Nattinuffsan ;)

2010-09-30 / 23:28:08
Nä nu måste jag inta sängen, alltid blir det vid midnatt! Men det är ju bara så skönt att ligga och vara lat i soffan och bara glo på tv och sitta framför datorn. Men nu ska jag hänga upp tvätt, borsta gaddarna, röja undan och sedan SOVA! Och imorgon blir det lekparken för Halie om vädret tillåter så säg. Men brukar väl vara såhär. "klä sig efter väder" :) Jaja, godnatt med er!

Outfit

2010-09-30 / 19:10:25
Detta är några av Halies nya kläder.
Bodys: Kappahl
Byxor: Kappahl.
Dom hade tag tre betala för två.
Så det var ju även ett par byxor till och allt endast för 150 kronor =)
Och Halie har börjat gått in i storlek 86.

Knasiga kojan :)

2010-09-30 / 18:12:43
Istället för att skriva så får ni se några foton. !

Nu beger vi oss!

2010-09-30 / 11:19:54

Sitter och väntar på att min sambo ska komma med varm macka. Sedan ska bara Halie vakna upp så drar vi iväg till knasiga kojan. Det blir nog mycket roligare för henne den här gången nu då hon kan ställa sig upp och krypa. Vilket hon inte kunde sist. Men tar självklart med oss kameran. Vi hörs då vi kommer hem igen.



Halie är alltid vacker, eller hur? =)
Här härmar hos pappa!!

Morgon på er!

2010-09-30 / 09:56:53
Klev precis upp och måste vakna till en stund Vi funderar på om vi ska till knasiga kojan. Passa på innan Halie blir ett för hon är ju som sagt gratis. Så här ska det bara ordnas och grejjas först..

Har ingen mer fantasi eller så så kommer inte på mer att skriva. Får helt enkelt höras sen :)

Lite snack innan sleeptime!

2010-09-29 / 23:51:32
Det satt fint med kvällsfika. Halie vaknade upp för en stund sedan så det blev lite välling för henne sedan somnade hon om igen. Nu så kollar jag runt lite bara, funderar på sängen då tiden går så fort hinner bara se något program sen är det helt plötsligt midnatt.

Imorgon vad händer då?

Ingenting planerat men är solen framme så tror jag vi tar oss ut till lekparken då Halie fått sådant fint set av hennes mormor.

Jo, vann ett bud på tradera idag som Halie ska få i present. Kom bara inte på vad man kan kalla det :p Sedan så ska vi buda på en mjuk docka. Längtar så mycket tills hon ska få allt. Men nu måste jag lägga mig så man kommer upp imorgon. Godnatt alla rara =)

Minns ni?
Halie i magen och jag var så stolt över den <3


Hemma!

2010-09-29 / 21:59:49
En jätte härlig kväll. Och Camilla var lika trevlig som vanligt =) och världens finaste mage hade hon med. Längtar tills min blir så stor. Men i vilket fall så fyndade man lite. Två par byxor till Halie och två bodys och trosor till mig själv. Skulle mest titta åt mig själv men såklart blev man helt inne i barnavdelningen, man dras ju in dit.

Nu har man nyss kommit in och Halie sover så gott och har även fått sandlådekit av mamma. Tack för det och barnvakten.

Som sagt har jag inte ätit något sen imorse förutom en "mars" på stan. Så funderar om jag ska göra någon hamburgare då vi glömde köpa smör så kan inte göra några mackor.

Snart blir det tjejkvällen..

2010-09-29 / 16:22:49
Har nyss duschat och sminkat mig. Och är inte alls sugen på middag. Så jag struntar i den idag. Ja jag vet inte bra men jag spyr om jag får i mig något just nu. Har  inte så mycket pengar inför tjejkvällen, men kanske man fynda något. I varje fall får jag en trevligt sällskap. Huvudsaken det.

Men nu så ska jag gå över till mamma som ska vara barnvakt åt Halie.

