Fyndat på loppis

2011-07-31 / 17:33:10
Idag blev det fullt upp.
Sitter just nu i Svedjeholmen. Sambon har målat här idag och medan han gjorde det så stack jag, min mamma och Eddy till en loppis där jag fyndade märkesväskor, cheepmonkey brillor och en minnes tavla. Vart riktigt nöjd. Efter det så fann jag och mamma en skylt där det stod auktion så vi åkte dit. Hade jätte kul där. Mamma fyndade lite möbler och tallrikar. Efter det åkte vi till Svedjeholmen. Vi var borta i fyra långa timmar. Och nu så ska vi äta pizza och efter det ska jag söka fram massvis med saker att sälja. Vi ska ha loppis imorgon Så det ska bli kul, får väl se om något säljs eller inte. Men nu ska jag se om Eddy vill ha mat. Han har sovit i snart sex timmar

En trevlig dag med trevliga människor :)

2011-07-30 / 23:49:14
Idag har det varit fullt upp..
Jag och familjen har umgåtts med Tina, Johan och deras gudomligt söta dotter Joline. (Det blev inget bad). Först så tog vi oss en fika på oscarsgallerian där efter så gick vi på cubus och där fyndade jag ett linne åt Halie. Efter det så drog vi på ÖB och där köpte jag en ny amnings bh och billig snus. Efter det så blev vi erbjuden att äta mat hos de och få se hur de bor. Dom bodde i ett jätte fint hus och vi grillade och hade det allmänt bra. Synd bara att man måste hem så tidigt då Halie har sina sov rutiner. Men kul har man haft och jag hoppas det inte dröjer länge tills vi ses igen. De är verkligen trevliga människor jag gillar att umgås med.

Då vi åkte ifrån de så stannade vi upp i Svedjeholmen. Mamma och de andra hade precis kommit hem ifrån deras lilla semester tripp. Halie blev ju överglad att få se mormor och jag fick en stor kram av min syster, det värmde :) Där efter åkte vi hem och la Halie och jag ammade Eddy och nu så sover han i sängen så jag funderar själv på att lägga mig är ruskigt trött ikväll.

Mina finaste hjärtan!

Blev myspys igår

2011-07-30 / 10:04:22
Fick sovmorgon av min älskling. Och det behövde jag kände jag, fast han lär ju vara trött som var uppe mycket längre än mig igår.

Som sagt igår kom Malin, Kim, Hampus, Anton och Therese hit.. Vi åt tacos och umgicks lite.. Lite senare så drog Anton och Therese så sambon gjorde kladdkaka och till det såg vi på "The Truman show". Jätte bra film som jag sett minst fem gånger nu. efter det så blev det lite Wee. Spelade till halv ett sedan gick jag och la mig bredvid Eddy. Han vaknade inte förän vid sju och ville ha mat så det kändes ju toppen bra.

Idag så ska vi ju umgås med Tina, Johan och Joline. Vi ska åka till Nyänget och bada. Så det ska bli trevligt. Men nu ska jag packa lite så vi hinner. Ha en underbar lördag!

2011-07-29 / 16:23:34
Såhär snällt sitter Eddy och tittar på mig just nu.
Och vilken minut som helst kommer mina andra älsklingar hem

Är det bara jag som tycker att Eddy har sambons näsa?

Bara jag och Eddy hemma

2011-07-29 / 15:48:11
Sitter nu hemma själv med Eddy. Halie följde med min bror, Malin och alla de andra till Nyänget för att bada medan jag och Eddy gick till bvc. Jag använde bärselen för första gången gick ju hur bra som helst. Snacka om lätt det kändes mot för en stor barnvagn. Som sagt Eddy hade gått upp fint och bra. Han väger nu 4490 gram och är 55 cm lång. Och han ligger lite över mitten kurvan. Som jag trodde Halie har alltid legat i mitten från hela graviditeten och efteråt. Eddy ligger över. Inte mer än rätt att en kille ligger lite över =)

Snart slutar även sambon på jobbet och då ska han hämta upp Halie i Nyänget och där efter ska vi göra middag och städa. Jag städade lite imorse men orkar inte städa mer just nu, utan jag njuter av lugnet och vilar upp mig lite.

Imorgon så ska vi umgås med Tina, hennes karl och deras söta dotter Joline. Ska bli riktigt kul att få träffa de. Har ju inte ens träffat deras dotter ännu så.


Men nu gnäller Eddy, dags att byta blöja på honom.

Tiden går segt

2011-07-29 / 09:33:38
Oho så trött man är idag. Försökte lägga Halie där efter sex för hon brukar ju inte kliva upp då, men det gick tyvärr inte så hon får vara vaken till efter att hon ätit lunch. Tycker att tiden går så segt då man kliver upp så tidigt. Vad skall man göra förutom att städa undan? Men som sagt då hon sover lunch ska jag passa på att vila, fast Eddy är säkert hungrig då men det är ju ändå avslappnade att bara få sitta och amma =)

Hoppas att vädret är lika bra i helgen så vi hela familjen kan åka iväg på strand och bada och umgås allihopa. Någon som vet om det blir regn eller sol i norrland?

Tillsammans ska vi leva, tillsammans ska vi ge kärlek... Tillsammans klarar vi ALLT!

Städning och bvc

2011-07-29 / 07:31:19
Godmorgon.
Imorse vaknade Halie sex, blir ju bara tidigare nu då hon börjat sova i växasäng. Precis då jag ammat klart Eddy så kom hon in i rummet så det var bara till att kliva upp. Känner mig redigt trött nu, men jag får hålla ut. Tänkte snart ta och städa lägenheten.. Där efter ge Halie lunch, sova ner henne och sedan går jag och Eddy till bvc för koll. Efter det så blir vi bara hemma. Idag har vi inte planerat mer än så. Vi har ju faktiskt varit ute i förrgår och igår. Men är vädret fortfarande fint efter bvc så kanske vi gör något .

Så skönt, sambon jobbar inte i helgen så då får man sova ut lite mer, särskilt då man är två som tar hand om barnen. Skulle behöva sova någon extra timme, särskilt då man är upp och amma om nätterna och har en dotter som vill upp så tidigt.

Men nu så ska jag börja inta städning här hemma så något blir gjort. Vi höres av senare :)

Eddy 2 veckor idag :)

2011-07-29 / 00:01:00
Idag blir min lilla älskling två veckor, vart har tiden runnit iväg? känns som att det var igår lille Eddy kom till världen. men tiden den bara går och går. Man ska ta vara på den för snart är han inte bebis längre. Så jag njuter av hans bebis doft varje dag och över att han är en sån otroligt snäll pojke. Är så stolt över honom.

Funkar amningen bra?
Den funkar bra nu och det finns redan rutinerna på när han vill äta. Min mjölk räcker nästan jämt. Förutom på kvällen innan han somnar då har han ätit upp exakt allt och då får vi gå in och ge ersättning. Men annars så lever han på amningen. Vi får hoppas att jag kan amma ett bra tag till.

Sover han mycket?
Han sover jätte jätte mycket. Oftast 5-6 timmar per gång. Där efter äter han lite och tittar lite, äter mer och sen somnar han igen. Så han är en sjusovare mot för Halie.

Är Eddy och Halie lik utseendemässigt?
Näsan och kroppsformen är himla lika. Annars är det så svårt att se, lättare för andra att se likheterna.

Vem liknar Eddy mest?

