Foton säger det mesta

2012-01-28 / 17:37:44
FORTSÄTTNING FÖLJER...

Allt för längesen

2012-01-19 / 12:44:46
Och det är internets fel. Ja vår dotter har lyckats paja vår internetsticka till vårt mobila. Därför är jag nu på jakt erfter någon som kan ha en sticka liggandes. Vad jag vet ska en ny sticka gå på tusen lappen. Men ska givetvis kolla upp det först. Men som sagt så är vi internetlösa hemma. Både bra och dåligt. Det bästa med det är att jag tar mycket mer intiativ i hemmet och får mer gjort + att man umgås mycket mer med barnen. Det sämsta är ju att jag inte kan blogga, söka lägenheter, betala räkningar eller facebooka.. Men nu är det som det är och jag kommer blogga varje gång jag är hos någon med internet.. 

Dagarna har rullat på.. Har haft en riktig stor städning hemma och tvättat allt som går att tvätta. Igår drog jag in sista lasset, så det tog ju sin tid. Just nu är jag i Svedjeholmen.. Blir här till sambon slutar. Mer än så orkar jag inte skriva. Tycker mammas tangentbord är så jobbig att skriva med.. Tjing så länge!
Brorsan och fina Felicia!

Hej så länge

2012-01-14 / 14:15:04
Mitt teliamobilbredband har gått sönder, kommer vara frånvarande tills att det är fixat!

Fredag den 13e

2012-01-13 / 08:50:03
Godmorgon alla mina vänner/ovänner och bekanta!!
Sitter här med en hyper dotter och en kopp kaffe. Börjar snart bli pigg och ska då ta hand om tvätten och göra babysittern fin. Det blir såld idag.. Eddy har blivit så stor så att han kan inte ha den längre. Häromdagen så satt han sig upp och höll på att flyga framlänges.

Det är ju fredag den 13e, så vet inte riktigt om vi vågar oss ut. Man vet ju aldrig om dagen kommer jävlas. Fega jag, eller hur? men men, skönt med innedagar också. Tvätt, städ och en massa lek.

Jo min bror åkte in på akuten igår, skoterolycka och som vanligt som han så åkte han inte in direkt då det hände utan han åkte hem först. Han fick tre frakturer på tre kotor och tack vare hans ryggmuskler så klarade han sig ganska bra. Läkaren skulle ringa han nu på morgonen. Så han får veta hur de ska gå tillväga..


Måste verkligen aktivera min dotter nu, hon klänger som en apa på mig just nu.. TJING!

Blev arg på specsavers idag

2012-01-12 / 17:59:23
Godkväll.
Idag mot eftermiddagen så blev jag smått irriterad på en inne på specsavers. Halies glasögon går ju sönder titt som tätt. Ungefär 1 gång per vecka, så man får ju laga dem en hel del. Men oftast små saker som tar 2 minuter för de att laga. Idag var jag in och de la till två små pluttar som gått sönder och 50 kronor skulle de ha för det? Och i 1 års tid har jag varit in och aldrig behövt betala för något och nu helt plötsligt skulle de ta pengar och det är av den nya som börjat jobba där. Hm, gör de olika eller vadå hon sa bara "då har du haft tur". Kände mig väldigt arg på henne och jag var rätt fram också.. Jag sa att hon är 2 år, hur lätt är det att inte få henne att typ dra av sig dem och slänga de i backen och att det i längden blir väldigt dyrt. Har dessutom försäkring, men vad ger den om jag ändå ska betala varje gång en liten grej lossnar på glasögonen. Tycker de borde ha ännu en försäkring dom täcker alla små skadorna och inte bara om hela glasögonen pajar. Inte nog med det så skulle de även ha betalt för en annan grej de la till för två veckor sedan, hon sa att hon nämnt det till mig men det hade hon inte så 85 kr. Visst inte så stor summa, men i längden blir det en hel del. På ett år blir det över 1000 kr på bara små lagningar det är lika mycket som ett par nya brillor kostar, menmen. Tur mitt humör blev bra igen efter en underbar pulkåkning med familjen. Vi åkte i en backe på valla och hade det mysigt. Och just nu leker sambon med barnen inne i Halies rum, han ska ju iväg och jobba ikväll så. Nä nu ska även jag mysa med de alla till bompa.

Fler som har barn med glasögon!? känns ibland som om det bara var Halie som vart tidig med brillor, kommentera gärna kan vara rätt trevligt att få höra hur det gått med era små.