Tjejkväll..

2010-09-29 / 11:44:39
Vaknade nyss, halv tolv. Vilken jädrans sov morgon. Får tacka min älskling för det. Men just nu så ligger han och Halie och sover. Idag blir det lite stor städ..

Och ikväll ska jag på tjejkvällen med C. Ska bli riktigt kul att få träffa henne. Och hennes stora runda mage :) min sambo jobbar precis då det börjar så min mamma ska vara barnvakt åt Halie och lägga henne inför natten. Jag behöver verkligen det här, få komma ut lite. Det känns att det är viktigt ibland som mamma.


Jag och min sambo på barnensdag i somras. En mysig dag!

Vecka 10

2010-09-28 / 22:27:20

Kroppen:
Nu är det många som är känsligare än vanligt. Det beror på att man påverkas av en mängd hormoner. Trötthet, irritation och många funderingar kring framtiden är vanligt. Som partner kan det vara svårt att förstå vad som händer då det ofta går mycket fort från det att den blivande mamman mår bra till att hon känner sig gråtfärdig.

Alla kvinnor som fyller 35 år inna

n barnet föds erbjuds ett så kallat KUB-test, men även yngre kvinnor kan göra det vid särskilda omständigheter. KUB-testet används för att beräkna sannolikheten för att du väntar ett barn med Downs syndrom. KUB-testet b

 

estår av en ultraljudsundersökning där man mäter nackuppklarningen (NUPP) hos fostret, samt ett blodprov som tas minst fyra dagar före ultraljudet.
Om testet visar på riskfaktorer kan man gå vidare med ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Dessa provtagningar är dock inte riskfria, utan kan innebära en ökad risk för missfall.

Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

 

ÄNTLIGEN, NU HAR JAG ETT FOSTER I MAGEN :)

Stämmer ju med mitt tidigare inlägg.

Stolt över min sambo ♥

2010-09-28 / 22:22:39
Ikväll är en dålig kväll. Massa tjafs! jag avskyr sånt. Men mår inte alls bra efter det, känner mig deppig och ledsen. Tänker tyvärr inte säga vad det är om. Men det tar hårt just denna kväll. Fällde en del tårar, ja får skylla på graviditeten som ett lugnande :)

Men en det går riktigt bra för här hemma är ju min sambo Han fick jobb idag "deltid". Helt underbart och kul för han. Och igår klarade han halkbanan. Är så glad för han, tänk så bra allt gick då han flyttade till lilla övik. Vem kunde tro det? Då Umeå är så mycket större stad. Men inget jobb fick man. Men vi kanske inte blir i övik i resten av vårat liv. Våran önskan är att någon gång hamna lite söder ut. Men vi blir i alla fall kvar i övik tills Mattias har fast och jag har fast sedan får vi tänka mer över hur vi vill gå tillväga med livet och framtiden.

Du är verkligen ALLT.

Ett udda namn!

2010-09-28 / 16:12:11
Halie.
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 3
Antal män med namnet i Sverige: 0

Udda namn har jag alltid velat ha på mina barn.
Så vi ska försöka göra detsamma med lillen i magen!

Handlat presenter.

2010-09-28 / 15:03:23
Det blev en gåbil som hade mycket funktioner och är rosa. Sedan två vintermössor, vinterskor och ett linne. Nu ska jag titta efter lite mer leksaker på tradera då kläder inte är så kul att få i den åldern. Men hon uppskattar nog att riva sönder pappret mer.

På stan träffade vi även T och J. Dom är ju så trevliga. Hoppas vi träffas fler gånger. Skulle vara så kul. Nu ska jag vila skallen och benen. Blir ju slut efter en dag på stan!

Halie 11 månader idag!

2010-09-27 / 22:58:24
Glömde nämna att min älskling blivit stor. Endast 1 månad kvar tills hon blir 1 år. Shit, har tiden verkligen gått så fort? Stora tjejen blir hon. Jag längtar jätte mycket till 27 oktober då hon ska få fira hennes första födelsedag. Och se hennes miner då hon få presenter och riva pappret och sedan leka med det hon får =) AW!!