Pappa såklart, brukar ju vara så =)

Hur mår du nu efter förlossningen?

Psykiskt sätt så mår jag riktigt bra. Men har väldigt ont i bäcken och på sidan av ryggen då jag böjer mig åt sidan. Men i slutändan så ska det väl försvinna. Eftervärkarna är iaf borta.

Hur funkar Eddy och Halie ihop?
I början var det ju självklart lite jobbigt för henne.. Men tycker det går bättre för varje dag som går. Ibland kan hon vilja nypa till honom om hon är riktigt trött och bråkig. Men annars kan jag inte klaga. Det är ju nytt för henne med.

Hur är det att vara tvåbarnsmamma?
Det är super mysigt. Känner mig stolt som redan gått ut med mina barn utan min sambo. Första dagen var det väldigt nervöst och man var rädd för att saker skulle ske, men med dagarna som går så känns det lättare. och det kommer säkert ta lite tid innan man får in rutinerna på riktigt.

Kvälls prat

2011-07-28 / 19:34:45
Nu försöker vi lägga Halie. Hon har ju växasäng sen typ 2 veckor tillbaka och vi har börjat köra med att vi går med henne direkt till sängen efter att ha sagt godnatt en gång. Där efter får man bara gå in med henne till sängen tills hon somnar utan att säga något. Igår tog det en halvtimme. Vi får se hur det går idag. Hon har ju aktiverats rätt så bra då vi varit ute i solen och badat hela dagen. Får hoppas att det går fort. Sambon hade tänkt att göra en kladdkaka med grädde ikväll. Och kanske kommer brorsan, hans tjej och Hampus över och spelar. Om det hinns vill säga, vi får se det var planerat så iaf.

Eddy ligger och sover på soffan och jag vill känna lugnet nu en stund, har haft fullt upp med de små hela dagen.

Imorgon ska jag och Eddy på bvc för att väga honom och se hur mycket han gått upp i vikt. Halie får umgås lite med brorsan och resten hemma hos de medan jag och Eddy är där. Sambon jobbar ju så han kan inte närvara och då känns det jobbigt att ha båda med sig. Tur brorsan bor granne med oss =)

Nyänget

2011-07-28 / 17:35:46
Idag blev det bad för vår del.. Sambon jobbade så jag, Halie, Eddy, brorsan, Malin, Hampus och Anton drog till nyänget. Det var ruskigt varmt i luften och i vattnet. Halie badade bara en stund. Hon satt hellre och åt fika och mackor på filten. Vi var där i cirka 4-5 timmar. Där efter kom sambon och hämtade upp oss. Vi har nyss dragit i oss middag och nu ligger Eddy och sover i min famn och jag skriver med en hand. Halie och sambon leker lite.

Kanon bra dag på stan =)

2011-07-27 / 20:51:53
Nu var det ett tag sedan. Internet har strulat så jag har inte kunnat vara inne, men nu funkar det igen.

Idag så var jag ut med barnen alldeles själv utan sambon. Fast helt själva var vi ju inte utan vi följde med min bror, hans tjej och hans tjejs bror till stan. Hittade en bodys och byxor till Eddy och ett linne till Halie. Där efter så strosade jag bara runt med de och vi fikade på Café. Mot slutet så fick Halie leka vid leklust och då kom sambon som slutat jobba. Hann även träffa min vackra Sandra på stan. Hon bjöd mig på middag och vi hade en härlig pratstund. Måste tacka ännu en gång för allt.

Nu så har vi precis kommit hem, eller nja för en timme sedan ungefär.. Är helt slut, men man måste ju aktivera Halie om dagarna. Hon blir ju så bråkig då vi bara sitter inne. Så imorgon om vädret tillåter så blir det nyänget annars hänkar vi på Sandra till stan, vi får se vilket det blir. Men som sagt nu ska jag chilla här i ungefär en timme till sedan måste jag till sängs. Eddy har en vana nu att vilja ammas från fem-halv sex till halv sju på morgonen och precis då han somnat brukar Halie vakna och det är vid halv sju.

Igår så fick Halie bada en snabbis på nyänget efter att sambon slutat. Var himla mys och hon badade för fullt =) foton finns här nedan, check it out!

Hem ljuva hem

2011-07-25 / 07:55:12
Godmorgon.
Klockan halv sju ville Halie upp denna morgon. Sambon är påväg till jobbet så det blir första gången jag ska ha barnen själv. Hoppas det går bra, men det gör det så länge jag tillåter det.

Vi fick ju åka hem igår ifrån sollefteå.. Eddys gulsot hade sjunkit bra och nu får man bara hålla tummarna att det inte blir mer utan att det blir mindre dag för dag. Bvc skulle hålla koll på det där.

Just nu så sover Eddy i våran säng och Halie springer runt här hemma och leker med typ alla skor hon hittar. Efter hon sovit lunch så funderar vi på en promenad. Får se vart vi hamnar =)

Foton sen vi var i Sollefteå och då vi kom och hämtade Halie hos mormor.

Gumman hoppade i med kläderna på =)

En dag till i Sollefteå

2011-07-23 / 14:11:01
Kände hur jobbigt det kändes så sköterksan kom in och sa att vi blir här ännu en dag/natt. Hans gulsot hade sjunkit bra från 580 till 200 men doktorn ville ha han en natt till så det kunde sjunka ännu mera. Otur för oss men tur för Eddy. Just nu ligger han och sola och sambon sover. Man blir ju så övertrött av att ligga här inne. Vi är inne i ett sommarrum. Ett ccg rum med inga fönster och inga saker här inne typ. Visste inte ens vilket väder vi har ute förän jag gick mot huvudentren nyss.. Det var sol och värme, känns inte lockande att sitta inne i ett rum då. Vi kan ju inte gå någonstans tillsammans då Eddy måste sola. Så vi äter även på rummet. Men tur de serverar god mat här, det är ett plus i kanten. Sedan är det kass sändning här inne, det ä ett under att jag ens kan blogga lite nu. Att prata i telefonen är omöjligt.

Saknar Halie så mycket, har ju knappt hunnit umgås med henne sen Eddy kom till världen. Trodde verkligen att jag skulle få umgås med henne idag, men icke då. Jag får sakna henne tills imorgon. Hon hade dessutom frågat efter mig idag, känner mig så ledsen och får ångest över att jag inte kan vara med henne just nu och särskilt då man är 9 mil bort ifrån henne. Jädrans Övik som ska ha sommarstängt på BB/förlossningen, borde inte vara lagligt. Nä känner mig smått ledsen och irriterad över situationen nu.. Det blir väl bättre på en stund skulle jag tro.

Synd man inte hade med sig filmer.. Så jag funderar om jag ska skicka ut sambon och köpa en film och kanske något gotta så man har något att göra ikväll.

Sollefteå BB

2011-07-23 / 13:44:33
Sitter just nu inne i vårt rum, jag och sambon. Eddy har solat hela natten ocj jag har just ammat honom så nu ligger han i pappas famn. Igår då bvc kom hem till oss nämnde jag om att jag tyckte Eddy var så gul och att det inte blivit mindre. Så hon ringde till doktorn i Sollefteå och då tyckte de att vi skulle komma in. Så vi fick ta bilen och köra över 9 mil. Kom hit igår kväll runt sju. De tog ett värde och såg att han låg precis på gränsen till gulsot så de tyckte vi skulle stanna och sola han över natten. Det har gått bra, imorse upptcäkte jag att han dragit av sig sin ögonbindel alldeles själv. Sötnosen rä så stark och rör sig himla mycket. Snart ska vi gå och ta frukost för klockan elva så ska vi ta ett nytt prov för att se om gulsoten minskat om den har det så får vi åka hem idag, annars så måste vi ligga över en natt till. Så håll tummarna för Eddy nu, vi vill ju hem och mysa med gumman vår som är hemma hos mormor.