Bitandet igång igen?

2012-01-12 / 13:01:03
Det värsta som kan hända på dagis är att Halie bits. Hon har ju varit snäll i flera veckor och inte gjort det, men idag sa sambon att hon hade börjat om.. Vadå börjat om? det lät ju som om hon är värsta dummingen som håller på så titt som tätt. jag mår bara så dåligt då hon gör dumheter och särskilt sånt som hon aldrig gör hemma. Jag vet inte alls hur hon brukar göra det eller varför. Nu på senaste har jag spenderat mycket tid med henne. Det jobbigaste är att man tar åt sig som mamma. Man blir även ledsen, vem vill att ens barn ska göra så? tidigare så var det ju mycket som hände i hennes liv. Men vad kan man skylla på nu? kanske känner hon någon känsla här hemma som inte står rätt till, ja jag vet inte. Vi får börja om igen på måndag och se. Får jag höra att hon bits igen då sitter jag med henne där hela tisdagen för att se vad som är orsaken till det. Hon älskar ju sitt dagis och pratar om det varje dag. Vi får se, måste smälta det här nu fastän det kanske inte är en sådan stor grej för er så är det de för mig.


Nu ska vi förbereda oss, laga Halies brillor (kan ju även vara orsaken, hon har varit utan dem i fyra dagar) och efter det så ska vi åka pulka.

Det blev Olles i lördags

2012-01-12 / 00:41:07
Har ju glömt att nämna..
Var ju ut på Olles med mamma och hennes vän i lördags. Det blev sådär spontant, hur kul som helst.. Lätt värt att vara utan barnen en kväll för att få komma ut och träffa folk, tack till min underbara sambo som är så BRA! Sådanna som du växer inte på träd, tur du är min :)


Det ser ju lite små kul ut med prillan ;)

Latisen jag

2012-01-12 / 00:37:01
Godkväll.
Här hemma skriker Eddy, vill amma sig till sömns ännu en gång. Men istället fick sambon prova på att natta honom. Ibland känner man bara för att få vara ifrån det en stund. Amma är ju något jag älskar att göra, och med Halie hann jag aldrig amma så länge som jag gjort med Eddy. Men vi har även nu börjat ge han gröt en gång per dag och burkmat ibland. Det går jätte bra, han har gillat det mesta. Så som det ser ut nu så verkar grabben inte vara lika känslig på mat som Halie var en stund där som mindre.

Idag har jag även varit allmänt lat.
Har haft några hektiska dagar med barnen.. Fullt sjå på de båda.. Särskilt kvälls och natt tid. Så jag slappnade av lite extra nu då sambon var ledig. Imorgon så hade vi tänkt att åka pulka med barnen för första gången i år. Mer än så står inte på listan..

Måste erkänna en sak.. I början då Eddy kom till hade jag så mycket energi, och nu är det på total NOLL. Antingen så beror det på sambons långa pass eller så är jag dålig med kosten.. Vilket jag blivit de senaste dagarna. Jag får skärpa till mig. Och även försöka ta mig ut mer än jag gör. För sitter man hemma så blir man bara tröttare. Men jag bor ju på sånt tråkigt ställe just nu.. Finns ingenting att gå till här och sen bor man längst upp på kullen och att gå för den backen varje dag är nog jobbigt. Så jag går mindre gärna ut och går om det inte är att hämta Halie på dagis. Tung styrt med syskonvagn, snö och en hund. Men vi söker ju lägenheter nu.. Vi får se vars vi hamnar. Men iaf på ett barnvänligt ställe. Nä nu är det dags att sova, godnatt !

Fotona tagna av mormor!

Visst stämmer det?

2012-01-11 / 21:18:13

As cool brud

2012-01-11 / 18:08:35

Dags för sanningens ord

2012-01-11 / 17:45:45
Först börjar jag med.
Ingen har kommenterat mig eller mina barn nyligen, utan jag har läst andra som kommenterat andra mammor och därför ska jag skriva lite om det, för det finns en del saker som jag inte förstått mig på och vill få ut.

En fråga som kan ställas är. Varför klagar andra på mammor?
Och då menar jag om det mesta. Det är allt ifrån
- Vad man ger barnen för mat
- Om man går ut och festar
- Om man fixar barnvakt
- Om man Låter barnen äta lördagsgodis
- Om man låter barnen titta på TV
Och mycket mycket mer.

