18


Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölks

Alla ♥´s dag!

2011-02-14 / 19:06:23

Den har spenderats med skola, sjukhuset med Halie (en koll på hennes syn), städ i tre timmar och mat på det. Nu sover min älskade Halie och sambon ska snart iväg och köra några.

Idag är det dagen man ska berätta för sin älskade hur mycket han/hon betyder. Det är dagen då känslorna ska fram och närheten ska dubblas mer än vanligt.

Eftersom att oftast brukar man dra i sig massvis med skit på alla hjärtans dag så ska inte vi göra det. Utan det blir hjärtformade nybakta scones, thé och mys.

Tänkte där med skriva lite fint om min älskling här nedan..

I över tre år så har du och jag knutit starka band till varandra, inte bara vänskaps band utan kärleks band. Tillsammans så har vi gått igenom väldigt mycket du och jag. Allt ifrån ont till gott. Men nu idag så sitter vi här tillsammans med två katter, en hund, en dotter + en till på ingående, lägenhet och så mycket annat. Jag vill därför att du ska veta att min kärlek till dig är den största man kan ha till någon. Jag älskar dig för den du är och jag älskar att vara din.. Ibland är det så svårt att uttrycka sig i ord för att kunna förklara den kärlek jag har till dig. Men det viktigaste är att du vet om att du är värdefull och älskad utav mig och att jag ska göra allt i min makt för att få behålla dig i mitt liv. Jag älskar dig gubben, ha en bra alla hjärtans dag

En dag hos mamma

2011-02-13 / 20:00:00

Har nyss pluggat samhällskunskap i en timme. gjorde det som skulel vara klart i torsdags. Så imorgon är jag beredd att berätta min nyhet. Ska bara läsa en grej han skickat med sen är det klart i alla fall. Så kan man börja med den stora  läxan/provet imorgon. Funderar även på att plugga lite matte ikväll med och läsa lite av svenska boken. Sen är jag lite nöjd i alla fall. Halie sover också efter en rolig dag hemma hos min mamma. Hon köpte även vår soffa idag så då fick vi oss lite extra klitt i semesterkassan. För i sommar ska vi någonstans söder ut. Men vart vet vi inte ännu. Men det är ju väldigt tur nu att sambon tog körkortet då nu kan man ju åka vart man vill bara mammas bil är tillgänglig. Vi ska ju också köpa in en bil så vi får se om vi hinner köpa en bil innan dess eller inte.

Men nu hade jag tänkt att se på solsidan och mysa in mig med sambon i soffan.

Söndags morgon

2011-02-13 / 09:19:21


Godmorgon allesammans.
Klev nyss upp med min lilla sötnos. Nio ville hon upp en himmlans bra tid. Men ikväll måste jag plugga lite känner jag typ skriva om nyheten och läsa sidorna som skulle gjorts i torsdags så får jag redovisa för läraren imorgon och börja med provet sedan. Jag avskyr prov det är oftast där det går skit för mig. Alla svåra ord man ska förstå osv. Vi kommer svara på fråogr på hela kapitlet tycker det kommer kännas svårt då orden är svåra. Men jag kommer göra mitt allra bästa.

Idag är inget planerat, vet inte om vi ska hälsa på morfar eller inte.

Crocodile Dundee II

2011-02-12 / 23:11:30

På graviditetsfotona kanske ni har lagt märke till att ena sidan ser mindre ut än den andre.
Allt beror på vinkeln och att jag står mindre rak på ena sidan. Men det kanske ni redan fattat. Ska försöka få till någon bra sedan mitt på dagen, alla mina är fotade på kvällen och ljuset är som bäst på dagen så då jag kommer ihåg det så ska jag fota några.

Just nu så tittar jag och älskling på Crocodile Dundee II, den är kung. Det blir trean nästa lördag. Den går på tv 4+ om ni vill veta. Men sambon verkar trött som vilar (säger han) på golvet medans det är reklam, haha vilken kass anledning då han egentligen är trött. Då är det lika bra att lägga sig i sängen tycker då jag, men envisa karlar är som de är. Men ska se vidare på filmen nu.. Vi hörs imorgon, godnatt!