Äntligen vaken

2011-07-21 / 16:24:09
Har nyss ammat Eddy och han ligger nu vaken i sängen, kommer snart begära lite mera om jag känner honom rätt. Fick väcka upp honom efter 5 timmar. Pojken kan ju sova hur länge som helst. Som sagt sambon har även kommit hit efter jobbet, han är med Halie just nu ute. Vi ska snart äta grillat här och sedan bege oss hemåt. Ska bli mysigt att få sova i samma säng som älsklingen igen. Då vi varit här har jag och Eddy sovit i vardagsrummet för att Eddy inte ska väcka upp Halie. Sambon sov såklart med Halie så inte hon blev ensam i rummet. Men har inte så mycket mer att säga nu, tänkte gå och umgås med Eddy medans han är vaken och tittar.

Vardags snack

2011-07-21 / 13:23:52
Halie vaknade för en stund sedan så jag gav henne lite mellis. Efter det så ville hon följa med mormor till affären så då fick hon göra det. Eddy sover fortfarande, han är en riktig sjusovare. Men borde snart vakna så jag kan amma och byta på honom. Ska bli kul att komma hem också, fast längtar ju inte till allt som behövs städas och tvättas men vill upp med allt nytt vi fyndat i dollarstore och alla fina ramar vill jag lägga in kort i. Måste bara framkalla lite på Eddy så han också får komma upp på väggen. Men nu så tänkter jag passa på att vila bredvid Eddy, vill ju läka någon gång.. Puss och hejs hörs ikväll igen :)

Sussar så sött

2011-07-21 / 11:29:31
Nu ligger mina snuttisar och sover. Var så mys att få lägga Halie igen det var ett tag sedan. Då jag var höggravid så tog ju min sambo ann det jobbet. Hon testade mig lite men till slut så somnade hon. Eddy har sovit lite längre men han sover ju för det mesta. Nu då amningen funkar måste jag ju säga att han är en riktigt snäll pojke.. Sover otroligt mycket mer än Halie. Men vad jag har hört så brukar pojkar sova mer och det stämmer iaf in på mina snuttisar.

Vi tänker stanna och äta god middag hos mamma idag hon ville det och där efter hem.. Måste tvätta har sjukt mycket tvätt nu och särskilt då en till liten har kommit till världen. Sedan ska vi även umgås med min sambos mamma som kommer och besöker. Blir nog roligt för henne att få se Eddy.

Dollarstore

2011-07-20 / 21:53:48
Imorse vid tio så rullade två bilar iväg dit. Jag och min familj och mamma med familj. Var hur mysigt som helst. Fyndade massor och fick födelsedags pengar av mamma att handla för där. Mitt upp i allt så blev Eddy hungrig så jag fick sätta mig och amma mitt i affären och Halie sittandes i vagnen. Man märker hur stressigt det kan bli med två barn. Efter dollarstore så fann vi även eusrostore och där fann jag en pengabössa till Eddy och puder till mig själv. Halie fick även ett par foppatofflor av mormor. Efter det så rullade vi hemåt. Har iaf haft en super trevlig dag men nu har jag ont överallt. Efter jag födde Halie så hade jag endast ont i stygnen men nu har jag ont där och hela ryggen och underlivet. Det känns fortfarande som om jag födde alldeles nyss och att jag bär på en tung mage ännu. Jag får hoppas för min egen skull att det ger med sig snart så att man kan känna sig som människa igen.

Just nu så har Eddy somnat i mormors säng och Halie sover uppe i gästrummet. Ska snart sätta mig ner i tv rummet och käka lite götta till en film innan det är dags att sova. Imorgon ska sambon jobba så vi blir kvar här tills imorgon efter att han slutat. Sedan ska vi hem och börja livet som tvåbarnsföräldrar på riktigt. Känner mig riktigt nervös över att få ta hand om både Halie och Eddy själv då sambon jobbar. Jag hoppas att amningen kommer att funka då. För nu funkar amningen kanon bra och Eddy vill amma var 5e timme och på nätterna var 3e timme. Men då han väl ammar så vill han amma runt 1-2 timmar, riktigt länge och just därför undrar jag hur det ska gå att ta hand om Halie samtidigt. Men jag får helt enkelt vara stark och inte ge upp så ska det väl gå hoppas jag.

Foton som togs igår :)

2011-07-19 / 12:26:51

Finaste Eddy

Är i Svedjeholmen

2011-07-19 / 11:33:21
Sitter i Svedjeholmen just nu och känner mig pigg. Så himla skönt och amningen funkade rätt så bra inatt. Ammade vid tolv och sedan vid tre och där efter så vaknade vi halv nio så vi fick alla sova ut, riktigt skönt. Både jag och sambon kände hur vi saknade Halie imorse så vi drog till Svedjeholmen för att få träffa henne och hon blev så glad. Sprang och gav mig en stor kram.. Kände hur varm mitt mamma hjärta blev då. Så nu sitter vi här och umgås lite och Eddy sover för fullt i sin bilstol.

Sambon ska jobba på torsdag så då tänkte jag sova över hos mamma så jag kan få lite hjälp med Halie. Känner att jag vill få igång amningen bra innan jag blir själv med de båda. Tur man har en snäll och förstående mamma. Som sagt man känner verkligen hur det är att vara tvåbarnsmamma det är ett hårt arbete.. Särskilt då dom har olika behov.. Men med vilja, kärlek och starkhet så klarar man nog det mesta.

Kärleken till er är oslagbar

Förlossningsberättelse "Eddy"