Vad kan Halie nu?
Hon kan stå om hon håller sig med en hand. Men har även sett att hon lyckats stå still utan att hålla i sig om hon bara vill.
Hon kan även springa runt med sin gåvagn.
Hon vet vad ordet "ajaj" är och är verkligen envis ibland och testar mamma och pappas gränser.
Hon kan säga "pappa, med P", mamma och titta.
Hon kan kan peka och vinka.
Hon kan dansa.

Något vi övar henne med är:
- Att hålla i flaskan själv, hon vägrar.

Halies favoritmat är nu:
Det mesta, men tror att pannkaka var extra gott.

Mat som Halie ogillar:
Hm, hon har mat vägrat en del nu så vet inte om det berott på att det är äckligt eller bara en period hon har.

Favoritpersoner just nu:
Nu är hon jätte jätte mammig. Och hon kan vara likaså till mormor.

Favoritleksak:
Gåstolen helt klart. Annars är det nog mest sånt som hon inte får röra.

Favoritlek:
Kittla henne och visa henne handen. Då blir hon tokig =)

Hur många tänder har Halie nu:
Tre där nere och fyra där uppe.

Favoritbus:

Ta min mobil och skita i vad jag säger oavsett mitt tonläge. Hon testar mina gränser mer än någonsin nu. Ett annat bus är att stänga av tvn :)

Favoritlåt:

Allt som dunkar.

Vad hoppas du att Halie kan tills hon fyller 1 år:

Största önskan är att hon kan gå.
Men har inte alls brottomt, det får ta den tid det tar.
Hoppas även att hon kan hålla i flaskan själv.


Stolt mamma, min flicka växer så fort!

Imorgon ska det handlas in lite presenter!

2010-09-27 / 21:36:33
Busade massvis med go gumman innan det var dags för henne att lägga sig. Och nu så tittar vi på en bra film som är på 9an. Så hemskt med försvunna barn :( man verkligen ser in i situationen.

Imorgon ska vi (familjen) kanske på stan och handla presenter till Halie. Vi har ju Halie med oss men ska försöka göra så att hon inte ser vad som köps. Tänkte passa på imorgon då Mattias kommer börja jobba en del snart. Men det är så mycket vi vill ge henne. Som Bobbycar, lektält, leksaker och så mycket mer. Om ni vet något som barn verkligen uppskattar så släng då in en kommentar =) Ska se vidare på filmen nu!

Stor handling på Willys!

2010-09-27 / 15:11:23
Det har varit en lång morgon. Skulle upp åtta med försov mig till klockan nio. För att Halie vaknade fem inatt. Men tur det att min sambo skulle upp då så han nattade henne igen och sedan drog han och min mamma iväg på halkbanan.

Jag, Helle och Halie for på affären och stor handla. Det blev sju fulla påsar. Så nu har man fullt igen Det är nog bland det härligaste som finns då man har fullt med mat, betalat hyra, räkningar osv Man mår gött och får en lättnad i magen.

Som sagt min sambo klarade halkbanan så nu har han bara två steg kvar. Jiho längtar tills vi kan ta oss någonstans vart vi vill och när vi vill och inte vara beroende av andra. Vilken frihet :)

Men här hemma sover alla lunch utom jag. Jag har nyss städat undan lite här hemma och nu ska jag chilla tills min flicka vill upp igen!

Då snuttan vaknar så ska hon badas..
Men har en fråga angående dusch artiklar.

Jag hittar aldrig en som luktar gott.
Förr använde jag en jätte god som var märket "natusan" men hittar den inte längre. Den luktade så gott och var parfymfri. Men tycker att dom som är där nu är så tråkiga och luktar ingenting

Någon som vet vart natusan försvann? eller en annan som är oparfymerad som lukar gott?

