En lååååång dag

2012-02-29 / 18:49:43
Har haft en lång dag med mina små.
Kanske en av de tungaste gällande Eddy, tråkigt att behöva skriva ner det då jag önskar att dagarna vore bättre för hans del. Men så är inte fallet. Han blev så tjurig efter lunch så då tog jag tempen. Den låg bara på 38. Vilket den kan göra om dagarna, då han bara har det så brukar jag försöka skippa alvedon.. Men han var så onöjd så jag fick lov att ge honom en.. Han var snäll och lugn en stund. Vid tre så tjurade han på enda till halv sex på kvällen. Kunde inte sova ner honom eller mata honom. Tillslut så fick jag i honom bananpuré och ytterst lite mat. Men han blev nöjd utav det och skrek in i det sista då jag la honom. Men nu så har han sovit i över en timme. Vi får se hur herrn beteer sig då han vaknar igen. Vi fick en läkartid imorgon 11.00 så då Halie är på dagis så drar jag, Eddy och sambon ner för ett läkarbesök..

Halie har varit lite halv bråkig säkerligen pågrund av att jag inte kunnat tillbringa så mycket tid med henne då jag försökt fått Eddy nöjd men då han somnade vid halv sex så satt vi och käkade lite chips och myste tillsammans. Så kvällen avslutades hur bra som helst. La nyss henne i sängen och vet ni vad, hon har inte klivit upp en endaste gång hittills.

Nu tänker jag bara ligga ner och samla kraft!

A bad day for me

2012-02-29 / 11:29:59
Inatt kom det igen, Eddy började gallskrika runt 3-4 tiden och hade feber som vanligt. Fick ge honom ipren och sen fick jag försöka sova ner honom. Det tog en timme, får ju tacka att min sambo är hemma då det blir så. Så han klev givetvis upp med Halie och skjutsade in henne på dagiset. Men nu är han iväg på jobb pass och slutar 22.00 ikväll. Själv inväntar jag att bvc ska ringa upp mig om ett läkarbesök. Känns som de bara kommer att göra samma gamla vanliga och han kommer att få käka ipren och alvedon. Nä, man blir less på det här.

Förutom det så blir det en innedag med mig och barnen, hade gärna tagit mig ut eller till någon. Men de jag absolut vill träffa bor inte ens i närheten. SUCK, less på Övik ibland. Kan undra varför vi drog oss hit. Skulle behöva träffa nya människor...

Ta inte allt så seriöst nu, jag har en bad day idag. Och då måste jag få klaga lite, thats it!

Halie för ett år sedan ♥

2012-02-28 / 23:25:55


Gumman somnade då vi höll på att äta, jag tog såklart fram kameran fort och filmade lite. Dum mamma jag är va!? Sen fick hon sova på riktigt. Men det var urgulligt. Något hon kommer att skratta åt sen!

Feber, feber, feber och åter feber!

2012-02-28 / 22:58:18
Dagen har varit till och från, både bra och lite sämre.
Det började iaf med en pigg dotter på morgonen och en trött son. Tiden rullade iväg fort då jag och Halie städade hela lägenheten, lämpligt till sambon kom hem där vid elva. Då han kom så blev det chill stund tills att Halie vaknade ifrån sin lunch. Därefter så åkte vi till min mamma och åt middag, var väl inte på sånt bra humör. Ibland känns livet sisådär fast än man har underbara människor omkring sig. Men alla dagar är inte en dans på rosor. Vid halv sju kom vi hem och la Halie direkt hon var riktigt trött och bråkig men somnade ganska fort. Efter det så tog vi hand om Eddy som fick feber ikväll igen, så imorgon så ska jag bums ringa bvc direkt på morgonen. Funkar inte att ha han i feber längre han har ju gått såhär sen han föddes. Men nu har han ju haft såhär i över en månads tid i sträck. Han har ju haft tur och varit utan någon enstaka dag hit och dit, men det försvinner aldrig helt. Både han och vi lider ju och dessutom vill jag inte ge han så mycket ipren och alvedon som vi blir tvugna att ge. Kan inte låta han vara i feber heller då han alltid överstiger 40 och blir extremt skrikig om nätterna. Vardagen blir svår som sagt, vill ju njuta av att vara hemma med honom och se en frisk och glad pojke. Visst han är glad om dagarna med, men han ska ju inte behöva skrika sig hes varje kväll pågrund av febern osv. Nä nu måste något göras.


Förrutom det så blev jag extremt sugen på maxmål ikväll, så sambon drog iväg på max och köpte hem. Hur gott som helst.. Njöt till fullo!! Nu så tittar jag på bigbrother och njuter.. Efter det så ska jag väl försöka dra mig emot sängen så att man är pigg imorgon om det skulle vara så att man ska in och kolla Eddy. Så tjoho på er!

Två sköna låtar!

2012-02-28 / 07:14:29

Dagen i all ära

2012-02-27 / 23:52:48


Morgonen/dagen och kvällen i all ära är nu klar.
Barnen sover, jag har diskat, tvättat, röjt undan och nu måste jag boms i sängs då jag kommer att ta hand om två pigga barn tidigt imorgonbitti. Sambon är på natt jobb. Förutom allt det så har min bror och hans familj varit här. Vi bjöd dem på tacos och snacks. Det blev även en skräckis som var sisådär bra.

Ni borde ju vara vana med att jag skriver ner om hur mycket barnen är sjuka!?