Tycker det är häftigt med människor som skriver om sina barn.....
Jag mena, man får ju ta stryk och kritik för vad man skriver om!

Jag stör mig på otroligt mycket på er som hela tiden ska klaga på alla. Det finns så mycket värre som händer i världen än att trycka ner mammor som faktiskt gör sitt bästa för att ta hand om sina barn. Varför ska man hela tiden vara negativ åt folk. Det måste ju vara avundsjuka och "för lite att göra" eller en låg självkänsla om man håller på så. Och till de som är mammor och kritiserar andra, tävlar ni eller? Får man ett fint pris om man är den perfekta mamman till sitt barn. Jag menar det mesta handlar väl om kärlek? Ett barn som får kärlek av sina föräldrar är ett perfekt barn. Och vi alla gör olika och så kommer det alltid att vara. Vi gör vårt bästa för våra barn för att vi älskar dem så mycket. Sen finns det självklart föräldrar som inte tar sitt ansvar och istället för att klanka ner på dom så kan man väl istället hjälpa dom? För vi är ju alla människor med känslor och allt går att ordna med vilja och lust. Jag har aldrig brytt mig vad alla tycker om mig. Jag bor i en liten stad och är rätt van med att man får höra en massa skitsnack. Man behöver inte göra något stort fel utan en lite grej och snacket är igång. Men så har det alltid varit här. Man får antingen lära sig att "dra för öronen". Vilket jag gjort. Sånna vill man ändå inte ha att göra med. Alla vi människor snackar skit, det är ju inget man kan ljuga om. Men jag menar man bör väl tänka på vem man snackar med? Folk som snackar till varje människa de pratar med borde väl fatta att det tillslut kommer till den man snackat skit om. Det är ju så sjukt hur vissa kan betee sig, blir verkligen förvånad ibland. Och bara för att man tycker saker och ting inte är riktigt rätt behöver man väl inte vara över ärlig och nämna det för att såra någon. Sverige är rätt bortskämd ändå. Man ska ju ändå vara glad för att vi är födda här. Man får rätt mycker serverat på bordet trots att vi gnäller konstant på allt möjligt, man tar livet lätt för givet ibland..

Jag säger nu inte heller att jag aldrig "sårat någon, gnällt osv." Men en sak man bör tänka på..

Sådär nu fick jag en del sagt, nu får ni skälla på mig om ni vill :)

Kaffedrickare?

2012-01-07 / 09:10:38
Kaffe verkar vara en bra uppfinning samtidigt INTE. Men jag dricker inte kaffe och har aldrig i mitt liv bryggt. Men jag var så trött nyss att jag inte fann sätt att bli pigg på och då kom jag på "KAFFE". Så jag bryggde och sitter nu här med en kaffekopp och känner att jag börjar få en härlig energi. Herregud, förstår människor som är kaffeberoende. Det blev t.om gott, snacka om att jag är nöjd över mig själv just nu ;) Halie är även speedad här hemma men utan kaffe då. Tänkte inte säga mer än så, skulle egentligen väckt upp Eddy för snart en timme sedan så jag ska masa mig iväg och göra det nu, tjing!

Trött är bara förnamnet

2012-01-07 / 07:25:46
Godmorgon.
Klockan halv två på natten gjorde jag kväll och klockan sex gjorde vi morgon.. PUH, idag är jag trött med andra ord. Har nyss ätit gröt med gumman och nu sitter vi framför datorn och lyssnar på musik. Vid halv nio ska jag väcka Eddy om han inte vaknar tidigare. Får hoppas att de båda vill sova vid lunch så jag kan få blunda lite. Men det är inte ofta det går då Eddy brukar vara en pigg kille då. Well see.. Vi ska kanske ut och åka pulka idag iallafall. Hoppas, Halie skulle nog uppskatta det väldigt mycket, dessutom behöver hon komma ut i friska luften nu då hon bara varit på dagis en gång denna vecka. Hon blir ju så hyperaktiv här hemma då. Men på måndag så blir allt som vanligt för henne igen, hon saknar ju dagis jätte mycket. Varje kväll så säger hon "daaagis". Och tråkigt nog får man säga "nej gumman, om några dagar så ska du dit".

Önska att jag var kaffedrickare just nu, sägs ju att man blir pigg av det. Men onödigt att dricka då jag inte dricker det i vanliga fall. Får nog slänga lite kallvatten i ansiktet istället, någon som vill byta ut min trötthet?