Bra film!

2010-09-26 / 22:01:33
Det är en jätte bra film på trean just nu. Kul att det visas en man inte sett. Är så van att man slår på tvn jämt och så visas det filmer man har eller sett.

Efter den ska min sambo lägga sig och jag ska vara vaken till midnatt då vi får våra pengar. Måste nämligen skriva ut betalningen för hans halkbana. Han och mamma drar ju till hörnefors imorgon bitti. Så har inget annat val.

Själv ska jag och Halie åka på willys och handla. Tur jag har en vän som ställer upp att köra oss =) sedan ska jag också skicka iväg inbjudningskorten till alla. Så dom lär ju komma till veckan! Men nu börjar filmen igen. Tjing!

Hemma efter en dag hos Halies mormor

2010-09-26 / 18:55:02
Har nyss kommit hem. Har varit hos mamma hela dagen och vi blev bjudna på pannkaka. Och det var första gången som Halie åt det och hon älskade det, särskilt med grädde till =) Efter det så följde jag med mamma till affären för att hon skulle köpa lite lindring emot rök begäret. Så det blev halstabletter och tugg godis.

Nu är man hemma igen och Halie blev överlycklig över att se mig. Fast jag bara var borta max en halvtimme. Men kul med ett glatt välkomnande. Jag älskar min flicka så mycket. <3

Här visar hon sina stora muskler, rätt stora va?

Hos mami!

2010-09-26 / 15:08:24
Halie blir lite gladare om vi hälsar på lite då och då. Hon blir ju så less på hemmet så säg. Men en sak är säker hon är riktigt mamma kär. Så fort hon ser mig så skriker hon efter mig och kryper med en välndans fart. Hennes favorit just. Så gick och satt mig här en stund så hon kan leka lite med pappa.

Stackars mamma som tycker att hela hennes liv är borta nu då hon inte rökt på mer än 24 timmar. Men jag minns det själv. Det kändes som man inte hade något att leva för mer. Tragiskt men sant. Tur det försvinner med tiden. Men ja usch jag minns det och är så glad att jag verkligen lyckades =) mitt nyårslöfte HÖLL och det var även mitt första. Undra vad jag ska ta i år då tro?

 

Fann dom här två fotona på Malins dator!

 

Godmorgon säger man väl? ;)

2010-09-26 / 10:09:32
Är nu vaken med min lilla tjej och solen lyser fint ute. Synd Vi inte kan vara så mycket ute då Halie inte är helt frisk ännu. Men det blir nog en städ dag denna dag. Det är ändå söndag och då finns det inte så mycket annat att göra.

Imorgon så ska min sambo göra halkbanan så nu jädrans har vi tagit hans körkort på allvar. Vi vill nämligen att han ska ha det innan jul, fatta vilken frihet. Nu då vi ska ha två barn så måste man nästan ha körkort, en av oss iaf. Efter han är det ju min tur, men det lär ju ta lite längre tid då jag aldrig övningskört i mitt liv. Men jag tror starkt på min sambo den här gången. Jag vet att han kommer klara det!!

En sak till.
Mamma gör mig stolt hon försöker sluta röka. Som vi alla tjatat på henne Och nu har hon hållt sig i snart ett helt dygn. Hon är ju riktigt duktig som även rökt i 29 år. Hejja mamma!

Och visste ni att jag hållt mig i 9 månader utan ciggaretter? :)

Tack alla!

2010-09-25 / 23:49:10
Nu har syster åkt hem och jag funderar själv på att gå och lägga mig. Godnatt!

Btw!
Hoppas att ni tycker det är mer kul nu då det dyker upp lite klipp mer ofta nu och att det är roligt att följa min vardag igen. Jag uppskattar verkligen er som läser och tar er tid att kommentera, det gillas starkt!