Tro inte att de är friska. Halie är emot bättringshållet, det märks eftersom hon brukar vara så tjurig några dagar efter hon haft feber så nu börjar vår riktiga tjej komma fram. Eddy däremot hade feber under dagen.. Nu på kvällen så slapp han den, vi får se hur han är inatt. Hoppas inte det blir som denna natt, nu då jag har barnen själv så är det ingen höjdare med lite sömn.. Därför ska jag gå och sova nu, tiden rusar ju bara iväg. Tjingtjång!

En hård natt

2012-02-27 / 12:33:10
Vilken natt, Eddy har skrikit och haft feber. Sambon tog över honom, men det var ändå inte lätt att somna. Efter sex klev Halie upp så jag klev upp med henne. Hon var ju riktigt tjurig denna morgon så jag avgjorde att hon kunde vara på dagiset, så pappan fick skjutsa in henne där vid åtta. Sen sov jag och sambon som klubbade sälar. Nu är gumman hemma igen och sover sin lunch, Eddy sover också inte så konstigt då han höll på en hel del inatt. Sambon och jag latar oss i tvrummet. Det blir storstädningen sen. Jaja, så är läget.

Ett klipp ifrån Hälsingforskryssningen

2012-02-26 / 23:09:50

Alla foton ifrån gårdagen ;)

2012-02-26 / 23:05:32

Känns inte som helg

2012-02-24 / 11:39:38
Vadå härligt? två barn sover lunch samtidigt och jag kan avnjuta lite egentid och få till mer energi. Skönt nu då Eddy blivit äldre och har mer regelbundna tider, har saknat att ha det så. Visst behöver man städa upp Halies leksaker, men det får vi ta då hon vaknar. Bättre att ta sig lite vila medan man kan så säg..

Fler som tittar på big brother?
finns ju många blandade åsikter där. Antingen avskyr man det eller älskar det. Jag älskar det och tycker att de blir så mycket bättre för varje år. I år har de lyckats med så många personligheter så det händer grejer hela tiden. Har väl ingen favorit ännu, men det kommer väl. Har dessutom missat tre avsnitt eftersom vi åkte båten då, men jag försöker ta igen det nu.

Helgen är ju även här,
känns konstigt. Tyck jag och sambon hade helg på båten. Men skönt ska det bli, sambon tar troligtvist "vårda barn" idag, alltså ledigt. Han behövde ju inte. Men han ville, jag säger då inte nej till att vara två vuxna med barnen :)

Feber idag igen

2012-02-24 / 09:50:41


Godmorgon.
För första gången på år så fick både jag och sambon sova ut enda till nio. Ja det beror på att Halie är sjuk, igår kväll sa hon bara AJ och andades tungt så hon fick bricanyl och saltlösning. Imorse så sa hon bara AJ, och då låg febern på 39.5 men nu är hon uppe och springer igen, synd om henne som måste behöva ha feber så ofta, samma med Eddy. Börja tro att det är ett jobbigt virus som går runt. Mina barn har vara sjuka varje dag sen efter jul/nyår. Så nu vill vi ha sommar och sol så att barnen är friska igen.

Strax drar sambon iväg på samtal och därefter jobb och slutar 22.00 ikväll.. Men sen får han helg, sköönt ;)
Nu så ska jag gå och ta mig lite frukost/lunch, tjing!

Solen lyser, är inne med en febrig dotter

2012-02-23 / 14:49:01
Halie har nu sovit i tre timmar, stackarn har ju haft feber sen jag kom hem. Imorse låg den på 39.7 och sen efter hon fick ipren har hon varit lite piggare. Men vi får se nu hur hon mår då hon vaknar. Kanske lyckas hon sova bort febern, man kan ju alltid hoppas.

Eddy springer runt för fullt här hemma med sin gåstol. Hans favoritgrej. Men han får inte sitta i den för ofta för då lär han sig ju inte att krypa osv. Men ganska bra att ha en om man vill ha lite koll på barnen då man ska laga mat.

Har i alla fall hunnit med en dusch och röjt undan så gott det går.
Snart så måste jag påbörja maten. Där efter mysa med barnen och invänta sambon som kommer hem 20.00

Ha en fin dag alla, solen lyser ju så fint ute. Idag borde man åka i pulkabacken, men det kan inte vi. Dottern är alldeles för sjuk för att göra det.


Vill även passa på att säga tack till min finaste älskling som gjorde båtresan till ett fint minne. Och även ett stort tack till min mamma som är den absolut bästa och lät oss få den här fina chansen.

Hälsingfors kryssningens alla foton

2012-02-23 / 13:43:48
DAG 1 - Resan och båten!

Först så bilade vi ner till Härnösand. Klockan halv sju dorg vi oss iväg.

Lite halv slitna. Bussen i Härnösand hade pajat så vi fick åka minibuss till Timrå och där med sätta oss på den riktiga bussen.

I tönnebro tog jag och sambon oss enöl, gudomligt gott =)

Jag stormtrivs :)

Vi kom till Stockholm, var väl ingen super höjdar utsikt såhär mot vintern.

Tillslut kom vi in på båten.. Dags för visit och festligheter!

På gång :)

Dags för middag. Det blev kyckling, grönsaker och en bärs.

Lite fjollerier i hytten, må man bra så mår man ;)

Det var dans och sång på "promenade, däck 7"

Ner till hytten för lite förfest !