V.17 (16+5)

2011-02-12 / 20:57:24

Orkar inte

2011-02-12 / 20:30:15

Plugg och plugg, tror mjag struntar i det ikväll.. Kanske i morgon måste komma igång lite.. Ska plugga som uta fan i veckan så vida inget vill ske. Men ångesten biter en inifrån och jag hatar det, verkligen hatar det..

Men just nu ska jag se lite film igen på tvn med älskling och sedan sova, är så trött hela tiden. Måste få tid till mag bilder med. Kanske ikväll om jag får till någon bra!

Ont i huvudet =(

2011-02-12 / 17:09:03

Huvudet spränger uti fan nu.
Inte vanligt att det gör det. Har sällan huvudvärk, men nu jäklar har den kommit. Får hoppas att två alvedon hjälper.

Halie är på jätte bra humör idag, kul att komma hem till en glad liten tjej. Och morfar är bättre, men det betyder inte att något kommer ske. Ske kommer det men när vet vi inte. Men hälsar på honom varje dag nu och min morbror och hans dotter sover över där. Så händer något så får vi veta det snabbt.

Ska även försöka plugga ikväll, men allt beror på huvudvärken.

Morgon foton på sötnosen ♥

2011-02-12 / 09:47:37

Lördag morgon

2011-02-12 / 09:38:17

Klev upp halv nio med min stumpa så jag hinner umgås lite med henne innan man ska till sjukhuset. Vi har nyss duschat och käkat frukost. Nu leker hon runt här hemma medans jag kikar rutn här. Ska snart sminka mig lite och väcka sambon.

Har inte så mycket att säga just nu, och bloggandet kommer kanske inte vara så mycket just nu. Men ni vet ju varför!

Tung tid!

2011-02-11 / 22:24:10

Får sådan ångest över att man missat tre dagar i skolan denna vecka.. Och nu har jag mycket att ta igen. Svenskan kommer att gå fin fint känner att jag kommit långt på det och datakunskapen har jag nyss börjat med.. Men samhällskunskapen åh nej så jag gruvar mig nu har en jätter stor läxa och ett prov som ska göras på torsdag och sedan måste jag även redovisa det jag missade nu i torsdags. Varför ska allt ske då man väl börjat i skolan? Kan inte rå för över sjukdomar och inte heller över att släktingar bli döende. Men varför sker det just nu? Avskyr min ångest, men nu är det bara till att plugga samtidigt som jag ska finnas där för min morfar, samtidigt som jag försöker umgås med min familj så mycket det bara går... TUNG TID!

Hej igen

2011-02-11 / 20:05:08

Nu var det ett tag sedan igen, men min morfar är dålgi så jag spenderar hela dagarna på sjukhuset med honom och släkten. Tyvärr är det slutet för honom snart och för varje dag som går så närmar det sig. Men det gäller att vara stark och hålla ihop nu.. Har lärt känna min släkt lite på nytt igen, särskilt min kusin Vanessa. As kul att få umgås med henne trots dom tråkiga omständigheterna.

Nu är man hemma lite tidigare denna kväll så jag och min sambo ska mysa till film och imorgon ska jag dit igen vid elva tiden så får iv se om han är nå kryare.

Och i Umeå var det kul, fick träffa lite folk och umgås med sambons familj. Halie uppskattade det till tusen och var på ett väldiugt glatt humör. Lite svår att sova ner då hon inte alls är van med allt ljud men till slut så.

Nä nu ska jag göra annat än att sitta här!
Fotona sen Umeå finns här under..


Hampus (sambons lillebror) och Halie

Hampus (sambons lillebror) och Halie

Kiara (vår hund) Cindy (sambons mammas hund)

Så sött med mat runt näsan :D

Umeå

2011-02-09 / 17:31:06

Nu var det två dagar sedan..
Som sagt jag är inte Övik utan i Umeå, Halie är liks sjuk och det är folket här med så det passade. Vi kom hit igår.

Idag!
Det började med att vi familjen och sambons bror åkte och beställde lite lunch medans Halie sov i bilen. Där efter så hämtade vi en kompis till honom. Och åkte och drack kaffe hos honom, sedan ringde Petra och då träffades vi på mcdonalds så fick barnen leka och vi sällskapa. Där efter åkte vi till tomtebo där vi bor för tillfället och maten görs. Blir nu lugnt resten av kvällen vad jag vet, men ändringar kan ju ske.

Vecka 17

2011-02-08 / 12:14:36


Gick in i vecka 17 igår!