Paradisbadet klipp

2010-09-25 / 23:31:46
Lite videos sen dagens äventyr på paradisbadet! ;D

Paradisbadet

2010-09-25 / 19:48:24
Förra lördagen var vi där och även idag. Vi kom på att åka dit spontant vid klockan tolv idag. Men lätt värt det och Halie älskar verkligen att bada och nu har hon somnat så gott i sin säng.

Min sambo gör nu hemmagjord pizza som vi ska käka, min vän Helle är här ännu men ska snart ut och köra jänk åt några som ska på rockabillyn i moliden. Så då ska jag, sambon, bellan spela spelet vi köpte igår. Men först måste vi hitta en till som kan spela med oss. Man måste vara fyra. Men nu ska jag vila en stund, är helt slut efter badet. Slänger in lite foton här nedan!


Halie precis innan vi drog iväg

Inne i badet och här fick Halie lite macka

I det kallaste vatten i badhuset, men det gick ann :)

Myspys i badet

Helle gumman var såklart med =)

Och gumman somnade för natten i bilen, helt slut efter en super bra dag!

Värd kväll :)

2010-09-25 / 00:07:39
Har en super bra kväll. Och spelet vi köpte var hur kul som helst. Lätt värt pengarna. Måste köpa in fler så man har att välja mellan då man är spel sugen. Vi spelade även yatsy och nu spelar dom kort. Kände mig lite slö så jag tar nu det lugnt här vid datorn och har lagt inte lite foton från kameran. Ska snart vara med jag med då dom kört klart det dom spelar just nu. Men här nedan får ni lite foton sen veckan.

Lördagens spelkväll förflyttad till ikväll!

2010-09-24 / 14:52:56
Skönt, Halie har nu sovit i över två timmar så då kommer man få upp en pigg här snart. Var på affären med mami idag och inköpte lördagens roligheter som blev förfllyttad till idag då min syster skulle göra lite imorgon. Så snart kommer hon, en vän och då ska vi göra middag det blir kött, kall bearnea sås, grönsaker och strips. Till efterrätt så blir det almondy och på kvällen blir det chips, dip och dricka. Så det kommer bli en super härlig dag. In köpte även ett spel idag som heter "party spelet" verkade vara en roligt spel, så det ser vi ikväll. Fotar och lägger in det senare. Nu så ska jag städa upp lite här hemma innan dom kommer. Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Hormonerna flöder ut

2010-09-24 / 09:32:33
Är så jäkla arg den här morgonen. När slutar hormoner flöda ut såhär mycket? är så less på dem nu så jag tror jag dör. Ska väl snart med mami på affären kanske blir på bättre humör då om jag har tur..

Och mattias vän kunde inte komma på lördag. Tråkigt. Sen han flytta har nog bara en av dem hälsat på han. Det är som lättare för dem att ta sig hit än vi dit genom att vi har barn och djur. Lite ledsamt bara Men men. Ska bjuda hit min syster så det blir kul ändå ;) sen ska Mattias köpa hem några öl och dricka för gott. Blir lite avis. Älskar ju öl. Men får nöja mig med cola!

Ska försöka lugna ner mina nerver nu, det rusar fullt av hormoner i min kropp nu "MORR"

Video (Halie busar runt)

2010-09-23 / 22:45:29
Vi filmade som sagt Halie idag. Väldigt kul för henne att se senare. Därför ska vi köpa den där kameran som min vän nyss köpt. För man kan fota och filma med den vilket är jätte bra, allt i ETT :) Innan bebis nr 2 kommer ska jag ha den har jag bestämt. Blev ju så kär i den, fy på min kompis som kommer hit och visar upp den. Då blev man ju helt inne i den, ja typ KÄR!

Slänger in en video här nedan. Gumman är i fullt igång som vanligt.