Sen en visit på den lilla puben där det spelades trubadur

Pose ;)

WHOHO!

Vi köpte även dessa kort som togs precis innan man gick in i båten

Fixade till mig lite mer för att sedan dra upp till disco däcket.

En riktigt glad tjej

Väl uppe på discot så beställde jag givetvis min favoritdrink.. "isbjörnen".

VI SATT OCG LYSSNADE PÅ FINNAR SOM SJÖNG FINSKA LÅTAR PÅ KARAOEN DOM HADE DÄR.

Kärleken satt som den skulle

Sambon började bliu mer på gång

Disco dans, jag och sambon njöt mest av att se trots att jag älskade musiken.


DAG 2, shopping och båten!

Färdig för en runda i Helsinki

Båten vi åkte, M/S Symphony

Sminkning klar ;)

En öl att rekomendera =)

I väntan på maten

Nachos blev det

Sen ner till hytten för att göra min favoritdrink ;)

Show

Mumin och Lilla MY

Resans sista foto, sen dog batteriet på kameran

Borta bra, men hemma bäst!

2012-02-23 / 10:11:31
Nu är vi hemma i verkligheten igen. Vi har levt precis som vilket par som helst i tre dagar. Druckit gott, minglat runt i båten, shoppat i Hälsingfors, sovit och bara varit. Ja ungefär så har resan varit. Det var väldigt behövligt och efter tunga perioder med två barn som varit sjuka och vrånga så uppskattade vi det här till tusen. Men måste ju säga att jag saknade mina barn var eviga sekund. Det var en obeskrivlig känsla då man kom hem igen, Halie blev så glad och även Eddy. De fick självklart några fina presenter utav oss och det fick ju snälla mormor med som ställde upp och hade dem. Men borta är alltid bra. Men hemma är bäst!

Ja och nu har det börjat om här hemma. Halie har i två dagar haft kring 40 graders feber. Det går som bara runt, undra när allt ska sluta och vi alla kan vara friska och pigga. Ja det blir väl så då våren och sommaren kommer, får man hoppas :) slänger upp en hel del foton senare ikväll då det är mer lugnt, nu ska jag ta hand om min sjukling och därefter städa upp lite !

Godmorgon världen :)

2012-02-19 / 08:06:46
Full rulle här hemma.. 06.40 ville Halie upp, men sa att hon var tvungen att gosas en stund med mig i sängen först. Hon väckte även upp Eddy, fast det är ju bra vi försöker få honoms sovrutiner bättre men det är svårt.

Vi har iaf ätit frukost, klätt oss och borstat tänderna. Just nu så leker Halie runt och Eddy har börjat tjura lite. Kan tänka mig att han börjar bli lite tröttis nu, han är inte så van med att kliva upp.

Sambon kommer hem 10.30..
Ska bli trevligt att träffa honom det var ju snart 26 timmar sedan vi sågs. Om inte bara jag så har nog barnen saknat hans närvaro. Men det blir ju mest packning idag, blev inte så mycket igår då jag fick ta hand om Eddy och sen blev klockan mycket. Nä nu ska jag ta hand om Eddy, hej och hå!

Snart är du MIN ♥

2012-02-18 / 21:23:50

Specsavers surtant

2012-02-18 / 18:58:09
Har haft en riktigt härlig dag. Nu då man vart hemma så mycket med barnen som varit sjuka och sen jag så var det välbehövligt. Följde med min mamma och syrran på stan med barnen. Hade sån tur att kappahl ska byta lokal så de hade rea i hela butiken, alltså rea på rea priset. Det gillades. Blev bara 80 kr där inne. Efter det så gick vi upp till specsavers. Ni minns väl sist att jag fick betala för lagningen på Halies brillor. Så då jag gick in såg jag att surtanten var där inne + två andra. Gick till en av de andra och sa att jag tyckte att det blir väldigt dyrt att jag ska få betala då glasögonen gör sönder hela tiden.. Då viskade hon till mig "jag brukar aldrig ta betalt". Så tog hon hennes brillor, lagade dem och sedan tog hon ett gäng "hållare får jag kalla dem, kan ej namnet" och stoppade i en påse och gick fram till mig och sa, stoppa ner de i fickan. Surtanten såg nog det hela. Men båda de andra tyckte att man inte skulle behöva betala för sånt. Kände mig super nöjd.. Det borde ju ändå älska att ha mig och Halie som kund där, man ska ta vara på dem. Men gillar ju alla på specsavers förutom surisen, men där fick hon så att hon teg. Log som bara den efter händelsen.

Efter det så följde vi med till Svedjeholmen och käkade middag, kort efter det så skjutsade mamsen hem oss. La nyss ner Halie i sängen, hon var riktigt gosig ikväll. Ville ligga och kramas hela tiden. Älskar då hon är så.. Min lilla gotjej. Eddy sover fortfarande i sin bilstol. Lär ju väcka honom snart så att han somnar ikväll. Men som vanligt kommer han säkerligen tjura på in i det sista. Han har faktiskt haft låg feber idag som låg på 38.0.. Vi får se hur den blir, sjukt att den kommer och går. Blir det skyhög igen så tänker jag ordna en rejäl genomgång på koll. För då är det ju något som inte stämmer tyck man.

Vill tacka mamma som var ovanligt pratglad idag, kul då du är så.. Är så oftare mamma ;) love you!