2011-07-18 / 20:01:47
Det började med att jag och älskling la oss i sängen vid tolv och jag hade lite svårt att sova.. Varför visste jag inte då men min sambo somnade på sturt. halv sju på morgonen så kommer Halie in i rummet. Väldigt tidigt vaknade hon och det brukar hon inte göra då hon sover hemma. Kände just då hur ont det gjorde att ligga på sidan oavsett hur jag vred och vände på mig så kändes det jätte konstigt så jag gick upp för att kissa och precis efter jag kissat så känner jag hur det känns som att jag "kissar på mig" medvetet. Jag gick in till sovrummet och sa till Matte.. Jag tror att vattnet gick. Lite chockad var jag men visste ju inte om vattnet hade gått. Så jag ringde min mamma och hon bad mig ringa till förlossningen.. Berättade läget och de tyckte jag skulle komma in och helt plötsligt då jag la på så gick vattnet ännu en gång och där med började jag känna riktiga sammadragningar som gick över till värkar. Jag skyndade mig över till min brors kompis lägenhet för att väcka upp honom så han kunde ha Halie. Då dörren öppnades så gick vattnet ännu en gång, började känna att det blev brådis nu särskilt då värkarna kom tätt emellan. Min bror gick över jag och sambon åkte till Svedjeholmen för att hämta mamma och min syster. Min syster skulle hjälpa min bror att ta hand om Halie och mamma följde med på förlossningen. Jag hade väldigt ont i bilen och alla gupp kändes som rena mordet så jag var inte på ett topp humör i bilen. Väl där så parkerar sambon bilen och mamma hämtar rullstol så åkte vi upp. Direkt då jag kom in så fick jag börja med lustgasen och de tog på mig en ctg men värkarna blev så intensiva så de tog ur den och kollade hur öppen jag var. Var öppen 4 cm.. Valde att ställa mig upp under värkarna och använde bara lustgasen.. Började kännas att jag ville ha ryggbedövningen.. De kollade igen hur öppen jag var och var då öppen 4 1/5 cm.. Fick invänta en stund på han som skulle ge mig det och då han kom hade jag fruktansvärt ont och särskilt då jag fick ligga ner. Han var nästan klar och skulle precis dra in värkan i sprutan då plötsligt sköterskorna sa att de var tvungen att kolla mig för bebisen visade tecken på att inte må bra. Helt plötsligt var jag helt öppen och de fick avbryta. Så jag fick inte ryggbedövning och kände paniken i mig och tänkte "hur ska jag klara detta?" Men beslöt mig för att tänka på andningen och ha lustgasen som min bästavän. De hade även problem att få in drop på mig den gick sönder hela tiden. De försökte i säkert över timme med att hålla det fast. Men i slutändan så fick bebisen några plattor på huvudet istället. Jag började små krysta men kände inte den riktiga krystvärken. Så de bad mig att inte krysta på en stund.. Men jag började känna hur hårt krystvärkarna blev och sedan var det dags att börja krysta på riktigt. Det var jätte svårt för jag kände ju inte det riktiga krystvärken så då jag krystade kändes det som inget hände. Hade någon hinna som var ivägen men i slutändan så fann jag hur jag skulle göra och började då krysta mellan himmel och jord, har nog aldrig krystat så hårt. De fick klippa upp mig lite då de såg hur stort huvudet var. Efter det så kom han bara ut och vilken känsla det var.. Smärtan var borta. (Klockan var 11.54) Jag hörde hur sambon sa "det är en pojke". Såg bebisen snabbt och hörde bara ett litet tjut så de fick gå iväg med honom till ett annat rum.. Men jag kände mig faktiskt inte orolig min känsla sa att han var okej. Medans de gått iväg så började jag krysta ut moderkakan som vägde 700 gram, en riktigt stor en och de började sy mig lite. Precis då började jag känna eftervärkar som gjorde riktigt ont.. Fick lite smärtlindring och sen kom min sambo in med honom bärandes i famnen.. Jag fick honom direkt och känner hur lycklig jag var.. Äntligen var han här hos oss. Efter de sytt mig så fick vi sitta ensamma inne i förlossningssalen i 3 timmar. Det blev helt plötsligt fullt upp på förlossningen så vi blev som lite bortglömda. Vi var båda överrens om att han skulle heta Eddy vi tyckte direkt att han liknade en liten "Eddy". så det gick lika fort att bestämma hans namn som Halies namn. Till slut kom de in och vägde honom och blev då chockad över att höra att han vägde 4290 gram och var 54 cm lång. En riktig bjässe, inte så konstigt att han var svår att krysta ut tänkte jag då. Efter det fick jag duscha och testa kissa.. Det gick bra bara att det var så obehagligt med allt blod som forsade ur, jag hatar blod.. Dessutom kände man sig så himla tom. Som att jag inte ätit mat på över tre veckor. Men en dusch på det var riktigt skönt. Efter det så gick vi över till BB och där bestämde vi oss för att vi ville hem. Jag fyllde ju år och kände att det skulle vara mys att få fira födelsedagen lite hemma. Så vi bad om att få åka hem redan samma dag. De gick bara det att vi var tvugna att vara där 6 timmar först. Så vi satt där och kunde inte alls somna så mycket som hade hänt. Det kom även in en trevlig kvinna som nyss fött. Hon såg ju ut att må så himla bra och det var hennes fjärde barn.. Hon tyckte lite synd om mig som hade så mycket eftervärkar. Hade gärna bytt med henne. Men vi snackade nog några timmar tills doktorn kom för att titta på Eddy. Allt såg fint ut och efter det fick jag ta en spruta eftersom att även Eddy hade positivt i blodgruppen. Jag är ju negativ. Sen var vi färdiga och där ute satt lilla Halie och mamma och väntade på oss. Halie sov med vaknade då vi kom hem. Hon var väldigt trött och fattade inte alls vem Eddy var. Så vi la henne direkt och sedan åt vi lite tårta och pratade hemma hos oss. 

Kan ju säga att att jag är mer nöjd över Örnsköldsviks förlossning ochh BB än Umeås. Alla var så trevliga och duktiga på information. De satt och prata med en länge och brydde sig. I Umeå var det bara rörigt med allt. Är även nöjd över att jag klarade av att föda Eddy utan bedövning. Och måste tacka min snälla sambo som stöttade mig på det bästa sättet och även min mamma som fanns där vid min sida och som tagid hand om Halie.. Och ett tack till mina syskon som tog hand om Halie medans jag födde.

Precis kommit in till förlossningen!

Ett flin innan det verkliga satt igång

Sista magfotot innan Eddy tittade ut

Ont ont ont, det säger väl allt?

Ser kanske lite hemskt ut, men han fick ha denna i 5 minuter efter det mådde han som en prins :)

Där kom skriket som jag hörde enda in till mitt rum :)

En berörd pappa <3

Mössan på

Äntligen fick jag honom i min famn :)

Mormor fick vara med om något stort och även vara den tredje att hålla i Eddy 

En lycklig tvåbarnspappa!

Fullt upp med amning

2011-07-18 / 18:55:47
God kväll.
Sitter just nu och njuter av lugnet här hemma. Eddy har skrikit hela natten, halva morgonen och en hel del nu på eftermiddagen. Det beror på att han inte gillar att jag fått mycket mjölk nu då jag ammar. Så han är riktigt arg men det gäller att kämpa på och inte ge upp så kommer det gå tillslut. Idag så såg jag att han fick i sig mat så det känns ju tryggt. Just nu så sover han här i soffan bredvid mig.
Saknar Halie så mycket önskar att hon kunde vara här just nu. Men på onsdag så ses vi igen, kommer krama sönder henne. Får även hoppas att min amning blivit bättre så att Eddy är mer nöjd med sin vardag. Annars är han en riktigt go kille med charmen i sig.
Var även på BB för doktorbesök idag, allt såg fint ut med honom. Så nu är det bara att amma på och se så han går upp i vikt. På fredag eftermiddag kommer en från bvc hit och då skall han vägas.

Två dagar gammal

2011-07-17 / 15:07:31
Hallå alla.
Just nu så är det väldigt lugnt här hemma. Sambon och Eddy sover och Halie är hos mormor. Hon ska vara där några dagar nu, har varit så mycket nu då Eddy kom till världen. Känner mig inte helt utvilad + att min sambo ska jobba tre dagar i streck så istället för att sitta inne hela dagarna med en aktiv tjej så har hon det bättre hos mormor då sambon jobbar. Jag är inte riktigt ställd efter förlossningen ännu. Har massor av eftervärkar och svårt att gå, men tur det går över ju mer dagarna går. Ska självklart åka och hälsa på Halie då sambon slutat.. Klarar ju knappt av att vara utan henne en dag. Saknar henne redan. Och ett stort tack till min snälla mamma som ställer upp att ha henne, hon är guld värd <3 hon har ställt upp enormt mycket sen Eddy kom!

