Debatt hit och dit..

2011-01-08 / 14:11:58


Dags för parning igen, man vet aldrig när Kiara vill gå med på det då vi aldrig hållt koll på hennes löpning och hur många dagar den varat. Så vi måste låta dem träffas varje dag för att se. Hoppas det bara går. Så vi förblir väl här till eftermiddagen, precis som igår. Sen hem och då blir det som vanligt film och nå kvällsfika. Myspys det med.

Nu tänker jag säga vad jag tycker!

Tycker att folk går så hårt fram gällande socker till sina små barn. Klart man inte ska ge dem go saker allt jämt.  Men min dotter kommer få tårta om någon fyller år och även hos sin dagmamma kommer det bli fika ibland med en liten bulle. Men javisst alla ska tycka som dem vill och göra som dem vill. Men man tröttnar så mycket på denna debatt om att man vore en dålig mamma om man skulle ge sitt barn en glass eller få en lite kaka. Tycker det är så himla töntigt.

Det brukar även vara debatt om att man går ut och festar, visst det gör jag aldrig nu. Men jag har festat lite efter Halie kom och tyckte att det var riktigt välbehövligt. Vissa väljer kanske en bio medans andra väljer krogen, vänner och lite alkohol. Ser inge fel med det heller så länge inte barnet får se en full eller inte mår bra utav att vara hos personen som är barnvakt. Och att man inte går ut allt för ofta. Fast vem vill det, förlora tid med sitt barn för att gå ut ofta!

Dom som piercar sina små bebisar/barn.
Ja det kan jag hålla med om lite att varför ska man göra det? men skulle jag ha en vän som gjort det på sitt barn så skulle jag nog inte säga så mycket om det. Jag själv piercade mina öron då jag var runt 11-12 år.

Ge sina barn barnmat 1 månad tidigare.
Ja varför kan man inte göra det om man ser att sitt eget barn är mogen för det? åldern är satt för en gräns för cirka bara. Halie fick lite tidigare än utsatt datum.

Inte ta in sitt barn på dagis förän barnet är 18 månader.
Klart man kan ta in sitt barn på dagis efter 1 år. Vissa behöver jobba och man får inte ens mamma ersättning i 18 månader. Dessutom är barnet stort och behöver leka och träffa andra barn.

Dricka fast man ammar.
Självklart kan man det, men då ska man tänka på att inte amma dagen efter för än mot kvällen. Jag gick ut då jag ammade, visst mina bröst var mega stora och hade ont och hade svårt att få ut bröstmjölk så kommer nog inte göra det igen om jag inte finner en pump som är bra.

Lämna sitt barn över vecka hos sin mormor/farmor osv.
Jag tycker såhär är man så pass liten som Halie skulle jag nog aldrig lämna hon mer än två dagar. Det tycker jag är nog länge. Vore ju annat om man blev jätte sjuk eller om man ska in och föda.

Ge sitt barn cocacola, fanta eller saft.
Coca cola har jag aldrig gett Halie. Inte fanta heller men hon har fått smakat på kolsyrat vatten. Och saft brukar hon få dricka. I den här frågan tycker väldigt många mammor olika. Det finns mycket fel och rätt. Men som mamma bestämmer man helt enkelt själv.

Det finns så mycket mer. Men kom ihåg att det är du som är mamma/pappa till dit barn och ler ditt barn mot dig så vet du att du är en bra mamma/pappa. Det kan faktiskt ingen annan avgöra. Jag tycker att jag är en bra mamma mot mitt barn och det kan jag säga rätt ut. Jag tycker att jag ger henne det hon behöver. Och jag kommer alltid gå på min egen instinkt!
Åsikter!
Postat av: Bea

Bra skrivet! Och jag håller med dig.. har varit ut en gång sedan Isaak kom och jag hade jätte dåligt samvete innan men dom 5 timmarna jag var borta hade jag jätte roligt och det behövdes verkligen.. och nu så känner jag att den kvällen räcker gått och väl för ett par månader framöver! Men man måste faktiskt unna sig lite egen tid och precis snö du säger hur man väljer att göra de är upptill varje mamma att själv bestämma:)

Kommenterat - 2011-01-08 / 14:57:17
Postat av: Emelie

Du har så rätt i det du skriver:) Jag håller med dej med det mesta faktiskt:D

Jag har gett Silas cola och sånt inga mängder men klart han fått smaka:)

Och du är en underbar mamma:D<33

Kommenterat - 2011-01-08 / 19:32:31  | URL - http://silasminprins.bloggplatsen.se
Postat av: Alexandra

Du har så rätt så rätt i det du skriver. Kan inte annat än att bara hålla med dig. Det är så otroligt mycket snacka om vad man ska och inte ska göra med sitt barn. Herregud, alla gör och tycker olika. Bara för att JAG inte ger Nova godis, dricka, skärpmat, socker och massa fel sorters fett så ser ju inte jag ner på dem föräldrarna som gör det. Alla uppfostrar sina ungar olika, och tack och lov för det. Hur kul skulle det vara om ALLA gjort precis likadant! Nej alla gör olika, och det är så det ska vara!

Klart Nova fick tårta när både hon och jag fyllde, så överdriven är jag inte och någon enstaka kaka kan hon få när det är fika!



DU är en underbar mamma precis som den du är. Ändra dig inte <3

Kommenterat - 2011-01-09 / 20:28:20  | URL - http://mammatillnoova.blogg.se/
Postat av: Nillis

Haha då e ja verkligen en usel mamma på sötfronten ;) haha bella får lite titt som tätt, en klubba, nån bulle, lite chips, men detta är under en hel vecka, men ja e noga att borsta hennes tänder efteråt.

Kommenterat - 2011-01-10 / 18:27:07
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

My family!
Min dotter Halie ♥
Min son Eddy ♥
Min sambo ♥
Sally ♥
Snövit ♥
Kiara ♥