Tack systeryster för att du är du, love you


Självklart älskar jag alla er andra som är mina syskon, familj och nära!



Nä ska göra vettigare saker nu som exempel packa och städa. Det var ju egentligen tänkt att det skulle göras tidigare idag. Men ni vet jag är ju så spontan av mig, helt plötsligt gör jag något annat :)

En dag inne med barnen

2012-02-18 / 09:01:43
Godmorgon bloggen.
Klev nyss upp. Sambon har även nyss dragit iväg på jobbet, han ser vi igen klockan 10.30 imorgon bitti. Då blir det fullt ös med packning för vår del. Jag små började mitt igår för att slippa stressa in i det sista. Man vet ju aldrig hur en dag med två barn själv kan vara. Halie är iaf en pigg tjej idag och inte det minsta bråkig hittills, så skönt :) Eddy sover i vår säng och lär också vakna om en stund. Idag så blir vi bara hemma vad jag vet hittills. Vill inte ta mig ut så mycket nu innan vi åker, vill kurera mig rejält så att förkylningen är lindrigare då vi åker. Fast att bara gå ut en sväng på promenad skadar ju inte, men det är rätt bökigt då man har hund och allt och det pallar jag inte nu så vi får hitta på en massa bus här hemma istället. Det funkar det oc


Jag för cirka ett år sedan då jag tränade, måste ju börja om igen efter graviditet nr 2.. Men just nu är läget svårt, men innan sommaren ska jag vara i form igen, det har jag lovat mig själv!


Nä nu ska jag städa upp lite här hemma och dra igång en tvätt. Vi hörs av senare, så fort jag får tiden!

Hälsingfors kryssning, 3 dagar kvar

2012-02-17 / 09:59:22
Äntligen så är resan bokad.
Det blev Hälsingfors kryssning. Den absolut bästa kryssningen och båten symphony. Åkte den för cirka 4 år sedan och det var lätt det roligaste båten jag åkt så därför blev det den ännu en gång. Men nu åker bara jag och älskling. Det är menat att han och jag ska få lite tid med varandra, vilket vi sällsynt har nu då vi har full rulle med två små barn. Det var fasktiskt min mamma som kom med idén att vi kunde åka iväg en helg och hon kunde ha de båda. Väldigt snällt av henne tycker jag.. Undra bara hur det kommer att kännas att vara ifrån dem en hel helg!? Kommer göra ont i mamma hjärtat lite trots att de kommer ha de suveränt bra hos mormor. Men det blir första gången vi är utan Eddy så lång tid. Kan väl vara lite välbehövligt att sakna dem ibland också. Sen så behöver verkligen jag och sambon den här resan. Det har varit mycket sjukdomar ifrån Eddy och trotsar ifrån Halies sida så vi har knappt haft tid med varandra. Så på denna resa så ska stärka varandra och bara vara VI för en gångs skull :) Jag längtar verkligen. Bara tre dagar kvar..


Jag och brorsan då vi åkte Symphony för fyra år sedan ;) har väldigt goa minnen!


Förutom det så kommer snart sambon hem efter ett natt pass.. Vi ska faktiskt packa hela dagen och umgås och städ blir det med. För sen går sambon på pass på morgonen och kommer hem morgonen efter och då är det söndag så då är det ju bra om man faktiskt packat det mesta. För på söndagen måste alla sova över hos mormor då vi måste börja bila till Härnösand runt halv sju på morgonen..

Känner mig även lite kryare, har endast förkylning och lite ont i halsen kvar nu :) HEJJA

Varför vara sjuk just nu!?

2012-02-16 / 16:34:38
Gnäll Carro är här ..

Usch för att vara sjuk.
Trodde jag skulle bli frisk så fort febern försvann men icke då. Känner mig fortfarande som en zombie med en dunderförkylning och halsont. DET MÅSTE vara borta innan måndag. Jag och sambon måste ta den här chansen. Varför kommer det nu för? just då det är något riktigt speciellt. Jag har fyra dagar på mig att kurera mig. Får göra mitt bästa. Sambon jobbar hela helgen så kanske kommer jag inte kunna vila och ha mig men jag får ta det lugnt på andra vis. Håll tummarna för mig. Tänkte ju boka inatt.. Är så rädd för att boka och sen så är man jätte dålig :/ hum, hur ska jag våga göra egentligen? bokar jag inte och är frisk innan måndag då är det risk för inga platser kvar, Men är man dålig den dagen är det inge roligt att åka båt heller. Men vanligtvis så är man väl inte super dålig en hel vecka i streck, eller? Har ju haft det värsta och det är ju febern. ÅHH, tror jag gör en chansning och bokar får väl se om det blir åt helvete.

Eddy mår mycket bättre nu iaf, det var på håret att jag skulle ringa in och be om en riktigt stor undersökning på honom. Men det har bara varat i i tre dagar, vi får vänta och se. Men är han på bättringshållet så är ju vi alla glad åt det. Ska göra lite middag nu. Tjing.

Alldeles för få timmar

2012-02-15 / 15:30:51
Vilar lite extra idag så att febern inte kommer upp något mer. För imorgon drar sambon på arbetspass och då måste jag vara pigg. Tror att jag låter Halie vara hemma imorgon. Tyck det är så jävla fel upplagt i vår kommun. Halie går dagis från 08.00-11.30 det är ju så få timmar och det är fyra dagar i veckan. Och ändringar fås inte göras heller, men väldigt få timmar för mig som det tar 1 timme  att gå dit och hem. Alltså slösar jag två timmar på att ta mig dit och hem.. Fyra varv. Kan endast förbruka 1 1/5 timme hemma. Dessutom tar det mycket tid att bara klä ungarna. Så osanslöst tycker då jag. Fler msom har så!?!?