Idag har vi även varit in på BB för ett puk och sedan vägdes  Eddy han hade gått ner normalt och hade lite gulsot men så länge jag ammade och han inte visar något tecken på slöhet så skulle allt vara bra. Så snart måste jag väcka lillkillen som sovit i över tre timmar. Måste ju få igång min amning så han själv får i sig det han behöver. Endast inatt fick ha ersättning en gång annars har jag bara ammat på för att få igång det.

Eddys första natt

Lyckligare än lyckligast

2011-07-16 / 16:48:08
Ni som grattade mig igår har nog grattat oss för vårt underverk också. Igår fick jag vi en son på min födelsedag, kan man få en bättre present? det skulle jag inte tro. Tänker såklart lägga in en förlossningsberättelse. Men det får komma då det är lite lugnare och jag har orken till att skriva ner allt.

I vilket fall är vi hemma hos mamma, eftersom att Halie är så aktiv så måste man ju tänka på henne. Det går rätt bra med henne och Eddy. Förutom att Halie lyckats ge han ett litet klösmärke. Men så kan det bli, hon blir snart van med att han finns i vårat liv.

Snart blir det mat och där efter ska jag och älskling unna oss ikväll, ska köpa hem lite godis och dricka dessutom har vi chips och ostkrokar. Så vi ska passa på att ha mys kväll så länge barnen tillåter oss det..

Känns helt otroligt att vi nu är tvåbarnsföräldrar.. Är lyckligare än lyckligast just nu.

Grattis till mig

2011-07-15 / 00:22:39
Idag fyller jag hela 23 år. Vad är positivt med den åldern? Ja något speciellt är det ju.. Kommer nämligen in på 23 års krogarna.. Inte för att jag ska ut, men sedan någon gång kan det vara bra att vara 23 år. Ska inte fira den så mycket utan blir väl lite tårta hos oss imorgon med några annhöriga så det ska bli mysigt. Förutom att det är en bra dag för mig så är det en jobbig dag för en hel del andra imorgon. Bengans begravning sker och det kommer vara mycke ledsna miner. Men till tårtan skall jag tända ett ljus för vår älskade Bengan. Men nu måste jag säga godnatt så jag kommer upp imorgon.
Förra året då jag fyllde år!

Ultraljudet gick kanon =)

2011-07-14 / 20:40:30
Gick kanon bra på ultraljudet, bebisen var inte alls så stor utan vägde nu ungefär som Halie vägde då hon kom ut. Bebisen vägde alltså runt 3500 g.. Och hade inte heller mycket vätska utan allt såg normalt ut. Det enda hon kunde se var att bebisen hade en lite rund mage. Så vi får nog ut en bebis med lite hull :) Berättade även att jag var riktigt less och sov så dåligt om nätterna och hon sa om det kvarstod i helgen kunde jag ringa dit och sedan kan de göra en bedömning om jag ska sättas igång. Så vi får se hur jag mår imorgon. Annars blir det Sollefteå som sagt. Det närmar sig mot måndag morgon noch då blir det inte Örnsköldsvik i alla fall. Men men är iaf nöjd över dagens resultat.

Kom nyss hem ifrån bion med syrran. Sista Harry potter var helt okej och ett bra slut. Nu inväntar jag bara att Twillight ska komma på bio. Men men ska göra annat nu då man nyss kommit hem. Imorgon ska det bakas, tur jag har en bra karl som ska göra tårtan =) Vi ses imorgon ni som kommer!

Snart ultraljud

2011-07-14 / 10:50:55
Godmorgon people.
Klev upp för en liten stund sedan, känner mig hängig som vanligt men tur att det brukar ge med sig efter cirka 3 timmar och då är det ultraljudet som gäller för mig och min sambo. Och ingen bebis vill ut ännu, verkar trivas som fisken i min mage. Är också kvar i Svedjeholmen men ikväll rör vi oss hemåt för det måste ordnas inför imorgon då jag fyller år. Ska bara bjuda på lite tårta osv, är ju inte så speciellt att fylla år. Men för första gången så fyller jag år på en helg dag och just då är man gravid och just 23 fyller jag.. Så man kommer ju in på 23 år krogarna nu. Men som sagt jag hinner gå ut senare. Det viktigaste nu är att lillen mår bra och vill titta ut snart.
Men nu så ska jag ta mig en dusch, sminka mig lite (var ett tag sedan nu känner jag) och där efter åker vi till ultraljudet. Halie får stanna hos mormor.

Lite graviditetes tankar osv

2011-07-13 / 19:14:06
Har bara latat mig hela dagen och då menar jag hela dagen.. Antingen legat i mamma och Anders säng eller så har jag bara suttit i köks soffan. ur jag har en sn'äll mamma som hjälpt till med Halie idag, det är jag enbormt tacksam för. Men nu vill mamma verkligen få ut dig. Med Halie var det inte alls så utan slutet var lätt och så kom hon bara. Denna gång är helt annat. Börjar tappa tålamodet och vill bara ha ut den lille nu. Känner mig otillgänglig då det gäller Halie, så jag känner mig inte som världens bästa mamma nu heller. Vill kunna ta hand om min snutta som vanligt igen och vår nya såklart. Visst det är inte långt kvar nu. Men varje dag blir tyngre och tyngre. Men till det bra, imorgon så ska vi på ultraljud så det är riktigt spännande. Då får vi se om fostervattnet ökat eller om bebisen blivit större. Ska skriva lite frågor på en lapp ikväll så jag får med allt jag vill veta. Det var barnmorskan som tipsade mig om det. Och om inget hjänder tills imorgon kväll så ska jag på bio med min syster. Hon ska bjuda mig, visst är hon snäll? vi ska nämligen se Harry potter del 2. Vi såg ju del 1 sist. Men då beror ju allt på bebisen och ultraljudet, man vet ju aldrig vad som kan ske som sagt.

Vecka 39
Nu har magen sjunkit en hel del

Dagens

2011-07-13 / 13:41:07
Och nu till dagens.
Har sovit halv dåligt inatt så jag tänkte vila mig på en stund och se så jag blir pigg. Måste ju hålla mig pigg nu då det närmar sig. Mormor och Halie är uppe och sover, mormor skulle bara lägga henne men tror att somnade själv då det var en timme sedan hon gick upp med Halie. Sambon jobbar till fyra idag. Idag sker inget speciellt, vad kan man göra då man är så gravid som mig? inte så mycket med alla dess besvär.

Har nämligen inget roligt att nämna idag, bara att det är 9 dagar kvar till BF. Vi hörs senare

Morbror Basse och Halie myste imorse

Badning i söndags

2011-07-13 / 13:34:44
Det blev lite bad i söndags

Foton sen 8 juli

2011-07-13 / 13:08:11
Foton sen Sofie, Lars och Liam var här 7-9 juli

vi besökte min mamma dfagen efter de kom.
Liam badade en liten stund tills han upptäckte att det var roligare att springa fritt på gräsmattan

Sötungarna leket för fulla muggar medans jag och Sofie fotar

Halie badade hur mycket som helst mer än hon brukar göra

Det blev lite fika på gräsmattan

Myser i solen

Liam leker

Deras vackra och ståtliga hund Driva

Världens bästa mamma åt världens sötaste Liam

Sambon var ju så otroligt duktig som målade hela dagen lång

Liam <3

Halie passade på att sno Liams vagn där hon satt i nästan en timme

Sura minen, vet inte varför hon såg så sur ut här

Så söt då hon skelar

Sofie pillar på Liams navel, hihi

Anders redo för utgång

Lycklig över att ha fått en rabarber

På slutet fick sambon hjälp av Lars

10 dagar kvar

2011-07-12 / 20:07:59
Hej och hallå.
Idag håller vi oss i Svedjeholmen, ska be mamma ordna datorn lite så man kan uppdatera lite oftare.. Vilket jag saknar. Idag så har vi gjort lite ärenden som att köpa lite ingridienser för tårta.. Fyller ju år på fredag. Blev även en snabbis till specsavers för att ordna Halies brillor och där efter har vi bara varit hos mamma. Följde även med mamma och min syster till sjukhuset.