En tjurig dotter

2010-09-23 / 21:31:10
Vilken kväll..
Halie bråkade med mig i två timmar så jag ringde över min mamma. För just nu då jag är gravid så känner jag bara hur lätt jag tappar tålamodet. Så snälla mamma lyckades sova ner henne. Tur man har henne i närheten. Hade annars låtit Halie fått leka tills hon nästan somnat sittandes eller nåt :p

Min vän var även här så vi såg på idol, filma halie och fota och jag är så avis på hennes nya kamera så nu ska jag också köpa en sån. Fast jag nyss köpte kameran hon hade innan. Men blev kär i hennes nya så jävla bra foton det blev. Så det blir att sälja den jag har och sen köpa en ny ;)

Älskar fotona <3

Varför händer detta?

2010-09-23 / 14:42:58
Fick ett ledsamt samtal av min mamma idag. Jo morfar skulle egenligen fått operera bort ena lungan för att han har cancer. Men nu så har han väntat så länge enda sen början av sommaren och nu har den spritt sig till hjärtat. Jag är riktigt arg på sjukvården som låter en med cancer få vänta hela sommaren på att få operera sig och då är det försent. Fyfan.. Nu ska man förlora en närstående på det här viset. Lider verkligen med morfar nu. Tur jag slutat röka för det är det som orsakat hans cancer. Men tycker han ska få leva längre som bara är runt 60 året. :( Sist jag var gravid dog gammelfarfar och nu kanske min morfar dör då jag väntar mitt andra. Livet är bra orättvist!

Föll några tårar idag då jag fick veta att du inte har lång tid kvar!

Kvällen slutade bra

2010-09-22 / 23:10:24
Mamma kom förbi med lite choklad. Och efter det kom ju även min sambo hit med choklad. Och efter det blev jag som en människa igen. Humöret blev mycket bättre. Får tacka chokladen för det...

Tittade nyss på kungarna av tylesand. Sjukt program, men ändå måste man titta. Påminner lite om big brother. Men undra om man skulle varit likadan själv om man nu var barnfri och singel. Skulle man varit så tokig då? Jag var ju en jädrans festprisse förr. Men måste ju nämna att killarna är värst där. Trodde tjejerna skulle göra bort sig mer.

Ska börja och inta sängen snart. Tur är att man kan sova ut lite imorgon då Mattias ska jobba kväll.
Får även besök av min vän H.. Vi ska hålla på med bloggdesign osv. Ska även hjälpa en annan med den. Måste ju öva mig lite nu, blir ju aldrig nöjd på min design!

Är en tröttis idag

2010-09-22 / 15:07:37


Jag och min finaste <3
Är så trött, man känner hur tungt det kan vara att ha ett barn och samtidigt graviditetssymptom. Som trötthet, vilket jag har mycket av nu. Sedan måste vi även hålla oss inne genom att Halie aldrig hunnit bli frisk. Och ja då blir man ju mer trött. Men bara att vänja sig. Till våren har vi ju två sötnosar att ta hand om. Blir fullt hus här hemma.

Hade min barndomsvän här för några timmar sedan. Vi snackade, fika, drack kaffe (oboy för mig). Kul att man träffar henne allt mer nu. <3

Kattskrälle!!

2010-09-22 / 09:56:02
Nu har Halie somnat. Men inte i vagnen. För jag kände en äcklig stack och tog upp Halie.. Alltså katten har pissat i vagnen. Aldrig tidigare har katten pissat inne. JÄKLA kattskrälle. Fick sova ner Halie i min famn sedan lägga henne i sängen. Så nu ska jag passa på och springa ut fort med Kiara innan Halie vaknar och besöket kommer.

Halv åtta!

2010-09-22 / 07:56:18
Tack min underbara dotter som lät mig sova kring åtta timmar denna natt utan att vakna och strula. Det här behövdes verkligen. Just nu matar jag Halie med gröt och ska sedan ska jag städa upp lite, bada halie, ta på henne kläder, äta fruskost själv och sedan umgås med min barndomsvän som kommer vid halv elva ;) myspys.. Inte så ofta vi ses.