Nu ska ja se lite tv och kurera mig, hej och hå!

Tack älskling!

2012-02-15 / 12:58:36
Hallå där.
Igår fick jag riktigt hög feber. Tempen låg på 39.4 så det var ju lite tråkigt, men tur att man ändå bara låg och mystes mot kvällen. Det blev två små glas vin, en underbart bra film 17 again hette den och sen åt jag lite gotta. Där efter fick jag lägga mig. Men är fruktansvärt nöjd över dagen/kvällen. Älsklingen kom även hem med tre röda rosor. Jätte fina var dom :)

Eddy 7 månader

2012-02-14 / 12:55:09

Dags för en uppdatering, det var ett tag sedan sist och Eddy har vuxit som bara den också.
Nu kan min lilla pojke....


- Sitta utan stöd (kan ramla ibland så man bör fortfarande ha koll då han sitter).
- Skratta livfullt
- Ta tag i leksaker
Och mycket mycket mer.

Eddy är en charmig kille så ler åt det mesta. Men han har även ett jädrans humör, vill ha något så skriker han så högt att grannarna kan höra honom. Han är bestämd.

Hur lång är han och vad väger han?

Det var ju cirka 1 månad sen jag kollade men då vägde han 8440 gram och var 69.5 lång.

Har han några sovrutiner?
Jajjemen, han sover oftast hela nätterna, ibland vaknar han och vill ammas men somnar alltid om igen.

Vad har han för ögonfärg?

Blåa, jätte fina är dom :)

Vad har han för hårfärg?

Tro det eller ej men lill killen har blivit en blondis precis som hans syster.

Har han haft några sjukdomar hittills?
Oja. Han har haft feber antal gånger, massor med förkylningar, magsjuka, öroninflammation 2 ggr, torsk 1 ggr och säkerligen mer som jag inte kom ihåg just nu .

Vad är det bästa Eddy vet?

Oj vad svårt.. Hm, att busas med pappa skulle jag tro.

Vad är det värsta Eddy vet?
Att bli påklädd med ytterkläder.

Vad är hans favoritmaträtt?

Jadu, har faktiskt inte funnit någon ännu som han älskar. Däremot så älskar han gröt och päonpuré

Vad gillar han inte att äta?

Hm, det var någon rätt som jag tyvärr inte minns nu

Har han blivit blyg?

Inte än men det kommer nog snart

Hur stadig är han, kan han krypa osv?

Inte krypa, han kan bara vända sig från rygg till mage.

Har han fått några tänder, isåfall hur många?
Han har två små tänder längst ner i mitten :)

Vad hoppas du att han kan tills han blir 1 år?
Jag hoppas att han kan gå för att han är så tung att bära runt på. Jag hoppas även att han kan säga några ord och att han slipper vara så sjuk som han varit nu på senaste.

Feber morsan

2012-02-14 / 12:45:17
Jaå, då blev jag smittad tillslut. Nästan så att man förstod det, Eddy har ju varit sjuk så länge så mitt immunförsvar klarade inte av det tillslut. Väldigt tråkigt att ha feber på alla hjärtans dag, men man får göra det bästa utav det. Det är tänkt att vi ska äta inbakad fläskfilé med ris, grönsaker och rödvinssås. Till efterrätt så blir det glass, med frysta bär och vaniljvisp. Mot kvällen då Halie och Eddy somnat så ska vi se en film, äta gotta och dricka något glas vin. Kommer bli kanoners, fast jag har feber så ska jag faktiskt göra det bästa utav det hela.

Inatt fick inte Eddy någon feber, jihooo. Istället så skrek han som en tok för någon timme sedan. Det gick inte att få honom tyst. Ville inte äta, sova eller något annat. Avskyr då det är så.. Det känns som något inte står rätt till med honom. Han fick följa sambon på systemet, jag är helt slut orkade knappt hålla i honom. Måste bli frisk till imorgon för sambon börjar ju jobba på torsdag igen.

Hoppas att ni alla får en underbar dag med eran kärlek och till er som är singel så önskar jag även er en undebar dag.

Magkänsla eller vårdcentralen!?

2012-02-13 / 23:31:49
Orkar egentligen inte blogga. Barnen har smittat mig för första gången. Ja nog visste man att man i slutändan skulle få bli smittad. Ligger här nu i soffan och känner att jag har feber, jag hoppas innerligt att den går över efter inatt. Har man tur kan man ju sova bort den. Men bättre det kom nu, för på måndag drar ju jag och sambon iväg på äventyr.