Igår fick vi en växasäng av J, så grymt tacksam jag är. Är riktigt nöjd och särskilt över att det finns så generösa människor som har ett hjärta av guld att ge bort en sån fin växasäng. Halie älskade den och sovde hela natten lång och kom till vårt sovrum halv nio imorse. Så det gick suveränt bra med andra ord.

Nu återstår det bara 10 dagar till BF, känner mig riktigt peppad och nu vill man se vad som döljer sig där inne. Jag hoppas självklart att den kommer innan söndag. För då får jag föda i Övik.. Annars blir det Sollefteå men då har jag ju min fina vän som ska befinna sig där. Så det löser sig vilket fall.

Har fotat mycket sen veckan som gått. Ska dra in lite ikväll men så länge får ni två söta foton jag snott av Sofie sen de var här och hälsade på.

Barnmorskan idag

2011-07-11 / 14:46:53
Önskar att jag kudne uppdatera mer än jag gjort. Men vår dator har börjat krångla åter igen, så jag passar på lite nu medans jag är i Svedjeholmen.

Idag var jag, Halie och mamma hos barnmorskan och det gick bättre än sist. Blodsockret såg fint ut, bebisens hjärtljud liak så och hade hjärtslag på 140 och omfången på magen  hade inte stegrat lika mycket som sist. Hade lite dåligt i min egen puls men det är rätt så vanligt nu på slutet och särskilt nu då det är varmt ute. Så nu återstår endast ultraljudet på torsdag. Annars är det bara att vänta på att få föda för nästa tid på bm är 26 juli och då har jag gått över tiden och det hoppas man ju inte. Vet inte alls hur det är nu om jag får gå över eller inte så mycket ny information för varje gång. Kan ju säga att jag är riktigt less nu, orkar knappt med min vardag och all dess tillbehör.

Snart kommer älsklingen hem, eller snarare till Svedjeholmen. Han har en del kvar att måla på huset. Mer än så sker inte idag. Hoppas jag kan uppdatera snart igen. Ha det finast alla som läser

Besök från Hudiksvall

2011-07-08 / 14:32:00
Förslåt för att det var ett tag sedan jag bloggade. Men jag har ju fin främmande av Sofie, Lars och deras söte son Liam. Så igår ägnade jag tiden bara åt dem och samma idag med. Men just nu så nattar sambon Halie och Sofie Liam så jag passar på att surfa lite då. Ikväll så ska vi se lite film, käka godis, dricka dricka och umgås. Jag vet att jag ska vara försiktig med socker men jag måste medge att jag varit sjukt dålig på det. Får se på BM besöket på måndag hur det ser ut, gruvar mig lite inför det.

Idag har vi varit i Svedjeholmen hela dagen lång. Har umgåtts med mamma och resten som var där medans sambon målat och fick lite hjälp av Lars. Vi andra har fikat, solat och barnen fick bada. För första gången uppskattade Halie badpoolen mer än någonsin så det var riktigt kul att se :) Vi åkte hem vid middags tid.

Imorgon åker dom fina hem och då börjar vardagagen igen och jag ska vara mer försiktig. För det första så skall jag vara mer försiktig med socker. Och hoppas lillen vill ut.. Fick faktiskt liknande mens smärtor idag som avtog nu ikväll. Tråkigt tråkigt men så är det.


Jobbig dag

2011-07-06 / 20:23:09
Puh vilken dag. Har bara känt mig allmänt ledsen över saker och ting idag. Ska väl inte utrycka mig om vad. Men nu mot kvällen kände mig nådigt gladare. Men är helt slut på i kroppen. Men jag gör mitt bästa. Vi har även varit på badstrand idag men jag satt i biloen under hela tiden eftersom att jag kände mig inte alls på humör och ville inte smitta ner alla med det heller.

Gumman fick lite kladdmuffins innan det var dags för en dusch och sängen, det uppskattades som ni ser

Imorgon så kanske jag får två besök ett besök innan ett ifall det gick och efter det så kommer Sofie med hennes fina familj och stannar till på lördag. Så det ska bli riktigt mysigt att få rå om dom.

Pust, inte alls på humör

2011-07-06 / 12:52:44
Idag är jag inte alls på humör, särskilt då man planerat och sedan blir det inte så. Inte bara det så känner jag mig hängig och sjuk.. Perfekt såhär på slutet, or not. Har även ont i magen en hel del. Känns att bebisen vuxit enormt. Skulle vara kul att se hur mycket den vuxit. Men som sagt får hoppas att humöret sätter sig på topp senare idag. Orkar inte ens med mig själv då det är såhär, kanske tillhör det graviditeten.. Men slinker in någon inlägg då jag är mer på topp.. Ha en härlig dag allihopa!

Vecka 38 (37+3)

2011-07-05 / 23:18:55

Badning och annat

2011-07-05 / 23:06:09
God kväll.
Har varit full rulle idag. Först så åkte vi till nyänget och badade, men så fort vi kom dit så kom molnen fram och det börjader små regna så Halie var inte alls intresserad utav att bada så hon satt mest bredvid oss och käkade godsaker och huttrade. Hon är ju så kall blodig lilla gumman. Där efter så åkte vi hem till mamma och Anders så fick Halie sova lunch i bilen. Vi fick även middag här och innan dess så åkte vi till rusta, willys och ÖB. Väl hemma hos mamma och Anders igen så bestämdes det att vi skulle sova här för att sambon ska hjälpa till med huset här imorgon bitti.

Halie kände på vattnet en snabb sväng

Sitter bland molnen


vår finaste tjej

gumman fick gå i sockar en bit eftersom att hon badat skorna

Då Halie somnade så blev jag otroligt sugen på ostkrokar så jag kände mig tvungen att köpa det.. Så jobbigt att tänka sig för gällande socker hela tiden. Så idag sket jag fullständigt i det.

halie gillar också att tala i telefon


Om vädret är fint imorgon så blir det till att bada igen och kanske är Halie mer sugen på det också

Badning står på schemat

2011-07-05 / 12:37:17
God lunch eller vad man nu säger denna tid.
Halie äter just nu lite lunch där efter så kommer mamma hit och vi ska dra iväg och bada. Fast det blir ju bara Halie som ska bada, så stor som jag är så hoppar jag helst inte i. Vi kan inte ta våran bil heller eftersom att min sambo glömde nycklarna i Umeå igår kväll. Men vi har tur att han har en vän som är ute och kör och jobbar där just nu så han ska ta dom åt oss.