Vadå längesen? du börjar bli så stor nu älskling!

En arg mamma

2012-01-06 / 09:16:52
ÅHH, avskyr att klaga och gnälla. Men denna morgon har varit super jobbig. Eddy somnade ett inatt och vaknade halv sex och gallskrek. Då jag fick honom att somna om efter "om och men" så började Halie vakna. Så det var bara för mig  att ge upp vid sju då hon klev upp ur sin säng hela tiden. eddy sover ännu och Halie har gjort många hyss idag att jag känner mig så arg.. Som tur är så kom sambon hem efter 22 timmars pass. Så nu kan jag pusta ut lite och förmodligtvist hinna bli människa igen innan han ska jobba igen klockan nio ikväll till klockan elva imorgon kväll. Nu ska jag passa på att andas och bara ta det lugnt.


Såhär sött somnade Eddy för någon dag sedan :)

Mormors begravning (foton)

2012-01-05 / 11:18:00

Städ står på schemat

2012-01-05 / 09:28:52
Är redigt trött just nu. Det var en alldeles för bra film inatt och Eddy tjurades hela morgonen. Nu måste man upp då sambon ska iväg på jobbet och Halie är så trotsig. Ska göra precis allt som hon inte får idag, uppmärksamhet kallas det. Så därför ska jag sätta igång och städa här hemma med henne. För idag får vi fin besök utan av belle och hennes söta dotter, ska bli super trevligt. Det var ju några månaders sedan nu så hennes dotter lär ha vuxit en hel del, liks så med Eddy. Men nog pratat nu.. Tjingelingen!

Träning för hela slanten

2012-01-04 / 20:01:48
Eftersom att de mesta av pengarna i december gick till julklappar och mat så blir det hemma träning till 20e. Får använda mig av min träningsvideo, fast än det blir tråkigt att göra samma sak i längden. Men vill man bort med graviditeteskilona och börja tycka om sin kropp igen så måste det väck snarast möjligt. Vet ju hur min kropp funkar och finns träning med i min vardag så mår jag garanterat mycket bättre och kilon öser iväg. Tur det! Eftersom att min son alltid är uppe så sent inpå kvällarna/nätterna så blir man ju rejält hungrig, så istället för en massa skit som mackor så får det bli en havregrynsgröt ikväll och kvällarna framöver. Thats it, inväntar att sambon ska dyka upp så att jag kan shejka loss här hemma ;) hejjahejja.. Jo föresten, zumba skall även inköpas så man kan träna även hemma eftersom att det endast blir två gånger i veckan på brux. Så kan man använda sig av zumban två gånger hemma i veckan :) kommer bli prima skinka, så länge man vill och kämpar så tar man sig långt!

En barnfri helg ;)

2012-01-04 / 19:52:55
Godkväller ;)
Dagen har varit rätt så lugn. Halie fick komma till dagis idag och sedan drog vi oss till hennes mormor. Där fick vi middag och efter det så åkte vi hem igen. Halie sover och Eddy sprallar runt i sitt babygym. Äntligen har han börjat rulla runt lite. Han är ju så stor nu redan 80 i storlek på kläderna. Halie hade ju storlek 80 då hon var över ett år. Stor skillnad på dem.

Sambon är påväg in mot stan för att hämta nycklar. Trots att han nu har en fast tjänst så blev han inringd ett pass på ett gammalt jobb och eftersom att är ledig i tre dagar så tackade han JA. Det ger ju pengar och eftersom jag och sambon (tro det eller ej) ska få en hel barnfri helg i slutet av februari så tänker vi lägga de pengarna till det. Fatta så lycklig vi blev då mormor sa att hon kunde ha dem då. Vi ska verkligen göra det bästa utav den helgen.. Det blir en tur med finlandsfärjan. Det var ju cirka 2-3 år sedan vi gjorde något sånt bara jag och han. Alltid har man gjort sånt med kompisar eller är det som det är nu, man har barn. Så det ska bli riktigt mysigt att få tillbringa det med älsklingen en hel helg. Kommer självklart sakna mina barn mer än allt annat då jag faktiskt aldrig någonsin varit ifrån de en hel helg. Men de är ju hos mormor och då kan jag känna mig hel lugn. Nä nu är dottern uppe i varv, sovde nyss men verkar som hon lurat oss, springer upp och busar titt som tätt just nu. Känns inte som att jag hinner blogga mer nu. Men blev ju ett lite längre inlägg än vanligt. Puss och kram :)

Sist jag åkte på båtresa var med den här skönheten. Var till Riga och var även på smällen med Halie som låg i magen!