Ni kanske undrar hur det gick på vårdcentalen idag?
Jo, jag och Eddy gick in och de gjorde några få koller som blodpov, kolla hjärtat och öron. Jag gjorde även ett urinprov här hemma.. Doktorn kom och sa att blodprovet var så fint så och inget fel på njurarna. Precis då han är påväg att avsluta samtalet oss emellan så frågade jag.. "urinprovet då?". Ja det visar ju på urinläckage. Men eftersom att blodprovet såg bra ut så är det ingenting. Tydligen så får man positivt om man har feber, varför tas det isåfall undrar man?. Var rätt så hård denna gång med. Frågade han om det är bra och normalt att gå och ha feber i veckor. Det tyckte han inte och då sa jag "Om han har feber i två veckor till, vad gör jag då?". Då skulle jag ringa in och få göra nya prover. SUCK, inte alls kul då man inte vet varför febern varar så länge. Vet att han är förkyld men normalt ska ju inte feber vara varje dag. Han har tydligen bara ett virus.. Alvedon och vätska är det som gör honom frisk säger de.. Och det får han massor av, vi får se hur han blir om dagarna. Doktorn trodde han skulle bli bättre inom någon dag. Precis så sas det sist också och då stämde det inte. Vad ska man lita på, deras kunskap? eller mamma känslorna? Just nu känner jag att visst det är nog virus, men känns ändå lite som att det kan vara något med.. Well see, banne dem om de har fel!

Nä nu så ska jag kurera mig, kroppen är möööööör

Det blir läkarbesök

2012-02-13 / 09:51:21
Godmorgon.
Har nyss duschat Halie och sovit ner Eddy.
Inatt fick Eddy som vanligtvist 39.5 i feber.. Tog cirka två timmar innan han somnade om. Lite halv jobbigt då man måste upp med en pigg tjej klockan sju, bara att gilla läget helt enkelt. ingde bvc runt åtta imorse. Det med Halies prickar ville hon avvakta så då gör vi det. Förvärras det får jag ringa till henne igen. Och det med Eddys feber skulle vi kolla upp hon tyckte att han haft feber lite länge nu så hon ville att han skulle göra ett läkarbesök och jag ska göra ett urinprov här hemma på honom. Kommer säkerligen inte vara något de hittar, så är det ofta. Nästan är det skönast då man får annledningar och kan hjälpa dem därifrån. Men kan ju bara vara ett rejält virus han åkt på med som de sa på sjukhuset, well see. Halv fyra så ska vi dit. Mormor kanske skjutsar oss dit om vi har tur. Sambon jobbar till åtta ikväll.

Annars så ska vi bara vara hemma och stöka på. Halie ska även få åka till dagis imorgon och det längtar hon till väldigt mycket, förstår henne var ju ett bra tag sedan sist.

Nu så ska jag ta hand om disken, tvätten och umgås med Halie.. Vi hörs av lite senare!

Allt på en och samma gång

2012-02-12 / 22:50:11
Eddy har fått feber igen nu på kvällen.. Låg på 38.6 och var på väg uppåt. Han fick en halv ipren som vanligt. Så det lär sjunka och dyka upp igen inatt. Tycker bara att det är så jobbigt för hans egen del. Dessutom för två timmar sedan så små spydde han först en stund. Alltså han spydde ut slem han har fått en rejäl hosta och efter en stund spydde han ut en hel flod. Som tur är så äter han och är sig själv.. Men grinig är han och det tillhör ju. Men hur länge kan de ha feber egentligen? Han har ju haft titt som tätt i över en vecka nu.

Halie har dessutom fått prickar runt ögat. För cirka en vecka sedan så var hon alldeles knallröd i ena ögat efter att ha haft magsjuka. Ringde då vårdcentralen och hon trodde bara att det var ett kärl som spruckit och att vi skulle avvakta. Nu har en vecka gått och ögat är inte rött men hon har prickar runtom och lite svullen vid ögonlocket. Kan ju vara allergi? eller eksem som min mamma sa, imorgon ringer jag bvc. Där får jag bäst respons då kan jag prata om Eddys feber och Halies prickar och se hur man ska gå tillväga. Vet ju att det med Eddy är ju nog inte mycket att göra åt. Han kommer nog få gå såhär tills han blir frisk så länge inget drastiskt skulle hända. Men vågar inte lämna Halie på dagis då hon har prickar som jag inte vet ett skvatt om. Hon har inte varit på dagis nu i snart två veckor. Ja imorgon har jag nog mer svar på allt.

Just nu så ligger Eddy i pappas famn och gnäller lite, febern har väl inte gått ner sig ännu. Imorgon så ska sambon jobba så jag kommer att ha de själv.. Kan kännas lite små jobbigt då någon ä sjuk, men det är mycket man gruvar sig för men man klarar allt ändå i slutändan.

Eddy sjuk, titt som tätt

2012-02-12 / 13:53:00


Hallu..
Klev inte upp allt för längesen, Eddy vaknade inatt med 39.5 i feber. Hans feber verkar aldrig ge med sig. Om dagarna är han feberfri tempen kanske överstiger lite högre men inte så illa. Tycker lillgubben aldrig får vara frisk, sen han kom så har han alltid haft något..

- Feber minst 10 ggr
- Torsk 1 ggr
- Öroninflammation 2 ggr
- Förkylningar, så många att det inte går att räkna
- Problem med magen
- Haft riktigt ont då tänderna kommit fram (extremare än det vanliga)
- Magsjuka 1 ggr

Listan fylls bara på mer och mer.
Han har ju en syster som kommer hem med alla bakterier helt enkelt.

Ska ta mig en dusch nu, tjingeling!

Varför fastnar man alltid för dessa låtar?