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Datakunskap

2011-02-08 / 11:57:57

Tyvärr blev de inge tjejsnack med S, hon var en stressad madame idag. Så nu sitter jag i datasalen och har lunchrast.. Ska ändå vara här då datakunskapen börjar.

Älskling och Halie ska hämta mig idag, sambon är bil sugen... Men funderar på om vi ska göra något då han liks kommer mot staden men kommer inte på vem man kan hälsa på? hmm, får allt se! Blir det inget besök så kan vi alltid åka till bibbland så får Halie leka lite =)

P.s - Jag vet att det inte kommit in mag foton på länge ska försöka komma ihåg och minnas att fota ikväll!

Skolan

2011-02-08 / 09:20:54

Sitter på skolan och har svenska lektion, läser en intressant bok och jag avskyr att läsa men den här är riktigt bra. Men väldigt lång. Har rast om tio minuter ska då söka upp min fina vän S för att ta sig ett litet tjejsnack.

 Min klasskompis har varit borta i två veckor, undra vart hon är? Hoppas hon kommer tillbaka för jag saknar henne på lektionerna.

Som sagt efter rasten så blir det mer svenska och där efter min första datakunskaps lektion. Får hoppas att det går bra. Slutar efter det. Min sambo vill hämta mig på skolan.. Förstår han har ju nyss tagit körkortet. Får se om min mamma lånar ut sin bil. Men ska läsa en artikel nu och sedan ta min rast, so long :)

Finaste gumman <3

2011-02-07 / 21:15:46


GRATTIS ÄLSKLING

2011-02-07 / 18:38:17

Idag tog han äntligen körkortet, och som han kämpat så kan ju säga att han var värd det här. Äntligen kan vi hela familjen ta oss någonstans och semestra. Så ikväll ska vi ut en sväng bara jag och han. Och en bil köper vi till sommaren då vi har lite bättre ställt. JIHO så glad för hans skull


Bildfilm

2011-02-07 / 13:00:00


En liten bildfilm som min sambo och hans bror gjorde för några år sedan!

Sparkar ♥

2011-02-06 / 22:19:37

Det har jag känt i cirka 1-2 veckor nu, men nu ikväll känns dom mer och särskilt då jag ligger ner. Det är ju en sådan underbar känsla och att man ska uppleva det ännu en gång är helt otroligt. Det känns så levande nu på något sätt. Och bara av att känna en liten spark gör att man vet att den vuxit.. Så plutten i magen förgyllde min kväll. Tänker nu ordna lite inför imorgon och sedan ta mig en natts sömn.. Imorgon börjar skolan igen!

Eilah dagen

2011-02-06 / 20:40:36

 


Hos min farsa i Uppsala, där alla kan sjunga :)
Han och sin fru Tilda ordnade "Eilah dagen" istället för att ha dop.
Himla rolgit var det med festligheter, musik och bra sällskap!

På bauerskolan

2011-02-06 / 20:33:01

 


Ungefär 4 år sedan..
Satt på bauser skolan med brorsan och två andra tjejer :)

Halies dansar för fullt

2011-02-06 / 20:21:12

 


Här kröp hon endast och kunde ställa sig upp..
Musiken låter väldigt högt me ndet var ju en kass mobil filmning som sagt!

Gammal video på Halie

2011-02-06 / 19:40:56

Hallå där, har haft en tjurig gumma att ta hand om idag. Trots att sambon kom hem. Nu då hon är sjuk är hon väldigt påstridigt vilket är väldigt mysigt samtidigt som det ibland kan bli jobbigt om man vill få något gjort. Men som sagt vad gör man inte för sina barn? =) Men ikväll somnade hon på 1 minut då sambon la henne så det var skönt då hann jag städa runt lite här hemma och klockan är över sju och allt är klart vilken lycka.. Ska mysa till det riktigt i soffan snart bara därför och se om jag orkar plugga lite matte.

Tråkigt som fan att jag aldrig hinner fota nu då det är en del av ett intresse... Men måste göra en påminnelse om nya mag foton och nya foton på sötaste Halie imorgon.. Istället får ni lite mobil filmer, enjoy !!!