Inatt har jag inte sovit så väldans bra, bebisen är så tung så fort jag byter sida svider det till i hela magen. Rätt så jobbigt då man försöker vila ut sig inför förlossningen. Men jag får härda ut nu den sista tiden. Jag vet att jag klagar massor nu. Men varför tror ni då att jag har en blogg? jo för att skriva av mig.

Men nu så tjurar gumman så vi ska börja och dra oss till badstranden. Ha en härlig dag i solen alla, för det ska vi ha :)

Kvällens sista inlägg

2011-07-04 / 22:23:56
Alla tankar går till Bengan och hans son idag, så svårt att fokusera på annat. Men har gjort mitt bästa. Tur jag hade en snäll dotter som somnade direkt jag la henne i sängen. Sånt uppskattas en sån här kväll. Ser i alla fall på en riktigt bra film på 9an. Efter den ska jag nog gå till sängs och slå på tvn i rummet och se lite innan man somnar. Sambon kommer nog hem sent ikväll. Har dessutom inte orkat städa idag, typiskt att man bör göra det varje dag för att det ska se bra ut. Men idag fanns ingen ork.. Thats it, jag och älskling får väl städa lite imorgon tillsammans istället.

Har fullt av sammandragningar, men det kan man ju ha hur mycket av som helst. Önskade bara att det kunde komma igång. Är så less på tyngden nu och alla dess symptom. Med Halie var det inte alls samma sak allt var så bra och på slutet så var det inte alls såhär.. Jag var så nöjd som fick henne på BF. Men det är väl för att man gruvar sig med. Den 15 juli stänger BB i Örnsköldsvik (samma dag jag fyller år). Så då blir det Sollefteå man måste åka in till, känns inte alls givande. Så min dröm är att lillen skall komma ut 10-13 juli.. Men det man vill brukar ju inte ske. Så det sätter nog igång strax efter 15e bara därför. Men glad är jag ändå som snart ska få hålla i en liten bebis i min famn ännu en gång, vilken upplevelse jag och min älskling ska få uppleva igen. Magiskt och spännande!

Tänker se klart filmen nu, men vi hörs av mer imorgon!

Gumman och sin älskade cykel

Gumman 20 månader ♥

2011-07-04 / 20:24:08
Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade inom denna kategori, så nu är det dags.

Vad kan Halie säga nu?

Hon kan säga så mycket att jag inte ens skulle få ner allt i detta inlägg, hon är riktigt duktig på att prata (även kinesiska ibland).

Berätta lite av det hon lärt sig?
- Halie kan kliva in i bilen helt själv och sätta sig i sin stol, även gå ner från stolen och ut ur bilen själv utan hjälp.
- Hon kan gå helt själv i trapporna, men man har ju uppsikt men hon är riktigt duktig på det.
- Hon förstår när man talar till henne
- Hon kan ta på sig skorna själv och ibland t.om jackan.
- Hon kan torka sig där nere efter att vi bytt en kiss blöja på henne.
Och mycket mycket mer som inte kommer upp i hjärnan just nu.

Hur många tänder har hon?
Fulla käften, kan vara någon enstaka som inte finns. Men har inte lagt märke till det ännu.

Vad har hon för favoritmaträtt?
Hon älskar spagetti och köttfärsås, korv, kött och strips.

Vad gillar hon inte att äta, något speciellt?
Hon är inte så förtjust i gröt längre (hur mycket jag än vill att hon ska äta det). Sedan är det som svårt att veta. För ibland är hon bara tjurig då hon ska äta.

Vad älskar hon att göra?
Cykla på sin cyckel, köra runt med sin princessbil, gå runt med dockvagnen, leka med bilar, leka med dockan och att åka bil.
Vilken storlek har hon på sina kläder just nu?
Hon kan fortfarande ha några som är storlek 92.. Men jag just nu köper jag runt 98-104.

Vilka personers namn kan Halie säga?
Anders = Asch, Basse = asse, mormor = mamma, Bellan = Ellan, Liam = Iam, Eilah = eja, Theo = eo, pappa = pappa, mamma = mamma, Kiara = iara.. Kan missat någon men detta kom jag på!

Är hon mammig eller pappig?
Halie är just nu väldigt pappig.

Vad är det sötaste hon brukar göra?
Ge slängpussar då man skall gå och det kan hon ge till många. Och sedan då man får en puss av henne då blir man riktigt rörd.

Vad för dumheter brukar hon hitta på?
Är hon på riktigt dåligt humör kan hon ta Kiaras vattenskål och slänga ut. Annars är hon som de flesta rör det hon inte får osv.

Vilket/vilka djur gillar hon bäst?
Hund, katt, gris och apa.

Hur mycket väger hon och hur lång är hon?
Var ju ett tag sedan sist minns bara att hon vägde runt 11 kg.. Och hennes längd är jag osäker på.

Har Halie varit på någon semester sen hon kom till världen?
Jajjemensan, den andra var nu på midsommar. Det blev furuvik, en sväng till min pappa i Uppsala och en massa andra besök. Hon var även med oss till Uppsala förra midsommaren :)

Hur ser hon ut just nu?
Gumman har glasögon, blondt hår och håret har vuxit en hel del nu på slutet.. Hon har dessutom lite skruvlockar längst ner på håret. Hon har lite olika nyanser på ögonen precis som mamma osv.

Gumman har blivit så stor att hon chockera mig varje dag för sina nya ord eller förståelse. Mamma och pappa älskar dig så otroligt mycket, du är vår lilla guldklimp

Förlossningen idag

2011-07-04 / 19:54:08
Mitt upp i allt (då vi fått veta om Bengans dödsfall) så tyckte jag att jag fått så mycket flytningar men var ju inte säker om det var det. Så min oroliga mamma ville att jag skulle ringa in till förlossningen så då gjorde jag det. Berättade läget och fick genast åka dit. Mamma fick följa med mig eftersom att min sambo skulle på doktorbesöket vid samma tidpunkt. Väl där så började de med ett kiss prov och ett ctg. Denna gång hade jag inte lika starka sammadragningar men de kom lika tätt som sist jag gjorde ctg. Efter den så kolla de blodtrycket och det såg bara fint ut. Blev även gyn där de kolla om det var flytningar eller vattenavgång. Men det var bara flytningar så det var bara bra sa hon. Kollade även om bebisen sjunkit ner, men det var detsamma som sist, otur nog. Sedan åkte vi hem.. Men jag måste ju som åka in så fort jag känner att det är något för då kan jag slippa komplikationer med navelsträngen. Jag hoppas att bebisen vill dra ner sig helt nu och att huvudet inte ska vara så böjligt så slipper jag oroa mig. Men det är vanligt att det är så som omföderska.

R.I.P ♥

2011-07-04 / 18:01:25
Började med att min sambo fått prickar så vi fick åka in till vårdcentralen och där efter fick han en tid hos doktorn senare så då drog vi iväg till hans jobb och sa att han inte kunde jobba. Där efter fick vi ett riktigt tråkigt samtal. Jag och min sambo fick veta att hans kompis pappa dog imorse. Världens bästa Bengan. Fick sådan chock att just han försvann ifrån världen bara sådär snabbt. Känner mig så sorgsen idag för min och andras del. Särskilt hans sons del, lider med honom. Min sambo drog nyss iväg till Umeå för att finnas lite för han ikväll. Kan inte fatta att jag aldrig mer kommer att få se dig igen. Det är ofattbart, hur kunde du bara försvinna så hastigt. Kommer kännas riktigt tomt nu då man aldrig mer kommer att kunna träffa dig i Umeå.
Vila nu i frid älskade vän, du är omtyckt av så många och vi kommer alltid ha dig i våra minnen!