2012-02-12 / 00:42:47

Dagarna går och går

2012-02-12 / 00:22:03
Mitt internet strular och har sig, det lär ni märka då uppdateringarna blir lite utav. Just nu så är klockan precis efter midnatt och lägenheten är fint städad och jag har tvättat all tvätt och alla barnen sover. Nu har jag förtjänat lite datatid fast jag egentligen borde lägga mig då det är så pass sent. Men tänker lyxa lite denna natt. Har ju sambon hemma, fast den stackarn har ju blivit lite sjuk. Det är nog för att det blev så kallt igår. Vi hjälpte min kära mamma som satt fast i Sollefteå. Hennes bil ville inte starta så vi ställde upp och tänkte dra hennes bil hem. Det gick bra tills vi kom till en jätte lång backe då orkade inte vår bil. Så då kom en kompis till mamma som hade värsting till bil och hjälpte med resterande backar. Måste ju säga att det var rent utav sagt rena mordet för mig. Barnen skrek som bara den, särskilt Eddy som inte alls gillade att sitta i stolen så länge. Men vad gör man mitt ute i skogen. Som tur va så kom vi hem tillslut. Ja och varför sambon är sjuk beror ju på att han satt i en frusen bil.. Alltså bilen som inte ville starta, vi andra hade ju värme som åkte i bilen som ej bogserades. Men han klädde sig inte så bra som han trodde att han gjort och det får han sona för idag. Hoppas bara han kryar på sig för om cirka en vecka så drar jag och han på en tur med finlandsfärjan :)

Förutom allt det så har dagen bara rullat på med städ, umgåtts med barnen, handlat med mamma och tvättat.


Eddy är grym, kan äta med sked och allt :)
Nämen, kanske får han inte i sig så mycket, men blev bra förvånad då han gjorde som man ska.

Inlagd med Eddy

2012-02-09 / 16:27:26
Humf, konstigt la ju in bilder och text igår ifrån min mobil men inte ser jag att de kommit in. Jaja..
Igår så spenderade jag och lilla Eddy 12 timmar på barn. Han blev alltså inlagd. Det hela började med hög feber hemma och jag ringde sjukvårdrådgivningen om endast tips. Var inte så att jag trodde vi behövde åka in då vi bara ville ha tips angående febern. Så efter 17 minuters prat med henne så kopplar hon mig helt plötsligt till en barnläkare i Övik vi talade och hon ville ha in oss. Så fick ringa och väcka upp Malin så hon gick över till oss då Halie sov. Så sambon skjutsade in oss. Väl där såg allt fint ut förutom att urinet visade positivt. De trodde då att han hade en urinvägsinfektion och la in oss. "urinvägsinfektion för pojkar är inget som är vanligt och något som inte är bra att få". Väl där så satt de in en nål i hans arm om han skulle behöva antibiotika i blodet. Fler urinprov togs även och de var helt plötsligt negativt och hans njurar var också fina så det slutade med att vi fick åka hem mot eftermiddagen med massvis med febernedsättande och sprutan fick även sitta kvar ifall vi skulle behöva åka in igen. Nu idag tog vi bort den då Eddy bara har feber och inget annat. Så nu får han helt enkelt kurera sig med alvedon + ipren och bli frisk.
Gå ifrån det tråkiga till det bra så vet jag ÄNTLIGEN vad jag vill bli. Tänker vara så tråkig att jag inte vill nämna det till er. Ska iaf kämpa i cirka 4-5 år och göra mitt absolut bästa. Att ha ett mål att kämpa för är det bästa jag vet. Och nu börjar livet som studeranade och min kämparglöd kommer att erövra allt. Vill jag en sak då kör jag på.

Fann lite foton som Malin lagt in.Sitter hos hon och brorsan nu. Vårat internet funkar ju inte IGEN!

Vilka likheter ser ni?

2012-02-04 / 22:40:49

Grattis till att bli trebarnsmamma ♥

2012-02-04 / 16:39:21


"Jag saknar dig".
Det är en film jag kan rekommendera starkt. Herregud så sorglig film. Den är baserad på verklig händelse och den är svensk. Kan inte annat än att ge filmen topp betyg. En film för mig rakt igenom. Vore jag gravid så hade jag gråtit floder vill jag lova.

Just nu så chillar jag och Halie en stund och snart är middagen klar. Mamma min kämpar på i köket, like always. Men det blir gott, nu då hon äter hjälsomat så finns det så mycket att välja mellan. Tur man älskar grönsaker och allt annat som ställs fram. Man ska då inte vara kräsen. Fick även sova två timmar lunch idag, får tacka mina barn som ville somna samtidigt och gav mig vila. Det händer inte allt för ofta och då det väl händer så uppskattar man det till tusen.

Dessutom blev min underbaring till vän trebarnsmamma idag. Vilken lycka, hon fick en flicka till. Blev så lycklig över smset.. Skrev ju till henne inatt för att jag kände på mig något och rätt som det var så hade hon faktiskt fått ut flickan en timme innan. Och jag gissade även rätt på kön, WAOW. Jag är så glad för deras skull, det är ju en stor lycka att få föda fram ett nytt barn till världen. Har även fått se henne, fick ett mms. Sicken söting, hon hade Hemis näsa och Hollys ansiktutstryck.. Ska bli mys att få se henne mer sen då Camilla är pigg nog att lägga ut foton.



Även ett stort grattis till Holly som fått bli storasyster och Hemi som för andra gången blivit storebror.