Halie säger "pappa, men mörk röst"
Gumman skelar, ni borde fatta varför så mer behöver jag inte säga =)

Slänger in en till video på Halie sen eftersom det verkar ta tid på youtube för den att komma in. Tänker även slå på min gam dator och lägga in jätte gamla videos sen ynre tider :)

Har haft en lång natt

2011-02-06 / 09:13:23
Började med att Halie vägra sova igår kväll och jag förstod inte alls varför. Mamma kunde tro att hon hade ont i öronen så jag gav henne alvedon och då sov hon till två på natten. Fick inte henne till att somna om så hon fick sova med mig i sängen, hela natten rörde hon sig vet inte alls hur vi båda sovit som om man ens har sovit. Men vid åtta blev man tvungen till att gå upp då hon bara rärde runt sig. Hon är ju sig själv idag och går runt men lite tjurig är hon. Får se hur det går ikväll annars vet man inte vad man ska göra svårt att veta vart hon har ont då hon är så liten och jag avskyr att intre veta!

Jobbigt

2011-02-05 / 19:02:47

Åh vad jag avskyr mina katter idag, dom bara lever om och förstör just nu. Försöker även sova ner Halie men hör hur hon grymtar där inne.. HOPPAS hon somnar orkar inte med ännu en kväll med bråk till klockan nio. Skulle så gärna vilja hinna plugga matte och städa undan. Men hon är ju så svår nu på slutet och det händer ju självklart då min sambo ska jobba. Ikväll har jag inte lust att vara "mamma". Ta mig inte fel nu men jag känner bara suck och stön just nu då hon bråkar med mig.

Uppdatering.
Fick ta upp henne, pigg som en jag vet inte vad men förstår inte hur hon kan vara det då hon dessutom är halv sjuk. Och får ingenting gjort heller då hon är så kelig. Men jag får försöka andas några andetag. För ger hon mig bara ett leende så går det inte att vara på dåligt humör. Älskar min lilla flicka trots att det ibland är jobbigt!

Halv sju

2011-02-05 / 08:12:02

Godmorgon, Halie ville upp halv sju.. Pust blev ingen sovmorgon alls. M;en det får min älskling han ska upp om fem minuter och sen iväg och jobba 24 timmars passet. Vad jag och Halie ska hitta på idag vet jag inte än men något blir det alltid.

Har inget vettigt att säga mer, vi hörs sen :)

Ett bevis, Halie har hår!

2011-02-04 / 20:26:08

Till er som inte tror eller ser att Halie har hår så ska ni få er ett bevis, har fått en hel del frågor angående det. Halie har så blondt hår att det ibland knappt syns att hon har hår. Och som sagt alla är olika utvecklade. Jag har ingen brådska med att hennes hår ska bli långt nu, det hinner. Hon har hela livet på sig.

En liten barn lista :)

2011-02-04 / 20:16:03


Ditt Barn lista

Född: 27 oktober - 2009
Var: Umeå sjukhus
Tid: 02.52
Födsel vikt: 3615 g
Födsel längd: 50cm
Huvudmått vid födsel: minns ej
Namn: Halie
Andranamn: Eila och Marita
Efternamn: Perkiö Sjölund
Ålder: 15 månader
Namnbetydelse: Det finns tyvärr ingen betydelse av hennes namn
Nyligen lärt sig: Säga "mu", ge en kram och puss
Dagis: Nej men dagmamma
Vikt nu: Ingen aning men kan tippa på 10-12 kg
Längd nu: Vet inte alls, men storlek har hon 86/92
Mammagris eller pappagris: Både och, umgås jag mer med henne är hon mammig och detsamma gäller pappa
Favorit bus: Busa med katterna, välta omkull hundes vattenskål och äta blomjord
Favorit mat: Potatis älskar hon
Favorit leksak: Alla hennes djurböcker och en liten grej som låter som djur och hennes lärohund
Favorit tv program: Inget speciellt just nu
Favorit musik: Smuarfarna - peka rätt
Sover i: Pyjamas
Favorit person förutom mamma: Pappa och resten av alla hon känner bra
Barnvagn: Senator
Försäkring: Trygg hansa
Blöjor: Libero
Hur många tänder: Många, men får inte räkna dem så vet inte hur många
Storlek i kläder: Sa jag där uppe =)
Syskon: En på väg (24 juli BF)

Piggis idag med

2011-02-04 / 20:00:17

Får hoppas att lillan vill sova snart. Jag och älskling förväntar oss en kväll med chips, ostkrokar, dip och film. Men så länge hon vill vara vaken får vi avstå. Men har vi tur hinner vi med en film innan det är dags att sova. Man ska upp tidigt imorgon.. Jag ska upp med Halie och sambon ska på 24 timmars pass "jobb". 