Begravningen = DONE!

2012-01-04 / 00:26:11
Var som sagt på mormors begravning idag och en hel del foton togs, några ligger uppe på facebook och jag slänger in lite här inne imorgon.. Har inte tid just nu. Men begravningen gick bra och tro det eller ej så grät jag inte floder som jag trodde och som jag gjort på tidigare begravningar. Det känns som att då mormor dog vid min sida, ja då tog jag farväl.. Och den tanken har jag haft i mig sen dess, men det var underbar ljuv musik som spelades. Efteråt blev det fika. Sen åkte vi bara hem hit och umgicks med barnen.. Blev inte mycket mer än så. Tänkte springa iväg nu. Måste hänga upp kvällens sista tvätt och sova ner Eddy igen, därefter sova! För imorgon är det egentligen inget planerat. Skulle det finnas mer snö så åker vi pulka, men hittills har vintern varit alldeles för kass för pulkåkning, well see. Hej med er...

Bjussar på ett mys foto på mig och Eddy <3

Naturelltsminkface & Partysminkface

2012-01-03 / 18:51:29

Btw, kortet till höger där är mina ögonbryn nyfärgade så de se väldigt knasiga ut :p

Mormors begravning idag.

2012-01-03 / 09:52:32
Smink tajm. Snart ska vi på mormors begravning i Själevad. Kommer bli sorgfullt men ett steg närmare att gå vidare. Solen lyser speciellt idag, jätte fint väder. Passande för idag då vi ska säga farväl en sista gång. Kan tyvärr inte fota, men förmodar att mamma har sibn kamera med sig sen kanske det blir lite kassa mobil foton ifrån sambons kamera.

På tal om annat så har farsgubben min skickat lite dop foton och mer ska han skicka med jag bjuder på en fin bild på jag och han. Nu ska jag fortsätta här hemma så vi hinner, hörs sen!

Män tror alltid det värsta

2012-01-02 / 19:00:59

Godkväll.
Idag så känner jag mig så himla trött, sambon trodde rakt att jag var gravid så jag fick bevisa för honom att jag inte var det. Och fem minuter senare så fick han ett negativt svar. GLAD för det, är ju trots allt skyddad och vi vill inte ha fler barn på ett bra tag. Just nu är vi nöjda som det är :) vi vill kunna avvara den mesta tiden till våra två nu och inte till ännu ett tredje.

Halie har precis lagt sig medan pappa och Eddy myser i soffan nu innan han ska iväg på jobbet. Imorgon så blir det en tung dag. Det är nämligen mormors begravning då och barnen ska med. Kommer kännas knas att ha de är där då man ska sörja. Men enligt många håll så ska det vara bra för barn att vara på begravning och prästen sa att barnen kunde springa runt där. Vi får se hur det går har ju självklart med sambon så han får väl vara den som tittar till dom mest medan jag sitter och bölar som en bebis.

Så början av detta år har hittills bara varit jobbigheter och sorg. Men istället så är det bättre att året börjar trögt och medkommer till lycka efteråt.

Lite nyårs foton

2012-01-01 / 23:43:09




Jimmy sitter och njuter


Älskling matar Eddy med gröt

Malin

Kim och fasters gullunge Felicia

Dalle var på humör :)


Malin och Petra och kolla in älsklingens fina min där bak :)

Nyår 2011

2012-01-01 / 19:05:30
Det verkar som alla har en ny och bra början på det nya året önskar jag kunde säga detsamma. Jag har haft galet ont och en grym smärta som liknar förlossningsvärkarna. Denna kopparspiral gillar tydligen inte mig. Har haft den nu i cirka 3 månader och har haft värk minst tre gånger denna vecka. Funderar på att ta ut den, men vill helst inte då det är den bästa som inte innehåller hormoner. Jag vill inte använda mig av hormoner då jag får ett väldigt häftigt humör och dessutom får man oftast vikt uppgång. Jag får helt enkelt ringa mvc imorgon och prata så kommer vi nog på en lösning :)

Igår hade vi en super bra kväll. Började med att vi åt hos min bror och hans familj och dit kom även fyra av deras vänner. Vid åtta gick vi över till oss. Vi spelade och surrade hela kvällen lång. Tack till alla er som var med under kvällen, kunde inte blir bättre än det var.


Fler foton kommer..


My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