Som sagt är det vad dagen har att erbjuda, måste vara inne några dagar nu då Halie är lite sjuk.. Så att det inte blir detsamma igen. Men tur är väl det att vädret är skit just nu, då vill man inte ut ändå!

För några veckor sedan så passade Halie på att sno Verans ciggaretter.

Vår upptäckt av graviditeten!

2010-09-21 / 22:22:59
Såhär fick vi reda på graviditeten!!
Jag följde med min mamma och hämta en hund i Gävle och hon tyckte jag klagade en del på att jag mådde illa. Vilket jag aldrig annars gör. Hon sa "du är säkert gravid". Just då mamma sa det fick jag känslan av att jag säkert var det. Så jag väntade en vecka och testade mig cirka 4-5 dagar innan min mens skulle komma. Jag såg inget streck och sa till min sambo "såhär ser ett negativt resultat ut". Då utbrast han "men det finns ju ett svagt streck här". Jag blev väldigt försvånad. Och kikade nära en lampa och såg en väldigt svagt. Men försvånad också då jag ställde in mig på att jag inte var gravid. Men testet var svår att tyda så jag köpte dagen efter ett av dom nya testen där det står om du är gravid och hur länge du varit. Jag satt där inne på toan alldeles spänd och hoppades att det skulle vara positivt. Och en timglas for och helt plötsligt stod det GRAVID..!!! Jag sprang ut ur toaletten och sa det till min sambo som själv såg lite förvånad ut. Åh vilken lycka det rusade runt i min kropp den dagen. Sprang över till min mamma och visade stolt testet. Och det var nog det hela :) Men om jag säger såhär så är det alltid något speciellt då jag tagit mina test. Ni som läst tidigare i min blogg har nog läst om då jag fick reda på att Halie låg i magen. :)

Kollade nyss på "Elvis i glada hudik" åh herregud vilka underbaringar. Särskilt ICA JERRY! Sten cool man!




Tips på bra spel?

2010-09-21 / 16:40:11
Har två tröttisar här hemma som ligger och sover. Halie sover i sin vagn i vårat sovrum medans min sambo slumrat till på soffan. Haha, funderar på att göra maten någon gång. Men blir ju så lat då man ser hur skönt mina andra två har det. Det märks dessutom att man är gravid, man är ju så slö allt jämt. Men bara bara bli van. Man ska ju vara gravid ett tag framöver nu så ;) men jag ÄLSKAR att vara gravid det är fan en gåva att vara det!

Och i helgen kommer det bli bra. Har nämligen alldeles nyss kommit på att jag, en kompis till mig, min älskling och kanske en kompis till han ska ha en spel kväll ;) dessutom käka god mat och götta på kvällen. Mer om den planeringen kan jag berätta om sen. Ska rycka upp mig, så tjao!

Det här är ju ett spel som jag skulle ÄLSKA.

Men har ni tips på något bra? tänkte kanske in handla in något inför lördagen ;)

Grannen porten bredvid

2010-09-21 / 16:01:17
Det är min mamma det, var där en stund idag. Men hon har blivit sjuk igen. Lilla Halie smittar henne så lätt. Men nu så är vi hemma igen även min sambo. Hans dag har varit bra. Kan tro det, alltid skönt med nytt jobb :) Imorgon ska han dit igen..

Ska snart göra lite middag här hemma. Det blir: fläskfilé, strips och grönsaker. Men det blir snart för H alie sover sin lilla middags lur nu så då vill jag ta det lugnt en stund. Thats it... Kommer in "om hur vi fick reda på gaviditeten osv" ikväll. SÅ håll koll om ni är nyfikna :)











Stiger in i vecka 9..

2010-09-21 / 09:15:56
Ja nu är det endast tre veckor kvar tills man inte behöver känna säg lika orolig. Som vanligast om något ska ske så är det inom dom närmaste 12 veckorna. Men visst kan ju hända vad som helst ändå.

VECKA 9 - detta händer!
Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.