Mag foton kommer sen, blir bara uppskjutet och min tid hinner som inte med. Men kanske roligare då man lägger upp mer sällan så man får se en skillnad. Fast tycker jag har blivit rätt så stor och är endast i vecka 15. Men det är kul jag vill ha mage och vill att det ska synas.

Härliga fredag =D

2011-02-04 / 14:04:39

Nu är man hemma efter en ganska så lugn dag. Började med svenska och jag har nu skrivit ner hela novellen på datorn, ska bara rätta till fel och sedan är den klar. En vecka innan den ska vara det. Så ska starta med att läsa en roman nästa vecka. Efter den lektionen hade jag svenska igen men istället så hade jag mys snack med Sandra i en timme.. Och efter den lektionen skulle det bli matte men valde att plugga det hemma i helgen och följde Sandra en stund på stan. Hann fynda ett par trosor och sockar sedan tog jag mig hem med bussen.

Sambon går runt och städa, fick väl någon städmani? Haha. Vi ska i alla fall ha myspys ikväll med ostkrokar, kanske något mer vi har som inte planerat.

Vägrar sova

2011-02-03 / 20:00:26

 

Gumman har inte tid att sova ikväll fast än hon sovit som vanligt under dagen trots att hon är en sjukling. Först la jag henne i spjälsängen och hon fick välling men vägrade somna efter den så då fick hon leka en stund i sängen medans jag vikte tvätt och städa upp lite. Försökte där efter lägga henne men icke då. Så nu leker hon för fullt i vardagsrummet.. Får testa om en stund igen, skulle behöva lite tid med mig själv innan jag ska sova. Och det ska ju jag snart då jag ska upp tidigt imorgon. Typ sex ska vi upp.. Men slipper böka då min mamma kan ta henne en sväng på morgonen tills sambon kommer hem. Jag ska till skolan så det är skönt att jag kan ta mig dit trots att hon är sjuk, tur det finns dom som kan ställa upp.

Ska leka lite med Halie så hon blir trött klockan är ju efter halv åtta och då brukar hon lägga sig som senast annars.

Positiva stickan (grav.3)

2011-02-03 / 17:44:48


Vårt positiva svar med tredje graviditeten.

Tog inte testet för att jag trodde att jag var gravid utan jag ville se efter missfallet att det var som det skulle. Men då blev det positivt och trodde där efter att det var mitt missfall som spökade att det fanns spår kvar. Fick göra lite blodprov på sjukhuset några gånger och till vecka 7 fick vi se fostret med hjärtslag, vilken känsla det var. Glömmer det aldrig och nu är jag i vecka 16 och bara två-tre veckor kvar till ultraljud, helt otroligt hur fort denna graviditet har gått och att det lever inom mig nu, känner någon spark då och då. Svagt är det och längtar väldigt mycket tills jag känner mer. Och magen ja den finns ju nu är jag säker på att det finns en levande varelse här inne. Nu vill jag bara få se krabaten igen och att den ska vara frisk!

Mys med Halie ♥

2011-02-03 / 17:30:17


Nu är middagen äten. Halie leker nu runt här hemma lite. Passar då snabbt på att surfa lite på internet. Men idag har hon faktiskt varit världens goaste tjej. Tillsammans låg vi och höll om varandra till tvn "for the first time" och hon somnade i cirka 40 minuter. Där efter lekte hon bakom min rygg väldigt länge, snacka om mamma och dotter mys. Har aldrig hänt förr. Så mysigt då hon kommit upp i den åldern och väldigt mysigt man kan ha då hon är sjuk.

Har inte kunnat städa eller så då hon varit i behov av mig hela tiden, så det får bli efter att hon somnat.

Fortfarande sjuk

2011-02-03 / 14:02:39

Nu är man hemma igen, blev till att gå till skolan imorse. Det gick faktiskt väldigt bra på sammhällskunskapen.. För då jag lämna igen en bok till läraren så sa han att det gick bra idag, det värmde. Aldrig tidigare har lärare sagt så till mig. Man har väl skärpt sig en anign nu då man blivit äldre och det är ju av ren fri vilja med.