-27 är grejjern

2012-02-04 / 11:56:28
Sitter i ett kallt vardagsrum som är någurlunda varmare nu än tidigare. Då man är i hus och det är -27 ute så kan man inte förvänta sig annat.

Halie gumman är dålig igen, igår var allt så bra men imorse spydde hon två ggr och har nu legat och sovit sen tio. Tycker så synd om henne, det är inte ofta hon ligger. Då hon hade 40 graders feber var hon t.om upp och lekte. Så då hon är sjuk ja då är hon riktigt sjuk.

En kall dag som denna blir det nog inte mycket att göra. Mesta dels ta hand om barnen, umgås och en massa film mot kvällssidan.. Sambon har ju lång passet så han slutar elva ikväll och drar på pass direkt på morgonen igen. Så tråkigt att man knappt hinner ses, men så är det om man ska kunna överleva dagen.

Nä nu ska jag umgås med Eddy som ligger på golvet och sprattlar.

2012-02-03 / 22:30:02

Myshelg i Svedjeholmen

2012-02-03 / 20:12:14
Godkväll.
Denna helg spenderar vi i Svedjeholmen nu då mormor kommit på lite permis ifrån hälsohemmet. Sambon kommer oturligt nog jobba hela helgen, men så kan det va ibland. Idag så mår dessutom Halie mycket bättre. Hon har väl inte ätit så jätte mycket men snarare har hon druckit bra och jag är så stolt över henne. Ingen spya alls idag bara lös i magen en gång. Så kanske går det över fortare än vi trodde.

Nu på eftertmiddagen var jag på willys med morsan och då vi handlat klart upptäckte jag att någon backat in i hennes bil. Hela hennes registreringsskylt blev ju förstörd + en hel del repor. Ganska ilsken man kände sig att personen bara dragit iväg. FY vad elaka människor det finns, jag skulle faktiskt inte klara av att sticka därifrån skulle få sådan ångest då. Jag menar om man inte vågar ta det öga mot öga kan man väl ändå lämna en lapp med sitt mobilnummer. Men men.

Ska sova ner Eddy nu. Tjing!

Finland, here we come!

2012-02-03 / 00:12:38
Jag längtar sååå!!
Då man blir tvåbarnsföräldrar så händer det ofta att man inte har tid med sin partner. Så en gång per år har jag och min sambo bestämt oss för att ha en hel barnfri helg. Och i år så ska vi ta en båtresa. Så om cirka tre veckor så befinner vi oss på Symphony båten som går till Hälsingfors och där tänker vi avvara lite shopping och njuta av varandra i båten. Kan inte bli bättre. Ser verkligen fram emot det. Det kommer kännas som första gångerna då jag och sambon träffades. Så kärleken kommer säkerligen blomstra upp. Kommer givetvis sakna mina pluttar som kommer att vara hos mormor en hel helg. Men de kommer nog få så fullt upp att de inte märker att vi är borta.

Jag älskar dig, och tack för att du står ut med mig var eviga dag..

Halies första magsjuka är här

2012-02-03 / 00:02:59
Halie första magsjuka har nu kommit. 14 ggr har min lilla tjej lyckas spy. Vi har precis fått i henne ersättning och vatten, det tog ett tag men då hon märkte att det gick lättare att spy med vatten i sig så ville hon genast ha. Tur hon är två år och så förstående. Hon sitter just nu bredvid pappa och spyr i en bunke medan Eddy sitter och pratar i sin stol, han skulle sovit för längesedan. Men det blev så mycket här hemma då Halie började spy så Eddys sovtid har nu blivit uppskjuten en hel del ikväll eller ska jag säga natt, klockan är ju 00.00. Ja våra barn kanske sover ut imorgon, om vi har tur. Halie lär ju spy hela natten.. Tycker så synd om henne. Hoppas att hon är kryare imorgon. Vi som tänkt träffa mormor och Halie som längtat, vi får se hur läget är imorgon helt enkelt. Nu ska jag ta hand om barnen här hemma.

Snart 21års kalas

2012-02-02 / 13:19:22
Godmorgon, eller ja godlunch.
Skulle egentligen avvara lite bebissurr med Eddy på knasigakojan idag med några mammor. Men jag försov mig, typiskt. Nu så ska jag ta hand om tvätt här hemma och städa lite för snart kommer Malin, brorsan och Felicia hit. Malin fyller 21 år och de ska göra tårtan här och fira hennes dag här då vi har lite större lägenhet.

Så skönt att vakna upp och se solen lysa, det är inte allt ofta det händer på vintern. Man taggar ju sommaren nu. Men Halie vakna nyss, ska ge henne lite saft. Tjing!

IM BACK IN TOWN!

2012-02-01 / 23:19:05
Jiho, tack vare en snäll själ som hade en mobilsticka som funkade så kan vi äntligen tillbringa internet tid här hemma. Man känner sig halvt som handikappad då man inte har något. Särskilt om man ska kolla små grejer osv. Men nu slipper man känna så.

Orkar ju inte skriva ner vad vi gjort i två veckor, så kommer bara rulla på som vanligt. Så uppdateringarna kommer precis som vanligt igen ..

Kvällen har vi tillbringat med brorsan, hans tjej och Felicia. Vi har sett på film och käkat lite gott. De drog nyss hem och jag är super nöjd som kan kika runt på allt jag missat, så har inte riktigt tid med långa inlägg just nu. Vi hörs sen, bjuder på lite fina foton här nedan!
My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