Det här händer under inskrivningssamtalet:
Du träffar din barnmorska som kommer att följa dig under graviditeten. Hon kommer att ställa en del frågor om hur ditt liv sett ut tidigare, som eventuella sjukdomar, läkemedel och din sociala situation. Hon kommer att upprätta en journal där allt som händer under graviditeten dokumenteras. Du får information om fosterdiagnostik. Om det är första barnet eller något speciellt med din graviditet erbjuds du ett läkarbesök.
Barnmorskan tar en del prover, som blodtryck, urinprov och äggvita och blodsockerprov.
Din partner är välkommen att följa med vid varje besök. Det är viktigt att du trivs med din barnmorska, om du inte gör det kan man be att få byta till någon annan.

Godmorgon Sverige

2010-09-21 / 09:08:44
Sitter häre bredvid Halie som äter macka och sölar överallt.
Fick en tung natt då hon vaknade och vägrade somna om trots att hon fick välling.
Men efter cirka tre timmars försökande så somnade hon i min famn och så låg vi hela natten/morgonen.
Myspys, men kan ju lova att jag var riktigt less på slutet. Fick t.o.m be min sambo sova på soffan så att han inte skulle väckas av henne, men tror nog han hörde ändå så högt som hon skrek.


Nu säger jag godnatt

2010-09-20 / 22:42:55
Hej alla. Kul att kunna skriva igen.
Tänkte för första gången dra mig mot sängen i tid då min sambo ska skolas in på sitt nya jobb imorgon. Så då gäller det att vara pigg inför Halies vaknande imorgon. Inget är planerat för Halie är fortfarande lite halv dålig. Så donar väl mest på med att städa här hemma och leka med gumman.

Slänger in lite foton som jag och min bff fotade i helgen.
Godnatt!



Ingen är redigerad då mitt photoshop inte funkar!

Tack alla :)

2010-09-20 / 20:59:47
Tack för alla gratulationer på facebook. Verkligen kul att folk kan lägga energi på att skriva ett grattis. Det gör en glad. Det är så skönt att äntligen kunna berätta ut det. Som jag har hållt det inne. Men nu tänkte jag dela med mig av den till er alla. Vilket känns kul och skönt. Så glöm nu inte att kolla min blogg så ni kan hänga på och läsa om hur mitt liv är som mamma till Halie och ännu ett till i magen :)

11 oktober så ska jag skriva in mig och det är ju inte alls länge kvar och efter det blir det ultraljud, som vi längtar här hemma. Och graviditeten går bra. Om man bortser från min humörsvängningar. Är så arg ofta. Men tur min sambo vet varför. Så mina hormoner flöder ut för fullt här hemma. Även för min mamma imorse. Ja hon var nog lite less på mitt "humör" där på morgonkvisten. Men tur dom inte varar så länge. Ni ska bara veta hur lycklig jag blev då vi upptäckte att jag var gravid. Ska berätta hur allt gick till senare..

Halie ska få ett syskon :)

2010-09-20 / 20:01:29
Längesen nu, men jag är tillbaka igen och ska börja blogga lite igen.
Vet inte alls hur mycket, men det ser vi =)
Men nu till min nyhet...

"Jag och min sambo väntar ett syskon till Halie i magen.
Och vi är så lyckliga över det.."


Om jag räknat rätt så går jag in i vecka 9 imorgon =)

En underbar känsla att få uppleva det här ännu en gång.

Jag är så lycklig och glad att det finns ett syskon i magen till Halie.
Och att få bilda en familj och utöka oss.
Jag längtar tills jag kommit längre i graviditeten och vet att lillen där i vill stanna där alla dessa veckor och komma ut färdiggräddad. Det här ska bli en rolig och spännande vinter. Få sitta på julafton med Halie som öppnar sina julklappar, en underbar sambo och en liten bebis i magen som sparkar. Kan inte bli bättre än så just nu.
My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