Sedan hämtade jag Halie hos mamma, hon har fortfarande lite feber och är snorig. Men pigg nog att leka men lite mamma sjuk är hon men det tillhör ju. Dessutom har hon fått äta god lunch.. Åt i alla fall en halv pannkaka så det var duktigt gjort av henne nu då hon är sjuk. Nu är vi hemma igen och jag ska snart städa. Väntar bara på att gumman ska bli lite trött igen så går det lite lättare, för just nu så får jag inte göra så mycket då blir hon bara tjurig på mig.

Sambon kommer hem imorgon, han jobbar 24 timmars pass idag..

Sötnosarna i bilen

2011-02-02 / 21:37:42

 


Hemi (Camillas ena barn) och Halie

Sjuk blev hon

2011-02-02 / 21:31:53

Som jag trodde.
Gumman har feber, vi la henne vid sju och hon vaknade nyss och gall skrek.. Ja då var hon varm. Tog tempen och hon hade 38. Så en alvedon fick hon och nu springer hon runt här som en pigg höna. Trots att ögonen ser helt förstörda ut, man ser att hon är sjuk. Så imorgon blir det ingen dagmamma om det inte skulle vara så att hon är super pigg imorgon. Men det tvivlar man på. Så om jag nu har tur får man hoppas att min mamma inte lyckas bli sjuk tills imorgon så kanske hon kan ha henne någon timme bara. Annars får jag helt enkelt missa skolan imorgon med. Inget att göra åt då ens barn är sjuk men typiskt att hon blev det precis då jag blev frisk och jag som inte varit sjuk på två år .. Men ska dona på lite här hemma nu och se om gumman vill somna om snart igen. Ska ju upp imorgon som sagt och kanske inatt om hon blir riktigt dålig, men det hoppas vi inte på.

Sjuk, skola, tårta osv

2011-02-02 / 19:51:05

man är fortfarande krasslig,
känner mig halv febrig men är ju kry nog att kunna sitta vid datorn. Så just nu pluggar jag om lagar i riksdagen. Ska nämligen till skolan imorgon. Den viktigaste dagen är imorgon. Vill inte missa det viktigaste. Men gruvar mig lite inför samhällsäkunskapen alla ska nämligen berätta om sitt ämne inför hela klassen precis som sist. Alltid är det nervöst och man blir hackig på rösten. Mest nervös för att det inte ska bli rätt. Men bara man gör sitt bästa så. Har precis funnit all fakta nu och ska sedan skriva ner allt på ett papper. Sedan ska jag läsa lite på deras hemsidor och sen ska jag vara klar.

Men en typisk sak är att Halie blivit snorig och är väldigt varm. Tror att hon börjar få feber. Och självklart ska min sambo jobba imorgon och jag måste ju till skolan känns det som. Men ifall min mamma håller sig frisk kunde hon ha henne i tre timmar imorgon. För jag slutar ju vid lunch vilket är tur. Men vi får hoppas på att hon är frisk. Men det lär ju märkas ikväll/inatt..

Angående v.16 magbiler
så blev de allt för kassa. Ska be min sambo fota nya sen då vi får tid. Är ganska mycket nu här hemma.

Förutom allt det där så fyllde min sambos lillasyster år idag, hela 20 år. Men blir ju inge alkholförtäring för hennes del då hon är gravid som jag. Men så kan det gå. Tror nog lyckan i magen är värt mödan. Vi fick god tårta och sällskap. Efter det så gick vi över till min mamma för att se hur hon gjort det nu då brorsan och M flyttat ut. Var jätte fint där. Så hon börjar få ordning.

Är en sjukling

2011-02-01 / 11:53:00


Har varit för sjuk för att kunna uppdatera. Har haft halv feber i två dagar nu.. Slö och ont i halsen. Men hals ont
har börjat gått över nu. Så jag hoppas jag är frisk imorgon, har en del att ta igen i skolan nu.

Sitter i brorsans nya lägenhet nu, han flyttade in igår. Han bor dörren mitt emot..

Gick in i vecka 16 igår och ska lägga in lite mag foton senare ikväll. Blir kanske inte de bösta då jag försökte fota de själv. Men bättre än inget.

My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