Sedan hände det mer. Skriver det i ett annat inlägg då det handlar om graviditeten!

Veckan är igång igen

2011-07-04 / 10:03:32
Godmorgon.
Klockan nio ville gumman upp idag. Så både jag och sambon klev upp då. Vi ha ny ätit frukost och nu chillar vi och ringer lite samtal. Solen lyser idag, tror jag ska ringa mamsen och se om de har lust att bada lite. Sambon jobbar ju två idag med så det hinns inte bada med han, men imorgon går det för han är ledig då.

Så himla synd att för första gången på 10 år så kan jag inte åka till åselemarknaden. Kommer vara för höggravid, sedan gick alla pengar åt då vi var på semestern. Kommer må så dåligt då man ser alla status uppdateringar om de som skall dit. Det är ju något som jag gör varje år, min egna lilla tradition. Jag får helt enkelt längta till nästa år.

Lycklig tjej som fick en cykel av sin mormor för några veckor sedan!

Dagens göra + foton

2011-07-03 / 19:06:10
Då har man dammsugat tre rum, hållt på med disk, tvätt och middag. Mer än så orkar jag inte. Hann även vila lite. Sedan kom Halie och hoppade på mig. Nu så lyssnar vi på lite barn låtar på youtube. Tänkte lägga henne om en timme. Dagen har ju gått så fort trots att man bara suttit inne. Men det är riktigt skönt, det var några veckor  sedan man bara var inne och gör ingenting alls.

Halie sov två timmar lunch idag, fick gå in och väcka henne annars hade hon nog sovit en timme till. Fick in några söta foton på henne då hon sov och blev väckt :)

Lite av det som hänt under graviditeten

2011-07-03 / 13:56:10
Äntligen har man städat undan efter Halie med hjälp av min sambo som strax sticker iväg och jobbar. Halie sover dessutom så nu kan jag vila i soffan samtidigt som jag kan surfa lite, det är ju så otroligt härligt.


Till er som inte hängt med under graviditeten så kan jag berätta lite.

Allt har gått bra i början och i mitten men nu på slutet har det kommit lite mer om man säger som så. Det började med ett tillväxt ultraljud för att jag hade hunnit fått sådan stor omfång på magen och hade dessutom gått upp 6 kg på endast två veckor. På ultraljudet såg det fint ut förutom att bebisen var lite stor. Två veckor efter det så var det dags för BM besök igen och då hade jag bara gått upp 1 kg men omfången på magen hade stegrat ännu mera + att mitt socker var lite högt som gångerna innan+ att jag tyckte bebisen sparkade mindre i magen. Så jag fick en tid redan samma dag (två timmar efter besöket). Min sambo jobbade så jag tog med mig min mamma och sambons syster ställde upp att vara barnvakt =) så vi drog iväg till sjukhuset och de började med en ctg.. Där fick vi se att bebisen rörde sig jätte bra. Hade dessutom 5-6 sammandragningar som jag inte alls visste att jag hade förän då. Så nu vet jag ju det hädanefter. Efter det så gjordes ett ultraljud, tyvärr såg jag inte bebisen då skärmen var vinklad åt mamma och den som kollades håll. Då den väl var gjord så ville hon även kolla om min tapp blivit mjuk så det blev ett snabbt gyn också. Efter det så fick vi veta att jag hade mycket värska i kroppen och att huvudet var fixerat med fortfarande lite böjligt och låg lite längre upp en vad den ska. Så hon sa att om mitt vatten skulle gå så måste jag in snabbt för att risken finns att bebisen får navelsträngen runt halsen. Sedan sa hon att jag var tvungen till att göra ett andra sockerbelastningstest.. Fick en tid redan dagen efter. Då sockertestet gjorts så var jag på gränsen till att ha graviditetsdiabetes.. Det var inte långt ifrån men tur jag slapp. Efter det så har det inte hänt så mycket mer. Ska på BM besök den 11 juli och ännu ett ultaljud koll 14 juli. Så då får man se vad som händer.

Godmorgon världen

2011-07-03 / 12:18:28
Irriterande då man skriver ett jätte långt inlägg och sedan hänger sig datorn. Så jag för börja om på noll igen.

Som sagt min sambo har ju två extra jobb. Och i fredags blev vi riktigt irriterad på ett ställe. För tre månader sedan fick han schema för det jobbet och hur han ska jobba i hela juli. Jag och sambon kollade schemat i fredags och insåg att vi råkat skriva ett pass för mycket. Så han ringde till chefen och helt plötsligt så märkte vi hur hon hade ändrat hans schema utan att ens nämna det. Hon hade gett sambons dagar till en annan sen hade han fått andra dagar och dom kan ju inte han jobba för han har ju jobb på andra jobbet med. Så jag kände mig riktigt arg på dem så vi åkte dit och skulle försöka tala med henne. Men det gick inte så bra hon sa bara "tyvärr" och sedan fick han ett enda pass där nu i juli. Vi gick bara där ifrån och åkte upp till hans jobb. Som tur va så fick han lite pass av dem så det ordnade sig för oss i alla fall. Men man undrar ju om en chef verkligen får göra som hon gjorde. Helt fel stil. Hade inte sambon nu ringt henne då hade ju han inte vetat om det och råkat åka på jobbet då en annan har passet och hur skulle det se ut? Nä fy så arg man blir på sånt där. Tur att han hade ett annat jobb att vända sig till i sista sekund, de blev bara glada att han fick mer hål i schemat. Tur det!

Idag vad sker då?
Sambon ska iväg och jobba vid två och kommer hem ikväll. Så jag och Halie ska vara hemma själva. Blir nog bara till att vara inne. Känner mig inte så manad till att gå ut med denna bjässe mage, har blivit så super lat och trött nu så nu hoppas jag bara att tiden går fort och bebisen ploppar ut. Men nu ska jag göra en hel del här i hemmet. Vi hörs av senare, puss och hejs.. KUL att vara tillbaka igen :)

Graviditets foton ♥

2011-07-02 / 23:15:24

Vecka 36 (35+0)

Vecka 37 (36+0)

Vecka 37 (36+5) Ctg görs pågrund av att jag tyckte lillen sparkade så lite men här fick vi se att allt bara såg fint ut.

Vecka 38 (37+0)

Tillbaka i blogg världen!

2011-07-02 / 22:53:47
Äntligen tillbaka efter två månader. Har saknat bloggen men det har även varit riktigt skönt att vara utan den. Men tänkte börja igen och designen får vara detsamma tills jag fått in photoshop igen.

Kan ju inte blogga ner två månader och allt som hänt. Alla på facebook har ju ändå hängt med och undrar ni så fråga bara.

Just nu så tittar jag på film med älskling. Efter filmen skall jag nog sova, är så trött nu på slutet av graviditeten. Tänkte uppdatera lite om den antingen senare ikväll eller imorgon..
Slänger in lite foton på de senaste dagarna =)

Halies första ute dopp i sommar =)

Hampus (sambons lillebror) och Halie.. Här grillade vi i Hörnsjön.

Snuttan somnade sött i mormors famn en eftermiddag

Halie i Hörnsjön

Mina sötnosar somnade i mammas bäddsoffa =)

Det kommer upp en hel del foton om dagarna, tänkte inte slänga in allt för mycket på en och samma gång.

My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